POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
Özgür Özel'den 'Selahattin Demirtaş' kararı
Özgür Özel'den 'Selahattin Demirtaş' kararı
2 Aralık 2017 Cumartesi - 08:51

CHP'de kongre mesaisi: Bayındır'da Sesli, Seferihisar'da çarşaf sürprizi

CHP İzmir’de olağan kongre takvimi işliyor. Cumartesi mesaisinde sandık Bayındır ve Seferihisar’da kuruldu, mevcut başkanlar güven tazeledi. Seferihisar'da sürpriz yaşandı. Kongre çarşaf liste ile yapıldı. Bayındır'da ise örgütle problemli olan Belediye Başkanı Sesli'nin il delege listesinde yer alması sürpriz olarak yorumlandı. Sesli'nin listede yer alması için Sındır, Güven ve Karlıdağ'ın ilçe başkanı Aydilek'e telkinde bulunduğu öğrenildi.

CHP de kongre mesaisi: Bayındır da Sesli, Seferihisar da çarşaf sürprizi

GERCEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde tamamlanan delege seçimlerinin ardından geride kalan hafta sonu Konak ve Urla’dan yola çıkan kongre takviminde ikinci perde hafta arasında Karaburun’da yapılan seçimle açıldı.

İzmir’de 10 Aralık’ta sona erecek kongre maratonunda bu hafta sonu da yoğun bir mesai yaşanacak. Cumartesi günü mesaisinde sandık Bayındır ve Seferihisar'da sandık kuruldu. 

BAYINDIR'DA KONGRE ÇIKARMASI

Mevcut İlçe Başkanı Avukat Behzat Aydilek'in tek aday olarak girdiği Bayındır'da kongrenin divan başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ yaptı. Kongreye CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İl Başkanı Asuman Ali Güven, PM Üyesi Mustafa Moroğlu,  İl Eski Başkanı Bedri Serter ve Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli gibi isimler  katıldı.

CHP Genel Sekreteri Sındır kongrede yaptığı konuşmada, “İktidara giden yolda kadrolarımızı belirliyoruz. İlçelerimizde, illerimizde ve ülkemizde Cumhuriyet Halk Partimizi iktidara elimizi taşın altına koyarak,birlikte omuz omuza taşıyacağız. Partimize, Bayındır'ımıza, İzmir'imize ve ulusumuza hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Bayındır’da Aydilek’in yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:  Tahir Dağlıoğlu, Hasan Dülger, Ali Saip Erişen, Murat Gülbay, Bekir Gülcü, Hamit Kırkıcı, Süleyman Otuzbir, İbrhim Özece, Hafize Özkır, Hasan Tıraz, Kader Tuncer, Mehmet Ukil…

SESLİ LİSTEDE YER ALDI

İl delege listesinde ise İlçe Başkanı Behzat Aydilek, Belediye Başkanı Ufuk Seskli, İlçe Eski Başkanı Hüseyin Tamer Yanık ile Tahir Dağlıoğlu ve Ali Erişen yer aldı. 

Öte yandan Belediye Başkanı Sesli'nin listede il delegesi olarak yer alması sürpriz olarak yorumlandı.Örgütle uyum sorunu yaşayan ve İlçe Başkanı Aydilek ile de yıldızı barışmayan Sesli'nin listeye yazılmayacağı konuşuluyordu. Sesli'nin listeye yazılması yönünde araya Genel Sekreter Sındır, İl Başkanı Güven ve Divan Başkanı Karlıdağ'ın girdiği belirtildi. Aydilek'İn de telkinler sonucunda Sesli'ye listede yer verdiği öğrenildi.

SEFERİHİSAR'DA ÇARŞAF LİSTELİ KONGRE

Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan'ın yaptığı CHP Seferihisar İlçe Kongresi'nde sürpriz yaşandı. Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen ve İlçe Başkanı İsmail Yetişkin’in tek aday olarak girdiği kongre çarşaf liste ile yapıldı.. Yönetime girmek ve il delegesi olmak  isteyen herkes kongrede aday oldu.. Kongreye CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Murat Bakan, İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Yerel zirve toplantısı için Portekiz'de olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise kongreye katılamadı. 

İl Başkanı Güven Seferihisar'da yaptığı konuşmada,  “İlçe kongrelerimizi birlik beraberlik içinde gerçekleştiriyoruz. Kongrelerimiz,2019’da kurulacak CHP iktidarının ateşleyici gücü olacaktır”dedi.

İlçe Başkanı İsmail Yetişkin'in yeniden başkan seçildiği çarşaf listeli seçim sonrası ilçe yönetim kurulu şu isimelrden oluştu: Melek Tiriç, Senem Gürer Solak, Sinem Koç Karaman, Özgür Adana, Pelin Batmaz, Temel Okyar, Mehmet Özdem,  Tayfun İlhan, Reşat Gültekin, Fehmi Onur Harman, Hilal Cemaloğlu, Semih Tuğral,

İl Kongre Delegeleri ise Seferihisar Belediye Başkanı  Tunç Soyer, İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, Yelda Celiloğlu, Akın Emre İldeniz, Günay Öksüz, Deniz Tolga İnci oldu.

 
Nuriye Gülmen’in tahliyesine karar verildi
 
Güzelbahçe'de örnek proje: Zeytin sözleşmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Baykal Almanya'da bir merkeze sevk edilecek''
Deniz Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili Ankara Üniversitesi Rektörü açıklamalarda ...
CHP Gençlik'te o ilçeye E.Ü'den kadın aday
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Gençlik Kolları’nın 9 Aralık’ta yapacağı ...
Erdoğan ve yakınlarından 'Kılıçdaroğlu' hamlesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iddialarda adı geçen yakınları, CHP Genel Başkanı ...
 
AK Parti İzmir'de 'yerel' zirve: Neler konuşulacak?
AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın organize ettiği Yerel Yönetimler İstişare ...
Başbakan'dan çarpıcı 'Sarraf' mesajları!
Başbakan Yıldırım, ABD'de devam eden davada tanık olarak ifade veren işadamı ...
AK Parti'den o belgelerle ilgili ilk açıklama
Ünal, CHP'nin belgeleri kamuoyuyla paylaşmasıyla ilgili olarak, "Dağıtılan ...
 
Enis Berberoğlu için müebbet hapis talebi
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılandığı davada "kamu ...
Çalkaya açıkladı: CHP Balçova'da aday ne zaman belli olacak?
CHP İzmir’de aday fotoğrafının netleşmediği ilçelerden biri Balçova… Mevcut ...
Ve CHP o belgeleri basına dağıttı!
CHP Genel Bülent Tezcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yurtdışına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri