POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
31 Temmuz 2019 Çarşamba - 10:57

CHP'li Salıcı'dan İzmir'de 'akraba atamaları' ve 'kongre' mesajı!

CHP İzmir'i ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’dan partili bazı belediyelerde ‘akraba atamaları’ ve parti içi olağan kongre takvimine yönelik çarpıcı açıklamalar geldi. Salıcı, olağan kongre takviminin ertelenmeyeceğini söyledi. Salıcı, “Arzumuz özellikle Büyükşehirlerde uzlaşmaya dayalı daha az adayın ortaya çıkacağını teşvik edeceğimiz bir yol” dedi. Salıcı ‘akraba atamaları’ iddialarıyla ilgili “Münferit yanlışlar olabilir. Gerekli uyarılar yapılarak düzeltiliyor" yorumunu yaptı.

CHP li Salıcı dan İzmir de  akraba atamaları  ve  kongre  mesajı!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partinin gençlik kolları tarafından Seferihisar’da düzenlenen ‘Emek, Gelecek ve Zafer’ kampına katılmak için İzmir’e geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı ve İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, kampa geçmeden önce CHP İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in makamında gerçekleşen buluşmada, il yöneticileri, belediye başkanları ve ilçe başkanları da hazır bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’dan CHP’li bazı belediyelerde ‘akraba atamaları’ iddiaları ve parti içi olağan kongre takvimine yönelik çarpıcı açıklamalar geldi.

SALICI: VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ARKASINDAYIZ!
Yerel seçimlerden sonra sonuçları masaya yatırdıklarını, eksikleri tespit ettiklerinin altını çizen Salıcı, “İktidar hedefiyle yürürken, eksikleri gidererek yeni siyaset anlayışıyla iktidara ulaşmayı hedefliyoruz.  AKP’nin Türkiye’ye verdiği tahribat ortada. Yaşıyoruz görüyoruz. Biz Türkiye’yi kucaklayacağız. Saadet Partisi’yle, İYİ Parti’yle bir araya geldik. Diğer siyasi partilerden de adaylarımıza destek olan yurttaşlarımız oldu. 31 Mart’tan önce verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Ne söylediysek yapacağız. Belediye başkanları bunun gereğini yapacak. CHP’lilerin nasıl bir belediyecilik yaptığını sosyal belediyecilikten, bu anlayıştan uzak kalmış kesimlere ulaştıracağız. Bu konuda başkanlarımız çalışıyor. Bizim önümüzdeki dönem hiçbir mazeretimiz yok. Türkiye’nin AKP döneminde ortaya çıkan büyük sorunlarını çözmek için CHP’nin iktidarına ihtiyaç var. Çözüm önerilerimizi anlatacağız. CHP ailesinin tek vücut olması gerekiyor. Başka siyasi partilerle bir araya geliyor. Kardeşçe bir süreç izleyeceğiz. Parti içi kongre takviminde de bunu yaşayacağız” dedi.

MÜNFERİT YANLIŞLAR OLABİLİR İNCELİYORUZ
İzmir’de CHP’li bazı belediyelerde ‘akraba atamaları’ iddialarıyla ilgili başlayan tartışma konusunda konuşan Salıcı, “Genel Merkez bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor. 31 Mart’ta verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Münferit yanlışlar olabilir. Gerekli uyarılar yapılarak düzeltiliyor. Sosyal medya üzerinden olmamış şeyler olmuş gibi yansıtılıyor. İddiaları inceliyoruz. Gerçeklik payı varsa Genel Merkez müdahale eder” dedi.

UZLAŞMAYA DAYALI AZ ADAYIN ORTAYA ÇIKACAĞI YOL
Salıcı, olağan kongre takvimine yönelik de sorulan sorulara da yanıt verdi.

Salıcı, yerel medyaya yansıyan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarıyla yapılan kampta  ilçe ve il kongrelerinde tek adaylı olması yönünde talimat verdiği iddialarıyla ilgili olarak,  şunları söyledi:
Genel Başkan’ın verdiği mesajlar dışarıya olduğu gibi yansımamış. İktidara aday olan siyasi partiyiz. Gereğini 31 Mart’ta yaptık. Örgüt içinde yorulan arkadaşları takviye etme zamanı. Yeni buluştuğumuz toplumsal kesimleri, örgütsel yapıya dahil etme zamanı, genişletme zamanı. CHP ilk defa parti içi kongre yapmayacak. 95 yıldır bunu aksatmadan yapan tek siyasi parti…Neden MHP’nin, AK Parti’nin kongreleri merak edilmez. Siparişle başkan seçiyorlar. Demokrasi parti içi yarışta çalışacak. Bizim arzumuz şu; Aldığımız Büyükşehirlerde, iddiamızı sürdürdüğümüz kazanmayı umduğumuz yerlerde uzlaşmayla örgütü kucaklayarak adayları ortaya çıkaralım. Bu da çok fazla adaylı değil uzlaşmaya dayalı daha az adayın ortaya çıkacağını teşvik edeceğimiz bir yol.

ERTELEME YOK
Salıcı, olağan kongre takvimiyle ilgili bir taslak hazırladıklarını söyledi, “Bir taslak var Açıklandığında hep birlikte duyacağız. 1 yıl ertelemeyeceğiz. Zamanında olacak” dedi.

KAFTANCIOĞLU: İSTANBUL BAŞARISININ GİZLİ MİMARI PARTİ ÖRGÜTLERİDİR
İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’daki seçimin gizli mimarlarının parti örgütü olduğunu söyledi. Kaftancıoğlu, “İstanbul hikayesi İstanbul’u yeniden halka vermenin mimarı gizli kahramanı inanmış CHP örgütleridir. Ne mutlu sizlere bizlere yıllarca yılmadan yorulmadan imkansızlıklara rağmen inançla mücadele ettik. Bu inancın işe evrilmesiyle geldi bu sonuç. Sürecin elbette görünen ve görünmesi gereken bir mimarı da Genel Başkanımızın Adalet Yürüyüşüyle başlattığı ve sürdürdüğü sürekli hale getirdiği anlayıştır. Biz de bu anlayışa inandık emek verdik. Ne yaptıysak hep birlikte yaptı” dedi.

Kaftancıoğlu, “ Hep birlikte bir şey başarmak arzusuyla yola çıktığımızda neler başarabileceğimizin gösterdik.  İzmir gibi İstanbul’da nefes aldı. İnanıyorum ki bu kararlılıkla Türkiye’de nefes alacak” dedi.

BATAKLIK MEDYASI ÇIKIŞI!
6 il başkan yardımcısının belediyelerde çalışmasının basına yansımasının hatırlatılması sonrası konuşan Kaftancıoğlu, “Muktedirin, iktidarın yaptığı gibi para kazanmak için siyaset yapanlar vardır. Bir de siyaset yapmak için çalışmak durumunda olanlar vardır. Siyaset yapabilmek için çalışan emek üreten, siyaset yapabilmek için kendini var eden gençleri orada gördüğüme sevindim. Çok güzel çıkmışlar. Bunlar Sabah Gazetesi gibi bataklık medyasının sorunudur. Fotoğraflarını koydukları gençler, gece gündüz çalışarak siyaset yapmak için zaman bulmaya çalışan kişilerdir” diye konuştu. 

YÜCEL: CHP TEK ADRES
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bugün birbirinden değerli 2 misafirimiz var. Bize onur verdiler. 31 Mart ve 23 Haziran İstanbul başarısının mimarı, mücadeleci, azimli, kararlı kişiliğiyle Türkiye’de yeni bir sayfa açılmasını sağlayan isimlerden olan Canan Kaftancıoğlu aramızda. Ve yine İstanbul seçimlerinin ve Türkiye’de yazılan başarı hikayesinin mimarlarından geçmiş dönem İstanbul İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı aramızda. 
Yerel seçimler sonrası korku duvarı yıkıldı. Yeni bir sayfa açıldı. CHP herkese umut oldu. Bu başarıyı önümüzdeki süreçte sürdürüp, CHP’nin Türkiye’nin kurtuluş reçetesini yazacağına inanıyoruz. Millete, ülkemize karşı böyle bir ödevimiz var. CHP ülkede yeniden hukukun üstünlüğünü sağlamak için, toplumsal barışı yeniden sağlamak için gerçek anlamda çağdaş, çoğulcu demokrasinin gerçekleşmesi için tek adres. Yorulmadan ara vermeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. CHP’yi iktidara taşıyarak halkın özlediği barış ortamını sağlayacağız... 

 
Merkez Bankası enflasyon tahminini aşağı çekti
 
Karşıyaka'da araçlara ilan bırakanlara ceza yağacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adnansert 31 Temmuz 2019 Çarşamba 11:14

Deniz yucel korku duvarindan bahsediyor.Yaptigi yanlisları yuzune soyleyenleri direkt disipline sevk etmek korku duvarini yikmakmi oluyor.Gnl baskan basari partinin degil halkin diyor.Kaftancioglu orgutun diyor.Hangi orgutun.orgut ne ?Orgutunu dinleyen bir il baskani olmassa nasil orgutun olabiliyor bu basari.Bu basarilarınin asil mimarı AKP paradoksu ve AKP korkusudur.Korku basarilidır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de gençlik kampı yola çıktı... Parola: Emek, gelecek ve zafer!
CHP Gençlik Kolları Emek, Gelecek ve Zafer Kampı başladı.
MGK Bildirisi'nde 'Barış Koridoru' vurgusu
MGK Bildirisi'nde "(Suriye) Bütün gücümüzle bir 'Barış Koridoru'nun inşası ...
Güven bana!
Torbalı Belediye Başkanı CHP'li İsmail Uygur'un oğlu Efe Uygur’u belediye ...
 
İYİ Partili Çıray’dan İzmir’deki ‘akraba atamaları’ iddiaları hakkında çıkış!
İzmir’de bazı CHP’li belediye başkanlarının akrabalarını önemli görevlere ...
Belediyelerde 'akraba atamaları' tartışması: 2 il başkanından çarpıcı açıklama!
İzmir'de CHP'li başkanların olduğu bazı belediyelerde başkanların aile ...
"Fırat'ın doğusuna askeri harekat kaçınılmaz"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada Fırat'ın ...
 
İzmir’de CHP’li Başkan’dan ‘enişte’ iddiasına açıklama!
Menemen Belediye Başkanı CHP’li Serdar Aksoy’un halasının eşi, eski dönem ...
Karşıyaka'da AK Parti'den CHP'ye 100 gün salvosu!
İzmir'de basın toplantısı düzenleyen AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail ...
'Maaş' polemiği: AK Partili Başkanın sorusuna, CHP'li Başkan'dan jet yanıt!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu’nun “Kent A.Ş.’den ne ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri