POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
7 Ocak 2021 Perşembe - 13:15

TOKİ tartışmasında ikinci perde: CHP'li Arslan'dan hodri meydan, AK Partili Kaya'dan jet yanıt!

Karabağlar'daki TOKİ tartışmasında CHP İzmir Milletvekili Arslan'dan referandum resti gelirken, AK Partili Kaya bu çıkışa jet yanıt verdi.

TOKİ tartışmasında ikinci perde: CHP li Arslan dan hodri meydan, AK Partili Kaya dan jet yanıt!

GERÇEKİZMİR - İzmir'in Karabağlar ilçesinde yer alan İzmir Demokrasi Üniversitesi için ayrılan alana TOKİ konutları yapılmasını öngören plan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'yı karşı karşıya getirdi. 

Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu, TOKİ'nin Uzundere’de İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ayrılmasını istedikleri alana konut yapmak için ihaleye çıkmasına “TOKİ’nin derhal ihaleyi durdurması gerekir. Yoksa o konutlar kaçak bina durumuna düşer. Hukuka, adalete saygı duyulmalı. Ortada yeni bir yargı kararı, yeni bir planlama yok. Bir bakıyoruz ihaleye çıkılmış! Karabağlar Belediyesi olarak biz de devlet kurumuyuz. Bundan bizim de haberimizin olması gerekiyor" sözleriyle tepki göstermişti. 

Selvitopu'na belgeler paylaşarak yanıt veren AK Partili Kaya, "CHP'li Karabağlar Belediye Başkanı Sayın Muhittin Selvitopu'nun yalanlarını, belgeli ve ispatlı şekilde ortaya koymaktan biz yorulduk. Ama kendisi, Karabağlarlı hemşehrilerimizin gözlerine baka baka yalan söylemekten ne yazık ki yorulmadı" ifadelerini kullanırken, "CHP'li Sayın Muhittin Selvitopu, Karabağlar'ın hayrına olan her şeye karşıdır.  Üniversiteye karşı, 
spor tesislerine karşı, kentsel dönüşüme karşı, şimdi de dar gelirli insanlarımızın yegane sıcak yuva umudu olan TOKİ'nin sosyal konutlarına karşı!" dedi. 

'Belgeli salvo'nun arından TOKİ tartışması bu kez CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan'ın açıklamalarıyla alevlendi. 

ARSLAN'DAN HODRİ MEYDAN! 
CHP İzmir Milletvekili Arslan, TOKİ’nin ihale kararından sonra mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını aldığını hatırlatırken, "Şimdi buradan seslenmek istiyorum. Bu alanın tamamının üniversiteye tahsis edilmesi sizi neden rahatsız ediyor? 80 hektarlık bir alanın tamamının Üniversite kampusu olması Karabağlar’a ve İzmir’imize yakışmaz mı? Gelin bu alanın geleceğine ne siz ne biz karar verelim. Hodri meydan! Bu alanın geleceğine referandum ile Karabağlar halkı karar versin. Bu alan konut alanı mı yoksa üniversite alanımı olsun? Bunun kararını Karabağlar sakinleri versin" ifadelerini kullandı. 

İşte Arslan'ın mesajları: 
“Bizim derdimiz Karabağlar’ın geleceği olan Üniversite, birilerinin derdi ise inşaat’’ diyen Arslan şunları söyledi;
“AKP bir kez daha hukukun arkasından dolanarak, mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını göz ardı ederek 26 Ocak’ta ihaleye çıkılacak olması tam anlamıyla hukuk tanımazlıktır. Bu acelenin sebebini bilmek ise tüm Karabağlar ve İzmir’in hakkı.

Karabağlar Uzundere’de imar planlarının yürütmesi yargı kararıyla durdurulmuş 80 hektarlık üniversite alanının 42 hektarı TOKİ tarafından 809 konut yapmak için 26 Ocak’ta ihaleye çıkılacakmış!

Bundan kimin haberi var?

Sadece iktidarın ve yandaşlarının!

İlçenin geleceği için alanın tamamı İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ayrılması gerekirken, 42 hektarını konuta açmak, Karabağlar’a da İzmir’e de ihanettir. İzmir’de, kentsel dönüşümü bekleyen on binlerce bina varken boş alanlara bina dikmenin hiç bir mantıklı açıklaması olamaz. Kaldı ki iktidar Karabağlar’da, yaklaşık 10 yıl önce “riskli alan” olarak ilan ettiği mahallelerdeki vatandaşlarımız için bugüne kadar somut bir adım atmamış ve onları adeta kaderlerine terk etmiştir.

Karabağlar’a Üniversite yapılması gündeme geldiği günden bu yana konut ısrarından vazgeçmeyen bu anlayışı İzmir ve İzmirli çok iyi tanıyor.

Ülkenin içinde bulunduğu açmazdan adalet reformuyla çıkılacağından söz eden bir iktidar, önce bu konuyla ilgili verilmiş yargı kararına saygı duymak zorundadır. Karabağlar’da 80 hektarlık alan içerisindeki 42 hektarlık alanla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmiş ve konut yapılması için gerekli imar planları geçersiz kalmıştır.

İktidar birkaç şirketten yana! 
Ne aceleniz var; kimlere söz verildi de yeni planların hazırlanması bile beklenmeden ihaleye çıkılıyor.

Bu bir tercih meselesidir, bu bir siyasi duruş meselesidir. Biz kentimizden üniversiteden yanayız maalesef iktidar partisi birkaç şirketten yana.

Hukukçu kimliğiyle bunu en iyi bilmesi gereken kişilerden biri de AKP İzmir Milletvekili Sayın Atilla Kaya’dır. Karabağlar’da yaşayan 500 bin insanın hak ve hukuku için mücadele eden Belediye Başkanımız Muhittin Selvitopu’nu yalancılıkla, planlamayı bilmemekle ve Karabağlar’ın hayrına olan her şeye karşı çıkmakla suçlamak, ancak ‘hukuku reddeden hukukçuya’ yakışacak bir yaklaşımdır. Bu durum akıl tutulmasıdır. Sayın Kaya bilmelidir ki, tarih, elde avuçta kalan kamu mallarını birilerine peşkeş çekmek isteyenleri de unutmayacak ve affetmeyecektir!

Üniversite gelecektir!
Karabağlarda böylesi güzide bir alana Demokrasi Üniversitesi’nin kurulması bir eğitim kenti olması açısından İzmir’e güç vereceği gibi Karabağların daha da gelişmesi ve ilerlemesine de büyük katkı sağlayacaktır. Üniversite demek gençler için meslek, ülke için bilim demek, gelecek demektir. Konut yapımı için daha uygun alanlar bulmak mümkün ama kent içinde Üniversite için bundan daha uygun böylesi büyüklükte bir yer bulmak oldukça zor.

Hodri meydan! 
Vizyonu, çalışmaları, dürüstlüğü ve tarafsızlığı ile Karabağlarlıların gönlünde taht kuran Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçenin geleceği için İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne daha fazla alan ayrılması gerektiğini vurgulayarak, “Tarihsel sorumluluğum gereği ve 50 yıl sonrasını da düşünerek, üniversiteye ayrılan 38 hektarın yeterli olmadığını söylemek zorundayım” diyor. Bu ses Karabağlarlıların sesidir, vicdanın ve aklın sesidir, sağduyunun sesidir.

Şimdi buradan seslenmek istiyorum. Bu alanın tamamının üniversiteye tahsis edilmesi sizi neden rahatsız ediyor? 80 hektarlık bir alanın tamamının Üniversite kampusu olması Karabağlar’a ve İzmir’imize yakışmaz mı? Gelin bu alanın geleceğine ne siz ne biz karar verelim. Hodri meydan! Bu alanın geleceğine referandum ile Karabağlar halkı karar versin. Bu alan konut alanı mı yoksa üniversite alanımı olsun? Bunun kararını Karabağlar sakinleri versin.”

KAYA'DAN JET YANIT! 
Arslan'ın bu mesajlarına da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla yanıt veren AK Partili Kaya, "Ben şahsen, Sayın Ednan Arslan'ın Sayın Selvitopu tarafından yanlış bilgilendirildiğini, yalanlarla kandırıldığını düşünüyorum. Dar gelirlinin, emeklinin, engellinin ev sahibi olmasına karşı çıkmak Sayın Selvitopu'na yakışabilir ama Sayın Arslan'a yakışmaz" derken, "Sayın Ednan Arslan, "referandum yapalım, Karabağlar'a soralım" demiş. 750 konutluk projeye tam 30 bin 187 Karabağlarlı hemşehrimiz başvurdu. Kuralar çekildi, hak sahipleri belli oldu. Bundan büyük referandum mu olur!" ifadelerini kullandı. 

İşte Kaya'nın mesajları:
CHP İzmir Milletvekili Sayın Ednan Arslan'ın açıklamalarını üzülerek takip ettim. Karabağlar'a yapılacak ve dar gelirli vatandaşlarımızın sıcak bir yuvaya kavuşmalarını sağlayacak sosyal konut projesini "peşkeş" olarak nitelendirmek Sayın Arslan'a hiç yakışmamıştır.

TOKİ tarafından Karabağlar'a yapılacak konutlar, sosyal konut statüsündedir. Bu konutlara erişim önceliği, dar gelirliler ve dezavantajlı gruplardadır. Söz konusu gruplarda yer alan vatandaşlarımız, kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olacaktır.

Yatay mimari anlayışıyla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek sosyal konutlar, Karabağlarlı hemşehrilerimizin nitelikli konutlara kavuşmasında önemli bir ayak olacaktır. Bu sosyal projeye karşı çıkmak akıl tutulmasıdır. Çok üzücüdür.

Ben şahsen, Sayın Ednan Arslan'ın Sayın Selvitopu tarafından yanlış bilgilendirildiğini, yalanlarla kandırıldığını düşünüyorum. Dar gelirlinin, emeklinin, engellinin ev sahibi olmasına karşı çıkmak Sayın Selvitopu'na yakışabilir ama Sayın Arslan'a yakışmaz.

Bu projenin kurası bir yıl önce çekilmiş, hak sahipleri belli olmuştur. Sn. Arslan, kuraların çekildiğini bilmiyor olabilir. Yine yanlış bilgi almaması adına, kura haberinin olduğu linki kendisiyle paylaşıyorum.

Karabağlarlıların büyük ilgisinin olduğu, Şubat 2020'de kurası çekilen, herkesin yapımını dört gözle beklediği bu sosyal projeye karşı çıkanlar, kimi temsil ediyor anlamakta güçlük çekiyorum. Karabağlar'ın dar gelirli insanlarını temsil edenler, bu gaflete asla düşmez.

Sayın Ednan Arslan, "referandum yapalım, Karabağlar'a soralım" demiş. 750 konutluk projeye tam 30 bin 187 Karabağlarlı hemşehrimiz başvurdu. Kuralar çekildi, hak sahipleri belli oldu. Bundan büyük referandum mu olur!

Verdiğim bilgilerin eksiksiz hepsi, ilçenin Bld. Bşk. olarak Sn. Selvitopu'nda da vardır. Ancak her şeye karşı olan Sn. Selvitopu, hırsı ve inadı uğruna kendi partisinin Milletvekilini bile yalan-yanlış bilgilerle yönlendirmekten geri durmamaktadır. Durum bundan ibarettir.

 
İzmir'de sokak ortasında pompalı dehşet: 7 yaralı!
 
Sokak ortasında taciz cezasız kalmadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağaç katliamı Meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Bergama'nın ...
AK Parti’den Başkan Soyer’e istihdam çıkışı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe yılsonu ...
DEVA İzmir'den emekli aylığı tepkisi
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, işçi ...
 
Başkan İduğ'dan Ankara çıkarması: 'Lider'e proje verdi!
Bornova Belediye Başkanı İduğ, CHP İlçe Başkanı Çapın ile birlikte Ankara’ya ...
İzmir'in gözü yine Menemen'deydi: Kuraya bu kez önerge freni!
Menemen Belediye Meclisi'nde hafta başında yeni başkanvekilini belirleyecek ...
Soylu'dan 'Boğaziçi' mesajı: Polis doğru olanı yapmıştır
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör protestolarına ...
 
Türkiye ve Arnavutluk'tan 'FETÖ ile mücadele' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Arnavutluk ilişkilerine değinerek, ''FETÖ'nün ...
CHP grubu ikiye bölündü: Yarısı Başkan'la Lider’e, yarısı il başkanına!
CHP Gaziemir’de sular durulmuyor, kriz büyüyor. ‘Denetim komisyonu’ çatlağının ...
AK Parti’den CHP’ye Menemen çağrısı!
AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik; Menemen Belediye Başkanvekilliği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri