POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
6 Ocak 2021 Çarşamba - 18:10

CHP grubu ikiye bölündü: Yarısı Başkan'la Lider’e, yarısı il başkanına!

CHP Gaziemir’de sular durulmuyor, kriz büyüyor. ‘Denetim komisyonu’ çatlağının yaşandığı Gaziemir’de Başkan Arda kendisiyle birlikte hareket eden 9 meclis üyesiyle birlikte Ankara'ya giderek Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştü. Arda’ya muhalif meclis üyesinden 9’u da il başkanı Deniz Yücel’le bir araya geldi. Başkan Arda'nın muhalif isimleri Kılıçdaroğlu'na, muhalif meclis üyelerinin de Başkan Arda'yı İl Başkanı Yücel'e şikayet ettiği öğrenildi.

CHP grubu ikiye bölündü: Yarısı Başkan la Lider’e, yarısı il başkanına!

GERÇEKİZMİR - Uzun süredir Belediye Başkanı Halil Arda ile CHP'li meclis üyeleri arasında sorun yaşanan Gaziemir’de, geçtiğimiz günlerde denetim komisyonu çatlağı yaşanmıştı.

CHP Grup Başkan Vekili İzel Zenginobuz Derinsu, Denetim Komisyonu için yapılacak seçim öncesinde  4 ismi meclise sunmuş, Derinsu kendisiyle birlikte Ali Kavasu, Meral Yiğit, Sercan Doğan isimlerini dile getirmişti. Grup Başkanvekili Derinsu'nun söylediği CHP'li isimler dışında CHP'li Murat Serim, Levent Çağlarsu, Bengü Sayköse, Ünal Işık da aday olmuş, Derinsu'nun önerdiği isimler seçilemezken, Serim, Çağşarsu, Sayköse ve Işık AK Parti’den Uğur İnan Atmaca ile birlikte denetim komisyonuna seçilmişti.

Başkan Arda sonuçları açıkladıktan sonra tepki göstermiş ve CHP'den seçilen isimlerin AK Partilili meclis üyelerinin oylarıyla seçildiği çıkışında bulunmuştu.

Yaşanan çatlak sonrası Başkan Arda ve muhalif meclis üyelerinden hamle geldi. Başkan Arda, 20 CHP’li meclis üyesi arasında kendisiyle hareket eden 9 meclis üyesiyle birlikte Ankara’ya gitti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden Arda’nın ilçede yaptığı çalışmalar dışında son yaşanan meclis toplantısındaki denetim komisyonu seçimindeki çatlağı anlattığı ve muhalif meclis üyelerine yönelik şikayetini dile getirdiği öğrenildi.

MUHALİFLER YÜCEL'LE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan muhalif meclis üyelerinden de aynı gün farklı bir hamle geldi. Muhalif isimler Arda’nın Ankara mesaisinde soluğu il binasında aldı. 11 muhalif meclis üyesinden 9’u İl Başkanı Deniz Yücel’le görüştü. Meclis üyelerinin Yücel’e yaşanan süreci anlattıkları ve yaşananlardan Belediye Başkanı Arda’yı sorumlu tuttukları öğrenildi. Denetim komisyonu seçiminde grup kararı alınmadığını Yücel’e aktardılar.  

CHP  Gaziemir’de Arda’ya muhalif hareket eden meclis üyeleri şöyle; Nevin Mutlu, Ünal Işık, İlhan Özköse, Bengü Sayköse, Murat Serin, Levent Çağlarsu, Tahir Türkbay, Leman Emin, Emin Aksoy, Cemal Çalışkan, 

İLÇE BAŞKANI ÖZKAN'DAN AÇIKLAMA!
Sağlık sorunları nedeniyle toplantıya katılamadığını söyleyen CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, “Grup kararı alınmamış. Grup kararı aldık diye yapılan açıklama bilerek mi bilmeyerek mi ben bilmiyorum. Grup başkan vekili ile görüştüm. Çoğunluk sağlanamamış. Nasıl karar alınıyor? Grup kararıyla verilen isimler değil de grup kararı dışındaki isimler AKP’yle iş birliği yaptı gibi söylemlerin gerçekle ilgisi yok. Salt çoğunluk sağlanamamış, grup kararı alınmamıştır. Grup kararı alınamadığı ve salt çoğunluğun sağlanamadığı konusuna il başkan yardımcıları Aygül Eryılmaz ile Köksal Yıldırım şahittir” dedi.

 
Binali Yıldırım’ın evinde yangın çıktı!
 
Türkiye ve Arnavutluk'tan 'FETÖ ile mücadele' mesajı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GERÇEKÇİ 6 Ocak 2021 Çarşamba 21:25

HAK HUKUK ADALET nicki ile yazan arkadaşa sormak istiyorum.Partinin bu hale düşmesinin sebebi onurlu duran o 4 meclis üyesi değil. senin gibi Belediye başkanının diretmesiyle çıkarınız için buralara yorum yazmayın. Siz ve sizin gibilere mi kaldı bu partinin hali.Chp seçmeni senin gibi kıt akıllı değil;aldığı hizmeti de yaşattırılan duyguyu da iyi bilir.Saygılar

Yorumu oyla      0      0  
İsa aksoy 6 Ocak 2021 Çarşamba 18:31

Arkadaş nasıl bir demokratik anlayış bu.secimde kim seçilirse seçilsin o ayrı ama hangi CHP linin başka bir CHP liddn farkı var.Muhalefetin bile oy verdiği bir meclis üyesi aslında daha üretken olamazmi

Yorumu oyla      0      0  
Hak Hukuk Adalet 6 Ocak 2021 Çarşamba 18:23

Yazık çok yazık kos koca partinin düştüğü hale bak şimdi yaşanan bu olaylardan sonra CHP seçmeni ne düşünür sayın yetkililer ikinci bir Menemen olayı yaşanmadan derhal bu 4 muhalif meclis üyesinin hakkında gereği yapılmalı Gaziemir kaybedilmeden müdahale edilmeli

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den CHP’ye Menemen çağrısı!
AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik; Menemen Belediye Başkanvekilliği ...
AK Parti'den 3 isim hakkında suç duyurusu!
AK Parti, Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ, CHP Eski Milletvekili ...
AK Partili Kaya'dan Selvitopu'na belgeli TOKİ yanıtı ve sert sözler!
Selvitopu'na belgeler paylaşarak yanıt veren AK Partili Kaya, "CHP'li ...
 
AK Parti'den sert 'satış' tepkisi: Torbalı'ya ihanettir!
Torbalı'nın CHP'li Belediye Başkanı İsmail Uygur’un arsa satışı kararına ...
Bahçeli'den 'Boğaziçi' ve 'Başbuğ' mesajları!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Boğaziçi Üniversitesi'nden bir Gezi ...
CHP'de o ilçede 'paylaşım krizi'ne çözüm ve kritik 'kayyum' mesaisi!
CHP İzmir’de Menemen dışında Urla’da da hareketlilik yaşanıyor. 3 kişilik ...
 
MSB'den darbe imasına açıklama!
Milli Savunma Bakanlığı, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 27 Mayıs ...
Valilikte kritik Menemen zirvesi: Neler konuşuldu, CHP ne açıklama yaptı?
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve milletvekilleri il binasında bir araya ...
Erdoğan'dan Bahçeli'ye evinde ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP lideri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri