POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
5 Eylül 2018 Çarşamba - 13:28

CHP'den Yıldırım'a 'dinleme' başvurusu!

CHP, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'a, "Adalet Yürüyüşü sırasında ortaya çıkan dinleme skandalının ve Almanya'dan bu yazılımın satın alınma sürecinin ortaya çıkarılması, parlamentonun hukukunun korunması" için başvuruda bulundu.

CHP den Yıldırım a  dinleme  başvurusu!

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç imzasıyla TBMM Başkanı Binali Yıldırım'a gönderilen yazıda, 15 Haziran - 9 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen Adalet Yürüyüşü'nün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde Ankara'dan İstanbul Maltepe'ye kadar sürdürüldüğü anımsatıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması nedeniyle başlatılan ancak tüm alanlardaki hukuksuzluklara ve adaletsizliklere dikkat çekmek amacıyla sürdürülen yürüyüşün, yürütme organının temsilcileri tarafından eleştirildiğine, yüksek yargının bazı üyelerinin de yürüyüşe yönelik tepkilerini gizlemediklerine işaret edildi.

Yürüyüş sırasında "Finfisher" isimli bir yazılım şirketince geliştirilen bir uygulama ile aralarında milletvekillerinin de bulunduğu yürüyüş katılımcılarının bir internet sitesi üzerinden dinlendiği ortaya çıktığının ifade edildiği yazıda, yalnızca istihbarat örgütleri tarafından satın alınabilen bir yazılım yoluyla bu dinlemenin gerçekleştirilmesinin akıllarda çok ciddi soru işaretleri yarattığı vurgulandı.

Almanya'da üretilen bu programın Türkiye'de hangi kuruma ya da kime satıldığı konusunda kamuoyuna açık biçimde yürütme organına yöneltilen sorulardan tatmin edici bir yanıt alınmadığı, milletvekillerinin ve yürüyüş sırasında dinlendiği tespit edilen partililerin yaptığı suç duyurularında ise henüz anlamlı bir yol alınamadığı belirtildi.

Yazıda, şunlar kaydedildi:

"Bu sürece ilişkin yaşanan sessizlik akıllara yazılımın Emniyet İstihbarat ya da Milli İstihbarat Teşkilatına satılmış olabileceği, dinleme olayının Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticilerinin bilgisi dahilinde ve onayıyla gerçekleşmiş olabileceğini getirmektedir. 24 Haziran seçimlerinin ardından yürürlüğe giren anayasa değişikliği sonrası kuvvetler ayrılığının belirginleşmesi ve yasama organının korunması konusunda makamınıza da sorumluluk düştüğü açıktır.

Yürüyüş boyunca dinlendiği anlaşılanlar arasında 27. Yasama Dönemi’nde milletvekili olarak görev yapan partililerimizin de bulunuyor olması TBMM Başkanı sıfatıyla olayın açığa çıkarılması için kurumsal sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmeniz beklentisini doğurmaktadır. Bu süreçte TBMM Başkanı olarak dinleme yoluyla özel hayatlarının gizliliği ihlal edilen parlamenterlerin ve dolayısıyla parlamentonun hukukunu koruma ya da davalara taraf olma konusunda adımlar atmanızı beklemekte, bu konuda tarafınıza gerekli bilgi ve belge paylaşımı yapabileceğimizi de ifade etmekteyiz. Bu çerçevede, Adalet Yürüyüşü sırasında ortaya çıkan dinleme skandalının tüm boyutlarıyla açığa çıkarılması, Almanya’dan bu yazılımın satın alınma sürecinde yanıtlanmamış soruların cevaplarının ortaya çıkarılması ve parlamentonun hukukunun korunması noktasında sorumluluğunuzu yerine getirmenizi talep ediyoruz." (AA)

 
İYİ Parti İzmir'de o isimden başkanlığa yeşil ışık: Elimden gelenin fazlasını yaparım!
 
Foça'daki çevre felaketinde flaş gelişme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir'de o isimden başkanlığa yeşil ışık: Elimden gelenin fazlasını yaparım!
İYİ Parti İzmir’de İl Başkanı Ükünç Genel Merkezin isteği doğrultusunda ...
CHP'li Arslan'dan 'şarbon' çıkışı: Hayvan hastalıkları ithal ediliyor!
CHP İzmir Milletvekili Arslan Türkiye’de son günlerde gündeme yeniden ...
Türkiye ve Rusya'dan 'Suriye' toplantısı
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Suriye konusunda Türkiye ...
 
CHP'li Polat'tan 'Başköy'e destek: Burada doğasının peşinde olan bir halk var!
Başköy’deki vatandaşlarla bir araya gelen Polat, “Burada ekmeğinin, geleceğinin, ...
Flaş gelişme: Meral Akşener ameliyat oldu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ayak başparmağına platin takıldı.
Kılıçdaroğlu'ndan 'imza veren' 2 İzmir milletvekiline sürpriz görev!
CHP, ekonomideki sorunları ve çözüm önerilerini halka anlatmak için bugünden ...
 
Erdoğan'dan İdlib uyarısı: Katliam yaşanır!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib konusunda tarafları uyardı, ...
Bahçeli: Af teklifimizin arkasındayız!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, af teklifi talebini yineledi. Bahçeli, ...
Kırgızistan'a iadesi için 130 kişilik FETÖ listesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kırgızistan ziyaretinde FETÖ de ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri