POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
4 Ocak 2021 Pazartesi - 19:47

CHP’de o ilçede ‘denetim komisyonu’ çatlağı!

Gaziemir Belediye Meclis toplantısında yapılan denetim komisyonu seçimlerinde CHP içinde çatlak yaşandı.CHP Grup Başkanvekili’nin oylama için sunduğu isimler yerine bireysel aday olan 4 CHP’li üye, AK Partili Işık ile birlikte Denetim Komisyonu’na seçildi. Belediye Başkanı Arda, “CHP’li arkadaşlarımız AKP’li üyelerin oylarıyla seçildi. Hayırlı olsun” diyerek tepkisini gösterdi.

CHP’de o ilçede ‘denetim komisyonu’ çatlağı!

GERÇEKİZMİR  -Gaziemir Belediye Meclis toplantısında CHP içinde kriz yaşandı.

CHP Grup Başkan Vekili İzel Zenginobuz Derinsu, Denetim Komisyonu için yapılacak seçim öncesinde  4 ismi meclise sundu. Derinsu kendisiyle birlikte Ali Kavasu, Meral Yiğit, Sercan Doğan isimlerini dile getirdi.

Grup Başkanvekili Derinsu'nun söylediği CHP'li isimler dışında CHP'li Murat Serim, Levent Çağlarsu, Bengü Sayköse, Ünal Işık da aday oldu. Derinsu'nun önerdiği isimler seçilemezken, Serim, Çağşarsu, Sayköse ve Işık AK Parti’den Uğur İnan Atmaca ile birlikte denetim komisyonuna seçildi.

“CHP’li arkadaşlarımız AKP’li üyelerin oylarıyla seçildi!”

Gizli oylama ile yapılan seçim sonuçlarını açıklayan Başkan Arda,sert konuştu. Arda,  “Bazı arkadaşlarımız CHP grup toplantısının yapıldığı salonun önünde bekleyip, özellikle katılmayıp çeşitli bahanelerle grup kararını alınmasına engel teşkil edecek hareketlerde bulunup partimizin aldığı karara uymadılar. Faaliyet raporumuzun oylanması sırasında da grup kararına aykırı olarak oy vermeyen, vermediği gibi oy vermemek için meclisimiz katılmayan CHP’li arkadaşlarımız, AKP’nin oylarıyla denetim komisyonuna seçilmişlerdir. Görevlerinde başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun”dedi.

Öte yandan CHP Grubu'nun meclis toplantısı öncesi yapılan  grup toplantısına Arda'ya muhalif isimlerin katılmadığı bu nedenle çoğunluk sağlanamadığından grup kararı alınamadığı öğrenildi.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Komisyon seçimi sonrası acıkama yapan Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur  İnan Atmaca, ‘’Meclis toplantısında yapılan oylama ile denetim komisyonuna seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Sayın Arda, yaptığı yanlışların bedelini ödemektedir. Fakat bunun bile anlayacak farkındalığa sahip değildir.  Bugüne kadar belediyeyi kendi şahsi şirketi gibi görmüş, öyle yönetmiştir. Bugün denetim komisyonuna seçilen CHP’li Meclis Üyesi arkadaşlarımız daha önce sıklıkla Başkan Arda’ya yaptığı yanlışlar konusunda uyarılarda bulunmuştur. Benzer eleştiriler Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri tarafından da dile getirilmiştir. Fakat Sayın Arda “Ben bilirim” mantığı ile kendisine yapılan uyarıları dikkate almamıştır. 

Belediye Başkanı Arda, demokrasinin en temel kuralını içselleştirememiş, sandıktan çıkan sonucu hazmedememiştir. Sandıktan çıkan irade Gaziemir Belediye Meclisinin yani halkın iradesidir. 

Unutulmamalıdır ki; başkan halkın tamamının oyuyla seçilmemiştir. Gaziemir Belediye Meclisi ise halkın oylarının tamamını almakta ve Gaziemir Halkının tamamını temsil etmektedir. Cumhur İttifakı grubu sorumlu muhalefet anlayışı ile en tabii hakkı olan oy kullanma iradesini, daha iyi çalışacağına inandığı CHP’li Meclis Üyeleri; Levent Çağlarsu, Murat Serin, Ünal Işık ve Bengü Sayköse lehine kullanmıştır.’’ dedi.

CHP‘li Meclis Üyelerine mi güvenmiyor?

‘’Başkan Arda’nın bu kadar feveran etmesinin sebebi nedir? diye soran AK Partili Atmaca, ‘’Abdestinden şüphesi mi var? Bu tepkisinin nedeni, kendi yaptığı işlere mi güvenmiyor? Yoksa seçilen kendi partisine mensup CHP‘li Meclis Üyelerine mi güvenmiyor? Dürüst işler yapan bir belediye başkanı için denetim komisyonuna kimin seçildiği hiç önemli olmaz. Bu tutumuyla Cumhur İttifakı, Gaziemir’in geleceğine olan katkısını sürdürmeye devam edecektir. Belediye Başkanı Sayın Arda’ya tavsiyemiz, bundan sonra iki gözü ve iki kulağı ile Meclisin iradesini takip etmesidir. Bu görevi bana tevdi eden Akparti İlçe Başkanım Sayın Serdar Muçay, MHP İlçe Başkanım Sayın Köksal Koç ve tüm Cumhur İttifakı Meclis Üyesi dava ve yol arkadaşlarıma gösterdikleri teveccüh için teşekkür ederim. Bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağına inancımız sonsuzdur.’’ dedi.

 

 
Bakan Koca açıkladı: Ağır hasta sayısı düşüyor
 
MEB'den o kurumlara yüz yüze eğitim izni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Meclisi'nde 'kırmızı' tepki
Konak Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını Kültürpark Fuar Evlendirme ...
Buca meclisinde gündem 'Bekir Coşkun': AK Parti bu kez 'hayır' dedi!
Menderes Mahallesi’nde yapılacak parka merhum gazeteci Bekir Coşkun’un ...
Kentin simge ismi tarihi çarşıda ölümsüzleşti!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 1997’de hayatını kaybeden tarihi ...
 
Çiğli'de kadınlar afet yönetimi eğitimi
Çiğli Belediyesi tarafından, Kadın Emeği ve Değerlendirme Vakfı'nın (KEDV) ...
İzmir Akademi online eğitim portalı açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde evde daha çok vakit geçiren ...
İzmirim kartlarına HES Kodu tanımlamak için son gün 11 Ocak!
HES Kodu tanımlanmayan İzmirim Kartlar, İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha ...
 
Konak'ta kimsesizler otel ve yurtlara yerleştirildi
Konak ilçesinde, sokakta yaşayan evsiz ve kimsesizler, soğuktan etkilenmemeleri ...
Buca'da gençlere ödüllü deneme sınavı
Buca Belediyesi tarafından kurulan Dijital Dershane, LGS ve YKS öğrencilerine ...
Menderes'te can dostlar unutulmadı
Menderes Belediyesi tarafından yeni yıl mesaisinde sokak hayvanları için ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri