POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Tepkilerin odağındaydı... Diyanet, Audi'yi iade etti!
Tepkilerin odağındaydı... Diyanet, Audi'yi iade etti!
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
21 Mart 2024 Perşembe - 11:57

CHP'li Polat'tan villa vurgunu iddiası: Hedefte AK Partili adaylar ve eski vali!

CHP İzmir Milletvekili Polat AK Parti’nin Büyükşehir Adayı Hamza Dağ, Bayraklı Adayı Kırkpınar, Karşıyaka Adayı Çiftçioğlu ve dönemin İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Polat Kırkpınar ailesine ait olan ve içerisinde tavuk çiftliği ve köhne yapıların bulunduğu bölgede 91 adet bağımsız bölümün yer aldığı villaların usulsüz biçimde inşa edildiğini iddia etti.

CHP li Polat tan villa vurgunu iddiası: Hedefte AK Partili adaylar ve eski vali!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mahir Polat partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda yaptığı basın toplantısında AK Partili önemli isimler ve Eski İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger hakkında çarpıcı iddiaları gündeme getirdi. 

CHP İzmir Milletvekili Polat, AK Parti Bayraklı Adayı Kırkpınar'ın ailesine ait olan Kırkpınar Süt Ürünleri Şirketi mülkiyetinde bulunan Kemalpaşa Büyükova’daki arazideki köhne yapıların usulsüz yöntemlerle bir villa alanına dönüştürüldüğü söz konusu bölgede 91 tane havuzlu villanın inşa edildiğini iddia etti.

CHP'li Polat’ın iddiaları dönemin İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'i de hedef aldı.



Köşger’in Kırkpınar ailesinin yapı kayıt belgesi alma girişimlerinde yer aldığı bilgisini paylaşan Polat, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın ise inşa edilen villalardan 2 tanesini değerinin altında bir ücretle satın aldığını ileri sürdü. Polat dönemin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bayraktar’ın da süreçlerin içinde yer aldığını ifade etti. 

“BURASI TAVUK ÇİFTLİĞİ DEĞİL 91 ADET BAĞIMSIZ YAPIDIR DİYORLAR”
Polat açıklamasında, ”Şimdi anlatacaklarıma ‘Organize İşler İzmir Sarmalı’ diyebilirim. İzmir seçmeni nasıl bir süreçle karşı karşıya olduğunu anlasın Bayraklı ve Karşıyaka seçmeni anlasın. 1977 Kemalpaşa İnönü’de bir tavuk çiftliği hikayesinde başlıyor. Buradaki fotoğraflarda renkler görüyorsunuz. Evrakta sahteciliğe konu olan renkler bu gördüğünüz renkler. Bir de Bilal’in evi var bekçi evi. Burada söz konusu bir şirket. Kırkpınar Süt Ürünler Şirketi. Bayraklı Belediye Başkan adayı ve babasına ait 50 yıllık bir şirket. Bilal üzerine kurulu bir hikayemiz. 2018’de Kırkpınar’ın babası üzerinden devlete bir başvuruda bulunuluyor. İmar affı çerçevesinde 12 adet yapı kayıt belgesi alınıyor. Bir de Bilal’in evi var. 13. olarak onun da belgesi alınıyor. Bu belgeler alındıktan sonra buralarda beyanatlarda bulunuyorlar buralarda insanlar yaşıyor diyorlar. Burası tavuk çiftliği değil artık 91 adet bağımsız yapıdır diyorlar. Yapı kayıt alırken suç işleyerek almış oluyorlar. CHP’nin 2019’da yerel seçimi alacağının anlaşılmasından sonra yapı tadil ruhsatı alıyorlar. Biz seçimi kazanınca var olan şikayetler değerlendirmeye başlanıyor. Kırkpınar’ın yapısı üzerine şikayet gelince Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı girişimlere başlıyorlar. Arkasından Kırkpınar Süt Ürünleri kaçak işler yapıyorsunuz diye ihtarda bulunuyorlar işlem yapıyorlar. İzmir Büyükşehir’in yaptığı denetimler sonrasında Kemalpaşa Belediyesi’ne bir yazı yazıyor. Bir sonraki hali için yapı kayıt belgesi vermek mümkün değildir diyor. Kemalpaşa Belediye başkanlığı suç duyurularında bulunuyor. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yazı yazıyor bu bulgular ile. Yapı kayıt belgesi kanunen geçersiz olduğu anlaşıldığından ivedilikle işlem hakkında neticenin bildirilmesini talep ediyor. İnşaata konu olan yerin yapı kayıt belgelerinin iptal edilmesini CHP’li Belediye talep ediyor” ifadelerine yer verdi. 

1.8 TRİLYONLUK VURGUN İDDİASI!

CHP İzmir Milletvekili, “Korunması gereken tarım alanlarında imalat yapmışlar. Müracaat sonrası bakanlık hemen bir karar veriyor. 2021’de bu karar verildiğinde Bilal Kırkpınar AK Parti genel merkezinde sohbet ediyor. Evine gelen tebligattan haberi oluyor. İl Müdürlüğü yapı kayıt belgelerini iptal ettiğini duyuruyor. 'Yapı kayıt belgesine konu olan yapıların yıkılması kullanım amacı farklı yeni yapıların inşa edilmesi nedeniyle tutanak ile iptal edilmiştir' diyor. 11 Kasım 2021’de iptal ediyor. 'Yıkın burayı' diyor. Burada bir tadilat yapılmadı. Tamamen yıkıldı ve yeni betonarmeler yapılıyor. Bir suç işliyorlar. Yalan beyanda bulunarak bir yapı kayıt belgesi almışlar. Burada CHP gelmeden önce güçlendirme ruhsatı almışlardı bunun için mahkemeye başvuruyorlar. İptal olan ruhsatın geçerli olması için. Bu yapılar 31 Aralık 2017'de yapıldığı tespit ediliyor. 'Siz usulsüz bir şekilde inşaat yaptınız' diyor. 'Siz bu yapıyı aldığınız yeri benden başvurup yapı kayıt belgesi aldığınız bu yeri siz şu hale getirdiniz' diyor. Bilal Kırkpınar Bayraklı Belediye Başkan Adayı bekçi evi bu hale geliyor. Köhne yapının döndüğü hal bu. İbretlik bir tablo! Organize işler İzmir sarmalı... Bekçi kulübesi malikane oluyor. 89. ve 90.bağımsız bölümün pazarlığını yapıyordu AK Parti Genel Merkezi’nde... Bilal’in koruyucu meleği ile anlaştılar genel merkezde. O zamanki çevre Şehircilik il Müdürü’nü hışımla arıyorlar. 21 Ocak 2022 tarihinde yok dediği yerlerin yapı kullanım izin belgelerinin geçerli olduğunu söylüyor. Ruhsat verdiği görülüğünden diyor. AK Parti'nin kaybetmek üzere olan belediye başkanı vermişti ruhsatı. Yukarıdan gelen hiddetli bir telefonla bunları canlı hale getirdi. Bu arada bahse konu vurgun 1.8 milyar... 91 tane villa. Bugünün değerleri ile 1.8 milyar. Eskinin parası ile 1 katrilyon 800 trilyon buradaki vurgun. Buradaki vurgun yalanla dolanla devletin arkasından dönerek yapılan vurgun. Biz buna sarmal dedik ya bunun nasıl meydana geldiğine de bakmak lazım. Kimler bunlar?” diye konuştu.

Polat, Kırkpınar, Eski Vali Köşger ve Çiftçioğlu ile ilgili konuştuğu bölümde, “Kim bu? Eski Gençlik Kolları Başkanı. Buradakiler dönemin valisi Yavuz Selim Köşger. Bornova Kaymakamı. Ok atıp, at biniyorlar kaçak yapıda. Bu kaçak yapı ile ilgili iş bitmiyor. Dolandırıcılıktan dolayı suç duyusunda bulunuyor bir vatandaş. İnşaat alanında binlerce kişi mağdur. İzmir piyasasının yakından tanıdığı bir arkadaşımız Karşıyaka AK Parti Adayı İsmail Çiftçioğlu kendisi de bu yapının yapı denetim şirketinin sahibi. Buradan çağrıda bulunayım ben iddia etsinler. Hep beraber telefon kayıtlarına arama hareketlerine bakıldığı zaman bu dava çok eğlenceli bir hale geleceğini biliyorum” dedi.

“HAMZA DAĞ’IN BU EVİ ALIP ALMADIĞINI SORMAK İSTİYORUM!”
Polat sözlerinin sonunda, “Savcılıkta deniyor ki baskı yapılıyor deniyor. Bilal’ın abisi koruyor. Yani seçim sonrası davanın sonrasında davaya dönüştürülmesini sağlamak istiyorlar. Bilirkişiye gönderiyorlar. Tarım İl Müdürlüğü Büyükova’da inşaat yapılmasını hayretle karşılıyor. Burada büyük bir vurgun var diyor. Kümeste inşaat yapılmasını hayretle karşılıyor. Biz bu kenti yıllardır yönetiyoruz. Burada gördüğünüz Kırkpınar’lar İsmail Çiftçioğlu, ve Hamza Dağ. Biz burası yetmez denilip evine önüne havuz yapıldığını ve Hamza Dağ’ın bu evi alıp almadığını sormak istiyorum. Ben buradan açıkta çağrıda bulunuyorum Büyükova’nın katledilmesine izin verilmemesine ve karşılarına çıkıp bu kente başkan olmak isteyenlerin daha gelmeden neler yaptıklarına CHP’nin kazanacağı anlaşıldığından 9 gün önceden hangi yöntemle insanları kandırdıklarına dikkat çekmek istiyorum. Bu belgeler devletin kayıtlarında vardır. Bu sebeple vatandaşlarımızı dikkatli olmaya davet ediyorum. Sahte belgeler ile adli bir suç içeren bir projedir. Bu projenin içindeki insanların yargılanıyor olması gerekiyordu, bunların bugün kenti yönetmeye talip olduklarını ibretle izliyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Sandal: Birlikte çalıştık, birlikte başardık
 
Pehlivan: Menemen tarımda da 1 numara olacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Adayı Yıldız: Hedef doğa dostu, yeşil Çiğli!
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; ilçenin çöp, arıtma ...
AK Partili Çağlar: 1 Nisan'da Torbalı'da güneş bir başka doğacak!
AK Parti Adayı Çağlar, "Son 10 güne girdik. 5 yılımızı heba eden, hiçbir ...
Tugay'dan sandıklara sahip çıkma uyarısı!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, akşamın ilerleyen ...
 
CHP'den yeni transferler... Rozetleri Önal taktı!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal’a destekler artarak devam ...
AK Partili Kırkpınar: Hizmet değil ideoloji tartışılsın istiyorlar!
Bayraklı Adayı AK Partili Kırkpınar, CHP'yi eleştirerek, "Bugüne kadar ...
Bergama Adayı CHP'li Çelik turizm vizyonunu anlattı
CHP Bergama Belediye Başkanı adayı Dr. Tanju Çelik, Bergama'nın tarihi ...
 
Bornova Adayı AK Partili Çayır'dan eşit hizmet vurgusu!
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır, mahalle ziyaretleri ve iftar ...
Tugay'dan 'Soyer' yanıtı: Üzülüyorum böyle bir görüntü oluştuğu için!
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tugay, mevcut Başkan Soyer’in ...
Aslanoğlu'ndan '120 dakika' çıkışı: Nedir İzmir’e beslediğiniz bu kinin sebebi?
Toplu ulaşımda 120 dakika ücretsiz aktarma UKOME teknik kuruluna takıldı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri