POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
10 Eylül 2017 Pazar - 08:30

CHP'de parti içi yarış heyecanı: İlk gün hangi ilçede kimler delege seçildi?

CHP İzmir’de parti içi yarış başladı. 11 ilçede sandık kuruldu. Gözler Çiğli, Buca, Konak, Bayraklı, Karabağlar ve Bornova’daydı... Çift listeli yarışlar büyük heyecana sahne olurken, güne Belediye Başkanı Arslan ile İlçe Başkanı Mertoğlu'nun yaşadığı sandık şoku damga vurdu. Bornova'nın kritik sandığı Erzene'de ise zafer kırmızı listenin oldu. Seçimlerde tansiyon da zaman zaman yükseldi ve gerginlikler yaşandı.

CHP de parti içi yarış heyecanı: İlk gün hangi ilçede kimler delege seçildi?

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de parti içi yarış heyecanı başladı. 

İzmir'de ilk gün mesaisinde 11 ilçede sandık kuruldu. Gözler delege sayılarıyla öne çıkan büyük ilçeler Buca, Bornova, Konak, Karabağlar, Bayraklı ve Çiğli'deydi... Urla, Güzelbahçe, Beydağ, Bergama ve Menemen’de de ilk sandıklar kuruldu.

Buca’da Efeler, Cumhuriyet, Çamkule, Ufuk, Çamlıpınar, Dicle, Bornova’da Gaziosmanpaşa, Erzene, Kızılay, Meriç ve Yeşilova Çiğli’de  Yakakent, Ataşehir, Evka-2, Küçükçiğli, Balatçık, Yenimahalle, Atatürk,Köyiçi, Aydınlıkevler, Ahmet Taner Kışlalı ve Esentepe, Karabağlar’da  Selvili, Karabağlar, Sevgi, Barış, Aşık Veysel, Özgür, Salih Umurtak, Konak’ta Kadifekale, Ballıkuyu, Pazaryeri, Ülkü, Sakarya, Süvari, Altınordu, Bayraklı'da Fuat Edip Baksi ve Cengizhan mahallelerinde seçim heyecanı yaşandı. 

Çift listeyle sandığa gidilen mahallelerde büyük heyecan yaşanan güne Çiğli'de Belediye Başkanı Hasan Arslan ile İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu'nun yaşadığı seçim şoku damga vurdu. Çiğli'deki seçimler de tansiyon da zaman zaman yükseldi. Evka-2 Mahallesi seçimlerinde yaşanan sandık kavgası İlçe Eski Başkanı ve İl Yöneticisi Utku Gümrükçü ile İlçe Başkanı Mertoğlu'nu karşı karşıya getirdi. 

Günün dikkat çeken yarışı Bornova Erzene Mahallesi'nde yaşandı. Parti üyeleri kırmızı ve beyaz listedeki isimleri delege seçmek için sandık başına gitti. Seçimi Çeto Çamlıbel, Ethem İnal, Enver Dündar, Veysel Gürsul gibi isimlerin ağırlığının hissedildiği  kırmızı liste aldı. Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat'ın ekibi ve Romanların desteklediği beyaz liste ise 304 oy da kaldı.

Buca'da da muhalifler günün kaybeden tarafı oldu. İlçe Yönetimi'ne yakın isimlerden oluşan listeler sandıktan zaferle ayrıldı. 

Konak ve Bayraklı sandıkları ise tek listeli seçimlere sahne oldu.  Karabağlar'da ise 11 mahallede seçim vardı. 11 mahalleden 9'unda tek listeli seçim oldu. 2 mahallede ise çift liste yarıştı. 

İZMİR'DE İLK GÜN RAPORU

ÇİĞLİ: MAVİ-BEYAZ REKABETİ 
Çiğli delege seçimleri büyük heyecana sahne olurken, mahallelerde mavi-beyaz liste rekabeti yaşandı. 

2 BAŞKAN DELEGE SEÇİLEMEDİ
Çiğli’de gözler  Belediye Başkanı Hasan Arslan  ile İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun mahallesi olan Küçük Çiğli’deydi.

Burada iki liste yarıştı. Mavi listede Başkan Arslan’la birlikte listede mevcut ilçe başkanı Zeynel Mertoğlu ve meclis üyesi Dilek Güler gibi isimler yer aldı. Beyaz listede ise eski ilçe başkanları Nihat Gültekin ve Süleyman Avcı öncülük etti. Başkan Arslan'a beyaz listede yer verilmedi.  

Seçim saat 17:00’de sona erdi. Sandıktan galip çıkan ise beyaz liste oldu. Beyaz liste 399, mavi liste ise 317 oy aldı. 

Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu delege seçilemedi.

ATAŞEHİR'DE KIL PAYI BEYAZ LİSTE KAZANDI
Nakil krizinin yaşandığı ve Genel Merkez’in müdahalede bulunduğu Ataşehir’de iki liste yarışıt. 58’er kişiden oluşan iki liste ilçe siyasetinin önemli isimleri yarıştı.

Belediye ve ilçe yönetimi destekli mavi listede Niyazi Arslan, Hüseyin Gündüz, Ali Karabay, Güven Dursun, Metin Solak ve Serpil Yıldırım, beyaz listede ise Behçet Köymen, Ali Rıza Koçer, Semra Aksu, Şeref Bektaş, Süleyman Karadağ, Mustafa Avdan gibi isimler yer aldı.

Seçim kıl payı sonuçlandı. Seçimin galibi 4 oy farkıyla beyaz liste oldu. Beyaz liste 293, mavi liste 289 oy aldı. İl yöneticileri Niyazi Arslan, Serpil Yıldırım, CHP Çiğli Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz ve eski belediye başkanı Metin Solak delege olamadı.

İşte beyaz listenin kazanmasıyla delege seçilen isimler:


OLAYLI MAHALLE EVKA-2'DE MAVİ KAYBETTİ
İlçe BaşkanI Zeynel Mertoğlu ile il yöneticisi eski ilçe başkanı Utku Gümrükçü arasında 'sandık' kavgasının yaşandığı ve taraflar arasında tansiyonun yğkseldiği Evka-2'de seçim saat 16:00'da tamamlandı. Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu'nun desteklediği mavi liste kaybetti. Seçimi kırmızı liste kazandı. Kırmızı liste 53, mavi liste ise 39 oy aldı. İbrahim özdemir, Ekrem Candan, Ali Asker Çelik, Emine Erdem, İsmet Türk, Pınar Gök, Fatma Gümüş, Ümit Özdemir, Haydar Selcan, Sabri Soykan, Mehmet Uçar ve Pelin Zeytin delege seçildi. Seçim sonuçlarına şerh kondu.

ESENTEPE’DE BEYAZ KAZANDI
Esentepe’de belediye destekli mavi listeye karşı beyaz liste sandıktan önde çıktı. Beyaz liste 62, mavi liste 44 oy aldı.  Beyaz listede yer alan Yüksel Arduç, Fikri Karadağ, Zuhal Mercan, Erkan Akar, Vural Özkan ve Özlem Barut delege seçildi. 

ATATÜRK MAHALLESİ'NDE 5 OYLA BEYAZ LİTE
Atatürk Mahallesi’nde kazanan beyaz liste oldu. Beyaz listeye 87, mavi listeye 82 oy çıktı.  Atatürk Mahallesi’nde Günel Doğan, Gürbüz Bal, Bünyamin Cihangir, Cahide Ulaş, Göçmen Uzun, Cemalettin açlık, Oktay Akdağ, Ali Yıldırım, Bülent Acar, İsmail Kaya, İkram Hürsoy, Ergin Gökçen, Berna Kıvci, Cihangir Gündüz, Duygu konak, Mehmet Taşyonar, Yusuf Baltacı, Şükrü şimşek ve Deniz Baba delege seçilmeyi başardı.  

YENİ MAHALLE’DE MAVİ KAZANDI
Yeni Mahalle’de ise mavi liste kazandı. Beyaz liste 46 oy alırken, mavi liste 84 oyla ipi göğüsledi. İşte delege seçilmeyi başaran isimler; Erol Akpınar, Sedat Celep, Şengül Çalputaş, Özcan Çelik, Hüseyin Çiçekdağ, Derviş Engin, Arziye Güler, Sultan Işıldak, Yaşar Kabaker, Yasemin Özkaya, Süleyman Şimşek, Orhan Uçmaz, Özgür Üzgün, Cemal Vahid, Cemile Vural ve Önder Yapıcı... CHP Eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin'e yakınlığıyla bilinen Tolga Çobanoğlu kaybeden listede yer aldığından delege seçilemedi.

AYDINLIKEVLER'DE SEÇİM TAMAM
Aydınlıkevler’de tek listeli seçim gerçekleşti. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için süre uzatıldı. Süre sonunda yeterli çoğunluk sağlandı ve seçim noktalandı. Tek listeli seçimde ilçenin aktif siyasetçilerinden Çiğli Belediyesi başkan adaylarından Aziz Buğa dışında, Sevil koçak, Nursel Çam, Abdullah Demir, Bülent Bingöl, Hasan Mert Özcan, Yekta Ünsal, Turgay Pektaş, Fırat Toprak ve Cihan Ağgül delege seçildi.

YAKAKENT VE KÖYİÇİ'NDE MAVİ KAZANDI
Yakakent’te mavi ile kırmızı liste yarıştı. Kazanan mavi liste oldu. Mavi liste 190, kırmızı liste ise 182 oy aldı.Köyiçi'nde mavi liste 90 oyla seçimi kazandı. Beyaz listeye 73 oy çıktı. Balatçık’ta ise seçime tek listeyle gidildi.

BORNOVA'DA 5 SANDIK 
Bornova'da CHP üyeleri 5 mahallede sandık başına gitti. Yarışta gözler kırmızı ve beyaz listelerin yarıştığı Erzene ve Kızılay Mahalleleri'nde oldu. İki mahallede de çift liste çıktı. Bornova'da Meriç, Gaziosmanpaşa ve Yeşilova Mahalleleri'nde ise sandığa tek listeyle gidildi. 

ERZENE’DE KIRMIZI KAZANDI
34 partilinin delege seçildiği Erzene’de kırmızı liste kazandı. Erzene’de seçimi Çeto Çamlıbel, Ethem İnal, Enver Dündar, Veysel Gürsul gibi isimlerin ağırlığının hissedildiği  kırmızı liste 325 oy aldı. Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat'ın ekibi  ve Romanların desteklediği beyaz liste ise 304 oy da kaldı.

Her iki listede de yer alan ilçe eski başkanı Enver Dündar dışında  Ethem İnal, Ramazan İrfan Kılınç, Osman Erbayraktar, Alper Özcan, Özlem Derin, Osman Keser, Mehmet Doğan Aygen, Özge Revan Orman,, Sergül Çataldirek, Gülçin Akay, Berna Hovardakaya, Ahmen Cun, Hatice Burguç, Turhal Tuncer, Mustafa Akkaya, Fulden Karameşe, Durgül Zengin, Meral Tokem, Çeto Çamlıbel, Özlem Atam, Ali Abbas Kaya, Kamil İnal, Veysel Gürsul, Mustafa Buanoğlu, Hakan Kılıç, Ahmet Cevat İnal, Nesrin Durucu, Tuğsan Binbir, Özge Kaya, Mustafa Değerli, Bayazıt Palabıyık, Harika Çankaya, Ferki Gündoğan delege seçildi.

Beyaz listede yer alan İl Eski Başkan Yardımcısı Metin Atmaca delege seçilemedi.

KIZILAY'DA BEYAZ LİSTE
Kızılay mahallesinde de kırmızı ve beyaz liste yarıştı. kazanan beyaz liste oldu. Beyaz liste 137, kırmızı liste 130 oy aldı.Cesim Yıldız, Zeki Erççek, Nihat Kaya, Gizem Karaca, Mehmet Gilgil, Gülüzar Yıldırım, İbrahim Eroğlu, Birol Çam, Mustafa Çelik, Ayşe Aktaş, Tehmur Çardak, Şenay Zengin, Fatih Fethi Aktaş delege seçilmeyi başardı.

3 MAHALLEDE TEK LİSTE
Meriç mahallesinde Hüseyin Yazal, Salim Yılmaz, Özdem Sezer, Remzi Uysal, Ebru Baycu, Alper Topçuoğlu, Aydın Yurtçu, Hüsniye Karakayışlı, Gaziosmanpaşa mahallesinde Yasin Atasever, Hakan Avcı, Ece Balkan, Eray Büyük, Erdoğan Çiçek, Tuğçin Çolak, Tuğba Arhan Güner, Osman Koçanali, Arda Kuş, Nafi Mehmetoğlu, Yüksel Seven, Selami Silivardar, Murat Taşkıran, Seda Taşkıran, Ayşe Türksever ve Sadık Yıldız, Yeşilova’da Ertan Güneş, İsa Aydın, Ramis Acar, Türkan Kurnaz, Hakan Etleç, Uğur Taban, Hasan Aydın, Emine Yılmaz, Erkan Güler, Nermin Bayazıt, Burcu Yaman, Murteza Güler, Gökçe Aydın, Tuğba Güler, Layik Öztürk, Müberra Güneş, Ramadan Güler, Ömer Kızılata, Fatih Ay, Mustafa Muşmula, Mahmut Teker, Coşkun Çiflik, Şahinur Dolgunyürek delege seçildi.

BUCA: 6 MAHALLEDE SEÇİM HEYECANI
Delege seçimlerinin ilk günü Buca'da 6 mahallede sandık kuruldu. 4 mahalle çift listeli yarışa sahne olurken, gözler Efeler ve Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık'ın mahallesi Çamlıkule'deydi. Her iki mahallede de sandığa tek listeyle gidildi. 

EFELER’DE DELEGELER BELLİ OLDU 
Buca’nın en büyük mahallesi konumunda olan ve 22 delegenin seçileceği Efeler’de bu yıl farklı bir tablo var. Geçtiğimiz yıl kıran kırana mücadele sonunda 5 oyla kazananın belli olduğu Efeler’de bu kez tek listeli seçim yaşandı. Efeler'de ilçeye karşı olan taraf e liste çıkarmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Seçime giren tek listede Buca Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erhan Kılıç,  İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, İl yöneticisi İsmail Yüzer,  İlçe eski Başkanı Selim Bozdağ, eski meclis üyesi Lokman Fazla ve Zaman Suyer, gibi isimlerin dışında Ayzin Altınanahtar, Sibel Arat, Aysul Ünsal, Sevgi Alpargu, Naime Bakışlı, Nuran Aydın, Duygu Karaaslan, Hüsnü Kaya, Barış Kılıç, Ertuğrul İlhan, Mehmet Topuz, Ahmet Özkan, Recep Ateş, Aziz Çetin, Ali İçen, Selim Kaymaz delege seçilmeyi başardı. 

CUMHURİYET'TE MUHALİFLER KAYBETTİ
Çift listenin yarıştığı Cumhuriyet Mahallesi'nde mevcut ilçe yönetimine muhalif olan isimler 97'ye 44 kaybetti. Kazanan beyaz listede yer alan Engin Aladağ, Faris Kabak, Nigar Arpacı, Menevşe Öksüz, Can Aslan, Mehmet Orhan Keske delege seçildi.

ÇİFT LİSTELİ REKABET
Dicle Mahallesi’nde sarı ve beyaz liste yarıştı. Kazanan sarı liste oldu. Sarı liste 49 beyaz liste 43 oy aldı. Sarı listede Yağmur Günaydın, Dilek Arabacı Dursun Ali Polat gibi isimler yer aldı. Kırmızı liste ve beyaz listenin yarıştığı Çamlıpınar Mahallesi’nde kırmız liste 136 oy beyaz liste 121 oy aldı. Ufuk Mahallesi’nde beyaz ve mavi liste yarışı yaştı. İlçe yanlısı liste olan mavi ipi göğüsledi. Harun Özyörük, Sıdıka Turan, Selahattin Aras gibi partililer delege oldu.

KONAK'TA TEK LİSTELİ SEÇİM
Konak'ta daha çok Kadifekale bölgesindeki küçük mahallelerde sandık kuruldu.

1-2 Kadriye, 19 Mayıs, Akarcalı, Akdeniz, Akıncı ,Ali Reis, Altay, Altınordu, Aziziye, Ballikuyu, Bozkurt, Çimentepe, Dayıemir, Dolaplıkuyu, Duatepe, Etiler, Fevzipaşa, Güneş, Güzelyurt, Hasan Özdemir, Hursidiye, Kahramanlar mahallelerinin tamamında tek listeyle sandığa gidildi. 

KARABAĞLAR'DA START VERİLDİ
Karabağlar’da 11 mahallede sandık kuruldu. Mahallelerin çoğunda tek liste ile seçime gidildi. Sevgi ve İhsan Alyanak mahallelerinde ise delege seçimlerinde çift liste heyecanı yaşandı. Her iki mahallede de mavi listeler ipi göğüsledi.

BAYRAKLI’DA 2 MAHALLE
Bayraklı’da Cengizhan ve Fuat Edip Baksi mahallelerinde sandık kuruldu.

SANDIKLARA SIKI DENETİM, VİDEO-TAKİP 
CHP’de mahallelerdeki oy kullanma işlemi İl Yönetimi tarafından sıkı denetleniyor. Oy kullanma işlemi sırasında il yönetim kurulu üyeleri hazır bulunuyor. Seçim başlangıcından bitimine kadar tüm işlemler videoya kaydediliyor. Oy kullanma üye listelerinde genel merkezden gelen nakil üyeler de el yazısıyla ekleniyor.

 
CHP İzmir'de renkli yıldönümü kutlaması
 
Muhteşem final: Doğum günün kutlu olsun İzmir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de renkli yıldönümü kutlaması
CHP İzmir İl Örgütü, CHP'nin kuruluşunun 94'üncü yıldömününü törenle kutladı. ...
Ertam Özen siyasete nokta koydu
CHP Karşıyaka siyasetinin önemli isimlerinden eski ilçe başkanlarından ...
Bakan Eroğlu’ndan ‘orman yangınları’ raporu
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarında hasar gören ...
 
Dışişleri'nden Almanya'ya seyahat uyarısı!
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Almanya'ya seyahat eden vatandaşlarımız ...
O plakalar Meclis gündeminde: GVS ne demek?
Sağlık Bakanlığı'nın aldığı bazı araçların plakaları ile ambulans uçakların ...
Meclis üyesi sordu, başkan yanıtladı: İş sözü veren şerefsizdir!
Pazar günü başlayacak delege seçimlerinde gözler çift liste rekabetinin ...
 
İzmir'de AK Partili Başkan'dan Tanrıkulu hakkında suç duyurusu
Çakıroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında terörle ...
Güven: İzmir Cumhuriyet'in kalesidir
CHP İzmir İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir'in düşman işgalinden ...
‘Selçuk krizi’ ne getirir, ne götürür?
Selçuk’taki yerel ve merkezi hükümetin ortak projesi (İZBAN) için düzenlenen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri