POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
'Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!'
"Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!"
Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem!
Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem!
Netanyahu ve Hamas liderleri hakkında tutuklama kararı!
Netanyahu ve Hamas liderleri hakkında tutuklama kararı!
17 Ekim 2018 Çarşamba - 13:14

CHP'li Gümrükçü ile A'dan Z'ye: Militan belediye başkanları üretmek lazım!

Çiğli İlçe Başkanlığı görevinden, belediye başkan aday adaylığı için istifa eden Utku Gümrükçü, gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu. “Militan belediye başkanları üretmemiz lazım” diyen Gümrükçü, “‘Ben CHP rozetini kenara koydum’ modeli tıkandı. Yakamızda CHP rozeti olacak. CHP’nin ürettiği planları programları projeleri halka ulaştıracağız. Böyle yaparsak daha başarılı oluruz” dedi.

CHP li Gümrükçü ile A dan Z ye: Militan belediye başkanları üretmek lazım!

GERÇEKİZMİR - Belediye başkan aday adaylığı için  CHP Çiğli İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Utku Gümrükçü, gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

TOPLUMA DAHA FAYDALI OLMAK ADINA YOLA ÇIKTIM
1999 yılında gençlik kolları eğitim sekreteri olarak başladığı siyasette örgütün çeşitli kademelerinde görev aldığının altını çizen Gümrükçü, “ Partimde 20 yıl geride kaldı. Ne vekillik ne belediye başkanlığı ne de meclis üyeliği başvurum olmadı. 20 yılı doldurdum bir yere aday olayım diye yola çıkmadım. Parti içinde hizmet edeceğim bir çok noktada hizmet ettim, bundan sonra toplumada daha faydalı olmak adına belediye başkanlığı için arkadaşlarımızın, yoldaşlarımızın desteğiyle yola çıktım” dedi.

TAŞ YERİNDE AĞIRDIR
İsminin Çiğli dışında çeşitli ilçeler için geçmesinin sorulması üzerine Gümrükçü, “ Bu gurur kaynağı. Demek ki parti içinde bazı şeyleri doğru yapmışık ki farklı ilçelerde de “Utku Gümrükçü belediye başkanı olsa ilçemize faydalı olur” algısını yerleştirmişim. Sevinç kaynağı ancak taş yerinde ağırdır. Biz bulunduğumuz yerde siyaset yapmaya devam edelim” dedi.

ÇİĞLİ ‘KALE’ OLDU
1999’dan bu yana CHP’nin ilçede seçim kazandığını ve Çiğli’nin CHP için ‘kale’ olduğunu ifade eden Gümrükçü, bu başarıda görev yapan belediye başkanlarının, ilçe başkanlarının, ilçe örgütünün her kademesinin ve üyelerin katkısının olduğunu ifade etti.

İÇİMİZDEN ARKADAŞLARLA YÜRÜYELİM
CHP’nin ilçedeki başarısı nedeniyle dışarıdan adaylarında ilçeye geldiğine dikkat çeken Gümrükçü, “CHP’nin kalesi yaptık Çiğli’yi 20 yılda...Bu nedenle Çiğli dışarıdan aday adayı almaya başladı. İstanbul’dan Ankara’dan aday adayı geliyor. Gurur verici bir şey olmalı ancak içimizden arkadaşlarla yürüsek daha mutlu oluruz." dedi.

ADAY ADAYLARINA VE İLÇE YÖNETİMİNE MESAJ
Sürecin sağlıklı sürmesi adına aday adaylarına ve ilçe örgütüne büyük görev düştüğünü ifade eden Gümrükçü, “ Öncelikle görev aday adaylarında. En büyük sıkıntılardan biri aday adaylarının etrafında kamplaşma oluşuyor. Diğer aday adayları rakip görülüyor düşmanlık oluşuyor. Önce aday adaylarının kendi taraftarlarına diğer isimlerinde CHP’li olduğunu hatırlatması gerek. Yoldaşlığı vurgulaması gerek. İkinci görev ilçe örgütüne düşüyor. Şu saatten sonra parti seçim potasına girdi. Herhangi bir aday adayına yapılacak hareket sosyal medya üzerinden saldırıya karşı disiplin mekanizmasını çalıştırması lazım. İlçe örgütü bu süreci tarafsız götürmesi gerek. Her yöneticinin gönlünde biri yatar ama çok sayıda aday adayının olduğu yerde ilçe başkan ve yönetimi tarafsız olmalı. Tüm aday adaylarına eşit yarışma fırsatı verilmeli” dedi.

BELEDİYE BAŞKANINI ÜYELER BELİRLESİN
Gümrükçü, aday belirleme yöntemi konusunda ise önseçimin altını çizdi. Seçim takvimi nedeniyle hakim denetiminde bir önseçimin zor olduğunu bildiklerini ifade eden Gümrükçü, “ Bütün üyelerin katılımıyla il başkanlığının kontrolünde bir önseçim yapabiliriz. İl başkanımıza güveniyoruz. İl başkanı gelir sandığa kurar üyeler seçer. Birinci çıkan aday gösterilebilir. Belediye başkanını üye seçsin. Olmuyorsa da çeşitli bilimsel yöntemler kullanılarak belediye başkan adayını partinin yetkili organları belirlesin” dedi.

MİNUMUM HEDEF YÜZDE 60
Gümrükçü Çiğli’de 2019 yerel seçimlerinde minumum hedefin yüzde 60 olması gerektiğini söyledi. Gümrükçü, “ Bunu da başaracağını iddia edemeyen kimseyi de partinin görevlendirmemesi azlım. Muharrem bey’in Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilçede aldığı oy CHP’li bir adayın da alacağı bir oydur. Bu arttırılabilir” dedi.

YANLIŞ ADAY SIKINTI YARATIR
Gümrükçü, ‘nasıl olsa kazanırız’ algısının yanlış olduğunu vurgularken, “Bu doğrultuda yanlış aday gösterirsek, dışarıdan gelen bir adayı değerlendirirsek sıkıntı yaşayabiliriz. Karşımızdaki yapı birleşebiilir. Çiğli’nin içinden gelen Çiğli’yi bilen örgütün içinde gelen aday doğru. 2014’te bir travma yaşandı İzmir’de... Benzer bir tabloyu Çiğli’de yaşarsak seçim bize kaybettirmez ama örgütte yara açar” ifadelerini kullandı.

MİLİTAN BELEDİYE BAŞKANLARI ÜRETMEMİZ LAZIM
“Militan belediye başkanları üretmemiz lazım” diyen Gümrükçü, belediyeciliğe yönelik önemli mesajlar verdi. Gümrükçü şunları söyledi:
Bu seçim tarihin en önemli seçimlerinden. Bu seçimden sonra başka seçim yok kısa vadede. Muhalefet güçleri mevcut iktidarı ne kadar dengeleyebilirse, ne kadar güçsüzleştirebilirse kendi siyasi anlayışlarını yerel yönetimlerde ne kadar etkili hale getirirse başarılı olurlar. Maksimum oy ve özellikle Büyükşehirleri almak ilk öncelik olmak. İkinci olarak da partiyi iyi temsil edecek, toplumun sosyolojik yapısını CHP ile olan algısını mikro ölçekte değiştirebilecek, 5 yıllık ortaya koyacağı projelerle CHP’nin oyunu arttıracak artı seçmeni  CHP’li noktaya getirecek bir belediyecilik yapmamız lazım. Bunu en iyi parti içinden gelen isimlerle yaparız. Bu nedenle parti örgütünden gelen isimlere daha fazla görev verileceğini düşünüyorum.

KİŞİDEN KİŞİYE DEĞİŞEN BELEDİYECİLİK OLMAZ
Utku Gümrükçü modeli diye bir belediyecilik anlayışı olmaz. CHP içinde her yiğidin yoğurt yiyişi farklı olmamalı. 30 belediyemiz varsa İzmir’de hepsinde, sorunların çözüm noktası, halka ulaşma tek tip olmalı. Sosyal demokrat toplumcu belediyeciliği ortaya koymalıyız. CHP’li belediye başkanının en az 50-60 uygulamasının adları belirlenmiş şekilde içerikleri belli oluş şekilde belediye başkanlarına verilmesi şarttır. ‘Ben belediyeyi böyle yönetirim’ anlayışı olmamalı.Kişiden kişiye değişen belediyecilik anlayışı olmaz. Bizim bir partimiz var. İdeolojimiz var. Disiplinimiz var. Yerel yönetim anlayışımız var. Bunu netleştireceğiz. Arkadaşlara verilecek onlarda taahhüt edecek. CHP’li belediyecilik bu diyeceğiz. İzmir modeli, Balçova modeli , Yalova modeli Şişli modeli olmaz. CHP’li belediyecilik modeli olur. Sosyal demokrat toplumcu belediyecilik modeli olur. Ne yapacağı bellidir. Projesi bellidir. Halka yaklaşımı bellidir. Ben böyle yapıyorum, ben bu sistemi böyle değiştiriyorum olmaz. Vatandaşa sormadan iş yapılmaz.

YAKAMIZDA CHP ROZETİ OLACAK
‘Ben CHP rozetinin kenara koydum’ modeli tıkandı. ‘Ben geleceğim şunu yapacağım’ demek kendine oynamaktır. Bu model çöktü. ‘Parti rozetimi çıkardım’ demek hele bu saatten sonra olmaz.. Kriz, dünya savaşının ortasında kalma tehlikesi varken siz mensubu olduğunuz partinin felsefesi üzerinden belediye başkanlığı yapmayacaksanız, parti programı dışında’ ben böyle yaparım’ diyecekseniz olmaz. AKP’nin iktidar olmasının temel sebeplerinden biride bu. Biz CHP’li belediye başkanları olacağız. Yakamızda CHP rozeti olacak. CHP’nin ürettiği planları programları projeleri halka ulaştıracağız. Böyle yaparsak daha başarılı oluruz.

OY ALDIĞI KİTLEYİ YÖNLENDİRMEK ZORUNDA
Belediye başkanı o şehrin siyasi önderidir. Belediye başkanı ülkenin ve kentin önemli konuları hakkında görüş belirtmelidir. Oy aldığı kitleyi yönlendirmek zorundadır .O ilçenin sorunları siyasidir. Park yapmak da yol yapmak da siyasi sorundur. Bunlar olaya bakış açınızla ilgili sorunlardır. Bunlardan yana siyasi duruş göstermek zorundasınız. ‘Ben belediye başkanlığı yaparım memlekette laiklik tehlikesi varmış bana bulaşmadığı sürece sorun yok’ diyemez CHP’li belediye başkanı. Hele İzmir gibi bir yerde diyemez. Çünkü İzmir halkı sizden siyasi kampanya yapmanızı bekler, ulusal ve milli bayramları Atatürk’e Cumhuriyete yakışır kutlamanızı ister. Dolayısıyla parti rozetini takacaksınız, İzmir halkına siyasi önderlik yapacaksınız bunları yaparken de seçmeni bana oy verdi vermedi diye ayırmayacaksın. ‘Rozeti çıkardım’ diyen ‘kimseyi ayırmıyorum’ diyor. Zaten ayırmayacaksın. Ayırdığın zaman CHP’nin ideolojisiyle ters düşersin.

 
İzmir'de korkunç son: 21 yaşında canına kıydı!
 
Kırım'da okula bombalı saldırı: 18 ölü
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayşe Alpsu Tosuner 31 Ekim 2018 Çarşamba 19:06

Kesinlikle katılıyorum.Su anda Gürsel Aksel bul. oturuyorum ve İzmir'' yapılan kötülüğü icsellestiremiyorum.Aziz Kocaoğlu''nun bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler, bizim güneşimizi,havamizi, rüzgarımizi kesen Göztepe stadına izin verilmesiyle bizim gözümüzde yerle yeksan olmuştur.

Yorumu oyla      0      0  
Erdoğan bozan 31 Ekim 2018 Çarşamba 17:56

Utku başkanımıza güveniyoruz gerçek bir partili , desteğimiz sonuna kadar ,,,

Yorumu oyla      0      0  
Bahadır Üçok 31 Ekim 2018 Çarşamba 17:25

Çiğli belediyesinin acilen reform ihtiyacı var. Seçilecek başkanın bunu bilmesi ve göze alması şart. Saygılarla

Yorumu oyla      0      0  
Beşe seçkin 31 Ekim 2018 Çarşamba 17:17

Sonuna kadar katılıyorum. Ancak tabanda ve halkta karşılığı olan adayların aday olması ve kesinlikle parti kimlığini kullanmalıdır.

Yorumu oyla      0      0  
Uğur Toprak 31 Ekim 2018 Çarşamba 16:35

Başarınız başarımız olacaktır

Yorumu oyla      0      0  
Süleyman arı 31 Ekim 2018 Çarşamba 16:23

Yolunuz açık olsun sevgili başkanım altına imzamı atıyorum inşallah aklı Selim galip gelir parti yönetimi Yaptığı yAnlışlara başka bir yanlış eklemez inşallah bAşarılar diliyorum sevgilerimle

Yorumu oyla      0      0  
Cuma kaya 31 Ekim 2018 Çarşamba 16:07

Her belediye baskan adayı senin gibi parti neferi olsa chp yakisanda budur

Yorumu oyla      0      0  
Erdal GÜNDÜZ 31 Ekim 2018 Çarşamba 16:04

Çiğlinin sizin gibi çalışkan birine ihtiyacı var...

Yorumu oyla      0      0  
Mahmut teker 31 Ekim 2018 Çarşamba 15:54

Bence de belediye başkanları üyeler belirlesin tepeden olmasın partinin içinde olsun bu partiye emek veren gönül verenler aday olsun çıkarcılar yalakacılara bu partiye zarar verenlere yer verilmesin bu meclis üyeleri içinde geçerli dışardan ihracata gerek yok parti tabanında bu görevi adam gibi yapacak çok yol arkadaşlarımiz var lütfen bu partiye emek veren lerin emeğine saygı duyalım onlara yer verelim saygılarımla mahmut teker yeşilova mahlle temsilcisi saygilarımla

Yorumu oyla      0      0  
Özkan ataman 31 Ekim 2018 Çarşamba 15:49

Altına imza atarım....Tam destek hep destek

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu-Pompeo zirvesi sonrası ilk mesajlar!
Pompeo ile görüşme sonrası açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ...
Başkan Dalgıç ikinci dönem için yola çıktı!
Çeşme için planlama döneminin bittiğini belirten Belediye Başkanı Muhittin ...
Ve Durak İzmir'i yönetmeye 'resmen' talip: Türkiye'nin birinci kenti yapacağım!
Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Cevat Durak, il binasında dosyasını teslim ...
 
Şengül'den '2019' mesajları: İzmirliler o mesafeyi kaldırdığı takdirde...
AK Parti İl Başkanı, "CHP'ye oy verenler hayal kırıklığı içinde ve aldatıldıklarını ...
Kritik zirve: Erdoğan Pompeo ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'yu kabul etti.
Bakanı Soylu'dan 'Cemal Kaşıkçı' açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı ...
 
Sertel Meclis'e taşıdı: Basmane Polis Merkezi önünde bayrak yok!
Basmane Polis Merkezi Amirliği’ndeki bayrak direği krizini Meclis’e taşıyan ...
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu o tarihte İzmir'e geliyor!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
İzmirli MYK Yardımcısı 'adaylık' için istifa etti, rotası o ilçe!
Geçtiğimiz Mart ayından bu yana CHP MYK Yardımcısı görevi yürüten Heval ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri