POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
23 Mart 2022 Çarşamba - 08:06

CHP'li Özkan'dan İzmir STK'larına 100. yıl çağrısı!

CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Özkan, İzmir'in yeni bir yüzyıla adım atacağı kurtuluş yıldönümü ve kentin ikinci yüzyılına dair çarpıcı mesajlar verirken bir de önemli çağrı yaptı. Özkan kentteki tüm sivil toplum kuruluşlarını yeni bakış açısını ortaya koyacak bir komite kurmaya davet etti. 

CHP li Özkan dan İzmir STK larına 100. yıl çağrısı!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, İzmir'in yeni bir yüzyıla adıma atacağı kurtuluş yıldönümü ve kentin ikinci yüzyılına dair çarpıcı mesajlar verirken bir de önemli çağrı yaptı. 

CHP İzmir Milletvekili Özkan kentteki tüm sivil toplum kuruluşlarını yeni bakış açısını ortaya koyacak bir komite kurmaya davet etti. 

"İzmir bizim tarihimizin 100 yıl önceki başlangıç noktasıdır. Şimdi ikinci yüzyılımız başlıyor" diyen CHP'li Özkan, "İzmir’in kurtuluşu aynı zamanda Türkiye’nin kurtuluşudur. İzmir Türkiye’nin ufkunu açan ona yepyeni bir hayat veren en önemli kentlerimizden biridir. Bu nedenle İzmir’in kurtuluşunun yüzüncü yılını sivil toplum örgütlerimizin hep beraber büyük coşkuyla kutlamamız gerekiyor" dedi. 

100. YIL KOMİTESİ ÇAĞRISI 
Özkan şunları söyledi: Sivil toplum örgütlerimizin bu konuda yapacağı en önemli çalışma kültürümüzü, politikamızı, sanatımızı Türkiye’ye ve dünyaya anlatacak yeni bir başlangıcın ikinci yüzyılın yeni başlangıcının İzmir’den olabileceğini gösterebilecek birikimi yansıtmasıdır. Bu nedenle ben bütün sivil toplum örgütlerimizi bu konuda birlikte olmaya el ele vermeye, omuz omuza durmaya, ortak mücadele etmeye çağırıyorum. Bir komite oluşturalım, bu komite ikinci yüzyılın yeni bakış açısını, Türkiye’nin önümüzdeki yıllara uzanacak enerjisini ortaya koysun ve biz bunu birlikte başaralım. Bu başarımızı da Türkiye ve dünya ile paylaşalım" dedi.

BU İZMİR'E ÇOK YAKIŞIR, İZMİR İÇİN BİR İHTİYAÇTIR! 
Çağrıya konu komite fikrini de detaylandıran Özkan, "Ne olabilir? Örneğin; ticaret odamız, sanayi odamız, mimar-mühendis odalarımız bir araya gelerek bir yüzüncü yıl komitesi ortaya koysunlar ve bu yüzüncü yıl komitesi önümüzdeki yüzyılın kültürel, politik, sanatsal açılımlarını ortaya koyacak bir kutlama programı geliştirsin. Bu çağrıyla birlikte benim amacım şuna ulaşmak; İkinci yüzyıl eylül ayından itibaren başlayacak... İkinci yüzyılda biz önceliklerimizi saptayalım, ikinci yüzyılda biz neleri başarıp, neleri başaramadığımızın bir özeleştirisini ortaya koyalım ve kentimizi ikinci yüzyılda daha güzel günlere nasıl taşıyabileceğimizin tartışmasını yapalım. Bu İzmir’e çok yakışır, bu İzmir için bir ihtiyaçtır. İkinci yüzyıl tartışmamızı biz dünya ile de tartışabiliriz çünkü dünya kentiyiz. Akdeniz’in incisiyiz, dünyanın en önemli ekonomik merkezlerinden biriyiz ve ikinci yüzyıla İzmir’in damgasını vurmak zorundayız. Benim buradaki isteğim sivil toplum örgütlerimizin bir kutlama komitesi oluşturarak tek tek ortaya koyabilecekleri aktivitelerin ötesinde birlikte yapabileceklerini ortaya koymaları ve birlikte bir yolculuğa çıkmaları… Komitenin bizden bir isteği olursa ben bu konuda elimden geleni sonuna kadar yapmak konusunda kararlıyım. Ayrıca bu noktada arkadaşlarımızın çok çabuk bir araya gelebileceklerine inanıyorum ama önümüzdeki günlerde hem ticaret odamız başkanıyla hem sanayi odamız başkanıyla hem TMMOB bileşenleri ile bir araya gelerek bu konuyu da görüşmek istiyorum" diye konuştu. 

 
Iğdır'ın bazı köylerinde 'mavi dil' karantinası!
 
Silahlı saldırıda 34 kişi hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'diplomasi' vurgusu
Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı ...
AK Parti İzmir'de yeni çalışma: İlk sunum Konak'tan!
AK Parti İzmir'de yeni bir çalışmanın startı haftalık olağan il yönetimi ...
Bakan Ersoy'dan bir Çeşme Projesi sunumu da İzmir vekillerine!
Kentte dün İZTO'da gerçekleşen oturumlarda Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Grup başkanvekilleri arasında 'Millet Bahçesi' tartışması!
Sosyal medyadaki tartışmada AK Partili Hızal'ın "Büyükşehir Belediyesi ...
''Sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin?''
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yap-işlet-devret modelini eleştirerek sert ...
''Türk Tabipleri Birliği mutlak suretle kapatılmalıdır''
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
 
Sandal'dan Gültekin'e ziyaret: ''Omuz omuza sahada olacağız!''
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediye meclis üyeleri ve partililer ...
Müzik yasağı Meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu TBMM Genel Kurulu’na, Covid-19 tedbirleri ...
Soylu'dan 'patlayıcıyla yakalanan polis' açıklaması!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari Şemdinli'de bir polis memurunun ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri