POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz final
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz final
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
20 Temmuz 2022 Çarşamba - 12:12

CHP'li Özel'den İzmir'de çarpıcı mesajlar: O 3 ilçeye özel önemle çalışacağım!

CHP Grup Başkanvekili, İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda çarpıcı mesajlar verdi. Bakanlık tarafından görevden alınan Kayalar'a destek çıkan CHP'li Özel, önümüzdeki dönem Menemen, Urla ve Menderes ilçelerine özel önem vererek çalışacağını söyledi. Özel ayrıca iktidara asbest yüklü Brezilyalı menşeli Nae Sao Paulo gemisine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İzmir'in Aliağa ilçesinde söküm vizesi verilmesi ile İstanbul Sözleşmesi ve sağlık sistemi üzerinden yüklendi.

CHP li Özel den İzmir de çarpıcı mesajlar: O 3 ilçeye özel önemle çalışacağım!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel bir dizi temaslarda bulunmak için geldiği İzmir’de partisinin il binasında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Açıklamaya ev sahibi CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Murat Bakan, Tacettin Bayır ve görevden alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile il ve ilçe yöneticileri de katıldı. 

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özel, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'a destek mesajları verirken, önümüzdeki dönemde Menderes'in yanı sıra Urla ve Menemen ilçelerine özel önem verilerek çalışacağını söyledi.

CHP'li Özel ayrıca iktidara asbest yüklü Brezilyalı menşeli Nae Sao Paulo gemisine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İzmir'in Aliağa ilçesinde söküm vizesi verilmesi ile İstanbul Sözleşmesi ve sağlık sistemi üzerinden yüklendi. 

AK PARTİ’YE NAZAR BONCUĞU OLSA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İÇİN TAKARDIM!
Özel sözlerine Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması hakkındaki kararına dair konuşarak başladı. 

CHP Grup Başkanvekili, "Bugün İzmir’de bir günlük bir çalışma yapacağız. Çoktandır il başkanımızın ve belediyelerimizin daveti vardı. İzmir gibi bir kentte basın açıklaması yaparken hep iyi şeylerden bahsetmek ister insan... Basın toplantısına can sıkıcı konular hakim. Dün Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi kararı açıklandı. Bu davayı partimiz adına ben açmıştım. Sivil toplum kuruluşları da açmıştı. Verilen karar 2’ye karşı 3 oyla bunun hukuka uygun olduğu yönünde... Burada en can sıkıcı olan hususlardan bir tanesi İstanbul Sözleşmesi’ne heyette sadece 1 kadın hakim olması... 1 kadın hakimin oyu sonucu belirleyecekken üzülerek söylüyorum o oy İstanbul Sözleşmesi’nin iptali yönünde çıktı. Avukatımız hızla temyiz dilekçesini hazırlıyor. Önümüzdeki günlerde Danıştay’a başvuracağız. Danıştay savıcısı da çok açık görüş bildirmişken maalesef yargı üzerindeki baskılar hakimlerin vicdanlarına karar vermesinin önünde en büyük engeldi, dün de böyle bir nokta gerçekleşti. AK Parti’nin etkili isimleri hep ‘Yahu hiç mi iyi bir şey yapmadık?’ diyorlar... Elimde bir nazar boncuğu olsa bunu İstanbul Sözleşmesi için takardım. Yıllar önce girdikleri bu sözleşmeden tek adamın imzası ile çıktılar. Ve nazar boncuğunu hak etmediklerini gösterdiler. Hep şöyle karşılaştırmalar yapıyor; Süleyman Soylu bugünden geriye gidiyor, örneğin kadın cinayetlerinde... 1 Temmuz 2021’den bugüne kadar 548 kadın hayatını kaybetti. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldıktan sonra 548 kadın ölmüş. Görevini yapmayanlar müştereken sorumludur. Bu anlayış bir de ikiyüzlülük sürdürüyorlar. Sözleşmeden çıkıldı ama 6284 nolu yasa Anayasa’daki yerinde duruyor.  Biz şunu söylüyoruz; 'Siz bir iklim yarattınız, ülkeyi sizin yönetiminizde görev yapan herkes, demek ki böyle isteniyor diye kanunları ona göre yorumluyorlar...' Dünkü kararın kadın cinayetleri üzerinde olumsuz etkisi olacağı açık. Ancak her konuya beka sorunu diye yaklaşan birilerinin gerçek beka sorunun burada karşımıza çıktığını görmesi lazım. Danıştay kararı diyor ki tek imzası ile uluslararası sözleşmelerden çıkarsın. Lozan anlaşmasından çıkmak tek imzaya kaldı, İLO sözleşmesinden, NATO’dan çıkmak tek imzaya kaldı. Ve bu kişinin gözü döndüğünde neler yapabildiğine 20 senedir şahidiz. Montrö’nün tartışıldığı, sahip çıkanların yargılandığı bir dönemde bu yetkilerin tek adamın tek imzasına bırakılması bir hukuk skandalıdır. Buna karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

"SAĞLIK BAKANI’NIN BOŞVERMİŞLİĞİ BÜYÜK TEHLİKE!"
Özel konuşmasının devamında sağlıkta yaşanan sorunlar ve Covid-19 salgınına değindi.

CHP Grup Başkanvekili, "Bugün İzmir’de ülkemizin ciddi bir sağlık krizinin içinden geçtiğini vurgulamak istiyoruz. Doktorların muayene süresinin 5 dakikaya indiği bir süreçteyiz. Şükür ki Covid’in zayıfladığı bir dönemde yaşanıyor bunlar deniyordu. Fahrettin Koca’nın Covid’in bittiğini ilan ettiğinde 1000 vaka olduğunu düşünürsek vaka sayılarının 40 kat attığını görüyoruz… Türkiye kendi tarihinin en yüksek vakalarını yaşamaktadır belki de. Şanslı olan taraf virüsün öldürücülüğünü kaybetmesi. Ancak bu tedbirsizlik sürerse Eylül ayında bu sayıların aratacağı düşünüldüğünde Sağlık Bakanı’nın bu boşvermişliği büyük bir tehlike olarak karşımızda durmaktadır. Tedbir deyince akla hemen kapanma gelmemelidir" ifadelerini kullandı. 

TEHDİT YÜZEREK GELİYOR!
CHP Grup Başkanvekili ayrıca konuşmasında Brezilya donanmasına ait olan ve asbest yüküyle büyük tartışmalara yol açan Nae Sao Paulo gemisinin İzmir Aliağa’da sökülmesinin bakanlık tarafından onaylanmasına tepki gösteren açıklamalarda da bulundu. 

Özel, "Sağlıkta bazen tehditler yüzerek geliyor. İzmir’de doğru yüzen bir tehditle karşı karşıyayız. Hem halk sağlığı sorunu hem de çevre krizi ile karşı karşıyayız. Dünyada asbestli gemi sökerek böyle bir riski alarak para kazanan iki tane ülke var. Maalesef bizim bakanımız bununla övünüyor. İngiltere böyle bir işe cesaret edemeyecek kadar yeteneksiz. Amerika bu imkanı geri tepiyor. Sayın Bakan kusura bakma ama tercümesi şu: Bu ülkelerin söktürüldüğü iki enayi ülkeden biri biziz! Bu övünülecek değil utanılacak bir şeydir. Biz bu konuda mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

"ÜÇ İLÇEYE ÖZEL ÖNEM VERECEĞİM!"
CHP Grup Başkanvekili Menderes’te yürütülen yolsuzluk soruşturması sonrası gözaltına alınıp serbest bırakılan ve ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mustafa Kayalar ve yaşanan süreç hakkında da konuştu. Özel CHP’nin seçimden sonra kaybettiği belediyeler hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Özel, "Salonda büyük bir suçlu var. Suçu Menderes ilçesini AK Parti’den almak! Çalışkanlığı ile Menderes ilçesini AK Parti’den aldı ve AK Parti’nin kinini karşısında buldu. Mustafa Kayalar kendisine yapılan bir takım iftiralar sonucunda hakim karşısına çıktı. Hakim karşısında sorgulandı ve hakim kendisini tutuklamadı. Görevden alınmasını talep etmedi. Görevine devam etmesi için kendisini gözaltı halini ortadan kaldırdı ve koltuğuna yolladı ama alamadıkları her belediyede olduğu gibi Süleyman Soylu kendisini görevden uzaklaştırdı. Menderes Belediye Meclisi'nin fire vermeksizin CHP’li meclis üyesini başka vekili seçmesi sevindiricidir. Oylar bize verildiğinde milli irade, CHP’ye verildiğinde kirli irade! Ekrem İmamoğlu İstanbul’u kazandığında aynen böyle yaptılar, 'Seçim mundar oldu' dediler. Emin olun Menemen’de böyle olacak, Menderes’te de böyle olacak. Misli ile böyle olacak. Biz Urla’da belediye meclisinin kompozisyonunu biliyor muyuz? Biliyoruz. Gelin biz buraya kayyum atıyoruz, belediye başkanı da yoktur… İşlerine geldi mi böyle uyguluyorlar. Su seçimler gelsin de bakın o Menemen’de insanların yüzüne bakamayacak haldesiniz, bunu yüzünüze vuracağız. CHP tarafından soruşturma başlatılmış, mahkeme arkadan gelmiş, seçimde sırasında efendim kura, kura çekilmiş sonra mahkemeye gidiyorlar, mızıkçılar! Kanun yazıldığında 'siyah torba' diyormuş...  E sen söyledin! Daha sonradan kirli ilişkiler ile kendi istedikleri kişiyi seçtirdiler. Menemenlilerin elinden belediyi alıp AK Partili birine verdiler. Bunların demokrasi anlayışı budur. Mustafa Kayalar’ın da, Urla’nın da, Menemen’in de hakkını soracağız bu ilçelerdeki rekor artışı göreceksiniz. Bu üç ilçeye özel önem vereceğime, özel gelip çalışacağıma söz veriyorum’’ dedi. 

OTEL OLMAYACAK YERDEN DUMAN ÇIKMIYOR!
Özel geçtiğimiz günlerde Çeşme’de yaşanan yangın ve yanan alanlarda otel yapılacak iddiaları hakkında da konuştu. 

Özel, "İzmir Çeşme’de bir orman yangını oldu. Çeşme Belediye Başkanımızı, İzmir Büyükşehir ve büyükşehirin kahraman itfaiyecileri çok büyük özveri gösterdiler. Otel olmayacak yerden duman çıkmıyor maalesef. Şüpheli yangınların ardından bakanlık üzerinden kim, hangi yetkileri almaya çalışacak inceleyeceğiz. 'Uçak lazım değil, helikopter yeter' diyen Tarım Bakanı yok! Geçen seneye göre daha iyi tedbirler olmasına rağmen büyükşehir belediye başkanlarımızın dışlandığı, kontrolün elden kaçtığı süreçleri izliyoruz" ifadelerini kullandı. 

İŞARET MISIR’DAN SÖYLEM HİTLER’DEN
Özel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da sert eleştirilerde bulundu. 

CHP Grup Başkanvekili, "Çok eleştiriyorum bir süre susuyor, sonra tekrar konuşmaya başlıyor. İşaret Mısır’dan çalıntı, söylem Hitler’den alıntı! İstanbul’da 15 Temmuz’da yaptı en son, bir kez daha İzmir’den Türkiye’ye sesleniyorum... Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’na Hitler’den alıntı söylem yakışıyor mı? Tek liderden bahsedeceksen senden bahsetmezler kardeş… Taşerona kadroyu muhalefetteyken kaldıran, elektrikteki TRT payını muhalefetteyken kaldıran liderden bahsederler. EYT’lilerin umudu olan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bahsederler. Asgari ücret bugün açlık sınırının altındadır, CHP olsa açlık sınırının üstünde bir asgari ücret olur" dedi. 

SANDIĞI ORTAYA KOYUN!
Özel konuşmasını şu sözlerle tamamladı: Bazı yerlerde birlik beraberlik çağrısı yapıyoruz. İzmir’de böyle bir şeye ihtiyaç yok. Örgütümüz inanmışlıkla çalışıyorlar. Bana soran herkese Cumhurbaşkanı adayımız adayı merak eden herkestir. Cumhuriyetin kazanımlarından yana, demokrasiden yana olan tüm İzmirlilerdir. İzmir’de aday belli olduktan sonra onun erişemeyeceği güçlü bir örgütümüz vardır. O rejimi kurtaracak olan 50 artı 1 oyu toplamak, Cumhuriyet’in 100. Yılında Cumhuriyet bir kez daha kurmak, Türkiye’yi zengin demokratik bir ülke haline getirmek hepimizin boynunun borcu! Psikolojik iktidar el değiştirdi. İktidar ve küçük ortağı muhalefete muhalefet ediyorlar. Siyasi iktidarın el değiştirmesi için seçimi beklemekten başka çare yok. Kara kışı insanları yaşatıp, insanları ezdirmeden derhal seçim çağrısı yapıyoruz. Dünden razıyız, bugünden hazırız. Cesaretiniz varsa sandığı ortaya koyun diyoruz. 

YÜCEL: BÜYÜK KARARLILIKLA ÇALIŞIYORUZ!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise toplantıda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: Ülkemiz hem ekonomik hem de yönetsel anlamda derinleşen bir krizin içinde... Körleşen iktidara karşı halkımızın umudunu taze tutan CHP var. Dostlarımızla birlikte eşitliğe, adalete demokrasiye inanan tüm vatandaşların desteği ile İzmir’de büyük kararlılıkla çalışıyoruz. Meclis’te yasa tanımazlığı iktidarın tokat gibi yüzlerine vuran grup başkanvekilimiz sayın Özgür Özel’i İzmir’de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum.


TABİP ODASI'NDA BAHÇELİ'YE 'TTB' YANITI! 

Öte yandan CHP'li Özel partisinin il binasında düzenlenen basın açıklamasının ardından İzmir Tabip Odası’nı da ziyaret etti. Konya’da görevli Dr. Ekrem Karakaya’nın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi sebebiyle bunun bir baş sağlığı ve dayanışma ziyareti olduğunun altını çizen CHP’li Özel’e, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ile Ednan Arslan, Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de eşlik etti.

BAŞ SAĞLIĞI VE DAYANIŞMA ZİYARETİ
Görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Özel, “İzmir’deki il ziyaretimizi Tabip Odası’na yapmayı uygun gördük. Hem Konya’daki son kaybımız hem pandemi sırasındaki kayıplarımız hem de sağlıkta şiddetin bizden aldığı sağlık emekçileri için bunu bir dayanışma ve baş sağlığı ziyareti olarak kabul edin. Gündemimizde öncelikle sağlıkta şiddet var. Bu konuda çıkan yasada TTB ve sendikaların taleplerine uygun olarak tam destek sözü vermiştik. Komisyona gelen taslak ile yasalaşan taslak arasında sağlıkçıların taleplerini karşılamayan ciddi bir fark var. Yarın sağlık meslek örgütlerinin genel başkanları ile mecliste bir araya gelip ön çalışma yapacağız. Yerine gelmeyen bazı yasama süreçleri oldu. Sağlık emekçilerinin özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik aralık ayından beri çok kötü bir süreç yönetildi. Pandemideki yeni pik ve endişelerimizle ilgili alınması gereken önlemleri belirtmiştik. Tabip odalarının önerine iştirak ediyoruz” dedi.

BAHÇELİ’NİN SÖZLERİNE YANIT VERDİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde grev yapan doktorları hedef alarak “Türk Tabipleri Birliği kapatılmalıdır” ifadelerine yanıt veren Özel, “Kapatalım demek bir takım siyasi saplantılardan başka bir şey değildir. Bu örgütlerin doğruyu söylemek gibi bir sorumluluğu vardır. Bunu bir kompleksle algılayanlar özgüvensiz yapılardır. Biz başta TTB olmak üzere tüm meslek örgütlerini sadece doğruları cesaretle söylüyorlar diye hedef alan iktidar anlayışına karşı, işbirliği içinde çalışan eleştirileri değerli gören bir demokratik yapının halk tarafından sandıkta oluşturulacağına inanıyoruz” diye konuştu.

SAVUNULUR BİR TARAFI YOK
Ziyarette konuşan CHP İzmir İl Başkanı Yücel ise şunları söyledi: “Bu ziyaret her şeyden öte bir dayanışma ziyareti. Hekimlere yapılan saldırıların asla savunulur bir tarafı yok. Hükümetin yarattığı otorite boşluğunun ötesinde bu olaylara zemin hazırlayan tutumlarından dolayı bunları yaşıyoruz. Hekimlere yönelik şiddet ve iktidarın küçük ortağı diyebileceğimiz siyasi partinin liderinin işi odaların kapatılması kadar götürecek söylemleri oldu. Hekimleri ve sağlık çalışanlarını hedef gösteren açıklamaların hepimizi yaraladığını herkesin bilmesini istiyorum. Bu saldırıların ve söylemlerinin kimsenin çalışma azmini kırmaması gerektiğini onların ve sizlerin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmiş olayım.”

HEKİMLERİN PEK ÇOK SORUNLARI VAR
Ziyaretlerinden dolayı CHP heyetine teşekkür eden İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kaynak da, “Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının pek çok sorunları var. Pandemi sürecinin içindeyiz ve bu süreç artış trendine girdi. Bu konuyu her zaman kamu ve kamu yönetimiyle değerlendiriyoruz. Sağlıkta şiddet konusu da çok önemli bir başlık olarak hayatımızda yer alıyor. Bu konuda yapılması gerekenleri de kamu yönetimi ile paylaşmaya çalışıyoruz. Hekimlerin özlük haklarıyla ilgili de sorunları var. Bu sadece gelir düzeyine indirgemek de doğru değil. Sağlık sistemi sağlıkta dönüşüm ile birlikte çok ciddi sorunlar yaşamaya başladı. Çökmüş bir sağlık sisteminin sorumluluğunun hekimlere yıkılmak istendiği bir süreç yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

 
İzmir'de Kıbrıs Barış Harekatı günü!
 
Narlıdere Belediyesi'nden can dostu hizmetler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Özer'den İzmir yatırımları raporu!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün yaptıkları değerlendirmeler sonunda, ...
CHP'li gençler: Teşekkürler Kılıçdaroğlu!
CHP Konak Gençlik Kolları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KYK borçlarındaki faizin ...
Babacan'dan 'HDP ile işbirliği' açıklaması!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "HDP ile bizim bir diyaloğumuz ...
 
AK Partili İnan'dan iddialı 2023 mesajları!
İzmir’de, gençlerle bir dizi etkinlik yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ...
CHP'nin grup toplantılarında ayrıntılar belli oldu
CHP’nin yaz dönemi boyunca farklı illerde yapacağı grup toplantılarına ...
AASSM'de önemli zirve: Soyer il yönetimiyle buluştu, neler konuşuldu?
CHP İzmir'de koordinasyon zirvelerine bir yenisi eklendi. Menderes'te ...
 
Memleket Partili Oğuz'dan orman yangınlarına ilişkin 'siyasi çekişme' mesajı!
Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, son dönemde meydana gelen ...
CHP'li Öztunç'tan 'Çeşme Projesi' kararına tepki: Belli ki birileri...
Danıştay 6.Dairesi'nin verdiği yürütmeyi durdurmaya ret kararının ardından ...
Erdoğan'dan Reisi ile görüşme ve önemli mesajlar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahran'da İranlı mevkidaşı Reisi ile bir araya ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri