POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Karadeniz’de yeni keşif kuyusunda mesai başladı
Karadeniz’de yeni keşif kuyusunda mesai başladı
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
8 Temmuz 2020 Çarşamba - 11:52

CHP'li Başkan'dan CHP'li meclis üyesine: Siz varken AKP’ye gerek yok

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Levent Çağlarsu’nun mecliste yaptığı konuşmalara sert tepki gösterdi. “Maşallah siz varken AKP’ye gerek yok” diyen Başkan Arda, Çağlarsu’nun “Nasıl olduysa bir gecede 550 işçi DİSK’e kaydoldu. Ben hayretler içinde kaldım. 50 işçi DİSK başkanının adını söylesin, istediğiniz her şeyi yaparım. Bu nasıl oldu bilmiyorum” sözlerine yanıt verdi.

CHP li Başkan dan CHP li meclis üyesine: Siz varken AKP’ye gerek yok

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Levent Çağlarsu’nun mecliste yaptığı gerçeği yansıtmayan konuşmalarına sert tepki gösterdi. “Maşallah siz varken AKP’ye gerek yok” diyen Başkan Arda, Çağlarsu’nun “Nasıl olduysa bir gecede 550 işçi DİSK’e kaydoldu. Ben hayretler içinde kaldım. 50 işçi DİSK başkanının adını söylesin, istediğiniz her şeyi yaparım. Bu nasıl oldu bilmiyorum” sözlerine yanıt vererek “İşçilerimiz yaptığımız toplu sözleşme ile bugüne kadar almadığı hakları kazandı. ‘Daha önce de memurlar hakkını alamadı, şimdi işçiler de yandı’ demiştiniz. O sözlerinizi yuttunuz mu? CHP’li meclis üyesi misiniz, AKP’li meclis üyesi mi belli değil. Bundan sonra her söylediğinizin yanıtını alacaksınız. Burayı ben yönetiyorum. Görevinizi önce anlayın” dedi.

Dün gerçekleştirilen Gaziemir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkan Arda, kendisine “tek adam” eleştirileri de yönelten CHP’li Çağlarsu’ya yanıt verdi. Belediye başkanının meclis üyelerinden ayrı oylarla seçildiğini belirten Başkan Arda, “Belediyeyi başkan yönetir. Görevinizi iyi anlayın. Karar organının temsilcisisiniz. Gündem ile görüşlerinizi ifade edersiniz. Komisyonlara seçilirsiniz, komisyondan istifa da edebilirsiniz. Siz kendi seçilmiş olduğunuz çevre komisyonundan istifa ettiniz. Görevinizi yapmadınız. Şimdi de kalkmışsınız, yeni dönemdeki komisyonlara seçilmediğiniz için dert yanıyorsunuz. İlçe başkanı grup toplantısı yapsaydı, siz de komisyon üyeliğine aday olsaydınız, seçilseydiniz” dedi. Hiçbir komisyona seçilmediğini belirten Çağlarsu’nun, mecliste komisyonlara aday dahi olmadığını vurgulayan Başkan Arda, “Aday olmuyorsunuz ‘beni komisyona seçmediniz’ diyorsunuz. Aday olsaydınız, yapacak bir şey yok” diye konuştu.

CHP’li Çağlarsu’nun kendisine ait internet sitesinde hakaret içeren yazılar yazdığını, mecliste alınan kararları bile çarpıtarak yayımladığını kaydederek “Yazdığınız yazılar ortada. Hakaretin bini bir para gidiyor. Bu meclisin oy birliğiyle reddettiği kararı bile köşenizde farklı bir şekilde yazdınız. İftira attınız. Çiçek ihalesiyle ilgili ilçe kongresinde yaptığınız konuşma hala daha orada duruyor” dedi.

Çağlarsu’nun “Bir günde 550 işçi nasıl oldu da DİSK’e geçti. Hayretler içindeyim” sözlerini de eleştiren Başkan Arda, şunları söyledi:

“Bir günde 550 işçinin DİSK’e geçmesini neye bağlıyorsunuz? Bir işçimize sorun, gelip desin ki ‘Belediye başkanı bana buraya geçmemi söyledi’ o zaman konuşursunuz. Sütten ağzı yanmış işçi, sağladığım özgürlük ortamı ile Belediye İş Sendikası’ndan kurtuldu. Yazdığınız yazıları hatırlıyor musunuz? ‘Memurlardan sonra işçileri de göreceğiz’ dediniz. İşçilerle yaptığımız sözleşme ortada. Yüzde 40’a varan zam yaptık. İşçiler yandı mı? Yüzünüz kızardı mı? İşçi, bugüne kadar almadığı hakları aldığında yazdıklarınızı yuttunuz mu?”

Çağlarsu’ya yönelik eleştirilerini sürdüren Başkan Arda, şöyle konuştu: “Belediyenin girişine güvenlik amacıyla x-ray cihazı koydum. ‘Ben geçmem’ dediniz. Ben başkan olarak her gün telefonumu bırakıp giriyorum. Kapıdan geçerken güvenlik tarafından ‘Başkanın talimatı x-rayden geçmeniz gerekiyor’ diye uyarıldığınızda “Başkanın Allah belasını versin” diyen siz değil misiniz? Nereyi yöneteceksiniz. Nereye seçildiğinizin farkında bile değilsiniz.” 

 

 

 
'1 aylık maaşım 8 dakikada gitti'
 
Bergama'da yaşlı kadının yardımına zabıta koştu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÇARŞI GAZİEMİR 8 Temmuz 2020 Çarşamba 15:38

EĞER KOMİSYONLARDA GÖREV ALMAYACAKSANIZ VEYA GÖREV VERİLMİYOR İSE EN GÜZEL SEÇENEK İSTİFA ETMEK.

Yorumu oyla      0      0  
Belediye ci 8 Temmuz 2020 Çarşamba 13:53

biride demez mi tüm chplileri görevden alıp yerine başka partilileri getirip sürgün eden başkan kim acaba. İl başkan yardımcısı sürgünde ,başkan yardımcısının ataması yasal değil daha neler neler

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çitlembik Deresi’nde taşkınlara karşı önlem
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, ani ve şiddetli yağışlarda ...
Çiğli Belediyesi'nde CRM dönemi: Başkan Gümrükçü sistemi anlattı!
Çiğli Belediyesi ile vatandaş ve muhtarlar arasında daha etkili ve hızlı ...
Yücel ve başkanlardan Vali'ye ziyaret!
CHP İl Başkanı Yücel, partisinin belediye başkanlarıyla birlikte İzmir ...
 
Buca’nın ‘Eşya Bankası’ yüzleri güldürüyor
Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken ...
Buca’yı Otogar’a bağlayacak dev projede önemli adım: İhale tarihi belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile İzmir Otogarı arasında şehir trafiğine ...
Bayraklı'da can dostlar için 'bir kap su' kampanyası
Bayraklı Belediyesi, aşırı sıcaklar nedeniyle yiyecek ve içecek bulmakta ...
 
Başkan Oran’dan ilk hasat mesaisi… ‘Sürdürülebilir tarım’ mesajı!
Çeşme Belediyesi 2 bin yıllık ata tohumu karakılçık buğdayını yeniden ...
Selçuk'ta pandemi sonrası ilk meclis
Efes Selçuk Belediye Meclisi Koronavirüs sebebiyle verilen aradan sonra ...
Bayraklı'da gündem 'kesin hesap': AK Parti'den eleştiri, Başkan Sandal'dan yanıt!
Bayraklı Belediye Meclisi’nde gündem 2019 Mali Yılı Kesin Hesabı oldu. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri