POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
25 Temmuz 2020 Cumartesi - 19:37

CHP'de kurultaya 'İzmir' bakışı: Kim/ne mesaj verdi?

CHP’nin 37’nci Kurultayı’nın ilk günü sonunda değerlendirmelerde bulunan partililer önemli açıklamalar yaptı. Salona dair izlenimlerini paylaşan İzmirli yönetici, başkan ve vekiller Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun aldığı oyu da yorumladı.

CHP de kurultaya  İzmir  bakışı: Kim/ne mesaj verdi?

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 37’nci Olağan Kurultayı’nda genel başkan seçiminin yapıldığı ilk gün geride kaldı. ‘İktidar Kurultayı’ parolasıyla düzenlenen kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bin 356 delegeden bin 251 tanesinin oyunu alarak 6’ncı kez koltuğa oturdu.  

İzmir Örgütü’ndeki yönetici, başkan ve vekiller de parti üst yönetim kadrolarının seçileceği mesai öncesinde ilk gün için değerlendirmelerde bulundu. Koronavirüs salgınından dolayı ertelemeli gerçekleşen kurultayda salona dair izlenimlerini paylaşan isimler CHP Lideri’nin aldığı oyu da yorumladı.

BUGÜNKÜ SONUÇ DA, ÖRGÜTÜNÜN BU YOLDA KENDİSİNE TAM DESTEK VERDİĞİNİN GÖSTERGESİDİR
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Türkiye’yi AKP iktidarından kurtaracak sürecin en büyük adımını 31 Mart seçimlerinde halkımızla birlikte atmış ve Türkiye’nin yüzde ellisini sosyal, adaletli, çözüm ve insan odaklı hizmetle tanıştırmıştır. İşte bu sürecin başında ve bu süreçteki doğru hamlelerin liderliğinde Sayın Genel Başkanımız vardı. İktidar kurultayına ve 2023 hedeflerine giderken, partimizin ve demokrasinin yükselişi, halkımızın ve cumhuriyetimizin geleceği için Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinin devamına ihtiyaç duyulduğu herkesin ortak fikriydi. Bu heyecanla gerçekleştirdiğimiz kurultayımızın ilk gününde çok yüksek bir oy oranıyla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden CHP Genel Başkanı seçilmesinin sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Bugün kurultayımızdan çıkan sonuç Türkiye için çok ama çok umut verici bir sonuçtur. Türkiye’yi ayrışmadan, kutuplaştırmadan, krizlerden, umutsuzluktan kurtaracak olan tek lider Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bugünkü sonuç da, örgütünün bu yolda kendisine tam destek verdiğinin göstergesidir. Kurultayımız tam bir demokrasi şöleni olmuştur. İsteyen herkes aday olmak için yarışmış ve örgüt kararını vermiştir. Şimdi Türkiye’ye aydınlık, huzur ve refahı getirecek halkın iktidarı için daha da çok çalışma vaktidir.

GENEL BAŞKAN’IN OLAĞANÜSTÜ BAŞARISI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer:
Mükemmel bir kurultay oldu. Genel Başkan’ın bin 251 oy alması olağanüstü bir başarı. Çok büyük bir güven tazeledi. Geçmiş kurultaylardan da yüksek hatırladığım kadarıyla. Bu çok umut verici bir gelişme. Konuşması da mükemmeldi.  Yarın da PM oluşur, yola devam ederiz. Bence organizasyon çok iyiydi, uygundu. Hazırlıklar da çok iyi yapılmış. Herkes boş koltuk bırakılarak oturtuldu. Dinleyiciler için ayrı basın için ayrı bölgeler oluşturulmuştu. Her şey çok yolunda gitti.



MUHALEFETTEKİ SON KURULTAYIMIZDI
İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır:
Aday olmak niyetinde olan 3 arkadaşımız vardı ama yeterli imzayı toplayamadıkları için başvuru yapamadılar. Sonuç itibariyle bu tüzüğün gereği. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim; genel başkanımızın ‘keşke olabilselerdi’ diye düşündüğünü söyleyebilirim. Kurultay delegesi bu iradeyi gösterdi. Genel Başkanımız belki de parti tarihindeki en yüksek oyla, güven tazeledi. Manifesto çok yerindeydi. İçerik itibariyle dolu bir kurultay oldu. Manifestoya oy birliğiyle katıldık ve o sorumluluğu üstlendik. O sorumluluğun gereğini yapmak herkesin asli görevi. Bu kurultayın iktidar kurultayı olması da ayrıca anlamlıydı. Bizim muhalefette olduğumuz son kurultay olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra iktidar bizimdir, CHP’nindir! Yarın PM seçimleri ve disiplin kurulu belirlenecek. Partimizde, tepeden tırnağa hangi görev yetki ve sorumluluk içinde olursa olsun herkese görev düşüyor.

KAVGANIN OLMADIĞI DEMOKRATİK BİR KURULTAY OLDU
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat:
Açıklanan manifestonun tamamına katılmamak mümkün değil. CHP, bu manifestoyla, ‘Ben bu ülkenin birinci yüzyılını kuran partiyim, ikinci yüzyıla da ben taşıyacağım’ mesajı verdi. Partinin kurumsallığına daha çok ivme katacak bir manifestoydu. Genel Başkanımız, sanıyorum parti tarihinin en yüksek oyunu aldı. Kemal Bey’in ivmesinin halkta da yükseldiği aşikar. Kurultay delegelerimiz de bu halkın bir parçası. Dolayısıyla beklenen bir sonuçtu. Aslında karşısına aday çıkması demokratik hak ama bu dönemde olmayacak bir şey olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarımız demokratik haklarını kullandılar ama aday çıkamadılar. Kavganın taşkınlığın olmadığı, herkesin demokratik haklarını kullandığı bir kurultay oldu.

SESSİZ, SAKİN BİR KURULTAYDI
İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: Diğer arkadaşlarımız yeter sayıda imzayı toplayamadı.  Bana göre sessiz, sakin bir kurultay oldu. Genel Başkanımız programı açıkladı. O açıdan iyiydi, heyecan doluydu, güzel şeyler söyledi. Bu sonuç zaten belli olan sonuçtu. Yarınki sonuç önemli bence; partinin yapısı anlamında Parti Meclisi’nde kimlerin görev alacağı, kimlerle devam edileceği önemli.

MANİFESTO ÇOK ÖNEMLİYDİ
Parti Meclisi Üyesi Umut Tekin:
Önemli bir kurultaydı CHP için.  İktidar yolunda giden yolda, hep birlikte ayrışmadan güçlü bir şekilde çıkmamız gereken bir kurultaydı. Bunun ilk günü açıklanan ikinci yüzyıl manifestosu ve tüm delegelerin oy birliğiyle imza attığı bu manifesto çok önemliydi. Yarın da parti kadroları seçilecek. Pazartesi’den itibaren tüm delegasyon tüm üye attığı imza karşılığında iktidar yolunu biraz daha kolaylaştırmak için omuz verecek ve çalışacak. Biz de bu neferlerden birisiyiz. Pazartesi’den itibaren partimizin iktidarı için yoldaşlık hukukuyla çalışmaya devam edeceğiz.

 
CHP'de genel başkanlık seçiminin İzmir sandıkları raporu!
 
Ve Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi belli oldu: İzmir'den kimler var?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de genel başkanlık seçiminin İzmir sandıkları raporu!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan seçildiği kurultayda ...
Erdoğan: Türkiye'nin diz çökmesini bekleyenleri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maruz kaldığı her saldırının ardından Türkiye'nin ...
İzmir'in Eski Vekili Ergül: Seküler Kürt hareketi doğal müttefikimizdir!
CHP İzmir eski Milletvekili Ergül Kurultay salonunda yaptığı konuşmada, ...
 
Soyer’den kurultayda net mesaj: Bu sisli ve puslu günler geçecek!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, kurultayda kürsüye geldi ve sosyal ...
AK Parti İzmir'den Ayasofya Cami için lokma
AK Parti İzmir İl Başkanlığı; Ayasofya Camisi'nin yeniden ibadete açılması ...
CHP İzmir Üyesi Eski Bakan kürsüden seslendi: Özal, Ecevit, Demirel aklından geçirmezdi, Kılıçdaroğlu yaptı!
CHP’li Okuyan, “Bu iktidarın İYİ Parti’nin önüne koyduğu tezgahı, 15 vekili ...
 
Yücel'den 'Lider'e foto-mesajlı destek: Oldu, yine olacak!
Yücel, Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarıyla paylaştığı mesajda  şu ifadeleri ...
Dışişleri'nden Yunanistan'a sert tepki!
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'ın Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ...
CHP'de yeniden Kılıçdaroğlu dönemi: 13 maddelik manifesto!
CHP'nin “Hedef iktidar” ana temasıyla gerçekleştirdiği 37. Olağan Büyük ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri