POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
24 Ocak 2018 Çarşamba - 08:35

CHP'de gözler o 8 ilçede: Adaylık için kimlerin adı geçiyor?

CHP İzmir’de gözler 2014 seçimlerinde kaybedilen 8 ilçede... Bu ilçelerde ‘önseçim’ ve adayın erken belirlenmesine yönelik beklenti büyük. İşte belediye başkan adaylığı için konuşulan isimler.

CHP de gözler o 8 ilçede: Adaylık için kimlerin adı geçiyor?

GERCEKİZMİR - CHP’de İzmir’de olağan kongre süreci tamamlanırken, 3-4 Şubat’taki kurultayın ardından gözler yerel seçimlere ve partinin göstereceği adaylara çevrilecek.

CHP’de öncelikli gündem 2014 yerel seçimlerinde İzmir’de kaybedilen 8 ilçe…

CHP İzmir İl Örgütü’nde Selçuk, Torbalı, Kiraz, Ödemiş, Menderes, Kınık, Aliağa ve Kemalpaşa’da belediye başkan adayının erken açıklanması beklentisi yüksek.

Son ilçe başkanları toplantısında bazı başkanların gündeme getirip ‘erken açıklansın’ talebiyle ilgili Genel Merkez yetkilileri de adayın erkenden belli olacağına dair mesajlar veriyor.

8 ilçenin aday belirleme kriteri olarak ‘önceçim’ sesleri yüksek perdeden söyleniyor. Genel Merkez’in ‘önseçim’ seçeneğini masada tuttuğu, kamuoyu yoklamasının da adayların belirlenmesinde etkili olacağı ifade ediliyor.

Genel Merkez İzmir’de 8 ilçede kongre sürecinde başkan seçilecek isimler için adaylık kısıtlaması getirmedi. Gözler bir yandan da bu ilçelerdeki ilçe başkanların da olacak.

İşte CHP İzmir’de kaybedilen 8 ilçede belediye başkan adaylığı için konuşulan isimler.

ÖDEMİŞ’TE 7 ADAY
8 ilçe arasında aday enflasyonunun en fazla olduğu ilçe Ödemiş…2009 seçimlerinde kazanılan ancak 2014 seçimlerinde kaybedilen Ödemiş’te 7 isim öne çıktı. Eski belediye başkanları Mehmet Eriş ile Bekir Keskin’in isimleri yeniden adaylık için geçiyor. Büyükşehir’de koordinatörlük görevi yapan Cumhur Şener, İlçe Eski Başkanı Nazan Dönmez, belediye eski meclis üyesi Halil İbrahim Kökten, gıda mühendisi Remzi Boyacıoğlu, son ilçe kongresinde aday olan Erdem Boyacı’nın isimleri de adaylık için sıkça geçiyor.

Mevcut İlçe Başkanı Mehmet Birlik’in milletvekili olmak istediği ve yerel seçimlerde adaylık düşünmeyip genel seçimlere hazırlanacağı ifade ediliyor.

İlçede ‘önseçim’ beklentisi yüksek. Adayın ‘önseçim’le belirlenmemesi halinde adaylık kırılmasının yaşanabileceği belirtiliyor. Ödemiş’te örgüt tabanında ve ilçede benimsenmiş, yıpranmamış, birleştirici aday formülü üzerinde durulması bekleniyor.

KEMALPAŞA’DA ÜRETEN-ORAY-KARAKAYALI VE BALCI
2009 seçimlerinde kazanılıp 2014 seçimlerinde kaybedilen bir başka ilçede Kemalpaşa… İlçe kongresinde başkan seçilen Mehmet Ayçil aday değil. Bağyurdu’nda 10 yıl boyunca belediye başkanlığı yapan Rıdvan Üreten ismi uzun süredir gündemde. Üreten, partide geçen dönem ilçe başkanlığı yapan Ulviye Üreten’in de eşi. Adaylık için anılan bir başka isim de Ziraat Odası Başkanı Bülent Ali Oray…İlçede sevilen bir isim olan Oray, aynı zamanda Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hasan Ali Oray’ın akrabası. Eski Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve işadamı Kudret Balcı da adaylık için şanslı gösterilen isimlerden.

ALİAĞA’DA DURMAZ FARK YARATIYOR
CHP İzmir’de mevcut ilçe başkanlarından adaylığa en yakın isim Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz..2013 yılından bu yana ilçe başkanlığı koltuğunda oturan Durmaz, kaybedilen yerel seçimlerin ardından parti içinde önce birlik beraberliği sağlayıp, daha sonra alan çalışmalarına ağırlık vermişti. Çalışmaların karşılığı Haziran ve Kasım genel seçimlerde alındı. Aliağa’da partili partisiz bir çok kesim tarafından takdir edilen Durmaz’ın çalışmalarının Genel Merkez’de de takdir edildiği ve adaylığa yakın olduğu belirtiliyor. İlçede adaylık için zikredilen diğer isimler 2014’ün adayı Barış Eroğlu ile Büyükşehir Meclis Üyesi işadamı Erol Güngör.

TORBALI’DA GENÇLER BİR ADIM ÖNDE
Torbalı’da ise emektar isim mevcut ilçe başkanı İsmail Uygur ile genç partililer öne çıkıyor. 2014 seçimlerinde yargıya takılan ve aday gösterilmeyen eski belediye başkanı İsmail Uygur daha sonra ilçe başkanı seçilmişti. İsmi yine adaylık için geçen Uygur’un ilerleyen yaşı, yıpranmışlığı ve hakkında başkanlıktan kalma devam eden davalar nedeniyle şansının düştüğü konuşuluyor. Adaylık için yüksek perdeden konuşulan isim işadamı Övünç Demir. Genç olmasının yanında hem örgüt tabanında hem de ilçede sevilmesi Demir’i adaylık yolunda öne çıkarıyor. İlçede adaylık için anılan bir başka genç partili ise Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıla İlgi Akkaş…Başka ilçelerde kadın aday gösterme sıkıntısı yaşanması halinde Akkaş’ın değerlendirilebileceği ifade ediliyor.

KINIK’TA ADAY BOLLUĞU
Yerel seçimlerde CHP içinde aday kırılması nedeniyle kaybedilen Kınık’ta 2019 yolunda da aday bolluğu var. 2014’ün adayı Mehmet Çetinkaya, eski ilçe başkanı Ahmet Özkan, Ziraat Odası Başkanı Murat Tosun, işkadını Sema Bodur, İş hayatını Ankara’da sürdüren Kınıklı Perihan Gürbüz adaylık için ismi geçenler. Kınık’ta mevcut ilçe başkanı İsmail Yılmaz adaylık düşünmüyor.

SELÇUK’TA KARE AS
Selçuk’ta belediye başkan adaylığı için 4 isim öne çıktı. İlçe kongresiyle birlikte siyaset arenasına geri dönen eski belediye başkanı Vefa Ülgür, Büyükşehir Meclis Üyesi Filiz Ceritoğlu Sengel, partiden milletvekili adayı gösterilen Emir Cömert ile eski ilçe başkanı Hasan Uysal isimleri adaylık için yüksek perdeden konuşuluyor.

KİRAZ’DA İKİ İSİM
Kiraz’da belediye başkanlığı için iki isim öne çıktı. İlçede sevilen işadamı Salim Özkarakaş ile eski belediye başkanı İsmet Korkmaz’ın adaylık çalışması için rekabette oldukları ifade ediliyor.

MENDERES’TE SESSİZLİK
Aday hareketliliğinin en az yaşandığı ilçelerden biri Menderes…2014 seçimlerinde aday gösterilen ancak kaybeden Ahmet Pala daha sonra ilçe başkanı seçilmişti. Pala’nın adaylık için yine şanslı olduğu ifade edilirken, adaylık için iki meclis üyesinin de ismi geçiyor. Bu isimler Görece eski Belediye Başkanı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Mustafa Öztürk ve Menderes Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kayalar…

 
Süper Loto'da yeni rekor haftası: 42 milyon lira!
 
İzmir'in buz pisti 'çiçek tarlası'na döndü!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ucar uysal 14 Ekim 2018 Pazar 21:39

Chp torbali da yeni güce taze kana ve dürüst siyasete ihtiyaç var kısaca mühendis ovunc e ihtiyaç var

Yorumu oyla      0      0  
24 Ocak 2018 Çarşamba 21:45

Aliağa tespitiniz Özcan DURMAZ ile öne çıkıyorsunuz ve 3-4 ilçede de bence çok doğru tespitleriniz var ama o ilçeleri yazamam. Adayların ismini yıpratmak olur. Özcan DURMAZ yıpratılamayacak nokta da olduğu için isminin tespitinin arkasında oldum.

Yorumu oyla      0      0  
Selçuktan 24 Ocak 2018 Çarşamba 19:12

Selcukta secimi kaybeden aday birdaha aday gösterilmesin

Yorumu oyla      0      0  
Chp li 24 Ocak 2018 Çarşamba 17:24

Chp menderes de seçim kaybeden isim aday yapılmasın. Menderesde seçim, aziz kocaoğlu ve ahmet pala yüzünden kaydedilmiştir.Bunu herkes biliyor.

Yorumu oyla      0      0  
Vatandas 24 Ocak 2018 Çarşamba 16:26

Genç olsun bizim olsun....

Yorumu oyla      0      0  
24 ocak 24 Ocak 2018 Çarşamba 14:06

Bugun demokrasi sehidimiz ugur Mumcuyu Selçukta andik Selçuk için bahsettiginiz isimlerden sadece Filiz hanim vardi anma etkinliğinde. Neden diğer ismi geçen arkadaslar katilmadilar, bir selçuklu olarak çok merak ediyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
Halil ketenci ayrancılar 24 Ocak 2018 Çarşamba 11:06

Ben torbalıya 4sene önce tasındım ayrancılardayım.övüncü ilk evime ziyaretinde tanıdım.dügünümüze övünc geldi cenazemize ovünc geldi dogumumuza övünc geldi hastaneye övünc kostu.ben chpde baskasını tanımam.oyumuz ovunce anamızın ak sutu gibi helaldir.

Yorumu oyla      0      0  
24 Ocak 2018 Çarşamba 10:40

Kaybedilmiş ilçeleri kazanmak çok zor.daha kaybedilecek ilçeler olmasında

Yorumu oyla      0      0  
Menderes 24 Ocak 2018 Çarşamba 10:14

Menderes te genç dinamik isim belediye başkan aday adayı Emre Can Menderes te sevilen bir isim hem genç hem de köyleri İyi bilen ve örgüt İyi bilen kişi menderes tam destek ona Emre Can

Yorumu oyla      0      0  
Önsecim 24 Ocak 2018 Çarşamba 10:10

Delege agaligi oldugu surece partide önsecim risklidir. Beni partide ekibim önsecimden çıkarabilir ama aday olduğum ilçede halk bana oy vermeyecekse benim adayliğımin ne anlami var.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de ‘disiplin’ o isme emanet
CHP İzmir’de 9 kişilik disiplin kurulu ilk toplantısını yaptı. Eski hakim ...
Erdoğan: Üç beş soysuza bu sınırlarda...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak, "Bizi sınırlarımızda ...
CHP'li Yiğit'ten TDK'ya 'vazalak' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Yiğit, Türk Dil Kurumu’nda yer alan bazı sözcüklerin ...
 
CHP’li Bayır ‘hastalıklı et skandalı’nı Meclis’e taşıdı!
Türkiye’nin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı aracılığı ile Bosna ...
İYİ Parti İzmir’de kongre heyecanı: Takvim netleşti
Genel Merkez’in seçimler öncesi açık kapı bırakmama adına kongre kararı ...
O ilçede esnafın seçim CHP içi yarışa döndü: Kazanan…
Kiraz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Olağan Kongresi CHP’de 2019 ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan harekatla ilgi bilgi aldı
Cumhurbaşkan Erdoğan, Afrin'e yönelik "Zeytin Dalı Harekatı"nın üçüncü ...
AK Parti’de flaş gelişme: ‘Köşk’te İzmir zirvesi’ iptal!
Başbakan Yıldırım’ın İzmir milletvekilleri ile bir araya gelerek kongre ...
CHP İzmir'in gençleri 'üç gündemle' sahaya indi!
CHP İzmir’de olağan kongre süreci tüm kademelerde tamamlandı, 2019’un ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri