POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakan Fidan: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor!
Bakan Fidan: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor!
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama!
Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!
Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!
19 Ekim 2018 Cuma - 15:13

CHP'li Özkan'dan sert 'Kaşıkçı' mesajları: Türkiye artık o statüsünü yitirdi!

'Cemal Kaşıkçı' vakası hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Özkan, Türkiye’nin sosyal ve diplomatik statüsünü yitirdiğini ifade etti. Özkan, “Türkiye artık uluslararası hukukta güvenilmez bir ülkedir. Buna yol açan Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarlarının ve Recep Tayyip Erdoğan’ın tek adamlık özleminin Türkiye’yi getirdiği noktadır. Türkiye bu durumdan kurtulmak zorundadır” dedi.

CHP li Özkan dan sert  Kaşıkçı  mesajları: Türkiye artık o statüsünü yitirdi!

GERÇEKİZMİR - Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na giriş yaptıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkındaki muamma 'öldürüldüğü iddiaları' güçlenerek devam ederken son olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Basınla İlişkiler Ve Kurumsal İletişim’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Tuncay Özkan'dan çarpıcı açıklamalar geldi. 

Gazeteci Sercan Avcı’ya konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Özkan, ‘Cemal Kaşıkçı’ vakasının, Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olduğunu, büyük bir insan hakları ihlali ve Türkiye’nin uluslararası konumunu aşağı çeken bir durum yaşandığını vurguladı.



DEMOKRATİK REFLEKSLERİNİ KAYBETMİŞ BİR TÜRKİYE!
“Bir ülkenin uluslararası dünyadaki statüsü o ülkede insanların ister misafir ister yurttaş olsun, isterse gelip geçici bir konumda olsun, o insanların özgürlüklerinin can ve mal güvenliklerinin sağlanmasından geçer” diyen Özkan, şöyle devam etti:

Türkiye’de vatandaşların can ve mal emniyeti zaten yoktu! Avrupa Birliği'ne (AB) aday bir ülkenin, Birleşmiş Milletler (BM) kurucularından bir ülkenin kendi ülkesinde misafir olarak bulunan ve bundan dolayı can ve mal güvenliğini bu ülkeye teslim etmiş bir gazetecinin bir konsoloslukta kaybedilmesine bu kadar sessiz kalması anlaşılır bir şey değil! Bu Ortadoğu’da demokratikleşmenin sonu demektir. Suudi Arabistan, Afrika diktatörlüğü gibi davranmıştır. Bir başka ülkeye terör ihraç etmiştir. Hem de devlet terörü! Kendi ülkenizde devlet terörünün yaşanmasına izin verirseniz, gazetecinin bir konsoloslukta kaybedilmesine izin verirseniz ya da bunu gelişi ve gidişi sizin kontrolünüzde olan ajanların keyfine onların bunu gerçekleştirebilme özgürlüğüne neden olacak denli kayıtsızlıkla izlerseniz büyük sıkıntı vardır. Demokratik reflekslerini kaybetmiş bir Türkiye’yle karşı karşıyayız ne yazık ki! Demokratik refleksi olsaydı; Türkiye’nin, o gazetecinin Suudi Arabistan konsolosluğunda çığlıklarını kaydedenlerin o çığlıklar atıldığında müdahale etmesi gerekirdi. Bunu yapmadığınız zaman demokratik reflekssinizi yitirmişsinizdir. Ne demek istiyorum, bir Bektaşi fıkrasıyla açayım: Baba Erenler 50 yıl boyunca sakalını hiç kesmemiş. Sakalını yolun üstüne sermiş oturuyormış. Sakalının üstünden bir beyaz fındık faresi geçmiş. Gitmiş sakalını kesmiş. ‘Ne yaptın, çok güzeldi’ demişler. ‘ 50 yıl boyunca baktın’ demişler. O da ‘Müdahale etmezsen yol olur’ demiş. Bu Türkiye açısından uluslararası bütün standartları aşağı çektirmiştir. Suudi Arabistan açısından bir sondur, başlangıç değildir! Suudi Arabistan asla kendine yer bulamayacaktır. Türkiye’nin Suudi Arabistan gibi uluslararası kriterlerde statüsünü bulunduğu yeri kaybetmiş bir ülkedir! 

TÜRKİYE SOSYAL VE DİPLOMATİK STATÜSÜNÜ YİTİRDİ 
Özkan ayrıca Cemal Kaşıkçı’ olayının Türkiye’nin ekonomik krizi kadar önemli bir konu olduğunu söyledi.
Türkiye’nin sosyal ve diplomatik statüsünü yitirdiğini ifade eden Özkan, “Türkiye artık uluslararası hukukta güvenilmez bir ülkedir. Buna yol açan Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarlarının ve Recep Tayyip Erdoğan’ın tek adamlık özleminin Türkiye’yi getirdiği noktadır. Türkiye bu durumdan kurtulmak zorundadır” dedi.

İZMİR’İN AYDINLIĞINDAN SESLENİYORUM
“İzmir’in aydınlığından sesleniyorum” diyen Özkan, “Türkiye’nin geleceğine güvencimizi ancak kurucu değerlerimize dönerek ve Mustafa Kemal Atatürk’ü 21. yüzyıla taşıyarak gerçekleştirebiliriz. Bunu da ancak Cumhuriyet Halk partisi(CHP) yapar. İzmir yaşananlar farkında. İzmir Atatürk aydınlığına sahip. Önemli olan demokratik reflekslerdir. STK’lar bastırılmak istenmektedir. Sendikalar bastırılmak istenmektedir. O nedenle cılız tepkiler gözükmektedir ama Türkiye’nin vicdanı kanamaktadır. Bunun sonucunda tek adam rejimi düşecektir. Bugün başımızdaki felaketin sebebi demokratik reflekslerin tamamını ortadan kaldıran, kendi yurttaşlarının mal ve can emniyetini ortadan kaldıran, İş Bankası’nı çökmeye Atatürk’ün mirasını yok etmeye ağzı sulanan tek adam rejimidir. Biz bu rejimi mutlaka sonlandıracağız. Türkiye’nin cinayetlerle ekonomik gasplarla can ve mal emniyetinin olmadığı bir ülke haline getirilmesine asla sessiz kalmayız” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında diplomasinin yeniden gözden geçirilmesi, gerekirse kesilmesi gerektiğini ifade eden  Özkan, “Türkiye’yi yönetenleri tek adam düşüncesinden vazgeçmeye ve diplomatik misyonlarını Suudi Arabistan’dan çekmeye davet ediyorum” diye seslendi.

VON PAPEN SUİKASTINI HATIRLATTI
1942 yılında Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Franz Von Papen’e yapılmak istenen suikast girişimini hatırlatan Özkan, “Von Papen yürüyüş yaparken Rus ajanlar tarafından öldürülmek istenmiştir. Rus ajanın atmak istediği bomba elinde patlamıştır. Paramparça olmuş ajan... O günkü Türkiye Cumhuriyeti idaresinin başında İsmet Paşa vardır. Türkiye’yi 2. Dünya savaşına sokmak için Almanlara karşı bir Rus suikastı düzenlenmiştir. Ajanın parçaları birleştirilir. Yüzündeki bir benden tespit edilir. Arkadaşlarının Rus konsolosluğuna sığındığı tespit edilir. Konsolosluğun etrafı iki hafta ablukaya alınır. Kişiler teslim edilmezse içeri girilecektir. Kişiler teslim edilir. Türkiye bu isimleri yargılar ve cezası verilir. O günden bugüne değişen şey...Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş aşamasındaki hukuka bakış açısıyla 2018’de hukuku hiçe sayan bir anlayışın karşı karşıya gelmesinden başka bir şey değildir” dedi.

“Bugün otokrasiyle ülkeyi yönetmek isteyenler ne yazık ki o günkü rejimin hukuk savunması karşısında yerle yeksan olmuştur” diyen Özkan, “Ben olsam bugün yüzümü yerden kaldıramam. Mevcut Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin 2. Cumhurbaşkanına hukuk ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin savunulmasına yenilmiştir. İsmet Paşa, Recep Tayyip Erdoğan ve ekibini yenmiştir” diye konuştu. 

 
CHP'li Gürbüz'den '19 Ekim'e çiçekli kutlama
 
CHP'de Doğan da Çiğli'yi yönetmeye talip!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Gürbüz'den '19 Ekim'e çiçekli kutlama
CHP’den Foça Belediye Başkan aday adayı olan Gürbüz, 19 Ekim Muhtarlar ...
Dikilili muhtarlar tek yürek oldu
İzmir’in Dikili ilçesinde “19 Ekim Muhtarlar Günü” coşku dolu tören ve etkinliklerle kutlandı.
Bakan Dönmez'den Barbaros gemisi açıklaması
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile KKTC'li mevkidaşı Özdil ...
 
CHP'li İnal: Geleceğin kenti Bornova için!
CHP Bornova Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Ethem İnal, Bornova Belediye ...
CHP'de flaş karar: Adaylık başvurusu uzatıldı
CHP Genel Merkezi açıklanan takvimi göre bugün sona erecek aday adaylığı ...
Başkan Pekdaş: Cesaret, kararlılık ve aşkla yeniden adayım
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde ...
 
CHP İzmir'de eski başkanın adaylık başvurusuna Yücel'den veto!
2014 yılında bağımsız aday olarak seçime giren Menderes Belediyesi Eski ...
Kılıçdaroğlu'ndan Kaşıkçı için Meclis'te komisyon çağrısı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Kayıp gazeteci Kaşıkçı için Meclis'te ...
Başkan Piriştina 'ikinci dönem' için dosyasını teslim etti: Bugünkü heyecanımın sebebi...
Buca Belediye Başkanı CHP’li Levent Piriştina 2019 yerel seçimlerinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri