POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Nisan sıcaklığı dünya tarihine geçti
Nisan sıcaklığı dünya tarihine geçti
11 yaşındaki çocuğa servis çarptı: Hayatını kaybetti!
11 yaşındaki çocuğa servis çarptı: Hayatını kaybetti!
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
7 Ocak 2021 Perşembe - 21:15

CHP'den o videoyla Selçuk örnekli 'kura' çıkışı!

CHP İzmir 2. Bölge Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, AK Partili Bakıcı’nın başkan olduğu dönemde Selçuk Belediye Meclis Toplantısı’nda encümen ve belediye başkanvekili seçimiyle ilgili kura çekiminin cam fanus içinde yapıldığının yer aldığı videoyu paylaştı. Akdemir, kura çekiminde CHP’li isimlerin seçildiğini, AK Parti’nin herhangi bir itiraz yapmadığını hatırlatıp, “Aynı partinin farklı ilçelerdeki meclis üyelerinin bu davranışını kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

CHP den o videoyla Selçuk örnekli  kura  çıkışı!

GERÇEKİZMİR – İzmir 2. İdare Mahkemesi, AK Parti’nin itirazı sonrası Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçiminin kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesini durdurmuştu.

CHP’li Deniz Karakurt’un seçildiği kura çekimiyle ilgili kararda, plastik toplarla ve şeffaf cam fanus içinde yapılan kura çekiminde şekil yönünden hukuka uyarlık bulunmadığı belirtilmişti.

Menemen Belediye Meclisi'nde hafta başında yeni başkanvekilini belirleyecek kura çekiminin 'Millet İttifakı'nın boykotuyla ertelenmesi sonucu gözler bugünkü oturuma çevrilmişti.

CHP'den bu kez tam kadro yer aldığı oturumda flaş bir hamle geldi. Verilen önergeyle kuranın gündemden çıkarılmasının oylanması istendi. Önerge oy çokluğuyla kabul edildi ve kura çekimi bir kez daha gerçekleşemedi.

Valilik cephesinden kritik bir hamle geldi. Vali Köşger'in Belediye Kanunu'nun 46.maddesini devreye sokarak vali yardımcısını kura çekiminin gerçekleştirilmesi için görevlendirdiği öğrenildi.

CHP ve AK Parti arasında ‘kura çekimi’ tartışması meclis toplantısında da sürdü. CHP kura çekiminin usule aykırı olmadığını iddia etmişti.

Menemen’de ikinci kez ertelenen kura çekiminin ardından CHP’den videolu kura çekimi çıkışı geldi. CHP 2. Bölge Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, AK Partili Zeynel Bakıcı’nın başkan olduğu dönemde Selçuk Belediye Meclis Toplantısı’nda encümen ve belediye başkanvekili seçiminin kuraya kalması ve cam fanus içinde yapıldığının yer aldığı videoyu paylaştı.

İŞTE O VİDEO 




Akdemir, “Cam FANUS #MENEMEN ve Adalet” başlığıyla paylaştığı görüntüyle ilgili şu ifadeleri kullandı;

2014-2019 yılları arasında AKP'li Selçuk Belediyesi'nde yapılan encümen ve belediye başkan vekili seçimlerini izleyeceksiniz aşağıdaki videoda.

Oylamada çıkan eşitlik neticesinde kura yönteminde başvurulmuş ve yapılan kura bire bir #MENEMEN kurasıyla AYNIDIR. Cam fanus içine atılan topların çekilmesi yöntemiyle...

Her ne kadar idari işlemler şikayete bağlı olsa da, kura sonucu 1. ve 2. Belediye başkan vekilliklerini kazanan Cumhuriyet Halk Partili isimler olmuştur. Dönemin AKP'li Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı bir kamu yönetimi doktor öğretim üyesi olması hasebiyle tüm kanun ve yönetmeliklere hakim olmasına rağmen, her hangi bir itirazda bulunmamış aynı davranışı AKP'li belediye meclis üyeleri de göstermiştir. Aynı partinin farklı ilçelerdeki meclis üyelerinin bu davranışını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Keşke bugün Menemen'de de aynı tabloyu yaşayabilseydik.

Bugün Menemen belediye meclisinde adalet ve demokrasiden dem vuran AKP belediye meclis üyelerinin bu duruma ne diyeceklerini merak ediyorum.

Menemen'in Cumhuriyet Halk Partisi'nde kalması için tüm demokratik ve hukuki haklarımızı kullanıyoruz ve kullanmaya devam edeceğiz. Ancak ülkede yarattığınız adaletsizliğin, toplumda yarattığınız sınıfsal uçurumun getirdiklerini tüm Türkiye ve Menemen bugün yaşıyor.

İlk seçimde gidecek olmanızın telaşını ve endişenizi biraz daha gidermek için bugün Menemen'e siyasi taarruzda bulunuyorsunuz.

Menemen'i bir şekilde haksız olarak alsanız dahi, 2024 yılındaki seçimlerde Kubilay'ın memleketi yine Cumhuriyet Halk Partisi'ne emanet edilecektir.

Siz de o gün geldiğinde menemene ancak ekmek banarsınız.

Böylesi bir durumda, 200 binin üzerinde nüfusa sahip bir kentin kaderini etkileyecek, nihai kararın yargı tarafından neden verilmediği düşündürücüdür.

Adalet topladır, er geç gideceği yere varır. Ancak geç gelen adalet de adalet değildir.

 
Bakan Koca son 24 saatin verilerini açıkladı
 
CHP'li Yücel'den 'Menemen' açıklaması: Bundan sonra yapılması gereken...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Köşger'den kritik 'Menemen' hamlesi: 46.madde devrede!
Menemen’de başkanvekili seçimi için yapılacak olan kura çekimi CHP ve ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ali Koç'u kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan ...
Erdoğan'dan Saadet Partili Asiltürk'e ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Asiltürk'ü ziyaret etti.
 
TOKİ tartışmasında ikinci perde: CHP'li Arslan'dan hodri meydan, AK Partili Kaya'dan jet yanıt!
Karabağlar'daki TOKİ tartışmasında CHP İzmir Milletvekili Arslan'dan referandum ...
Ağaç katliamı Meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Bergama'nın ...
AK Parti’den Başkan Soyer’e istihdam çıkışı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe yılsonu ...
 
DEVA İzmir'den emekli aylığı tepkisi
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, işçi ...
Başkan İduğ'dan Ankara çıkarması: 'Lider'e proje verdi!
Bornova Belediye Başkanı İduğ, CHP İlçe Başkanı Çapın ile birlikte Ankara’ya ...
İzmir'in gözü yine Menemen'deydi: Kuraya bu kez önerge freni!
Menemen Belediye Meclisi'nde hafta başında yeni başkanvekilini belirleyecek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri