POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
11 Ocak 2022 Salı - 13:22

CHP'den Soyer'in 'Ankara' sitemine destek mesajları!

Başkan Soyer geride kalan hafta oda başkanları ve temsilcileri ile AK Parti Milletvekilleri’nin Vali Yavuz Selim Köşger’in de katılımıyla yaptığı ve bakanlıklarla temaslar içeren çıkarmaya davet edilmemesine sitem etti. Soyer'in sitemine CHP İl Başkanı Yücel ve CHP İzmir Milletvekili Bakan'dan destek geldi.

CHP den Soyer in  Ankara  sitemine destek mesajları!

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den son meclis oturumunda ‘Ankara’ sitemi geldi.

Başkan Soyer geride kalan hafta oda başkanları ve temsilcileri ile AK Parti Milletvekilleri’nin Vali Yavuz Selim Köşger’in de katılımıyla yaptığı ve bakanlıklarla temaslar içeren çıkarmaya davet edilmemesine sitem etti.

Soyer, “Geçen hafta odalarımızın başkanları ve AK Partinin milletvekilleri Ankara’ya çıkarma yaptılar. Basında böyle yer aldı İzmir’in birçok talebini bakanlıklar da dile getirdiler. Bununla tabi ki iftihar ediyoruz. İzmir’in haklarıyla ilgili bakanlıklar nezdinde talepte bulunmak güzel bir girişim. Fakat İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’i de götürmüşler. İzmir Valimiz hepimizin Valisi… Gönül isterdi ki, ‘Arkadaşlar, lojistik alanını organize sanayi bölge alanını konuşmaya gidiyoruz. Bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı niye yok’ demesini beklerdim. Bakanlarımızın da ‘Arkadaşlar bana geliyorsunuz ama acaba bu konularda İBB ne düşünüyor’ demesini beklerdim. Bunlar olmadı, iyi olmadı. Ama ben şunu söylemek isterim; yüzde 58 oy alarak seçilmiş bir başkan olarak görevimin son anına kadar bugün doğan bebekten en yaşlı ninelerimize kadar herkesin hakkını korumaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

1.5 MİLYON İZMİRLİ'YE SAYGISIZLIK! 
Soyer’in sitemine CHP İzmir cephesinden de destek geldi.

CHP İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: Bu kentin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı 1,5 milyon İzmirli’nin oyunu alarak kenti temsil etmek ve yönetmek için seçildi. Bu davranış sizin demokrasi anlayışınızın sakatlığını göstermekle birlikte,sadece Belediye Başkanımız Tunç Soyer ’e değil, 1,5milyon İzmirliye de yapılmış bir saygısızlıktır... 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: Kentin iş dünyasının sorunlarını ülkenin başkentinde dillendirmek ve ilgili makamlarla çözüm yolları üzerinde fikir alışverişinde bulunmak üzere İzmir adına bir temsil heyeti oluşturuluyor; bu heyette vali, milletvekili, sanayi ve ticaret odalarının başkanları yer alıyor. Ama halkın yüzde 58’inin oyunu almış, İzmir’in seçilmiş en önemli makamındaki isim davet edilmiyor. Bu sadece nezaketsizlik diyerek geçiştirilemez. Bu, AKP’nin ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı siyaset anlayışının açık bir tezahürüdür. Demokratik olgunluktan nasibini almamış bu tavrın hiçbir mazereti yoktur. O heyette bulunan herkesin dönüp kendini sorgulamasını, neden böyle garip bir tablonun, böyle siyasi bir şovun içinde yer aldığını düşünmesini bekliyorum. Eğer derdiniz İzmir’in sorunlarını Ankara’ya anlatmaksa; “Vali varsa Büyükşehir Belediye Başkanı o heyette niye yok? AKP milletvekilleri varsa CHP milletvekilleri niye yok?” Bunlara cevap vermelerini istiyoruz.
Odalar maalesef bu hareketleriyle parti devletini kabul etmiş ve meşrulaştırmış oldular. Oysa İzmir’de ortak akıl tesis edilecekse, ki İzmir’in ruhu budur, tüm siyasi partilerin, meslek odalarının, yerel yönetimlerin müştereken hareket etmesiyle olur. Bu, ‘İzmirliye senin iradeni tanımıyorum, verdiğin oya, yaptığın tercihe de saygı duymuyorum’ demektir. Bu, İzmirlinin tercihlerinin dışında şekillenen bir takım suni yapılar üzerinden siyasi güç devşirme çabasıdır. Bunun tek değerlendirmesi budur. Ancak bu tarz çabalar beyhudedir. Güçleri seçimle gelen Büyükşehir Başkanımızı da milletvekillerimizi de onlara oy veren milyonları da ötekileştirmeye yetmez!”

 
Büyükşehir'den örnek proje: Bitki atıkları ekonomiye kazandırılıyor
 
Asiye'nin sağlık durumuyla ilgili son açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Meclis'te terörist istemiyoruz!
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, HDP'li Semra ...
AK Parti'den Ayakkabıcılar Sitesi mesaisi
AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ve Bornova Kaymakamı Fatih Genel ...
CHP İzmir demokrat kadınlarla buluştu
Demokrat Kadınlar Sosyal Yardım Derneği, düzenlediği toplantıda, Cumhuriyet ...
 
CHP'li Yücel'den kritik Ankara mesaisi... İlk zirve Lider'le: Rapor, davet ve dikkat çeken kitap detayı!
CHP İl Başkanı Yücel kritik bir Ankara mesaisine imza atıyor. Yücel Başkent ...
Bakan'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına sert yanıt!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal ...
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
HDP'li milletvekili Güzel hakkında fezleke
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafı ...
Erdoğan'dan CHP'li Özkoç'a 250 bin liralık dava!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Grup Başkanı Vekili Özkoç'un kendisine yönelik ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan din eğitimi açıklaması
Beştepe'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, din eğitimi tartışmalarına değindi. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri