POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
14 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon!
14 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon!
Şok kaza: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü!
Şok kaza: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü!
''Gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik''
''Gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik''
17 Aralık 2018 Pazartesi - 09:04

CHP'li Aslanoğlu Balçova hedefini anlattı: 2050 vizyonu!

CHP Balçova Belediye Başkan Aday Adayı Şenol Aslanoğlu vizyonunu ve projelerini Gerçekİzmir’e anlattı. Hedeflediği Balçova’yı anlatan Aslanoğlu, “Bugüne kadar hayal ettiğimiz ve biriktirdiğimiz birçok projemiz var. Biz bir tarım ya da sanayi kenti değiliz. O yüzden 2050’de eğitim, sağlık ve turizm alanında sadece ülke değil tüm Avrupa tarafından tanınan bir yer nasıl oluruz bunun planlamasını yapmalıyız. Benim hayalimdeki Balçova böyle bir yer...” dedi.

CHP li Aslanoğlu Balçova hedefini anlattı: 2050 vizyonu!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - CHP’de yerel seçim hazırlıkları son sürat devam ederken, partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de de aday adayları bir bir projelerini ve vizyonunu açıklıyor. Kentin metropol ilçelerinden Balçova için yola çıkan isimlerden biri de Endüstri Mühendisi Şenol Aslanoğlu...

CHP Balçova Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için dosya veren Aslanoğlu, Balçova için hedeflerini anlattı.



HAYALLERİMİZ VE BİRİKTİRDİĞİMİZ ÇOK PROJE VAR

Aday adayı olmaya nasıl karar verdiğini anlatan Aslanoğlu, “Üniversite zamanından bugüne bir çok farklı meslek örgütü, sivil toplum kuruluşlarında görev alıyorum. Uzun zamandır İzmir Sanayici İŞ Adamları Derneği’nin hem genel sekreterlik hem de başkan yardımcılığı görevini yürütüyordum. Aynı zamanda İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve İzmir Yüksek Teknoloji Üniversite ‘nin Teknopark’nın Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunuyordum. Tüm bu görevlerden istifa ederek ayrıldım. Çünkü bugüne kadar hayal ettiğimiz ve biriktirdiğimiz birçok projemiz var. Bu şehre ilişkin çocukluktan itibaren hayallerim var. Bunları hayata geçirmek istiyoruz. Ben Balçova’lıyım. İlkokulu, ortaokulu burada okudum. Liseyi İzmir Atatürk Lisesi’nde okudum. Üniversite’yi 9 Eylül Üniversite’sinde okudum. Hep buradaydım. Bir önceki dönem belediye meclis üyesiydim. Burayı iyi tanıyorum, belediyeyi de iyi tanıyorum. Kentin sorunlarını biliyorum” diye konuştu.

BALÇOVA’NIN ÜZERİNDEKİ KABUĞU KIRACAĞIZ
Kent ile ilgili vizyonunu açıklayan Aslanoğlu, “Kente ne yapacağız da kenti kalkındıracağız benim asıl düşüncem bu... Balçova’nın üzerinde bir kabuk var, bu kabuğu nasıl kıracağız? Burayı canlandırabilmemiz için belli başlı şeylere ihtiyacımız var. Balçova aslında Allah’ın lütuflu ilçelerinde bir tanesi... Allah buraya herşeyi vermiş; dağ,deniz,jeotermal, orman ... Mesele, bunları nasıl bir araya getireceğimiz. Bunun için birkaç ana başlık var; Bir defa burası bir eğitim kenti ve eğitim kenti olma iddiasını daha da  yükselterek ilerlemeliyiz. Birisi sağlık... Burası termal turizm alanı, metropoldeki tek turizm ilçesi... Hem kent içi hem de yurtdışından gelecekler için turizm alanında neler yapılabilir? Tabi ki de Endüstri 4.0... İzmir bir girişimcilik, inavosyan merkezi haline gelirken, Balçova bunda nasıl rol alır? Tüm bunlar üzerine odaklı ve bunları besleyecek çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.

BİLİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATACAĞIZ
Eğitim alanındaki projelerini anlatan Aslanoğlu, ”Eğitim ile ilgili bir çok fonksiyonu bir araya getireceğiz. Çocuklarımızı çok önemsiyoruz. Burada bir bilim seferberliği başlatacağız. Malesef İzmir’in bir çok kentinde olduğu gibi Balçova’da da bazı okullarımızın laboratuvarı bile yok. Çağın gerisinde yaşıyoruz. Nasıl bir fark olacak derseniz, biz 2050’lere nasıl gideceğiz, bunun için neler yapmalıyız. Onun için önce çocuklarımızı hazırlamamız gerekiyor. Bütün okullarda başlatacağımız bilim seferberliği çalışması bizim için en önemli çalışmalardan biri... Bununla beraber, bunu verecek yapının da oluşması gerekiyor. Burası bir eğitim parkur alanı olacak. Özel okul sahipleri ile üzerine çalıştığımız bir çok konu var. Teleferiğin üzerine bir rasathane, aşağıya  doğru doğal yaşam öğretim alanı, aşağıda da bir planetaryum olacak. Tüm bunlar hem bizim öğrencilerimizi geliştirecek, hem de biz her gün İzmirli çocukları geliştirecek. Aynı zamanda Balçova’nın iç turizminin de kalkınmasının bir yolu olacak” dedi.

AİLE YANINDA KONAKLAMA MODELİ
Ayrıca Aslanoğlu, “İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde 10 bin öğrenci ve yaklaşık 800 kişi akademik kadro var. Dokuz Eylül Ünversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri var. Aslında çok miktarda öğrencinin barınma sorunu ile karşı karşıyayız. Ama aynı zamanda bizim emekli bir nüfusumuz da var. Aile yanında konaklamayı başlatacağız. Bunun yurtdışında çok örneği var. Üniversitelerle ile işbirliği halinde yurtdışındaki modellemenin aynısı getireceğiz. Sosyal hizmet görevlileri tarafından denetlenen bir mekanizmayla hem üniversite öğrencilerimiz için konut sorununu çözeceğiz hem de emekli ailelerimiz için bir gelir kapısı yaratacağız” diye konuştu.

GENÇLER İÇİN SİBER GÜVENLİK EĞİTİMLERİ VE GİRİŞİMCİLİĞE TEŞVİK
Aslanoğlu, şehirde ciddi bir oranda işsizlik problemi olduğunu belirterek ,”Bu şehirde genç işsizlerimiz var. Onlara siber güvenlik alanında ücretsiz eğitimler düzenleyerek, gençlerimizi bu noktada yetiştirebilecek miyiz? Onları girişimciliğe nasıl teşvik ederiz? Yurtdışındaki start up’larla bu gençlerimizi nasıl birlikte çalıştırabiliriz? Yurtdışındaki dijital göçmenler dünyanın çeşitli yerlerinde çalışıyor? Neden buraya gelmesinler? Onları nasıl bir araya getiririz? Bunlara odaklanacağız” dedi.

ANNE VE ÇOCUKLAR İÇİN SOSYAL ALANLAR
Aslanoğlu, belediye başkanı olduğu takdirde yapacağı çalışmaları anlatmaya şöyle devam etti:
Kadınlarımızın şuan en büyük problemlerinden biri çocukları ile vakit geçirememeleri... Çocuklar ile annelerin birlikte spor yapabilecekleri fitness alanları oluşturmamız gerekiyor. Böylece anneler işten geldiklerinde çocukları ile birlikte hem güzel vakit geçirecekler  hem de iş stresinden kurtulabilecek. Sadece spor değil çocuklarla annelerin birlikte güzel vakit geçirecekleri alanlar planlamalıyız.Tüm parkların içerisine emzirme odaları yapacağız, kadınlarımızın bizden alan çalışmalarımızda en çok talep ettikleri şeylerden biri bu...İlk 6 ay içerisinde her mahallenin 1 parkı daha olacak. Bunlar çok büyük işler değil. Büyük iş olarak gördüğümüz Balçova’yı Türkiye’de girişimciliğin konuşulan bir yer haline getirmek...

TEKNO KAFELER PROJESİ
Balçova’da önemli bir öğrenci kitlesi olduğunu belirten Aslanoğlu, “Öğrencilerimiz için tekno kafeler açacağız. İzmir’in merkezinde bir girişimcilik, inovasyon merkezi planlıyorduk, bu çalışmaların başında halen varım. Yani biz facebook kullanıcısı olmaya mı devam edeceğiz, yoksa ona hizmet üreten, onlarla  birlikte çalışan, proje, yazılım üreten gençler mi olacağız?İnşallah mem Siskon hem facebook’u getirerek gençlerin bu konuda start up’lara teşviği ile ilgileneceğiz” dedi.

MÜHENDİS GÖMLEĞİMLE SOKAKTA OLURUM
Aslanoğlu, “Başkan olursanız,nasıl bir belediye başkanı profiliniz olacak” sorusuna ise şu yanıtı verdi: Belediye başkanlarının vatandaşın içinde olması zaten doğal birşey... Mühendis gömleğimle birlikte sokakta olurum. Süreçleri ortak karar alma mekanizmaları  ile götürürüm.”

ÖRGÜTÜN İŞİNE KARIŞMAM
Başkan olduğu takdirde örgüt ile nasıl bir diyalog izleyeceğini söyleyen Aslanoğlu, “Ben örgütün işine karışmam. Bana göre belediye başkanları , belediye başkanlığı yapmalı,  örgüt CHP iktidarı için mücadele vermeli... Her CHP’li gibi CHP’li belediye başkanı da zaten partisinin başarısı için mücadele eder” ifadelerini kullandı.

GELECEK, İNOVASYON VE GENÇLERDEN BAHSEDEN BALÇOVA
Hedeflediği Balçova’yı anlatan Aslanoğlu,” Balçova kendi gerçekleri içerisinde 2050’de nasıl olacağını planlamalı... Biz bir tarım ya da sanayi kenti değiliz. O yüzden 2050’de eğitim, sağlık ve turizm alanında sadece ülke değil tüm Avrupa’ tarafından tanınan bir yer nasıl oluruz bunun planlamasını yapmalıyız. Benim hayalimdeki Balçova böyle bir yer... Gelecekten, inovasyondan, gençlerden bahseden bir Balçova...  Çağın gerisinde kalmış hikayelerle üzerimizdeki kabuğu atamayız, ilerleyemeyiz. Dünyada artık ülkeler değil şehirler yarışıyor. Bu yüzden poziyonunuzu doğru belirlemeniz lazım. Bunun için dünyayı tanımanız ve dünyadaki insanlarla, insanlarımızı buluşturmak lazım” diye konuştu.

ÖNCELİKLİ HEDEF DİJİTAL DÖNÜŞÜM
Öncelikli hedeflerinden birinin dijital dönüşüm olduğunu ifade eden Aslanoğlu,” İşlemler için insanlar neden belediyeye gelsin? Önce dijital dönüşümü yapacağız. Kağıtsız belediyecilik yönünde çalışacağız. Semt evlerinde çalışan kadınlarımızı daha aktif hale getireceğiz. Onlara dijital sistemi öğreteceğiz. Dijital yazılımlarımızla özellikle sokak temizliğini, çöp konteynırlarını takip etmek istiyoruz. Kadınlarımıza bu sistemi öğreterek onlardan bu konuda yardım isteyeceğiz. Bunu yurtdışında yapan birçok belediye var” dedi.

FİZİKİ PROJELER
Fiziki alanlarda gerçekleştirmeyi planladığı projelerini anlatan Aslanoğlu, “Engelli merkezimizi daha doğru bir yere taşıyarak bir okul olarak açmayı düşünüyoruz. Ata caddesindeki sıkıntı ancak farklı yollar yapılarak çözülebilir. Birincisi, kentin dikeyinden geçecek bir düzenlemeyle olacak bir  çalışma... Diğer, Limontepe’den gelen ormanlık alanın içerisinde bir alan var. Orman Müdürlüğü’nden alınarak yürütülmesi gereken bir çalışma... O yol, yukarıdan Sakarya Caddesi’ne bağlanan bir yol, böylece bir hiç AVM trafiğine girmeden otoban üzerinden  hem bizim hem Narlıdere’nin üst hattını tamamlayabileceğimiz bir yol önerimiz var. Cadde ve yol düzenlemelerimiz tekrardan gözden geçirilerek değiştirilecek. Bizim bir kültür merkezimiz yok. Kent çözüm merkezi yapacağız. Yapılacak tüm projelerin finansını düşünerek yapacağız. Hem vatandaşımız için GSM şirketleri, İZSU, Gediz Elektrik, bankaları barındıracak, hem de oradan gelecek gelirle de yapacağımız tüm çalışmalar nesiller boyu tamamlayacak, teşvik edecek. Diller bahçesi projesini vardı, onu tamamlayacağız” diye konuştu.

SANDIK HEDEFİM 30 BİN ÇITASINI AŞMAK
Sandık bazındaki hedefinden de bahseden Aslanoğlu, “Hedefimiz 30 bin çıtasını geçmek... Hem bu kenti iyi bildiğim için hem de iş dünyasından olduğum için AK Parti’liler, MHP’liler, İYİ Parti’liler, birçok kesim bizi destekleyecektir” dedi.

 
CHP'de gündem adaylar: Salıcı İzmir için tarih verdi!
 
İzmir'in en uzun tünelinde yoğun mesai: Adım adım otogara!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Balçovalı 27 Aralık 2018 Perşembe 00:19

Ben belediyeye vergimi 10 yıldır online ödüyorum.Galiba bundanhaberiniz yok Ayrıca Sizi de onca yıllardır balçovada göremiyoruz..ve büyük oğlum yıllar yıllar önce balçova lisesinden mezun oldu ve çok iyi hatırlıyorum sayın aday adayım mehmet ali çalkaya okula bilgisayar laboratuarı kurmuştu oğlum anlatırdı hep bana baba bilgisayar kullanmak şöyle güzel böyle güzel diye.Bence biraz araştırın sonra söyleyin yoktu demek haksızlık.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de gündem adaylar: Salıcı İzmir için tarih verdi!
CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ...
Soylu: Kimse Türkiye'ye rağmen oyun kuramaz
İçişleri Bakanı Süleymsn Soylu, "Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun ...
AK Parti'den 50 milyon liralık çağrı!
AK Parti'den, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili 'bayrak tasarrufu' çağrısı ...
 
CHP aday adayı hakkında darp iddiası
Kemalpaşa ilçesinde, CHP'den belediye başkan aday adayı olan İzmir Büyükşehir ...
Yücel’den Şahin’e sert yanıt: Makamının ağırlığına ve İzmirli’nin edebine…
CHP ile İYİ Parti’nin sağladığı sandık uzlaşısını değerlendiren MHP İl ...
Erdoğan: Kimseyi sokağa çıkaramayacaksınız!
Terör operasyonlarının devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
"Trump Erdoğan'a 'Gülen'in iadesi için çalışıyoruz' dedi"
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ...
Üç bakan değişti, 20,5 'ölüm yolu' bitmedi!
CHP İzmir Milletvekili Sertel, Tire – Belevi yolunu bir kez daha Meclis ...
"Hükümet kendi eliyle yaşamı tehlikeye atıyor"
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, imar barışını Meclis gündemine taşıdı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri