POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
'Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!'
"Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!"
22 Haziran 2022 Çarşamba - 19:13

CHP'li Özkan: Gazeteci devletin gözünde illa ve illa dövülmesi gereken kişidir!

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP’nin basın mensuplarının yaşadığı sorunların araştırılması için verdiği önergenin doğrudan gündeme alınması önerisi görüşüldü.

CHP li Özkan: Gazeteci devletin gözünde illa ve illa dövülmesi gereken kişidir!

CHP Grubu adına konuşan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Gazeteci, devletin gözünde illa ve illa dövülmesi gereken kişidir. Bugün, işte bu ‘sansür yasası’ diye nitelendirdiğimiz yasanın içinde, hazırlayan arkadaşlarımla birlikte de gördüğümüz, pek çok dövülme maddesi yer alıyor… Dövdüğünüz şey, gazeteci değil aslında. Dövdüğünüz şey, onun temsil ettiği değerler. Türkiye, o değerlerden yoksunlaşırsa çöl olur; o çöl, en önce bizi yutar” dedi. CHP’nin önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP’nin basın mensuplarının yaşadığı sorunların araştırılması için verdiği önergenin doğrudan gündeme alınması önerisi görüşüldü. CHP Grubu adına konuşan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Gazeteci, devletin gözünde illa ve illa dövülmesi gereken kişidir. Bugün, işte bu ‘sansür yasası’ diye nitelendirdiğimiz yasanın içinde, hazırlayan arkadaşlarımla birlikte de gördüğümüz, pek çok dövülme maddesi yer alıyor… Dövdüğünüz şey, gazeteci değil aslında. Dövdüğünüz şey, onun temsil ettiği değerler. Türkiye, o değerlerden yoksunlaşırsa çöl olur; o çöl, en önce bizi yutar” dedi. CHP’nin önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP, TBMM Genel Kurulu’nun bugünkü oturumunda, basın mensuplarının yaşadığı sorunların araştırılması için daha önce verdiği önergenin doğrudan gündeme alınmasını önerdi. CHP Grubu adına, mesleği gazetecilik olan Tuncay Özkan konuştu.

“DEMOKRASİ YOKSA GAZETECİLİK DİYE BİR MESLEK YOKTUR”

1982 yılında gazeteci olarak çalışmaya başladığını ve çok şeyi basında yaşayarak gördüğünü söyleyen Özkan, “Türk demokrasi tarihiyle birlikte ilerledik. O günden bugüne geldiğim noktada, gazetecinin tarifinin nasıl yapılacağı konusundan başlayarak sorunlarımız nelerdir noktasına kadar her yıl değişen, her iktidar döneminde değişen farklı farklı anlayışları burada gözlemledim. Gazeteci, demokrasinin bekçisidir. Demokrasi yoksa gazetecilik diye bir meslek yoktur. Sizler gazetecisiniz. Demokrasinin olmadığı yerde gazetecinin var olması mümkün müdür? Elbette ki değildir” dedi.

“KALEMİNİ BİR BAŞKA GÜCÜN EMRİNE VEREMEZ”

Gazetecinin "herkes uyurken uyanık olan adam" olarak tanımlandığını söyleyen Özkan, “Ne demek o? Anayasa'mıza göre gazeteci, toplum adına parlamento dışı denetim işini yapan kişidir. Gazeteci, çalıştığı iş kolu dışında herhangi bir iş yapamaz. Gazetecinin başka bir gelir kaynağı olamaz. Gazeteci, işinin dışında başka işleri takip edemez; kendisini, düşüncesini, kalemini bir başka gücün emrine veremez. Gazeteci, sadece halk adına, halkın haber alma hakkını demokrasiyi yaşatmak adına sürdürür. Büyük kentlerde gazetecilik, ulusal gazetecilik başkadır, yerelde daha başka boyutları vardır” diye konuştu.

“GAZETECİ, DEVLETİN GÖZÜNDE İLLA DÖVÜLMESİ GEREKEN KİŞİDİR”

Özkan, “Gazeteci taraf mıdır? Taraftır. Gazeteci, savaşa karşı taraftır; hırsızlığa, mafyaya karşı taraftır, ekonomik talana karşı taraftır. Gazeteci, propagandaya karşı taraftır. Terörün karşısındadır, mağdurun yanındadır” dedi.

Özkan, “Gazeteci, devletin gözünde illa ve illa dövülmesi gereken kişidir. Bugün, işte bu ‘sansür yasası’ diye nitelendirdiğimiz yasanın içinde, hazırlayan arkadaşlarımla birlikte de gördüğümüz, pek çok dövülme maddesi yer alıyor. Gazeteci iktidarların sürekli elinde tutmak istediği kişidir ama gazetecinin asli görevi muhalefettir, toplumsal aydınlatmadır” diye konuştu.

Demokraside, özgürlük alanında, medyanın çalışma sistematiğinde büyük problem olduğunu belirten Özkan, “Bugün patronlar kazanıyor ama gazeteciler kazanmıyor. Ve gazetecilik, büyük bir aşkla büyümeye, gelişmeye devam ediyor” dedi.

“DÖVDÜĞÜNÜZ ŞEY, ONUN TEMSİL ETTİĞİ DEĞERLER”

Özkan, “Gazeteci, siz uyurken uyanık olan kişidir. Gazetecinin CHP'lisi, AK Partilisi, MHP'lisi, HDP'lisi, İYİ Partilisi, herhangi bir şey… Objektiflik gazetecilikte birinci kriterdir arkadaşlar. Eğer bugün biz gazeteciliği savunamıyorsak, onun sorunlarına ilişkin gerçekçi bir bakış açısı ortaya koyamıyorsak demokrasimiz kaybetmiş demektir” diye konuştu.

Özkan, “Gazeteciyi dövmek, ona sövmek ya da onu bir şeyle yaftalamak yerine gelin, onun hepimiz adına özgürce bizim düşüncelerimizi ifade etmesine olanak sağlayalım. Çünkü dövdüğünüz şey, gazeteci değil aslında. Dövdüğünüz şey, onun temsil ettiği değerler. Türkiye, o değerlerden yoksunlaşırsa çöl olur; o çöl, en önce bizi yutar. Niye burada söylüyorum? Çünkü bu bina taştan, ahşaptan, koltuk derisinden ibaret bir şey değildir” dedi.

CHP’nin önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. (ANKA)

 
Torbalı'da 'hobi bahçesi' operasyonu
 
'Marmaris' tepkisi: Bunların yatacak yeri yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Önemli görüşme sonrası ortak bildiri
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Ankara'ya geldi. Karşılama ...
Dalaman'a iniş izni verilmeyen Kılıçdaroğlu'na İzmir'de coşkulu karşılama!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın gezisinin saatini değiştirerek Marmaris'teki ...
CHP'li Beko'dan asgari ücret çağrısı: 6 bin lira olsun!
CHP Milletvekili Kani Beko, “Asgari ücrete mutlaka ara zam yapılmalı, ...
 
Moskova'da 'kırmızı hat' zirvesi: İlk somut sonuç!
Gıda krizinin çözümü ve Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl yüklü gemilerin ...
Mardin'de dikkat çeken görüşme!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, eski Mardin Büyükşehir Belediye ...
AK Parti Selçuk'tan o villalar için suç duyurusu!
AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, Selçuk Belediyesi’nin ...
 
CHP Menderes'ten Ankara çıkarması!
Başkan Kayalar ve beraberindeki heyet CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
Akşener'den açıklama: Sapıkları yüreklendiriyorlar!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Pınar Gültekin davasında çıkan karara ...
Prens Selman Türkiye'ye geliyor
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bugün Türkiye'ye gelecek. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri