POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
3 ilde operasyon: Organize suç örgütü çökertildi
3 ilde operasyon: Organize suç örgütü çökertildi
Carlo Ancelotti'den Arda Güler itirafı!
Carlo Ancelotti'den Arda Güler itirafı!
Köyler 'soğuk lav' altında kaldı: 41 kişi öldü
Köyler 'soğuk lav' altında kaldı: 41 kişi öldü
Ay'a adım atacak bir sonraki ülke hangisi olacak?
Ay'a adım atacak bir sonraki ülke hangisi olacak?
28 Mart 2020 Cumartesi - 14:14

CHP'li Polat'tan virüsle mücadele "İzmir'in Lideri Soyer'dir" çıkışı!

CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, koronavirüs salgınının her geçen gün iktidarın kontrolünden çıktığını belirterek İzmir için yeni bir yol haritasına ihtiyaç olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyükşehirlerde valileri yetkili olarak öne çıkaran açıklamalarını değerlendiren Polat, “Bu CHP’li belediyelerin yetkinliğini azaltmak üzere tercih edilmişe benziyor. İzmir’de salgınla mücadelenin önderi Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’dir” dedi.

CHP li Polat tan virüsle mücadele  İzmir in Lideri Soyer dir  çıkışı!

Koronavirüsün dünyadaki etkisi her geçen gün artıyor. Salgının Türkiye’deki artış hızı, yeterli tedbirlerin alınmadığı yönündeki eleştirilere sebep olurken hükümet yeni önlemler açıklamaya devam ediyor. Son olarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tüm illerimizde valilerimizin başkanlığında pandemi kurulu oluşturularak alınan tedbirlerin takibi yapılacak, gerektiğinde o şehre mahsus ilave tedbirler de yine burada kararlaştırılacaktır” açıklamasını yapmıştı.

Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardındanCumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Yüksek DisiplinKurulu (YDK) Üyesi Mahir Polat,“İzmir’de yetkiyi valiye bırakmak Tunç Soyer’e oy vermiş milyonları devre dışı bırakmaktır. İzmirlilerin Tunç Soyer liderliğinde bütün kesimlerle bir araya gelerek kendi planlamasını güncellemesi gerekiyor” diye konuştu.

İZMİR’İN LİDERİ TUNÇ SOYER’DİR

Hükümetin koronavirüs salgını ile ilgili yeterince şeffaf davranmadığını belirten Polat, “Evde kalın denildiğinde, evde kalınmadığını görüyoruz. Bazı ilçelerde çarşı, pazar gibi yerlerde insanlar gezmeye devam ediyor. Bununla ilgili yeterince etkili çağrılar yapılmıyor. Salgın her geçen gün kontrolden çıkıyor. İktidar sadece gönüllü karantina demek ile bu süreci yönetemez. Gönüllü karantina demek işe gitmek zorunda olan insanları sokakta virüs ile karşı karşıya getirmek demektir. Bu şeffaflıktan uzak, sorunun çözümü değil yandaş kısmı ile ilgilenen iktidara karşı İzmir kendi önlemlerini almalıdır. Erdoğan’ın illerdeki valiler başkanlığında bir pandemi kurulu oluşturulması önerisi kabul edilemez. İzmir’in lideri bu sürecin en başından beri sokak sokak, kapı kapı ihtiyaçları karşılayan Tunç Soyer’dir. Sadece valilik ile birlikte hareket ederek Tunç Soyer’i devre dışı bırakmak oy vermiş milyonları devre dışı bırakmaktır. Ülkemizin ihtiyacı olan şey, siyasi manevralar ve hamasi çıkışlar değil, gerçekçi adımlardır” dedi.

YETKİYİ VALİYE VERMEK ÇALIŞMALARI SEKTEYE UĞRATIR

Sorumsuzca verilen kararların yerelde olumsuz bir etki yaratabileceğini söyleyen Polat, “CHP’li belediyeler kendi imkanları doğrultusunda seferberlik ilan etmişken, Erdoğan’ın illerde yetkiyi valilere vermesi yereldeki çalışmaları ve çabaları sekteye uğratabilir. İktidarın, İzmir’de yerel yönetimler ve STK’lar gibi şehrin yönetiminde etkin olan kurumlarını bu sürece dahil etmemesi İzmirlilerin kabul edeceği bir şey değildir” dedi. Polat, İzmir’in salgına karşı mücadele yöntemlerinin de acilen güncellenmesi ve daha geniş çevrelerle işbirlikleri sağlanması gerektiğini vurguladı. Polat,“Tunç Soyer önderliğinde kurulan bilim kurulu genişletilmeli. Yeni bir planlama ile bağımsız bir yol haritası belirlenmeli.  Salgınla mücadelede, iktidarın kurduğu bilim kurulunda devre dışı bırakılan Tabipler Birliği başta olmak üzere, meslek örgütleri, sendikalar, kitle bağları kuvvetli olan STK’lar da olmalı. İzmir için alınan önlemler ve gelişmeler gün gün tüm İzmir halkıyla paylaşılmalı.” diye konuştu. Polat, İzmir’in salgınla mücadelede tüm Türkiye’ye örnek olabileceğini söyledi.

 
İzmir'de park bahçe ve sahiller ıssız kaldı
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'Evde tut' çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan video konferansla kabine toplantısı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleriyle video konferans toplantısı gerçekleştiren ...
İYİ Parti İzmir'de korona şoku: O isim virüse yakalandı
İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İl Sekreteri Tanrıverdi'nin koronavirüs testinin ...
İzmir'in doktor vekilinden çarpıcı mesaj: İddialar doğruysa İzmir karantinaya alınmalı
Koronavirüs'e yakalanan vaka sayısının çok olduğu iddiaları İzmirlileri ...
 
Başkan Gümrükçü'den sahada canlı yayınla mücadele raporu!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, kendisinin de katıldığı temizlik ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tüm ülkelere ortak mücadele çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımında, "İnsanlığın tamamı rahat bir nefes ...
Erdoğan G20 Zirvesi'ne video konferansla katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla yeni tip corona virüs (Covid-19) ...
 
CHP İzmir'de gündem 'virüs': Masada öneriler, Başkan'dan sosyal medya uyarısı!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Toplantısı koronavirüs gündemiyle yapıldı. ...
CHP'li başkanın mazbatası iptal edildi!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Adana'da Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın mazbatasını iptal etti.
İzmir'de MHP'liler sokak hayvanlarına yem bırakıp kan bağışında bulundu
Vatandaşların sokağa çıkmamasıyla birlikte yem bulmakta güçlük çeken sokak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri