POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
23 Nisan 2023 Pazar - 08:24

CHP'li Özkan'dan iddialı İzmir sandığı mesajı, AK Parti'ye sert liste çıkışı!

CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Özkan, 14 Mayıs’ın önemine dikkat çekti, iddialı sandık mesajları verdi. Özkan, “Yüzde 56’ya yakın bir Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu bekliyorum. İzmir’de ise yüzde 70’i aşan bir Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunu alacağız. Her iki bölgeden de 9-9 çıkaracağız” dedi. CHP’nin listesini yorumlayan Özkan, “Listemiz büyük bir birikim ortaya koyuyor” derken, AK Parti’ye liste eleştirisi yaptı, “Döneklerden, alçaklardan menfaat bekliyorlar” dedi.

CHP li Özkan dan iddialı İzmir sandığı mesajı, AK Parti ye sert liste çıkışı!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, yeniden CHP’nin İzmir listesinde yer almasının ardından ilk kez konuştu.

14 Mayıs’taki seçimin öneminden, neden Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi gerektiğine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı vaatlerden,sandık güvenliği  konusuna kadar önemli açıklamalarda bulunan Özkan, iddialı sandık çıkışına imza attı.

14 MAYIS ÇOK ÖNEMLİ ÇÜNKÜ…
14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimin öneminin altını çizen Özkan, şunları söyledi: 14 Mayıs Türkiye’nin yeni bir başlangıca çok büyük bir ihtiyacı olduğu için çok önemli. 14 Mayıs umudun, saygının, karşılıklı anlayışın, demokrasinin geri gelmesi için çok önemli... 14 Mayıs bu ülkenin insanlarının kardeşçe sarılabilmesi, birlikte üretilmesi, sorunlara birlikte çare bulabilmesi için çok önemli. Türkiye’nin ekonomisini çökerten, kardeşliğini bitiren, insanlar arasındaki komşuluk ilişkilerini bile sonlandıran bir siyasal anlayışın tasviyesi açısından çok önemli. 14 Mayıs ülkeyi 25 yıldır yöneten ve yönettikleri ülkeyi batıran, batırdıkları halde ülke insanlarıyla dalga geçer gibi ‘geçecek’ diyen insanların gitmesi için çok önemli. 14 Mayıs yeni bir umudun, yeni bir başlangıcın tarihidir. 

“O SLOGANI KULLANAN BAŞKA LİDER VAR MI?”
“Neden Kılıçdaroğlu?” sorusuna ise Özkan şu yanıtı verdi: Namuslu, dürüst, birlikte çalışmaya, birlikte üretmeye yatkın, ülkenin sorunlarını bilen, devlet adamı olduğu için Kılıçdaroğlu diyoruz. Bir sevgi insanı olduğu için Kılıçdaroğlu diyoruz. Bu kadar aday var, bu kadar slogan var. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek diyen başka bir lider var mı? Ülkenin geleceğini, çocukları emanet edeceğimiz, ülkenin sorunlarını iyi bilen, 27 yıllık devlet tecrübesiyle bu sorunları aşabilecek başka bir lider var mı? Erdoğan bu ülkeyi 25 yıldır yönetiyor. Ülkeyi getirdiği yer ekonomik iflas, sosyolojik olarak perişan bir toplum. Bu durumdan kurtulmayacak mıyız? Biz çocuklarımıza ve kendimize umutlu mutlu bir gelecek istemeyecek miyiz? Sokaktaki insan ekonomik yangından olağanüstü etkilenmiş durumda. Cebinde parası yok. Sokaktaki insan bu denli yoksulluk içinde bile ülkenin iflas etmiş ekonomisini canlandırmak için canla başla mücadele ediyor. Doğru yönetilmezse ne olacağı konusunda bilgi sahibi mi? Evet! Önemli olan acıların üstüne hep beraber çalışmayı üretmeyi umudu, sarılarak güç birliği içinde bu koşulları aşmayı başarabilecek miyiz, başaramayacak mıyız. Benim halkla temasımda aldığım şey başaracağız.

SANDIK İDDİASI: YÜZDE 56… İZMİR’DE YÜZDE 70!
Özkan 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili, “ Yüzde 56’ya yakın bir Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu bekliyorum. Parlamentoda anayasayı değiştirebilecek 330’un üzerinde bir milletvekili birikimi bekliyorum” derken, İzmir sandığıyla ilgili iddialı bir çıkış da bulundu.  Özkan, “ İzmir’de biz yüzde 70’i aşan bir Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunu alacağız. Her iki bölgeden de 9-9 çıkaracağız. Bunu göreceksiniz. Çünkü halk yaşadıklarının farkında. Halk sorunlarının çözümü için çözebilecek olana yetki vermek istiyor” ifadelerini kullandı.

“MÜFLİS TÜCCAR ESKİ DEFTERLERİNİ KARIŞTIRIRMIŞ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı vaatleri ve projeleri değerlendiren Özkan, “Müflis tüccar eski defterlerini karıştırırmış. Bu vaatlerin, projelerin tamamı 23 yıl önce ‘Türkiye’yi getireceğimiz yer’ dedikleri projeler. Doğalgaz bulduk. Bilimsel olarak mümkün değil. Keşke bulsa çıkarsa bedava yapsa. 1 ay değil 1 yıl yapsa. Çocukluğumda radyoda Şemsi Yastıman program yapardı. Halk türküsü söyleyen sanatçımızdı… Başlangıç müziği ‘Aslı yok yaylasında bin beş yüz koyunum var benim’ idi… Bunlar palavracı…  Söylediklerinin aslı astarı yok. Bunlar tercihlerini 25 yıl boyunca zenginler tarafından yaptılar. Kara paracılar tarafından yaptılar. Biz vaat ettiğimiz her şeyin karşılığını bütçeye koyduk, bütçedeki rakamlar üzerinden yapacağız. Biz tercihimizi halktan yana kullanacağız. 5’li çeteye, uluslararası bankerlere Türkiye’nin alın terini emeğini kaptırmayacağız" dedi. 

“BİZİ KİMSE TÜRKİYE’Yİ GÜZEL GÜNLERE KAVUŞTURMA İDEALİNDEN GERİ KOYAMAZ”
Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Adıyaman’da gerçekleşen provokasyonla ilgili konuşan Özkan şunları söyledi: Bir vatandaş tepkisi olarak kalsaydı onun bakış açısı derdik. Ama bunun bölgenin siyasetçileri tarafından organize edilmiş bölgedeki bazı AK Parti ve diğer yandaşlar tarafından önceden planlanmış bir çalışma olduğunu görüyoruz. Kurşunla sopayla şiddetle bizi bastırabileceklerini zannedenler bizi hiç tanımamışlar. Biz Kuvayi Milliye’yiz… Biz Mustafa Kemal’in Çanakkale’de Dumlupınar’da kefensiz yatanların torunlarıyız. O aklı o cesareti temsil ediyoruz. Bizi kimse Türkiye’yi güzel günlere kavuşturma idealinden geri koyamaz. Biz hiçbir şekilde şiddete karşılık vermeyiz ama unutmasınlar hakkımızı, halkın hakkını sonuna kadar savunuruz.”

"HER BİR YUTTAŞIMIZIN OYUNA SAHİP ÇIKACAĞIZ"
“Her bir yurttaşımızın oyuna sahip çıkacağız” diyen Özkan sandık güvenliği noktasında ittifakta yer alan partilerin önemli çalışmalar yaptığını aktardı.  Özkan, “3 yıldır buna hazırlanıyoruz. Bu çalışmalar Türkiye’nin bir tek yurttaşının bir oyunu bile ziyan etmeyecek noktada çalışmalar. 6 parti ve 2 belediye başkanımız bu konuda çok önemli adım attılar. Seçim güvenliği noktasında sürekli brifingler aldık. Her bir yurttaşımızın oyuna sahip çıkıcağız" ifadelerini kullandı.

İZMİR MİTİNGİ MESAJI
30 Nisan’da gerçekleşecek İzmir Mitingi’nin coşkulu ve büyük bir katılımla gerçekleşeceğini söyleyen Özkan, “İzmir Atatürkçü, Kemalizmin sosyal hayata kattığı tüm değerleri özümsemiş, varlığıyla Türkiye’ye umut olmuş bir kent. İzmir her seçim döneminde her mitingde olduğu gibi bizi coşkuyla karşılayacak. 9 Eylül ve 29 Ekim kutlamalarında Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer gösterdiği performansla göz doldurdu. Türkiye’ye dünyaya önemli kodlar verildi bu organizasyonlarda. İzmir’de nasıl bir atmosferde yaşadığımızın da göstergesiydi. Cumhuriyet mitinglerinde bu birikimin ne anlama geldiğini görmüştüm. O büyüklüğü 9 Eylül ve 29 Ekim’de İzmir’deki kutlamada gördüm. 30 Nisan’daki mitingde de göreceğiz” dedi.

AK PARTİ’YE LİSTE SALVOSU: DÖNEKLERDEN, ALÇAKLARDAN MENFAAT BEKLİYORLAR
Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir listesine yönelik AK Parti cephesinden gelen eleştirilere yanıt veren Özkan, CHP’nin listesini de yorumladı, AK Parti’nin listesini eleştirdi.

Özkan şunları söyledi: Herkes kendi birikimin ortaya koyar. Bizim listemiz büyük bir birikim ortaya koyuyor. Yüksel Taşkın MYK üyemiz. Akademik kariyeri, Türk düşünce dünyasına katkıları, partimize verdiği katkılarla İzmir’de listede yer alıyor. Gökçe Gökçen MYK üyemiz. Genç, nitelikli, çok iyi yetişmiş bir isim. Kadın temsili konusunda çok önemli bir isim. 2. Bölge’nin birinci sırasında Türk kadının çok önemli bir birikimini yansıtacak. Hacer Foggo bir kadın olarak yoksullukla mücadelede yoksulların kucaklanmasında en önemli isimlerden biri. Sevda Erdan Kılıç gençlik kollarından yetişmiş tecrübeli İzmir’in yakından tanıdığı bir isim. Ednan Arslan İzmir’in evladı, gençlik kollarından yetişmiş. Mahir Polat İzmir’in içinde kendi ekmeğini kazanan yıllardır bu kente sahip çıkan biri. Listede yer alan tüm arkadaşlarımız kendilerini ispat etmiş, birikimleriyle planlarıyla projeleriyle hazır isimler… Bu listelerle ilgili tartışmaları kabul etmem mümkün değil. Eleştirecekler çünkü çaresizler. İzmir’de kaçıncı yenilgileri karşımızda. AK Parti’de il eski başkanı Kerem Ali Sürekli seçilemeyecek yere konmuş. Çok önemli bir birikim kendisi. Hiç tanınmadık isimleri listelere koymuşlar. Çok nitelikli isimler vardı neredeler? Hiç mi İzmirliye dönüp bakmamışlar. Kahve köşelerinde mi hazırlamışlar listeleri… İzmir’e ihanet etmişler.  Döneklerden, alçaklardan menfaat bekliyorlar. İzmir’den görecekleri tek şey o sandıktan çıkamamaları.”

"LİSTEDE DEĞİŞİMLER DOĞAL… KIRGINLIK YOK"
CHP’nin İzmir listesinde yaşanan büyük değişimi yorumlayan Özkan, “Değişimler doğal. Bizim listelerimizde her zaman yaklaşık yüzde70-80 arkadaşımız değişir. Biz yenilenmeyi tabanın isteklerini karşılamayı isteklere göre kenti şekillendirmeyi önemli buluyoruz. Vazgeçemeyeceğimiz tek şey var. Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce bize görev olarak verdiği bu ulusu,  muasır medeniyetler üzerine çıkarma ideali. Biz bu idealden asla vazgeçmeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasından asla vazgeçmeyiz.Her bir CHP’li tüzüğümüzde yazdığı üzere 100 yıl önce aldığımız o görevi yerine getirmek için çalışıyoruz. Bayrağı birimiz diğerine teslim ediyoruz. Kırgınlık yok kavga yok. Biz birbirimize devrettiğimiz bu büyük mirasla sonsuza kadar partimizi yaşatacağız. Kimse unutmasın derneklerini bile 10 yıl yaşatamayanlara hatırlatmak isterim CHP 100 yaşında” dedi.

"ÖZCAN YUVASINA DÖNECEKTİR"
3 dönem İzmir’de vekillik yaptıktan sonra yeni listede yer almayan ve geçtiğimiz günlerde ‘Roman temsiliyeti yok’ diyerek CHP’den istifa eden Özcan Purçu’nun istifasının sorulması üzerine Özkan şunları söyledi: Özcan bizim kardeşimiz. Kendisiyle birlikte çalıştık. Değerli çalışmalar yaptı. Roman eylem planının oluşmasında emeği var. Partili bir arkadaşımız duygusal tepki verdi. Yüksel Taşkın Roman çalışmalarıyla o boşluğu dolduracak birikime sahip. Hacer Foggo özellikle Roman yoksulluğu üzerine çok önemli katkılar sunmuş çalışmalar yapmış bir isim. Bayrak tesliminde arkadaşlarımızın ihtiyacı karşılayacak donanımda olduğunu görüyoruz. Özcan da bu kararından bir süre sonra vazgeçip yuvasına dönecektir.

"SAHA ÇALIŞMASINA YARIMADADAN BAŞLIYORUM"
İzmir’de ne zaman ve nasıl bir saha çalışması yapacağı ile ilgili soruya yanıt veren Özkan, “Bu hafta sonuyla birlikte yarımadadan başlayarak bir uçtan bir uca programımızı hazırladık. Köylerimize gideceğiz halkımızla kucaklaşacağız. Halkımızın dertlerini dinleyip çareleri anlatacağız. Ankara’daki görevim nedeniyle İzmir’e çok gelemiyorum. Oğlum 8 yaşında oldu arada sırada görüşüyoruz. Ailemin olduğu,  yaşadığım yer İzmir. Görevler bazen insana hasreti yaşatıyor. Umut ediyorum ki seçimde alacağımız büyük zafer hem ailemin hem İzmirli hemşerilerimin hasret çeken insanların sevgilerine saygılarına layık olabileceğimiz yepyeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Kampanyanın sonunda söz Türkiye pek çok sorunundan kurtulacak" dedi.

"ONLARI KONUŞMAYA DEĞER BİLE BULMUYORUM"
Özkan, AK Parti’den milletvekili adayı gösterilen Mehmet Ali Çelebi ve Cumhurbaşkanı Adayı, Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem İnce özelindeki sorularla ilgili, “Konuşmaya değer bile bulmuyorum. Halkımız onlara gereken yanıtı sandıkta verecekler” yanıtını verdi.

 
Rıza Kayaalp 12'nci kez Avrupa şampiyonu
 
Kıraathanede oturan husumetlilerine kurşun yağdırdı: 1 ölü, 5 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İstanbul için 5 yılda dönüşüm hedefi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda köy evleri anahtar ...
Akşener: Ülkeyi yeniden inşa edeceğiz!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Millet İttifakı'nın tümüne atılan ...
328 milletvekili son kez TBMM Genel Kurulu'nda!
TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle gerçekleştirilecek ...
 
CHP'li Nalbantoğlu deprem bölgesinde: Büyükşehir'in dokunduğu her yerde dua var!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremin yıktığı Osmaniye’deki programına ...
İnce ve Oğan'dan Kılıçdaroğlu'na destek
Adıyaman'da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırılara tepki ...
Dağ'dan seçim mesajı: İzmir’de 'Yüzyılın Romanı'nı birlikte yazacağız
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Konak ilçesinde Romanlar ile ...
 
''Söz konusu çok büyük para, provokasyonlar bekliyorum''
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
CHP'ye 'ithal aday' çıkışı: Ya siz Çiğli'nin, Menemen'in, Bayraklı'nın sokaklarını bilmezsiniz!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Türkiye'deki ...
İYİ Parti'den yeni seçim videosu: 'Yaşatan Türkiye'
İYİ Parti, seçimlere yönelik hazırladığı iletişim kampanyası serisinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri