POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
29 Nisan 2021 Perşembe - 10:36

CHP'den AK Parti'ye İstanbul örneğiyle sert Torbalı yanıtı!

Torbalı’da gerçekleşen başkanlık seçimi AK Parti tarafından yargıya taşınırken CHP İlçe Başkanlığı’ndan çok sert bir açıklama geldi. Açıklamada, “31 Mart seçimlerinin ilk sonuçları sonrasında, İstanbul’da yaşanan utanç verici tablolar, ülkedeki adaletsizlikler, yasa tanımazlıklar ortadayken, kimse bize ahlak dersi vermeye kalkmasın” denildi.

CHP den AK Parti ye İstanbul örneğiyle sert Torbalı yanıtı!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Torbalı İlçe Başkanlığı tarafından geçtiğimiz Salı günü mecliste gerçekleşen başkanlık seçimi için açıklama yapıldı. AK Parti, seçimi mahkemeye taşırken CHP’lilerin oy kullanma kabinine telefonlarıyla girdiği iddia edildi.

Torbalı Belediyesi’nin önceki Başkanı merhum İsmail Uygur’un yerine CHP’nin aday olarak gösterdiği ve seçimi kazanan Mithat Tekin’e atılan oyların fotoğraflandığı öne sürüldü. AK Partili siyasiler sosyal medyada açıklamalar yaparken Torbalı’daki seçim twitter gündeminde üst sıralara kadar çıktı. Tüm bu gelişmelerin ardından CHP Torbalı İlçe Başkanlığı’ndan şu açıklama yapıldı:

Bizler Cumhuriyet Halk Partili olmanın, Türkiye’de AKP’ye rağmen temiz ve ahlaklı siyaset yapmanın onurunu yaşayan, Türkiye ve Torbalı sevdalısı neferleriz. Torbalı belediye meclisi, rahmet ve minnetle andığımız Sayın Belediye Başkanımız İsmail Uygur’un vefatının ardından, Torbalıya hizmet edecek yeni başkanı seçmek için dün toplanmış ve her yönüyle yasalara ve demokrasiye uygun bir seçim gerçekleştirmiştir. Bizler AKP’nin yaptığı gibi hiçbir meclis üyesini suçlamak, meclis üyelerine iftira atmak, yapılan demokratik seçime gölge düşürmek gibi bir yolu tercih etmeyeceğiz. Bize göre, Torbalı Meclisinde görev yapan tüm meclis üyeleri Torbalı’nın çıkarı için çalışacak meclis üyeleridir. Çünkü bunu, kendilerini seçen Torbalı halkına borçludurlar. Bizler öncelikle, Torbalı halkının 31 Mart yerel seçimlerinde ortaya koyduğu milli iradeye ve tercihe sahip çıkmak, Torbalı halkının sandıkta verdiği kararın, siyasi pazarlıklarla değişmesini engellemek için, Torbalı belediyesi CHP grubu meclis üyelerimizle birlikte blok olarak hareket ettik. Ve bu hareketin sonucunda da, şerefli ve onurlu meclis üyelerimizin blok şekilde sergilediği tavırla, Sayın Mithat Tekin’i Torbalı belediye başkanı olarak seçtik.

31 Mart seçimlerinin ilk sonuçları sonrasında, İstanbul’da yaşanan utanç verici tablolar, ülkedeki adaletsizlikler, yasa tanımazlıklar ortadayken, kimse bize ahlak dersi vermeye kalkmasın. Torbalı halkının iradesine saygı göstermeksizin, aday çıkarmaları bile siyasi ahlak gereği tartışılacak olanların, kaybettikleri her seçim sonrası sergiledikleri çirkin tavrı biliyor ve onların seviyesine inmeyeceğimizi beyan ediyoruz. Onların meclis üyelerimize, partimize ve yöneticilerimize sarf ettikleri tüm hakaretlere cevabı verecek olan Torbalı halkıdır. Bizim Torbalı’da ilkeli, onurlu ve Torbalılara yakışır bir duruş sergileyen 17 Meclis üyemiz var ve hepsiyle ayrı ayrı gurur duyuyoruz. Bizler şimdi, rahmetli başkanımız İsmail Uygur’un bıraktığı yerden, Sayın Belediye Başkanımız Mithat Tekin ile birlikte Torbalı için çalışmaya, ilçe halkımızın sorunlarına çözüm üretmeye odaklandık. Siyasi tartışmalarla, aslı astarı olmayan yakıştırmalarla kaybedecek vaktimiz yok.

 
CHP'li Sertel sordu, Bakanlık yanıtladı: Taklit ve tağşişte 2020 rakamları!
 
Büyükşehir 100 mühendisle sahada: Her binaya deprem karnesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den sosyal medyada 'Torbalı'da usulsüz seçim' hareketi: Vekiller ne mesaj verdi?
AK Parti tarafından #TorbalıdaUsulsüzSeçim etiketiyle açılan sayfa kısa ...
Bakan Soylu: İstanbul'da katliam engellendi!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'de önemli bir katliamı engellemiştir. ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Çeşme Projesi' mesajı: Beton ormanına dönüşmezse...
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Çeşme Projesi’ne destek verecek misiniz?” ...
 
HDP'li Gergerlioğlu hakkında iddianame!
HDP'li Gergerlioğlu hakkında TBMM'deki eylemi nedeniyle kamu görevini ...
MSB kaynakları: İncirlik'in mülkiyeti Türkiye'de!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları İncirlik Üssü'ne yönelik tartışmaları ...
CHP'li Bayır: Bu insanlar taş mı yiyecek?
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Tavuğu bile kümese kapatırken; ...
 
Ve AK Parti Torbalı seçimini yargıya taşıdı... Sürekli: Kara leke!
Torbalı Belediyesi meclisinde görev yapacak yeni başkanın belirlenmesi ...
CHP'li Yücel'den tam kapanma çıkışı: Ya destek verin ya istifa edin!
CHP İl Başkanı Yücel, "Tam kapanma, salgın bitirilsin, insanlarımız yaşasın ...
AK Parti'den Başkan Sandal'a 2 yıl salvosu: Vaat çok, icraat yok!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdal Sandal’ın 2 yıllık değerlendirmesini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri