POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
'Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!'
"Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!"
Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem!
Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem!
Netanyahu ve Hamas liderleri hakkında tutuklama kararı!
Netanyahu ve Hamas liderleri hakkında tutuklama kararı!
8 Şubat 2022 Salı - 11:15

CHP'li 11 Başkan'dan 3 maddelik ortak açıklama!

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı hükümete ortak çağrı yaptı. 3 maddelik açıklamada, "Vatandaşlarımızın gündelik yaşamlarında yoğun olarak kullandığı bu hizmet kalemlerindeki ciddi artışlar, yerel yönetimleri hizmet üretmede zorlar hale gelmiş, gelecek günlerle ilgili kaygılar oluşturmuştur" ifadelerine yer verildi.

CHP li 11 Başkan dan 3 maddelik ortak açıklama!

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) 11 büyükşehir belediye başkanı ortak bir açıklama yaptı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından paylaşılan 3 maddelik açıklamada, "Vatandaşlarımızın gündelik yaşamlarında yoğun olarak kullandığı bu hizmet kalemlerindeki ciddi artışlar, yerel yönetimleri hizmet üretmede zorlar hale gelmiş, gelecek günlerle ilgili kaygılar oluşturmuştur" ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, "Ülkedeki ekonomik zorlukları ve azalan alım gücünü de göz önünde bulundurarak, vatandaşlarımızı korumak adına, merkezi yönetim tarafından bazı kararların alınmasını elzem olarak görüyoruz" denildi. 

İŞTE O AÇIKLAMA:
"1) Büyükşehir belediyelerimizin faaliyet gösterdiği pek çok alanda, yılbaşından önce ve sonra, bugüne dek ciddi fiyat artışları olmuş, olmaya da devam etmektedir. Vatandaşlarımızın gündelik yaşamlarında yoğun olarak kullandığı bu hizmet kalemlerindeki ciddi artışlar, yerel yönetimleri hizmet üretmede zorlar hale gelmiş, gelecek günlerle ilgili kaygılar oluşturmuştur.

2) Ulaşım hizmetlerinde, özellikle metro-tramvay kullanımında elektrik fiyatlarına gelen artışlar, lastik taşıtlı ulaşımda motorine sık sık gelen yoğun zamlarla, toplu taşımadaki fiyat artışları şimdiden kadük hale gelmiştir. Ülkedeki ekonomik zorlukları ve azalan alım gücünü de göz önünde bulundurarak, vatandaşlarımızı korumak adına, merkezi yönetim tarafından bazı kararların alınmasını elzem olarak görüyoruz

3) Türkiye toplam nüfusunun yarısı kadar nüfusa, çeşitli hizmetler ulaştıran 11 Büyükşehir Başkanı olarak, bir önceki deklarasyonumuzda dile getirdiğimiz talepleri, bir kez daha tekrarlamak gereği hissediyoruz: Özellikle toplu taşımanın sağlıklı bir şekilde devam etmesi için, belediyelerin kullandığı akaryakıta KDV ve ÖTV muafiyeti getirilmesi talebimizdir.

Yine toplu taşımada yoğun tüketilen elektrik maliyetlerinde belediyeler için yeni ve avantajlı bir tarifeye geçilmesini gerektirmektedir. Burada belirtmek isteriz ki; 2019 yılından bugüne elektrik fiyatlarındaki artış, yüzde 300’e ulaşmıştır. Unutmamak gerekir ki; elektrik fiyatlarındaki artış, doğrudan su maliyetlerini artırmaktadır. Su işletmelerimizin en önemli maliyet kalemi, elektrik tüketimidir. İdarelerimizin vatandaşa su ulaştırmakta kullandığı elektrik fiyatlarında indirimli tarifeler düzenlenmelidir.

Çünkü, bir önceki yıla su idarelerimizin ödediği elektrik faturası 3 kata çıkmıştır. Aynı şekilde 2019 yılından bugüne yüzde 113 oranında fiyat artışı yaşanan doğalgazda da belediyelere yönelik farklı bir tarife uygulamasını talep etmekteyiz. Keza, büyükşehir belediyelerimiz tüm imkanlarını zorlayarak, olağanüstü artan üretim maliyetlerine rağmen, Halk Ekmek’i bu zamana kadar en uygun fiyatla vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştur. Gelinen noktada, belediyelere TMO tarafından yeteri kadar unun uygun fiyatlama ile verilmemesi durumunda, bu üretim maliyetleri de katlanabilir olmaktan çıkacaktır. yerel yönetimlerimizi, dolayısıyla da vatandaşlarımızı olumsuz yönde etkileme riski taşımaktadır...

 
Alaçatı’da edebiyat rüzgarı esecek
 
Prof. Dr. Hülya Nutku Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması’nda başvuru zamanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den başkanlar zirvesi: Gündem 'Kılıçdaroğlu', neler konuşuldu?
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, CHP İl Başkanı Yücel'in de katıldığı ...
Erdoğan'ın sağlık durumu hakkında açıklama
Covid-19 testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumunun ...
Abdullah Gül'den Erdoğan'a geçmiş olsun telefonu
Abdullah Gül'ün, Covid testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak ...
 
Yücel ve Soyer’den peş peşe 2 başkanlar zirvesi!
CHP’de üst üste iki gün iki önemli zirve gerçekeleşecek. CHP İl Başkanı ...
CHP YDK'sından 2 kritik İzmir dosyasında 2 ihraç kararı!
CHP YDK’sı İzmir’de 2 kritik dosya ile ilgili kesin ihraç cezası verdi.
CHP'li Arslan'dan 'Isparta' çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan, Isparta’daki ...
 
CHP'den zam isyanı: 30 ilçede eş zamanlı eylem!
CHP'de örgütler 30 ilçede akaryakıt ürünlerine ve elektriğe gelen zamlar ...
Sürekli'den esnafa güvence: Yeni tedbirler yolda!
AK Parti İl Başkanı Sürekli Narlıdere mesaisinde Güngören Caddesi esnafıyla ...
Çıray elektrik krizini Meclis'e taşıdı: 8 önemli soru!
İYİ Partili Çıray,  elektrik krizini Meclis’e taşıdı. "AKP zam oldu, yağıyor" ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri