POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
Tır viyadükten uçtu: Kurtulan olmadı
Tır viyadükten uçtu: Kurtulan olmadı
9 Eylül 2022 Cuma - 12:56

CHP'den Cumhuriyet Meydanı'nda çifte kutlama!

CHP İzmir Örgütü, kentin 100.kurtuluş, partinin de 99.kuruluş yıldönümünü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutladı. Törende konuşan İl Başkanı Deniz Yücel, "CHP’nin kitabında umutsuzluk yazmaz. Cumhuriyetimiz demokrasi ile taçlandırarak hukukun üstünlüğüne dayalı hukuk devletini hep birlikte inşa ederek çıkacağız" dedi.

CHP den Cumhuriyet Meydanı nda çifte kutlama!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100., partinin de 99.kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunum töreni gerçekleştirdi.  

Törene CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP’li belediye başkanları, ilçe başkanları ile parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. 

İZMİR KİRLİ HİÇ BİR AYAĞIN BASAMAYACAĞI KUTSAL TOPRAK HALİNE GELMİŞTİR!
Törende konuşan İl Başkanı Yücel, "15 Mayıs 1919’da başlayan, 3 yıl 3 ay 3 hafta 3 gün süren İzmir’in işgali 9 Eylül 1922 günü İzmir’de son bulmuştur. Yunan işgal kuvvetlerine karşı Hasan Tahsin’in ilk kurşunu ile başlayan direniş hareketi Mustafa Kemal’in önderliğinde başarıya ulaşmıştır. İzmir kirli hiçbir ayağın basamayacağı kutsal bir toprak haline gelmiştir. Vatan toprakları işgalcilerden temizlendikten sonra Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına yeni bir mücadele alanı açılmıştır. Bu cephe cehaletle gericilikle mücadele bir devlet mekanizmasını inşa etme mücadelesidir. Tam bugün Cumhuriyet Halk Partimiz kurulmuştur. Bugün bize çifte bayram... Düşman işgalinin kurtuluşun 100. Yılı olduğu gibi, Cumhuriyet Halk Partimizin 99. Kuruluş yıl dönümü. Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılını inşa etme kararlılığımızı haykırmak için buradayız. Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde siyasi faaliyetlerine başlayan partimiz ülkemizi demokrasiye hazırlayan partidir’’ dedi. 

CHP’NİN KİTABINDA UMUTSUZLUK YAZMAZ!
Yücel konuşmasını AK Parti iktidarını eleştirerek ve şu mesajları vererek tamamladı: Cumhuriyetimizin 100 yıla yaklaşan tarihinin son yılları maalesef büyük bir yıkıma yol açan tek adam rejimini talan düzeniyle devam etmekte. Demokrasiyi yok sayan talan rejimi sonunda ağır bir tahribat yaşanmaktadır. Bu yolsuzluk bir avuç kişiye servet transferi yaparak eşitsizliği derinleştirmiştir. Ancak kimse umutsuzluğa kapılmasın. CHP’nin kitabında umutsuzluk yazmaz. Cumhuriyetimiz demokrasi ile taçlandırarak hukukun üstünlüğüne dayalı hukuk devletini hep birlikte inşa ederek çıkacağız. CHP olarak demokratik müreffeh geleceği inşa etmenin ve toplumsal barışı tesis etmenin sorumluluğunu yaşıyoruz. Toplumu kutuplaştıran bugünün iktidarının anlayışının yerine toplumsal barışı güvence altına alacak aydınlık bir geleceği kuracağız. CHP Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracak. Herkesin zenginleştiği insan onuruna yakışır bir yönetim kuracak gelecek vizyonuna sahiptir. CHP 99. Kuruluş yıl dönümünde ikinci yüz yılına giren Cumhuriyetimiz ve CHP’nin vizyonu ile dünyanın saygın bir ülkesi haline gelecektir. Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti yine onun eseri olan CHP tarafından yücelterek yoluna devam edecektir. 

 
"Yunanistan'ın anlayacağı dil neyse o dille konuşuyoruz"
 
Karşıyaka'da 9 Eylül törenleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Yunanistan'ın anlayacağı dil neyse o dille konuşuyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yunanistan NATO’da bizi sürekli şikayet ediyor. ...
'Kökünü kurutma' operasyonu: 75 gözaltı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nevşehir merkezli birçok ilde düzenlenen ...
CHP Güzelbahçe'den vefa turu!
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı, ilçe teşkilatına üye olan en yaşlı üyeleri ...
 
İzmir'de CHP ile AK Parti arasında 'Bir gece ansızın gelebiliriz' polemiği!
CHP İl Başkanı Yücel, iktidarı 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözleri ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de iş dünyasıyla zirve!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 9 Eylül akşamı geleceği ve kutlamalara ...
Erdoğan: Tahıl fakir değil zengin ülkelere gidiyor
Hırvatistan'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridoruna değindi. ...
 
Polat: Cumhuriyetin garantisi CHP!
CHP’li Polat, “İşgal edildiği gün Kurtuluş Savaşı'nın başladığı, işgalin ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan Arap Ligi kararlarına tepki
Dışişleri Bakanlığı'ndan, Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısından ...
İzmir siyasetinde 'Tarkan sahnesi' tartışması!
1 işçinin yaralandığı olayın ardından sabitlenen sahnede söküm çalışmaları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri