POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
10 Nisan 2023 Pazartesi - 13:39

CHP listesindeki 4 kontenjan adaydan parlamento yolunda İzmir'e ilk mesajlar!

14 Mayıs seçimleri öncesi partiler YSK’ya milletvekili aday listelerini sundu. Millet İttifakı paydaşı olan Gelecek Partisi, DEVA, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’ye CHP ortak liste kararının ardından İzmir’de 4 kontenjan ayırdı. CHP listesinin kontenjan adayları kritik seçimleri ve süreci Gerçekizmir’e değerlendirdi.

CHP listesindeki 4 kontenjan adaydan parlamento yolunda İzmir e ilk mesajlar!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - 14 Mayıs seçimleri öncesi partiler Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) milletvekili aday listelerini sundu.

Millet İttifakı kurmayları tarafından DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) listelerinden girmesi kararlaştırıldı. 

İzmir’de 2 seçim bölgesi için toplam 28 milletvekili aday listesi YSK’ya sunulurken CHP ittifak ortaklarına kentte 4 kontenjan ayırdı. 

DEVA Partisi İzmir Kurucu İl Başkanı Seda Kaya Ösen 1. Bölge 6. sıradan, Demokrat Parti’den Haydar Altıntaş 1. bölge 7. sıradan, Salih Uzun 2. bölge 5. sıradan aday gösterildi. Gelecek Partisi’nden Mustafa Bilicisi ise 2. bölgeden 7. sıra adayı oldu. 

CHP listesinden parlamento yolu için yola çıkan Millet İttifakı’nın paydaşı isimler adaylıklarını ve 14 Mayıs seçimlerini Gerçekizmir’e değerlendirdi. 

ÖSEN: 110 SENELİK BİR İZMİRLİ OLARAK…
DEVA Partisi İzmir Kurucu İl Başkanı Seda Kaya Ösen sözlerine, ‘’Partime beni İzmir’i temsil edecek aday olarak gösterdiği için teşekkür ediyorum. Biz ilk günden beri İzmir teşkilatı olarak DEVA Partisi’nin bu bölgedeki yüzü olmak için çok ciddi çalışmalar yaptık. Gelmiş olduğumuz noktada İzmir’in 28 ilçesinde teşkilatı olan bir parti haline de geldik. Bir sonraki basamakta da bir İzmirli olarak 110 senelik bir İzmirli olarak burada yaşayan burada okumuş, burada kazancını sağlamış, çocuğunu burada büyüten bir şehrimi, iş dünyasın temsil edebilme imkanı bulduğum için çok mutluyum. İnşallah maksimum sayıda ortak listenin vekili ile İzmir’den bir ekip olarak seçileceğiz ve elimizden geleni yapacağız’’ diye başladı. 

"BİZ KAPI KAPI PARTİ TOPLAYARAK İTTİFAK YAPMADIK!"
Ösen ortak listenin Millet İttifakı cephesinde krize neden olacağı söylemlerine ise, ‘’Burada tabi ki biz sıfırdan Cumhur İttifakı’nın yaptığı gibi kapı kapı çalıp parti toplayarak böyle bir ittifak yapsaydık ki onların ittifakında şartlar belli değil kamuoyuna sunulmuş bir mutabakat yok. Hiçbir şey belli değil. Kapalı kapıların ardından yapılan pazarlıkların sonucunda bir ittifak. Öyle bir şey olsaydı tabi ki son dakika bir kriz çıkabilirdi. Şunu unutmamalıyız; Millet İttifakı bir buçuk senedir aynı masada çalışıyor. Liderlerimiz aynı masada çalıştı. Genel başkanlarımız beraber çalıştı. Farklı 6 partiyiz. Herkes birbirinin huyunu suyunu öğrendi. Bu aşamada iller, teşkilatlar olarak beraber çalışmayı öğreneceğiz. Onun için bu aslında yavaş yavaş oturmuş bir kültür oldu. Türkiye’nin eksikliğini duyduğu bir şeydi bu’’ şeklinde yanıt verdi. 

"HER GÜN 100 KAPI ÇALDIK, ÇALMAYA DEVAM EDİYORUZ"
Seçim çalışmaları ile ilgili olarak konuşan Ösen, ‘’Biz zaten 3 senedir sahadayız. Hiç durmadık. Kendi listemizle girecekmişiz gibi çalıştık. Ramazan’ın ilk günü seçim startını verdik. Biz il olarak her gün 100 kapı çaldık. Ramazan’ın ilk gününden itibaren. Hala da devam ediyoruz. Bu önümüzdeki dönemde seçim çalışmasının seçim çalışmasının formatı olarak; biz yine DEVA Partisi’ni, Ali Babacan’ı, genel başkanımızın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını vatandaşlara anlatacağız. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu için oy isteyeceğiz. Bugün bir toplantımız olacak DEVA Partisi’nin tüm milletvekili adaylarının online olarak genel başkanımız ile akabinde seçim çalışma formatımız netleşecek’’ dedi. 

ALTINTAŞ: DAHA BÜYÜK KEYİF OLAMAZ!
Demokrat Parti Genel İdare Kurulu(GİK) üyesi Haydar Altıntaş da CHP’nin İzmir listesinde yer alan isimlerden. Altıntaş yaptığı açıklamada İzmir için ‘’Buraya hizmet etmekten daha büyük bir keyif olamaz diye düşünüyorum’’ dedi. Altıntaş, "İzmir’den aday olmak benim için büyük bir mutluluk. Antik çağdan beri tarihe tanıklık etmiş Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birinden milletvekili seçilmek ve buraya hizmet etmekten daha büyük bir keyif olamaz diye düşünüyorum. Millet İttifakı ile hareket ettik bu seçimlerde. Türkiye’nin siyasal ve ekonomik hayatını taşımakta oldukça zorlanan bu yönetim tarzını değiştirebilecek bir çoğunluğu halkın Millet İttifakı’na vereceğini ümit ediyorum’’ diye konuştu. 

"İZMİR ASLINDA MERKEZ SAĞ KARAKTERLİ"
Altıntaş İzmir’de merkez sağ seçmenin oylarının AK Parti’ye gittiği ile ilgili soruya, ‘’Tarihsel olarak baktığımızda İzmir aslında merkez sağ karakterli bir şehirdir. Uzun yıllar Adalet Partisi, Anavatan Partisi uzun yıllar etkili olmuştur. 2000 krizi ile başlayan dönemde merkez sağ partilerin parlamento dışında kalması ile doğan boşluk bir müddet AK Parti tarafından doldurulmuştur fakat bu iş artık tersine döndü. AK Parti’nin politikaları artık Türkiye’de dirlik ve düzen getirmiyor vatandaş bunu gördü. Onun için biz eski geleneğimizi bugüne kadar taşıyarak, toplumun ve çağın ihtiyaçlarını bilen bir merkez sağ parti mensubu olarak söylemlerimizle Millet İttifakı içerisinde bunu kullanırız. Milletin sağduyusunu da hitap ederiz diye düşünüyorum’’ şeklinde yanıt verdi. 

"DP’DE ANA TEMSİL İZMİR’DE!"
Listenin kontenjan adaylarından bir diğer isim olan Salih Uzun 2009 yılında kapanan Anavatan Partisi'nin (ANAP) son genel başkanı ve Demokrat Parti'nin (DP) eski genel başkanvekili olarak görev yaptı. 

Merkez sağın önemli aktörlerinden biri olan Uzun adaylığını ve seçimleri şöyle değerlendirdi: Genel olarak Ege ama özel olarak da İzmir her dönem Türkiye tarihinde büyük değişimlerin ana çıkış noktası olmuştur. Büyük değişimlere ev sahipliği yapmıştır. Özgürlük hareketlerine, mutedil siyaset hareketlerine, makul siyaset hareketlerine ev sahipliği yapmıştır. Bu seçimde Türkiye için en önemli en kritik seçimlerden bir tanesi. Bir kavşak noktasındayız. Ya otoriter rejim uygulamaları kökleşerek devam edecek ki o yol çıkmaz sokaktır. Ya da Türkiye oradan çıkıp tekrar demokrasi rotasına oturacaktır. Bu seçimlere bu gözle bakıyoruz. Onun için 6 siyasi parti bu bilinçle hareket etti. Uzlaşma iradesi ortaya koydu. Demokrat Parti’nin de içinde bulunduğu Millet İttifakı’nın ana karar vericileri Demokrat Parti gibi merkez sağ siyasetin ana partisi olan önemli bir partinin önemli temsilinin İzmir’de üzerinden yapılması üzerinden yapılması gerektiğine kanaat getirdiler. Çünkü İzmir merkez siyasetin mutedil siyasetin özellikle de merkez sağ siyasetin en önemli şehirlerinden biri olmuştur. Bu ittifak içinde Demokrat Parti kontenjanlarının bu seçim bölgesinden İzmir’den kullanılmasını ana temsilin İzmir’den temsilin İzmir’den yapılması kanaatine vardılar bence de çok isabetli bir karar. Merkez sağ siyasetin Anavatan Partisi’nin hem de Doğru Yol Partisi’nin her ikisinin de daha önceden bu partilere oy vermiş gönül vermiş birçok ismi onların sevenleri bu şehirde bizlerin de adaylığı ile birlikte demokrasi mücadelesine katkı vereceklerdir.

"SAĞ TARAFTA ANLAMSIZ YER KAPLAYAN ARKADAŞLAR…"
İzmir’de AK Parti’nin CHP’nin ardından ikinci parti olarak bulunduğu ile ilgili yorum yapan Uzun gelecek seçimlerde AK Parti’nni milletvekili sayısına ilişkin de konuştu. Uzun, ‘’Ben siyasete matematik hesabı ile bakmam. AK Parti’nin milletvekili sayısı 4 olur, 2 olur bilemem her iki bölgede. Merkez sağ siyasetin temsili noktasında çaba sarf edeceğiz. Göreceksiniz o şimdi sonradan oluşmuş yoksa sağı bir taraf temsil ediyor öbürünü bir taraf temsile diyor biçimindeki dengenin ne kadar anlamsız bir hesap olduğunu göstereceğiz. Biz merkez siyasetin, mutedil siyasetin yeterince güçlü bir şekilde seslendirildiğinde özellikle İzmir gibi Türkiye’de karşılık bulacağını ve şimdi anlamsız yer kaplayan o sağ taraftaki diğer arkadaşların bu kapladıkları yerlerin aslında karşılığı olmadığını gösterecek bir çaba içerisinde olacağız. Böyle bir başarılı bir kampanya yürüteceğiz. Türkiye yeniden demokrasi rotasına girecek’’ dedi. 

BİLİCİ: HEDEF KİTLEM AK PARTİ SEÇMENİ!
2019 yılında AK Parti'den istifa eden ardından Gelecek Partisi'nde Kurucular Kurulu üyesi olarak yer alan CHP listesinin kontenjan adaylarından Mustafa Bilici adaylığı ve 14 Mayıs seçimleri ile ilgili oalrak önemli mesajlar verdi. Bilici, "Bu tek adam rejiminden güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek için Sayın Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi Halil İbrahim Sofrası haline dönüştürerek birlikte başaracağız. İnşallah demokratik hukuk devletini yeniden tesis edebilmek için milyonların desteğini alarak 14 Mayıs’ta hem Cumhurbaşkanımız olarak kemal Kılıçdaroğlu’nu seçeceğiz hem de Meclis’te çoğunluğu sağlayabilecek Millet İttifakı’nın bir gücü olarak. Ben şuna inanıyorum İzmir başından beri CHP’ye ciddi destekler vermiştir ama bu seçim çok daha önem arz ediyor. İnanıyorum ki Türkiye genelinde CHP’nin en yüksek oy alabileceği illerin başında İzmir gelecektir. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız geçmişte Van milletvekilliği görevinde bulundum. İzmir’e çok sayıda doğu ve güneydoğuda vatandaşımız yaşıyor 2. Bölgede. Dünden itibaren inanın ki binlerce telefon aldık hemşehrilerimizden. Özellikle geçmişte AK Parti ve Halkların Demokratik Partisi’ne(HDP)oy veren vatandaşlarımızın kapısını çalacağız. Bu kez tercihinizi bu şekilde kullanın diyeceğiz. Hedef kitlem benim AK Parti seçmeni olacak’’ açıklamasında bulundu. 

 
CHP'nin Erzincan adayı Sarıgül'den ilk açıklama
 
Aysel'i 1 yaşındaki bebeğinin yanında bıçaklamıştı: İstenen ceza belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin Erzincan adayı Sarıgül'den ilk açıklama
Seçimlere sayılı gün kala CHP’de de milletvekili aday listeleri YSK’ye ...
CHP'li Salıcı'dan 'liste kavgası' iddialarına yanıt!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili ...
CHP'de İzmir listesinin sürpriz ismi Foggo'dan 'sıra' sorusuna iddialı yanıt!
CHP'de İzmir adayları belli olurken, listenin dikkan çeken isimlerinin ...
 
CHP İzmir'den sıra dışı karar: Aday tanıtım toplantısı o mahalle meydanında!
Saha mesaisine partinin 2019 yılındaki yerel seçimlerde en az oyu aldığı ...
AK Parti İzmir adayları çifte toplantıyla vitrine çıkıyor!
AK Parti’de start aday tanıtım toplantılarıyla verilecek. AK Parti İzmir ...
İzmir'den vekil adayı olan Bursalı'dan ilk mesajlar
AK Parti İzmir'den milletvekili adayı olarak gösterilen Sabah yazarı Şebnem ...
 
Parti aday listelerinde dikkat çeken isimler!
Milletvekili aday listelerinde sanat ve spor dünyasından bir çok isim ...
Vekillerin yarısı gitti, Kılıçdaroğlu o mesajı verdi!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu mevcut milletvekillerinin yarısını tekrar ...
İYİ Parti'de değişim: 25 vekille yollar ayrıldı!
İYİ Parti’nin milletvekili aday listelerinde, Genel Başkan Meral Akşener’in, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri