POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
62 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç': 544 gözaltı
62 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç': 544 gözaltı
3 ilde operasyon: Organize suç örgütü çökertildi
3 ilde operasyon: Organize suç örgütü çökertildi
Carlo Ancelotti'den Arda Güler itirafı!
Carlo Ancelotti'den Arda Güler itirafı!
Köyler 'soğuk lav' altında kaldı: 41 kişi öldü
Köyler 'soğuk lav' altında kaldı: 41 kişi öldü
4 Haziran 2021 Cuma - 09:04

CHP'de ihracı istenen eski başkan: Makamları siyasi hesaplaşma aracı olarak görenler...

Buca İlçe eski Başkanı Akdağ, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi sonrasında, "Görev aldıkları makamları siyasi hesaplaşma aracı olarak görenler bilmelidir ki, şahıslar geçici Cumhuriyet Halk Partisi kalıcıdır, aslolan Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal yapısıdır. Kasım Akdağ olarak ait olduğum yer de örgütümün vicdanıdır" dedi.

CHP de ihracı istenen eski başkan: Makamları siyasi hesaplaşma aracı olarak görenler...

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca İlçe eski Başkanı Kasım Akdağ, kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Eski Başkan Akdağ'ın görevi Hacer Taş’a devretmesinin ardından ilçe başkanlığının banka hesabıyla ilgili habersiz yapıldığı öne sürülen bazı işlemler için disiplin süreci başlatılmıştı.

Gelinen aşamada il yönetim kurulu toplantısında kendisi için alınan karar hakkında düşüncelerini aktaran

Akdağ şunları söyledi:
Basına ve kamuoyuna,
01.06.2021 tarihinde toplanan il yönetim kurulunun almış olduğu karara binaen, tedbirli kesin ihraç istemiyle il disiplin kuruluna sevk edildiğimi basın kuruluşlarından öğrendim.
Bu karar, tarafımı siyaseten itibarsız hale getirmek adına basında ve parti kulislerinde başlatılan linç girişiminin adımlarından biridir. Dolayısıyla ilgili kararın parti içi hesaplaşma maksadıyla alındığı izahtan varestedir.
Zira, basından ve tarafıma gelen telefonlardan öğrendiğim sevk gerekçelerinin muhatabı olmadığım partimizin tüzüğü ve disiplin yönetmelikleri açısından da sabittir.
Şöyle ki;
Basına sızdırılan haberlerden ve ilgililerden öğrendiğim kadarıyla, ilçe başkanlığım döneminde partiye ait defter ve belgeler tutulurken mali açıdan birtakım eksiklikler olduğu iddia edilmekte olup, buna ek olarak görev sürem nihayete erdikten sonra ilçe başkanlığına ait bankamatik kartıyla birbirini takip eden aylarda paralar çekildiği tespit edilmiştir.
İlk olarak, söz konusu kartın kimin uhdesinde olduğunun ve gerçekleşen işlemlerinin kim tarafından yapıldığının tespiti 21. Yüzyıl şartlarında oldukça basitken, buna yönelik bir araştırma yapılmayıp şahsımı bu çirkin iftirayla suçlamanın son dönemde en çok ihtiyaç duyduğumuz hukuk ve adalet kavramlarıyla bağdaşır hiçbir tarafı bulunmamaktadır.
Bunun dışında, su götürmez bir başka gerçek ise, partiye ait defter ve belgelerde mali yönden tespit edilen birtakım eksikliklerin sorumlusunun ilçe ve il saymanı olduğudur. Bununla ilgili olarak;
İl ve İlçe Yönetim Kurullarınının Çalışma ve Yazışma Yönetmeliği
SAYMAN ÜYE MADDE 13/2
Parti adına elde edilen gelirlerin alındığı ve yapılan giderlerin ne gibi işlere ve yerlere harcandığı, ilgili defterlere belgeleri de belirtilerek sayman üye tarafından geçirilir. İl sayman üyesi, ilçelerin sayman üyelerinin çalışmalarını izler, denetler ve gereken uyarıları yapar. Partiye yeterli ve düzenli gelir sağlanmasına çalışır.
Bu hususta ilçe saymanını denetleme yetkisi hiyerarşik olarak il saymanına verilmiş olup, bu konuda ilçe başkanına mali denetim yönünden bir sorumluluk yüklenmemiştir. İlgili diğer yönetmelikler de bu maddeyi destekler birçok öğe içermektedir.
Parti tüzük ve yönetmelikleri oldukça sarih olup, ilgili kurullarca detaylı incelenip parti içi bir hukuk garabetine bodoslama gidilmesinden imtina edilmesi hem adaleten hem de vicdanen önem arz etmektedir.
Değerli kamuoyu,
Bugüne kadar defaatle basında çıkan, parti kulislerinde konuşulan spekülatif ve şahsımı tahkir edici haberlere cevap vermeme sebebimin milyonların gözbebeği olan partimizi tartışmaya açmamak olduğunu ısrarla belirtmeme rağmen, görev aldıkları makamları siyasi hesaplaşma aracı olarak görenler bilmelidir ki, şahıslar geçici Cumhuriyet Halk Partisi kalıcıdır, aslolan Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal yapısıdır. Kasım Akdağ olarak ait olduğum yer de örgütümün vicdanıdır.
Saygılarımla.

 
Kılıçdaroğlu’dan Bornova’ya övgü!
 
Mimarlar Odası Büyükşehir binası için yarışma yaptı, o proje kazandı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Buca’lı 4 Haziran 2021 Cuma 14:50

Urla’nın, Menemen’in ve torbalı’nın hesabı versin önce deniz Yücel İzmir’e gelmiş en basiretsiz il başkanı ve yönetimi’ni yaşıyor İzmir..

Yorumu oyla      0      0  
Orhan polat 4 Haziran 2021 Cuma 10:11

Yazık siyasi gelecek uğruna insanları doğramakla yok etmekle yer mi açıyorsunuz kendinize, yanlış yöntem bunu gören hayıflanan bir sürü kasım gelir geriden ve helalleşir sizle.

Yorumu oyla      0      0  
ADALET 4 Haziran 2021 Cuma 09:17

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ BUCANIN HER SOKAĞINDA EMEĞİN VAR

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürekli'den Bergama çıkarması: Yatırım raporu ve 'Millet Bahçesi' çıkışı!
AK Parti'de karınca modeli saha çalışmalarında hız kesmiyor. AK Parti ...
O belediyede flaş gelişme: CHP İl Başkan Yardımcısı'nın işine son verildi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ...
Erdoğan ile Biden'ın görüşeceği tarih belli oldu
Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Şentop: 10 bin dolar alan kimdir, açıklansın!
Meclis Başkanı Şentop, "Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi" iddialarına ...
CHP İzmir pankartla sordu: 10 bin dolar maaş alan siyasetçi kim?
Organize suç örgütü lideri Peker'in iddiaları siyasette gündem olmaya ...
AK Parti Karşıyaka'dan 'anıt' tepkisi!
Karşıyaka Belediye Meclisi'nde kabul edilen Azerbaycan, Kırım Türk ve ...
 
Cumhur İttifakı'ndan Aliağa çıkarması!
AK Parti İl Başkanı Sürekli ve MHP İl Başkanı Şahin, il yöneticileri ile ...
AK Partili Nasır: Deprem siyaset üstüdür!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır; 30 Ekim depreminden sonra hükümetin ...
Vergi suçlarına 'etkin pişmanlık' geliyor
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Meclis’e getirileceğini duyurduğu 4’üncü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri