POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
3 Temmuz 2018 Salı - 13:28

CHP'de 'kurultay' tartışması: İzmir delegesi başkanlar ne dedi?

İnce'nin Kılıçdaroğlu'yla bir araya geldikleri yemekte yaptığı teklifi açıklamasının ardından CHP'de kurultay tartışması alevlendi. İzmir'de kurultay delegesi olan ilçe başkanları Gerçekizmir'e konuştu. Başkanlar 'olağanüstü kurultay' konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkanların tamamına yakını “Enerjimizi parti içinde harcamayalım. Kurultaya gerek yok” mesajı verdi.

CHP de  kurultay  tartışması: İzmir delegesi başkanlar ne dedi?

GERÇEKİZMİR - 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinin ardından en büyük hareketlilik Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yaşanıyor. 

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin partiden 8 puan fazla alması sonrası açılan kurultay tartışması perdesi iyi aralandı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile kurmaylarından 'kurultay yok' mesajları gelirken tartışmaları alevlendiren gelişme Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu ile yediği yemekte kendisine ilettiği teklifi açıklaması oldu. 

Görüşme hakkında konuşan İnce, "Kılıçdaroğlu isterse olağanüstü kurultayı toplayarak, benim genel başkan, kendisinin onursal genel başkan olabileceği teklifinde bulundum" dedi. İnce, Kılıçdaroğlu'nun 'hayır' demesi durumunda olağanüstü kurultay sorununu örgütün çözeceğini de ifade etti.

Bu mesajlar sonrası gözler İnce’nin çözüm için adres gösterilen örgüte çevrildi.

İzmir'de kurultay delegesi olan ilçe başkanları Gerçekizmir'e konuştu. Başkanlar 'olağanüstü kurultay' konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

İŞTE O MESAJLAR 

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız: Kurultayla ilgili bilerek bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Kurultay şuanda partiye fayda sağlamaz. Parti kendi içinde oturup birlik beraberlik içinde yol haritası belirleyip, yerel seçimlere motive olması gerek. Adayların belirlenmesine önem verilmeli. Sen ben bizim oğlan anlayışı olmadan bir takım kriterler konmalı. Aday belirlemelerin sağlıklı olması artı başarıyı sağlar.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım: Kurultaya sıcak bakmıyorum. Partide Genel Başkan sorunu yok. Türkiye’de en yüksek oyu almış bir ilçenin ilçe başkanı olarak söylüyorum AKP iktidarıyla uğraşacağımız süreçte, yerel seçimlere yönelik harcayacağımız enerjiyi içimizde harcamamız yanlış. Doğru adayların belirlenmesine odaklanılmalı. Doğru adaylarla çok iyi sonuçlar alınır. Yeter ki dar ekipçi kadrolara müsaade edilmesin.

CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener: Kurultayın zamanı değil. Sıcak bakmıyorum.

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil: Değişime gerek var değişime çok gerek var ancak zamanlaması kötü. Yerel seçimleri geçirip değişim öyle olmalı.

CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar: İl başkanı ve ilçe başkanlarıyla toplantı yapmadan bir görüş belirtmek doğru olmaz. Kurultayda istediğim ismi desteklerim ama kurultay kararı almak başka bir karar. Kurultayın uygun olduğunu düşünmüyorum ama il başkanlığı ve ilçe başkanlığı kurultay yönünde bir eğilim gösterirse saygı duyarım.

CHP Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek: Yerel seçim gündemimizde. Kuurltayın yerel seçim olmadan gündeme gelmesini doğru bulmuyorum. Dikkatimiz dağılacak. Enerjimizi orada tüketeceğiz. Yerel seçimden sonra kurultayın olup olmayacağını masaya yatırmamız gerek.

CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz: Bir değişim olacaksa sancısız olmalı.  İnatlaşma olmadan değişim olmalı. Sancılı geçecek, yarış şeklinde geçecek kurultay partiye zarar verir. Genel Merkez ve herkes iyi düşünmeli.

CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala: Parti içi bir mesele. Görüş bildirmek istemiyorum

CHP Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar: Kurultay için erken. Bu parti içi mesele kavga gürültü olmadan özülmeli.. Yerel seçimlere kadar  içimizde kırılıp dökülmeyelim.

 
Altınordu'ya Litvanya'dan gurbetçi takviye
 
Karşıyaka'nın güveni tam
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 4 Temmuz 2018 Çarşamba 00:34

Ilce baskanlari gercek fikirlerini soylemiyorlar once kendi durum ve adaylik hesaplarivar parti ikinci planda yuvarlak konusmalar hep hesap kitap şis kebap meselesi sorunda burada yatiyor

Yorumu oyla      0      0  
Partili 4 Temmuz 2018 Çarşamba 00:30

Demec veren ilce baskanlari gercek duşuncelerini söylemiyorlar herkes hesap pesinde birde yanlis ata oynamamak!!! Durum ve gelecek hesaplari var partinin durumu ikinci planda sorunda burada basliyor.

Yorumu oyla      0      0  
Hakan sunay 3 Temmuz 2018 Salı 16:23

ÖNSEÇİM yapılmalı ÖNSEÇİM demokrasinin gereğidir...

Yorumu oyla      0      0  
Efe 3 Temmuz 2018 Salı 13:58

Bu sancı sürdürülemez...herkes adaylık beklentisiyle farklı beklenti var...aday olamazlarsa ..o zaman feryatlari duyun... evet degişim halk da beklenti yarattı... değişim yaşanmaz ise..Akp..Mhp ittifaki ile İzmir de ve ulkede cok zor durum yasanır..Değisim de CHP ye yaraşir olgunlukta yaşanmalı.. Milletvekili aday belirlemesi..Belediye Başkan adayı belirlemenin aynası olacaktır..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir Milletvekili Çelebi'den 24 Haziran raporu!
24 Haziran seçimlerinde, partisi tarafından Şanlıurfa'da görevlendirilen ...
CHP'de sıcak saatler: İnce o teklifi açıkladı, Kılıçdaroğlu ne yorum yaptı?
CHP'de sıcak saatler yaşanıyor. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ...
AK Parti'den kritik erken seçim açıklaması
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Daha henüz bir seçim bitmiş ve seçimin sonucunda ...
 
CHP'de gündem yerel seçim: İzmir adayı kim olacak?
24 Haziran seçimlerinin ardından kurultay tartışmalarının yaşandığı CHP’de ...
İzmir'de parti parti yerel seçim kulisi: Hangi başkanların adı adaylık için geçiyor?
24 Haziran geride kalırken, yerel seçim trafiği erkenden başladı. Partiler, ...
Bahçeli'den 'o görevden alma'ya tepki!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan ...
 
Kılıçdaroğlu ile İnce'den seçim sonrası ilk temas!
CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce bu akşam bir araya geldi. Görüşmenin ...
İnce o gece neden YSK'nın önüne gitmediğini açıkladı!
Muharrem İnce, 24 Haziran gecesi sonucu etkileyecek bir karar almaması ...
AK Parti İzmir'de mazbata mesaisi!
İzmir'de mazbata mesaisi AK Parti ile sona erdi. AK Parti'de İzmir'den ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri