POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de!
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de!
26 Ağustos 2020 Çarşamba - 11:30

CHP'de kongre öncesi flaş iddia: O aday yaş kotasına mı takıldı?

Gençlik Kolları seçimi için aday olan Mert Anıl Akgül’ün yaş kotasına takıldığı ve yarışa giremeyeceği öne sürüldü. İddialar üzerine konuşan Akgül, 3 ismi göstererek, “Bizi yarışa sokmamak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar” dedi. Tüzükten ve Ankara’dan örnek veren Akgül, 15 Şubat 1990 doğumlu olduğunu belirterek, “Gençlik kolları yönetmeliğimiz ve tüzüğümüz internette var. Bakılabilir. ‘Gençlik kollarında 30 yaş dahil görev alabilir’ diyor. Bizim önümüzü kesen bir şey yok” diye konuştu.

CHP de kongre öncesi flaş iddia: O aday yaş kotasına mı takıldı?

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları’nın seçilecek yeni başkanı için 29 Ağustos Cumartesi Günü gerçekleştirilecek kongre öncesinde ortaya flaş bir iddia atıldı.

Mevcut İl Başkanı Ozan Uyan’ın ‘tamam’ diyerek kenarı çekilmesiyle birlikte 3’lü yarışın sahneleneceği kongrede adaylardan Mert Anıl Akgül’ün yaş kotasına takıldığı öne sürüldü. Aylardır sahada çalışmalar yürüten Akgül’ün aday olup olamayacağı tartışmaya açıldı.

Gerçekizmir’e konuşan Akgül çarpıcı açıklamalara imza attı ve Ankara’daki seçimi örnek göstererek ‘emsal uygulama’ çıkışında bulundu.

3 İSİM BİZİ SEÇİME SOKMAMAK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR!
15 Şubat 1990 doğumlu olan ve ‘Gençlik kollarında 30 yaş dahil görev alınabilir’ ifadesinin tüzükte yer aldığını vurgulayan Akgül, “Ben genel merkezin avukatlarıyla da konuştum. Sayın Genel Başkanımız Emre Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyemiz İrfan Önal ve Milletvekili Mahir Polat üçlüsü bizi bu seçime sokmamak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Çünkü bu seçimi biz kazanacağız. Dün de Bornova’da arkadaşımıza bizi destekliyor diye operasyon yaptılar. Çocuğu görevden düşürdüler. 3 gündür partinin avukatlarıyla görüşüyorum. Aynı şekilde Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı da benimle aynı şartlarda seçilmiş. Emsal kararları getirdim. Partimizin avukatlarından da ‘olur’ yönünde görüş aldım. Şimdi o elimdeki evrakları da İl Başkanımız Deniz Yücel’e teslim edeceğim. Seçime girmemiz yönünde hiçbir engel yok. Biz o seçime gireceğiz. O salonda da bizi kimsenin aday yapmama şansı yok. Çünkü elimizde emsal karar var. Ve pandemi süreciyle seçimimiz ertelendiği için genel merkezden almış olduğumuz ‘aday olabilir’ yönünde bir görüşümüz var. Önümüzü kesmek için her türlü şeyi yapıyorlar. Arkadaşlarımızla biz hazırız. O seçimde o salon yıkılır yine biz aday oluruz, bu yönde hiçbir sorun yok” dedi.

ANKARA’YI ÖRNEK GÖSTERDİ!
Akgül ayrıca, “Gençlik kolları yönetmeliğimiz ve tüzüğümüz internette var. Bakılabilir. ‘Gençlik kollarında 30 yaş dahil görev alabilir’ diyor. Bizim önümüzü kesen bir şey yok. Ana kademede kotayı belirlemek için gönderilmiş bir genelge vardı. Arkadaşlar bu genelgeye kapılmışlar. Fakat parti tüzüğümüz ve genelgemiz çok açıktır. ‘30 yaş dahil görev alabilir’ yazıyor. Zaten Ankara Gençlik Kolları Başkanımız 1990 Ocak doğumludur, seçimi Şubat ayında oldu. Bizimle aynı durumdadır” diye konuştu.  

 
En büyük kokain operasyonu: Piyasa değeri 216 milyon lira
 
Bir yılda 100 bin metrekare yeşil alan!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hurmuz 28 Ağustos 2020 Cuma 21:30

sayın aday tuxuk açık sen otuz değil otuzbir yaşındasın.demekki tüzük gereği yarışa katilamayacakdin.beni üzen ne biliyor musun.sen daha bu hesabı yapamıyorsun.vah benim partim vah.

Yorumu oyla      0      0  
Partinin çapacısı 27 Ağustos 2020 Perşembe 10:42

Benim anlamakta zorlandığım şu, bu millet vekili tüm görevlerini layıkıyla yapmıştamı gençlik kollarını dizayn etmeye kalkışmış sayın vekil seçimden bu yana Bornovayı, diğer ilçeleri, dizayn ediyorsun bırak bu işleri vatandaş seni ankarada beni temsil et diye seçti gençleri,belediye çalışanlarını dizayn et diye değil...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya: PKK'ya yardımdan ceza alanlar Büyükşehir'den ihale alıyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Kaya, "İzmir'in CHP'li Büyükşehir Belediyesi ...
'Kartvizit' krizinde Yücel'den flaş açıklama: Tepkiler haklı, yanlıştan dönülecek!
CHP İzmir İl Başkanlığı Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz ...
CHP'de o kongre öncesi 'destek' krizi: O ilçede yönetim düştü!
CHP İzmir Örgütü'nde pandemi nedeniyle yapılamayan tek kongre olan Gençlik ...
 
Yeni genelge: Kamuda esnek çalışmaya dönüş!
Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'yle, kamu kurum ve kuruluşlarında, uzaktan ...
Çavuşoğlu: Gerginliği artıran Yunanistan'dır!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ortak açıklama yaptı.
CHP'de İzmirli iki başkandan 'Lider'e ziyaret ve rapor!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile Menemen Belediye Başkanı Serdar ...
 
CHP'de gündem 'kartvizit krizi': Başkan Arda görüşme odasında!
Gaziemir Belediyesi’nde yaşanan 'kartvizit krizi' sonrasında İzmir İl ...
Yılmaz’ın 'A Takımı' belli oldu: CHP İzmir’den ihraç edilen o isme görev!
Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ayrılan ve Yenilik Partisi’ni kuran ...
AK Partili Dağ'dan vapurdaki yayında Büyükşehir'e 'su' çağrısı!
AK Partili Dağ, İzmir’de vapurla yolculuk yaptığı sırada Instagram’dan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri