POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
4 Kasım 2018 Pazar - 08:55

CHP'li Okan vizyonunu tanıttı: Karşıyaka için proje seli!

CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Taha Okan, Karşıyaka için hazırladığı projelerini tanıttı. Toplantıda adaylığı ve projeleri konusunda iddialı konuşan Okan, “Hiçbir aday adayı arkadaşım bizim rakibimiz değil, biz ekibimizle birlikte kendimizle yarışıyoruz. Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı olarak görevim Karşıyaka’da en yüksek oyu almaksa ben bunu yaparım. Benden daha iyisini yapacağına inandığım biri çıkarsa da hiç gocunmadan görevi ona teslim ederiz” dedi.

CHP li Okan vizyonunu tanıttı: Karşıyaka için proje seli!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde yerel seçim hazırlıkları tam gaz devam ederken aday adayları da birer birer sahaya inip hedeflerini, yol haritalarını ve projelerini anlatıyor. 

Partinin İzmir'deki kalesi Karşıyaka'da belediye başkanlığı koltuğuna talip olan isimlerden Dr. Taha Okan da 2019 yolu startını adaylık projelerini tanıtarak verdi.

Karşıyaka Düğün Salonu’nda gerçekleşen lansman toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. Projeler, salondaki LED ekranda bir video gösterimi ile davetlilere tanıtıldı.



KARŞIYAKALILARA HİZMET GÖNÜL BORCUMDUR
Toplantıda Karşıyakalılara seslenen Okan şunları söyledi:
2019 yerel seçimlerinde üyesi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkan aday adayıyım. Kentin tüm güzelliklerini ve sorunlarını günlük yaşamımda hissediyorum. Hekimlik yaparak iletişim kurduğum on binlerce insan sayesinde toplumun tüm katmanlarını tanıma fırsatı buldum. İnsanlarımızın sorunlarını biliyorum, çözüm yolları ile teorik bilgi birikimim, nasıl uygulanabileceğine dair de araştırma ve çalışmalarım var. Karşıyaka’mızı Karşıyakalılarla beraber Karşıyakalı gibi yöneterek tüm güçlüklerimizi aşacağımıza inanıyorum. CHP’ye üye olduktan kısa bir sonra önseçimle, genel başkanımızla aynı listeden İzmir 2. Bölge Milletvekili Adaylığı onurunu yaşadım. Tüm Türkiye’ye bakın; bir örneği daha yoktur.  Henüz birkaç yıllık partili bir kişiyi önseçimle Milletvekili adayı çıkarmayı ancak İzmirliler başarabilir. Pir Sultan Abdal, “Ne mutlu eğri zamanda doğru yerde durabilene” demiş. İzmirliler, Karşıyakalılar hep doğru yerde, Atatürk’ün kurduğu Laik Cumhuriyet’in arkasında durdunuz. Eşimi, işimi, çocuklarımı, özetle sahip olduğum tüm değerleri bana katan Karşıyakalılar için hizmet, benim için  toplumsal bir sorumluluk v gönül borcudur.

DAHA İYİSİNİ YAPABİLECEK OLAN VARSA…
Biz ekibimizle birlikte kendimizle yarışıyoruz. Parti içerisinde hiçbir aday adayı arkadaşımız bizim rakibimiz değil.  Ben hem akademiyi, hem esnafı, hem örgütü temsil ediyorum. Bunu benden daha iyi yapabilecek bir aday adayı arkadaşım varsa onun lehine adaylıktan çekilmeye razıyım. Karşıyaka’da Cumhuriyet Halk Parti’liyim diyenlerin yüzde yüzünün oyunu alırım. İYİ Parti’li, MHP’li, Saadet Parti’li binlerce hastam var, onların da oyunu alırım. Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı olarak görevim Karşıyaka’da en yüksek oyu almaksa ben bunu yaparım. Benden daha iyisini yapacağına inandığım biri çıkarsa da hiç gocunmadan görevi ona teslim ederiz. 

ALNIM AK, BAŞIM DİK HESAP VERECEĞİM
İlk olarak yönetişeceğiz. Katılımcı demokrasiyi Karşıyaka’ya ya taşıyacağız. Mahalle meclislerimizle, halk meclislerimizle belediyenin kapılarını size açmayacağız, siz belediyenin kapılarını bana açacaksınız. Ben denetlenmek istiyorum! Sözümdür, görev aldığımın en geç birinci ayında belediye bürokratlarıyla karşınıza geçip borcumuz, harcımız nedir kaç çalışanımız, ne kadar verimliyiz açıklayacağım. Sonrasında enkaz aldım muhabbeti yapmayacağım. Devam eden süreçte de alnım ak, başım dik cevap vereceğim. Yönetişmek budur. İkinci olarak yerelleşeceğiz. Katılımcı, kaynak yaratıcı, hesap veren bir belediye olacağız. Kooperatifçilik en önemli silahımız olacak. Hesap vermekten çekinen bir belediye başkanı olmayacağım söz veriyorum!



UYGAR, SAĞLIKLI VE MUTLU İNSANLARIN KENTİ OLACAK
Sosyal belediyecilik yardım belediyeciliğidir. Sistemin temel dinamiklerini değiştirmeden gelir dağılımı adaletsizliklerinin getirdiği sonuçları hafifletmeye çalışır. Toplumcu belediyecilik ise sosyal belediyecilikte olan her şeyi kapsar ve katılımcı, halkın yönetimi ile yönetmektir. Toplumcu belediyecilik ile yöneteceğiz. Karşıyaka sağlıkla yaşayan, sağlıkla yaşlanan mutlu ve uygar insanların kenti olmalıdır, amacımız budur. Karşıyakalının kültür ve bilime doyması, fikir özgürlüğü içerisinde gelişen çocuklarımıza ülkemizin geleceğine yön verecek inovasyon becerilerinin kazandırılması öncelikli hedefimizdir. Benim belediye başkanlığı adaylığı projelerimin temeli budur. 

BEKLENTİLER VERİLERLE BELİRLENDİ
Siyaset ekiple yapılır. Ekip olarak hazırlıklarımızı büyük bir heyecanla sürdürüyoruz. Seçmenimize fikirlerimizi, sorunları ve çözüm önerilerini anlatıyoruz. Karşıyakalılar ben ve ekip arkadaşlarımın kendileri için mücadele edeceğini biliyor, bizlerin altı oku yüreğinde taşıyan Cumhuriyetçiler olduğundan şüphe duymuyor. Karşıyakalıların belediyemizden beklentileri uygulamalı araştırma yöntemiyle alandan toplanan verilerle belirlendi.



İŞTE PROJELER
Bilginin Kamulaştırılması ve Çocuk Üniversitesi 

Yerelleşme ve yönetişim ilkeleri çerçevesinde kurulan çocuk üniversitemiz tüm bileşenleri ile bilgiye doğrudan ulaşma, bilgi üretme ve karar alma mekanizmalarına dahil olma konularının somutlaşacağı önemli bir mekanizma olacak.  Hypatia Çocuk Üniversitesi,   her kesimden çocukları bir araya getiren, yaşamlarının her alanında kendi ilgi, merak ve kabiliyetleri doğrultusunda bilim ve felsefede en yüksek becerilere sahip olmalarını hedefliyor. 

Kültür Kenti 
7’den 77’ye düşünce atölyeleri ile Karşıyaka’da yazar, şair, düşünür, akademik personel öncülüğünde, belediye kültür merkezlerimizde felsefe, tarih, sanat, edebiyat temalı seminerler düzenleyip Karşıyaka’yı bir kültür kentine dönüştürmek amacındayız.

Sokak ve Meydan Derslikleri
Kentin ilan panolarını yaygın eğitimin bir öğesi haline getireceğiz. Panolarımız kişisel veya kurumsal tanıtım amaçlı değil, halkımızı bilinçlendirme amaçlı kullanacağız.

Kent Enstitüsü
Kent Enstitüleri modeli ile birlikte Kent A.Ş. bünyesinde öğretim içerisinde üretim, üretim içerisinde eğitim ilkesi ile aşçılık, pastacılık, servis elemanı yetiştirip meslek eğitimi yapacağız. Enstitüde dar geliri vatandaşlarımız için temizlik malzemesi üretimi de yapacağız.

Karşıyaka Yenilenme Üniversitesi
Elli yaş ve üzeri yaşlılarımızın sosyalleşmelerini ve daha ileri yaşlarda ruhsal, bedensel sağlıklarını daha uzun süre koruyabilmeyi amaçlayan eğitim programıdır. Temel felsefe, yaşam boyu öğrenme yaşam boyu üretkenliktir. Yenilenme Üniversitesi, 50 yaş ve üzeri bireylerin gönüllü katıldığı bir programdır.

Gündüz Bakım Evi (Alzheimer Kafe)
Hafif, orta demans hastalarına bakım hizmeti vererek hastaları yaşama bağlama ve hasta ailelerinin yükünü hafifletmek için hizmete açılacaktır. Hastalar belediyeye ait araçlarla görevliler kontrolünde evlerinden alınacak ve mesai sonunda aynı şekilde evlerine teslim edilecek.  Bakım evinde ; sosyal hizmet uzmanı, gerontolog, hemşire, fizyoterapist,ergoterapist, hasta ve yaşı bakımında uzman bir kadroyla hizmet verilecek. 

Yaşlı Parlamentosu
Yaşlı parlamentosu, yaşlılıkla ilintili sosyal dezavantajlar nedeniyle bireyin topluma katılımının önündeki bariyerleri hukuksal temellere dayandırarak ortadan kaldırmak üzere çalışacaktır. Parlamento, bakıma muhtaçlık riskiyle karşı karşıya olan yaşlıların insanlık ve özgürlük haklarının savunucusudur. 

Sosyal Danışmanlık Merkezi
Tedaviye gidebilecek durumda olmayan yatalak hastalar, ileri yaşta yalnız yaşayan alt gelirli hastalar, ileri yaşta yaşayan üst gelirli hastalar Karşıyaka sınırları içerisinde yaşayan en dezavantajlı gruplardır. Belediyenin sosyal işler müdürlüğü tarafından kurulacak bir ekiple tüm hemşerilerimize hizmet götürmek amaçlı mahalle taramaları yapılacaktır.  Mahalle meclislerinden, muhtarlardan bu kişilerin belirlenmesi konusunda yardım alınacak ve gruptaki hastaların bakımı ve hastane randevu nakilleri belediye tarafından gerçekleşecektir.

Girişimcilik ve İstihdam
Bölgenin istihdam yapısı, ihtiyaçları belirlenecek ve istihdam yaratıcı projelerle ilgili paydaşlarla işbirliği içinde üretilecektir. Meslek edindirme kursları, sertifika programları ve okullarla işbirliği yapacağız. Öğrencileri, işverenlerle bir araya getireceğiz. Karşıyaka’da hizmet ve üretim gerçekleştirecek tüm kooperatif girişimlerini destekleyeceğiz.

Evcil Hayvan Oteli ve Sokak Hijyeni
Karşıyaka’da yaşayan kedi, köpek sahibi bireylerimizin iş seyahatlerinde, tatillerinde, günlük hayatlarında hayvanlarını emanet edebilecekleri bir evcil hayvan oteli kurarak elde edilecek gelir ile sokak hayvanlarımızın sağlıklı beslenme ve barınma ihtiyacınız karşılayacağız.

Arı köy
Yamanlar Dağı eteklerinde yer alan Sancaklı Mahallesi’nde arı köyü kuracak ve organik arıcılık  yapacağız.  Arıcılığı öğrenmek isteyenlere halk eğitim merkezlerimizle yapılacak ortak çalışma ile arıc belgesi vereceğiz. Kursiyerlerimize belediyemiz şantiyesi marangozhanesinde üretilecek kovanlardan  ikişer adet hibe vererek işe başlamalarına yardımcı olacağız.

Tanzim Satış Manavları
Gelir taraması sonucu tespit edilen ailelere “Tanzim Satış Manavları” adı altında faaliyet gösterecek mekanlarda temel besin maddeleri olan sebze ve meyveler düşük fiyatla sunulacak. Ürünlerin kooperatiflerden temin edilmesi sağlanarak kooperatifçilik özendirilecektir. 

Karşıyaka Stadı
Bilinçli AKP manipülasyonu ile KSK taraftarları ve Karşıyaka Belediyesi karşı karşıya getirilmek istenmektedir. Biz AKP’nin bu tuzağına düşmeyecek ve seçimlerden hemen sonra ilk proje olarak Karşıyaka’yı stada kavuşturacağız. Mazbatayı aldığımız gün büyükşehir belediyesi, Karşıyaka spor kulübü, şehir planlama, mimarlık meslek odaları ve merkezi hükümet yetkileri, tüm partilerin ilçe yönetimleri ve bölge milletvekilleri ile bir çalıştay düzenleyeceğiz. Karar alma süresini 23 Nisan olarak belirleyip, Karşıyakalılara bir 23 Nisan hediyesi sunacağız. Eğer karar alınamazsa ortaya konan çözüm önerileriyle 12 Mayıs günü halk oylamasına gideceğiz. Karşıyakalılar 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı stat müjdesi almadan kutlamayacak.
 

 
Savaştan kaçtı, şans kapıyı İzmir’de çaldı!
 
Down Kafe 'Engelsizmir'in gözdesi oldu!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kayserili 9 Kasım 2018 Cuma 11:16

Doktorum Karşıyaka’ya bir kayak merkeZi yapalım

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa 5 Kasım 2018 Pazartesi 19:33

Taha kardesimizin hakki ona oyum helal olsun reisten ksk ye hastahane yaptirmasi

Yorumu oyla      0      0  
Hayrinur Torun 5 Kasım 2018 Pazartesi 11:41

Dr.Taha bey siz çok iyi bir hekimsiniz neden hekimligi bırakıp da belediye baskanligina aday oluyorsunuz anlamıyorum .

Yorumu oyla      0      0  
Tülin Güngören 5 Kasım 2018 Pazartesi 00:13

Karşıyakanın en büyük sorunu çöp olsa gerek her sokakta gereğinden fazla çöp koyternerleri var, sanıyorum ne kadar koyarsak okadar temiz olur diye düşünüyorlar her taraf çöplük gibi herşeyden önce temizlikve hijyen sorunu çözülmeli.

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet YOLAL 4 Kasım 2018 Pazar 23:37

Taha Okan,mükemmel bir belediye başkan aday adayıdır.Projeleri tartışmasız, yapılabilir akıl ve mantığa en uygun olanıdır. Hiç bir abartı yoktur.Yolun açık, geleceğin aydınlık olsun.Sana sonuna kadar güveniyor vede inanıyorum. Hoşça kal dostum.Görüşmek dileğiyle.

Yorumu oyla      0      0  
Ülkü Nevin Esen 4 Kasım 2018 Pazar 20:46

Projeleriniz gayet güzel Bir de Gaziemir bld gördüğüm semtevleri projesi var çok güzel uygulanmakta incelerseniz projelerinişe katacağınızı düşünüyorum Son olarak maalesef son bld bşk döneminde Karşıyakamız pislik içinde düzenli bir temizlik yeşillendirme yok bu konudada ilgilenirseniz sevinirim Yolunuz başarılara çıksın Başkanım????

Yorumu oyla      0      0  
Leyla Gündüz 4 Kasım 2018 Pazar 18:00

Vaatlerinizi ve projelerinizi okudum.Projelerinizi hayata geçirirken profesyonellere ve ilgili meslek odaları ve STKlar ile işbirliği içerisinde olursanız; başarıya ulaşmamanız mümkün değil....Kutluyor, başarılar diliyorum.Yolunuz açık olsun.

Yorumu oyla      0      0  
Belgin Karavaş 4 Kasım 2018 Pazar 13:09

Alzheimer ile yapacağınız her çalışmada ve Gündüz bakimevinin mutfağında olmaktan çok büyük keyif alırım 15 yıldır Değİşmiş şubesinde gönüllü sü olarak.

Yorumu oyla      0      0  
Betül kalfa 4 Kasım 2018 Pazar 12:02

Yerel yönetimler de böyle akıllı genç dinamik beceri li girişimci sapına kadar ATATÜRK ÇÜ gençler i görmek ten ve sonuç almaktan mutlu yuzden gururlu yuzden ALLAH yolunu açık etsin TAHA Beye bir çoook başarılar

Yorumu oyla      0      0  
Nihal Birkan 4 Kasım 2018 Pazar 11:48

Yolunuz açık olsun Taha Okan??

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Trump, Halkbank için talimat verecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmesine ...
CHP İzmir'de tüm aday adayları bir araya geliyor: Tarih belli oldu!
CHP İzmir İl Başkanlığı, belediye başkan ve belediye meclis üyesi aday ...
Şengül'den Kocaoğlu'na jet kontra: Acaba ben farklı şehirde mi yaşıyorum!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
 
AK Parti'de yerel seçimler aday adaylığı süreci belli oldu
AK Parti MKYK Toplantısı’nda yerel seçim sürecinde aday belirleme ile ...
CHP'li Sertel'den uydu kirası çıkışı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, TÜRKSAT ...
CHP İzmir'de o ilçede örnek mesai: Aday adayları üyeyle buluştu
CHP'de yerel seçim takvimi işliyor. Aday adayı başvuruları sona erdi. ...
 
Erdoğan'dan çok sert 'Öğrenci Andı' tepkisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Danıştay'ın öğrenci andı kararını ...
Kocaoğlu'ndan Şengül'e 'zübük' yanıtı: Kereler keresi...
Kentte CHP ve AK Parti arasında 'yatırım' polemiği sürüyor. AK Parti İl ...
Kocaoğlu'ndan 2 'olmaz' haberine yönelik açıklama ve parti içi çarpıcı ifadeler
Kocaoğlu, Büyükşehir adaylığı için Özkan ve Soyer’in kırmızı çizgisi olduğunu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri