POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kaplan soruşturmasında yeni gelişme!
Kaplan soruşturmasında yeni gelişme!
İYİ Parti'de bir milletvekili daha istifa etti
İYİ Parti'de bir milletvekili daha istifa etti
Slovakya Başbakanı'na silahlı saldırı
Slovakya Başbakanı'na silahlı saldırı
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
2 Aralık 2018 Pazar - 09:34

CHP'li Bakoğlu Karşıyaka vizyonunu anlattı

CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Nilüfer Bakoğlu, projelerini ve vizyonunu Gerçekİzmir’e anlattı. Bakoğlu, “Karşıyaka’nın ihtiyaçlarının da önceliklerinin de farkındayım. Hem sosyal hem de fiziki projelerimizle, fark yaratmak için adayım. Toplumun tüm bileşenlerini bir araya getirerek ilçemizi ortak akılla yöneteceğiz” dedi.

CHP li Bakoğlu Karşıyaka vizyonunu anlattı

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - CHP’de yerel seçim hazırlıkları son sürat devam ederken,, aday adayları da bir bir projelerini ve hedeflerini açıklıyor.

Partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de de aday adayları sahaya inerek adaylık çalışmalarının startını verdi. İzmir’in parti açısından sembol ilçesi olan Karşıyaka için yola çıkan isimlerden biri olan Nilüfer Bakoğlu, aday adaylığı süreci, vizyonunu, projelerini ve Karşıyaka için hedeflerini Gerçekİzmir’e anlattı.

FARK YARATMAK İÇİN ADAYIM
Doğma, büyüme Karşıyakalı olan Nilüfer Bakoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü mezunu… Yaklaşık 34 yıllık bürokrat olan Bakoğlu evli ve 1 çocuk annesi… Bürokratlık yaptığı için şimdiye kadar fiili olarak partide yer alamadığını ancak partinin bir üyesi gibi çalıştığını belirten Bakoğlu yaklaşık 15 gün önce bürokratlık görevinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi rozetini taktı ve Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adaylığı için dosyasını verdi. Aday adayı olmaya nasıl karar verdiğini anlatan Bakoğlu, “Adaylık düşüncesi uzun zamandır aklımda vardı. Ailemin ve çevremin de desteğiyle, birikimlerim ve tecrübelerime baktığımda doğru zamanın geldiğine karar verdim. Karşıyaka’yı duyuyor, ihtiyaçlarını biliyorum. Karşıyaka’nın ihtiyaçlarının da önceliklerinin de farkındayım. Hem sosyal hem de fiziki projelerimizle, fark yaratmak için adayım” dedi.

KARŞIYAKA HALKI KARŞIYAKALI BİR BAŞKAN İSTİYOR
Hayatı boyunca Sosyal Demokratlık çizgisinde yürüdüğünü ifade eden Bakoğlu Karşıyaka’yı yönetmeye talip olurken mottosunun, “Söyleyeceğim şeyleri yapacağım. Yapamayacağım şeyleri de söylemeyeceğim” olduğunu vurguladı. Seçildikten sonra Karşıyaka’dan önce Karşıyakalı vatandaşların hayatlarına dokunacağını belirten Bakoğlu, “Karşıyaka’da fark yaratmak adına meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve toplumun tüm bileşenlerini bir araya getirerek ilçemizi ortak akılla yöneteceğiz” ifadelerini kullandı. Karşıyakalı olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Bakoğlu, Karşıyaka halkının da Karşıyakalı bir başkan istediğini ifade etti.

KARŞIYAKA’NIN ACİL İHTİYAÇLARINA ÖNCELİK VERECEĞİZ
Görev verildiği takdirde tüm kesimlerden oy alarak ipi göğüsleyeceğini söyleyen Bakoğlu, başkan olduğu takdirde gerçekleştireceği fiziki ve sosyal projeleri anlattı. Karşıyaka’nın acil ihtiyaçlarına önem vereceğini söyleyen Bakoğlu göreve geldiği takdirde öncelikli gerçekleştireceği fiziki projelerini şöyle sıraladı: “Acil ihtiyaçlardan başlayacağız. Karşıyaka’nın tüm kanallarını acil bir şekilde temizleyeceğiz.  Karşıyaka’nın en önemli mahalleleri arasında yer alan Alaybey, Cumhuriyet ve Latife Hanım mahallelerinin yerinde kentsel dönüşümünü doğru ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmek adına projelerimizi hayata geçireceğiz. Yalnızca binaları değil, bölgelerin ekonomisini de yeniden şekillendireceğiz.

TOPLU KALKINMA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Mahallelerimizin sosyo-ekonomik yapısını kuvvetlendirecek projelerle ilçemizde toplu bir kalkınma için çalışacağız. Karşıyaka’mızı hak ettiği üniversiteye kavuşturduktan sonra, bölgede ekonomik merkezler yaratacağız. Mavişehir bölgesindeki trafik problemini çözmek adına, Ordu Caddesi’yle bağlantıyı sağlayacak 30 metrelik yolun açılabilmesi için Büyükşehir Belediyemizle gerekli koordinasyonu gerçekleştireceğiz. Karşıyaka’da yayalaştırma çalışmalarını hızlandırarak hem vatandaşlarımıza alan açacak hem de yeni ekonomik merkezler oluşturacağız. Mevcut otoparkların kullanımı için yönlendirmeler yapacağız.

KADIN VE GENÇLERE YÖNELİK PPROJELER
Kadınlar, yaş almışlar, gençler, engelliler ve sokak hayvanlarına yönelik projeleri çok önemsediğini dile getiren Bakoğlu şunları söyledi : “Barolarla çalışarak kadınlarımızı hakları konusunda bilinçlendirecek ve her zaman onların destekçisi olacağız. Özellikle alt gelir gruplarımızda yer alan kadınlarımızı iş garantili meslek edindirme kursları aracılığı ile ekonomik hayata dahil edeceğiz. Biz, spor okullarından mezun olan gençlerimizi parklarımızda halkımızla buluşturarak Karşıyaka’da sağlıklı nesiller yetişmesini sağlayacağız. Sporu halkımıza alışkanlık olarak kazandıracağız. Eğitimde fırsat eşitsizliğini gidermek amacıyla mahallelerimizdeki gençlerimizi eğitim ve iş bulma konusunda destekleyeceğiz.”

KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜ İÇİN İMKANLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ
Karşıyaka kulübünün sonuna kadar arkasında olduğunu ve başkan olduğu takdirde imkanlar dahilinde gerekli desteği sunacağını ifade eden Bakoğlu, “Kentimizin en önemli değerlerinden biri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat armasında ay-yıldızlı bayrağımızı taşıma hakkı verdiği tek kulüp olan Karşıyaka Spor Kulübü’nün hak ettiği noktaya gelebilmesi için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Kulübün tüm branşlarda en iyi seviyeye gelebilmesi için çalışırken, özellikle futbolda Süper Lig’i hedefleyeceğiz. Karşıyaka Spor Kulübü’nün gününü kurtaracak projeler üretmeyecek, kulübe sürekli maddi gelir sağlayacak somut adımlar atarak ekonomik sıkıntıların aşılmasına ön ayak olacağız” ifadelerini kullandı.

ENGELSİZ KARŞIYAKA
Engelli vatandaşların toplumsal ve sosyal yaşama daha çok katılması için projeleri olduğunu dile getiren Bakoğlu, “Engellilere yönelik üretim kooperatiflerinin kurulmasını özendireceğiz. Engelli bilgi sistemi kuracağız. Böylece engelli vatandaşlarımızın sürekli olarak birbirleriyle ve bizlerle iletişim içerisinde olmasını sağlayacağız. Her vatandaşın bir engelli adayı olduğunu unutmadan, ilçemizi onlar için yaşanabilir bir siluete kavuşturacağız. Karşıyaka Belediye spor kulübünde, aktif branşlardaki tüm sporcuları yapılacak bir protokol ile Karşıyaka Spor Kulübü’ne kazandıracağız. Karşıyaka Belediye spor da yalnızca engelli vatandaşlarımıza uygun branşlarda, ilçemizdeki engelli vatandaşlarımızdan oluşan takımlar kurarak engellerin yalnızca zihnimizde olduğunu göstereceğiz” dedi.

ÇOCUKLARIMIZI İSTİSMARDAN KORUYACAĞIZ
İlçede yaşayan çocukların istismardan korunması için çalışmalar yapacaklarını belirten Bakoğlu, özellikle dar gelirli kesimin yer aldığı bölgelerde de kreş ihtiyacının giderilmesi yönünde projeleri olduğunu ifade etti. Bakoğlu, “Sivil toplum örgütleriyle çalışarak çocuklarımıza dokunma şekillerini öğretecek, onları istismardan koruyacağız. İlçemizdeki kreş sayısını artırarak, çocuklarımızı güvenilir ve kaliteli okul öncesi eğitime kavuşturacak, ailelerin de bu konudaki kaygılarını yok edeceğiz” dedi. Sokak hayvanlarının daha iyi koşullara kavuşması noktasında da iyileştirme yapacaklarını söyleyen Bakoğlu, ”Can dostlarımızın yaşamını güven içerisinde sürdürebilmesi için parklarda uygun mekanların yaratılmasını sağlayacağız. Belediyemizin hayvan barınağındaki yaşam koşullarını da iyileştirerek onlara hak ettiği değeri vereceğiz” dedi.

DEDEM-NİNEM-TORUNUM PROJESİ
Karşıyaka’da yaşayan 65 yaş üstü kesim için çalışmalarını anlatan Bakoğlu, “Yaşlılığa hazırlık, yaşlıyla yaşam, yaşlı bakım eğitimleri düzenleyeceğiz. Dedem, Ninem ve Torunum Projesi’ni hayata geçireceğiz. Haftanın belirli günleri düzenleyeceğimiz ücretsiz gezilerde, Karşıyaka’mızın en önemli değerlerinden olan yaşlıları torunlarıyla birlikte evden alacak, onları kentimizin tarihi ve doğal mekanlarında gezdireceğiz. Torunların ilk karne hediyelerini, Karşıyaka Belediyesi’nin vermesini sağlayacağız” diye konuştu.

KARŞIYAKALILAR FESTİVALİ
Kültür ve Sanat noktasında gerçekleştirecekleri çalışmalarla Karşıyaka’yı dünyaya tanıtma hedefi olduğunu belirten Bakoğlu,” Pek çok ilçenin sahip olmadığı bir tarihi zenginlik ve öneme sahip olan Karşıyaka’mızı, “Karşıyakalılar Festivali” ile dünyaya tanıtacağız. Dünya Karşıyakalılar günü olan 19 Aralık’tan başlayarak 1 hafta boyunca sürecek festivalimizde işleyeceğimiz farklı temalarla ilçemizi dünyaya tanıtırken, ilçe içerisinde ekonomik hareketlilik de yaratacağız. Karşıyaka’nın sanat kenti olma özelliğini öne çıkartacağız. Belediyemize ait tüm sanat merkezlerinde Müzik, Tiyatro ve Opera geceleri düzenleyerek halkımızı sanatla buluşturacağız. Amatör sanat topluluklarımızı destekleyeceğiz” dedi.

 
AK Partili Arslan Buca için yola çıktı!
 
Bucalı kadınların yeni tutkusu pilates!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YUSUF DOĞAN 2 Aralık 2018 Pazar 21:52

Sayın Adayım Nilüfer Hanım Nergis Semtinde İkamet etmekteyim.Sokaklarımız da kaldırım tok var olanlarda kendini esnaf olarak adlandıran iş yerleri tarafından işgal altındadır.Yalnız kaldırımlar mı yollar bile işgal altında .Çocuklarımızı güven altına almak adına temiz ve işgal edilmemiş kaldırımlar yollar istiyorum.Yollar demişken Karşıyaka''mıza yakışan çukursuz ve düzgün yollar olsun lütfen.

Yorumu oyla      0      0  
Nail cığacı 2 Aralık 2018 Pazar 20:47

Bugüne kadar farklı görüşler gözetmeksizin benden ve ailemden oy aldınız şöyle geriye dönüp hiç baktınız mı halk memnunmu diye hem İzmir''i hemde karşıyaka yi mahvetti İzmir o yüzden şimdi başka kapıya

Yorumu oyla      0      0  
Ender Adadan 2 Aralık 2018 Pazar 12:56

Karşıyaka yı Karşıyakalılar yöetmelidir, projelerinizi destekliyor başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Arslan Buca için yola çıktı!
AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Belediye Başkan Aday Adaylığı ...
Yıldırım ve Uysal'dan sürpriz görüşme
AK Parti İBB başkan adaylığı için konuşulan TBMM Başkanı Binali Yıldırım ...
Büyükşehir'e adaylığını zeybek oynayarak ilan etti!
Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Bayındır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ...
 
Erdoğan G20'de altını çizdi: Asla izin vermeyeceğiz!
Arjantin'in başkenti Buenos Aires'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi sona ...
Erdoğan ile Trump'tan 50 dakikalık kritik zirve
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump G20 zirvesi kapsamında bir ...
Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesi kapsamında ikili temaslarda bulunuyor. ...
 
AK Partili Dağ'dan çarpıcı uyarı: Ses kayıtları bize ulaştı...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, aday adayları ve belediye ...
CHP Konak yol haritasını belirledi
CHP Konak İlçe Örgütü önemli bir buluşmaya imza attı. İlçe Başkanı Çağrı ...
Bakan Kurum açıkladı: Poşetten sonra sıra onlarda!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ücretli plastik poşet uygulamasından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri