POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
4 Mart 2019 Pazartesi - 12:31

CHP'li Bayır okuldaki seminerdeki AK Parti bayraklarını Meclis'e taşıdı

İzmir Örnekköy Şehit Ahmet Oruç Ortaokulunda, ‘’Finans ve Sigorta Yönetimi’’ başlıklı bir seminer düzenlenmiş ve seminerin gerçekleştiği okulun salonu AK Parti bayrakları ile donatılması CHP İzmir Milletvekili Bayır tarafından TBMM gündemine taşındı.

CHP li Bayır okuldaki seminerdeki AK Parti bayraklarını Meclis e taşıdı

İzmir Örnekköy Şehit Ahmet Oruç Ortaokulunda, ‘’Finans ve Sigorta Yönetimi’’ başlıklı bir seminer düzenlenmiş ve seminerin gerçekleştiği okulun salonu AK Parti bayrakları ile donatılmıştı.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, siyasi partilerin devlet kurumlarında siyasi propaganda yapmasının yasak olduğunu hatırlatarak, konuyu meclis gündemine taşıdı.

İşte O Soru Önergesi;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98. Ve TBMM İçtüzüğü’nün 96. Maddeleri gereği Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Tacettin Bayır
İzmir Milletvekili 
01.03.2019 tarihinde İzmir’in Örnekköy mahallesinde yer alan Şehit Ahmet Oruç Ortaokulunda, eğitim öğretim saatleri içerisinde, “Finans ve Sigorta yönetimi” başlıklı bir seminer gerçekleştirildiği, seminerin gerçekleştiği salonun AK Parti bayraklarıyla donatıldığı, burada seçim çalışması yürütüldüğü, bu esnada okuldaki öğrenciler de salona girip çıktığı, sigorta şirketi tarafından düzenlenen seminere katılım belgesi dağıtılırken katılımcılara bir de hediye paketi verildiği haberleri yazılı ve görsel basında yer almıştır.

Bu bağlamda;
1-    Anayasamızın, ‘’Eğitim kurumlarında herhangi bir siyasal partinin lehinde ya da aleyhinde propaganda yapmak yasaklanmıştır’’ maddesi göz önüne alındığında, bu olaya kayıtsız kalan okul müdürü, müdür yardımcısı veya yardımcıları, idari yönetimi ve öğretmenler hakkında 657 Devlet Memurları Kanununa göre soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmamışsa, soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz? 

2-    Siyasal partiler yasasına göre,  siyasi partilerin devlet kurumlarında siyasi propaganda yapması yasak değil midir? Afişleri bulunan söz konusu siyasi parti ile ilgili suç duyurusunda veya herhangi bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz? Diğer siyasi partiler de, bayraklarını, afişlerini okul salonuna asabilme imkânına sahip midir? Bu imkân verilmezse, eşitsiz bir durum ortaya çıkmaz mı?
3-    Seminer için izni kim vermiştir? Finans ve Sigorta yönetimi başlıklı seminerde, bir siyasi partinin bayrağının asılacağı ve bu şekilde seçim çalışması yürütüleceği belirtilmiş midir? 

4-    Seminere kimler katılmıştır? Öğrenci velilerinin toplantıya katılması istenmiş midir? Öğrenci velilerine yönelik, siyasi amaçlı toplantı yapılarak, propaganda yapılmış mıdır? Seminerde devlet büyüklerini zan altında bırakacak ifadeler kullanılmış mıdır? Afişleri bulunan siyasi partinin propagandası yapılmış mıdır? Afişler, hangi gerekçe ile kim ya da kimler tarafından asılmıştır? Söz konusu okulda, daha önce, öğrenci velilerine yönelik siyasi amaçlı toplantı yapılarak propaganda yapılmış mıdır?

5-    Eğitim ve öğretim kurumlarında ders saatleri içerisinde AK Parti bayrağı asılması konusundaki düşünceleriniz nelerdir? Bu durumu tasvip ediyor musunuz?

6-    Finans ve Sigorta yönetimi başlıklı seminer, İzmir’de başka okullarda da yapılmış mıdır? Yapıldıysa hangi saatlerde yapılmış, aynı Şehit Ahmet Oruç ortaokulunda olduğu gibi AKP bayrağı asılarak, hediyeler dağıtılmış mıdır?

 
Soyer'den çarpıcı mesajlar: Zeybekci'nin 'liste çıkışı' ve Kocaoğlu sorusuna ne yanıt verdi?
 
Flaş karar: Üniversitelere başarı karnesi verilecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Eriman 4 Mart 2019 Pazartesi 13:35

CHP nin 2nci bölge milletvekillerinin yapacağı ve haberdar oldukları olaya Sayın Bayır sahip çıktığı için kutluyorum Keşke 1nci bölgede de Sayın Bayır gibi duyarlı vekiller olsaydı Sayın 2nci bölge vekilleri vbu arada nelerle ilgileniyorlar acaba

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den çarpıcı mesajlar: Zeybekci'nin 'liste çıkışı' ve Kocaoğlu sorusuna ne yanıt verdi?
Millet İttifakı'nın Büyükşehir Adayı CHP'li Soyer basın mensuplarıyla ...
Fatma Çalkaya ile A'dan Z'ye: 15 yıldır sahadayım... Hak ettiğimi düşünüyorum!
Balçova ilçesinde belediye başkanlığına yeniden aday olan Mehmet Ali Çalkaya’nın ...
Zeybekci'den Çeşme mesajları: Ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız!
Zeybekci Çeşme mesaisinde, "Çeşme’de, bu muhteşem ortamda otelciler diyor ...
 
Kemalpaşa'da miting gibi açılış
Kemalpaşa ilçesi Bağyurdu Mahallesi'nde Cumhur İttifakı Seçim Koordinasyon ...
CHP'li Polat sahada: Martın sonunu bahar yapacağız
CHP’li Mahir Polat, 31 Mart yerel seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. ...
CHP'li Engin'den pazaryeri mesaisi
CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, Narlıdere Merkez Pazaryeri’nde ...
 
CHP'li Sandal'dan her mahalleye kreş ve protokol cami vaadi
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, Bayraklılı vatandaşlara ...
"Gaziemir’de Arda’ya rekor oy çıkacak"
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda’nın Aktepe ve Emrez seçim ...
CHP'li Tugay'dan katılımcı yönetim vurgusu!
Mavişehir Balıkçı Barınağı çayevinde güzel havanın tadını çıkaran Karşıyakalıları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri