POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Havalimanında 42 personel hastanelik oldu!
Havalimanında 42 personel hastanelik oldu!
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
11 Temmuz 2018 Çarşamba - 20:04

CHP’de o ilçede istifa fırtınası: Yönetim düştü mü?

CHP Bornova İlçe Eski Başkanı Kavalar ve ekibi mevcut yönetimi düşürmek için düğmeye bastı. 13 istifayı bulmak için yürütülen çalışma sonunda 10 ilçe yöneticisi istifa etti. Yeterli sayıya ulaşılamadığı için yönetim düşmedi. Yedek yöneticilere çağrı çıkarıldı.

CHP’de o ilçede istifa fırtınası: Yönetim düştü mü?

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kurultay tartışmaları devam ederken, İzmir’de imza hareketine İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven ile birlikte öncülük eden isimlerden olan ve Genel Merkez’e bayrak açan Bornova İlçe Eski Başkanı Nevzat Kavalar, CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven ve yönetimini düşürmek için de harekete geçti.

Kavalar ve ekibi, başkan ve yönetimi düşürmek için gereken 13 istifayı bulmak için çalışma yürüttü. 

Ekiple birlikte hareket eden yöneticilerin dışında yönetim içinde tarafsız kalan isimlerle de ikna görüşmesi yaptı. 

Çalışmalar sonunda CHP Bornova İlçe Örgütü’nden 10 yönetici istifa etti. İstifa dilekçelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez yönetiminin yanı sıra CHP Bornova İlçe Başkanı Güven ve yönetiminin de başarısız olduğu vurgulandı. 

Ancak muhalif hareketin hamlesi yeter sayı olan 13’e ulaşmadığı için CHP Bornova İlçe Yönetimi düşmedi. İlçe Başkanı Güven istifalar sonrası yedek listede yer alan yöneticileri yönetime davet etti. 

Kavalar ve ekibinin 10 istifayla sonlanan hamleyi başarıya ulaştırmak için yedek listede yer alan partililere de yönetime girmemeleri konusunda pres yapacağı öğrenildi. Öte yandan İl Başkanlığı'nın da ilçe başkanlığını görevden alma kararı verebileceği öğrenildi. 

CHP Bornova İlçe Yönetimi’nden istifa eden isimlerin listesi şöyle: 
Zübeyde Çelik, Ömür Çayırlı, Hatice Değirmenci, Sinan Kaya, Okan Balcıoğlu, Metin Arhan, Ecem Gül Uzar, Bülent Aysal, Hasan Aydın, Serap Balcı

 
Tarihi zirvede 3 liderden samimi sohbet
 
İzmir'de toplu ulaşıma zam: İşte yeni tarife!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 12 Temmuz 2018 Perşembe 15:02

İstifa eden kişilerin demekki siyasi görüşü yokmuş. neden çünkü onları o listeye yazan abileri istifa et dedi ve istifa ettiler. yani kukla yönetim kurulu üyeleriymiş bu kişiler. CHP neden iktidar olamıyor anlaşıldı. Nevzat Kavalar milletvekili olabilmek için öz seçime girdi her halde 50.nci sırada falan kaldı. Atanmak için müracat etti atanmadı. Acaba Nevzat bey hiç şapkasını önüne koyarak düşündümü. Ön seçimden çıkamadım, atanmadım ben nerede hata yaptım. Dışardan baktığınız zaman Nevzat bey de kendi istediği gibi hareket etme ve konuşma kabiliyeti ve cesareti yok onuda başkası yönetiyor her ne kadar kendisi kabul etmese de malesef uzaktan öyle görülüyor. Onun gücü anca ilçe yönetimini istfa ettirmeye yetebiliyor. İnsan olarak çok iyi olabilir ancak siyaset olarak hep birinin arkasında kalıyor yada birinin arkasında gidiyor o da kendisine hiç ama hiç yakışmıyor. Artık bu başkasının yönetiminden çıkmalı kendi ipleri kendi elinde olmalı yoksa 40 yıl daha geçse nevzat beyin gelebileceği en iyi nokta ilçe başkanlığı. Ali Asuman güven için söylenecek bir şey yok o zaten tam bir asker. Onu kim ilbaşkanı yaptıysa ve son seçimlerde kim ona sen artık çekil il başkanı olma dediyse onun askeri. Koca koca adamlar iradelerini başkalarının yönetmesine izin veriyorlar ve bunu kabul etmeyerek komik duruma düşüyorlar. Önseçimden çıkamayan adamı neden atasın genel merkez.

Yorumu oyla      0      0  
partili 12 Temmuz 2018 Perşembe 11:08

kişisel menfaat için partimizi ve patilileri kullanan zihniyet her zaman oldu olacaktır da.çünkü menfaatı olan en büyük aziz dedi.menfaatı bitimi hemen alavere dalavere.ilçe yönetimlere kimi seçersek seçelim başarısız olur çünkü belediye başkanları partinin üstünde gördükleri için kendilerini,örgütü ve başkanını saymıyor,arada kullanacakları maşa da çok olduğu için bu entrikalar ortaya çıkmaktadır.kavalar gibi kişiler partinin sırtında asalak oldular,partide ,partililerde bıktı artık kendisinden.bana neden oy vermediler,genelmerkez niçin aday göstermedi.kendince partiden üstün ya hadi ordan ,sen önce keendine bal belediyeye iki çocuğunu memur yapınca aziz iyi il başkanı seçtirmedi kötü bu iki yüzlülük değilde ne dir yazıklar olsun sizin gibi zihniyete..................

Yorumu oyla      0      0  
Birol Doyranlı 12 Temmuz 2018 Perşembe 00:14

İlçe yönetim kadrosunun yetersiz olduğunu, güçlü yönetim kadrosu kurulamadığını söylediğimde bana yönetimde olup, bozulan arkadaşların bugün benim düşünceme gelmelerine sevinemiyorum... İlçe yönetimleri sadece tecrübeli, deneyimli başkandan ibaret değildir demiştim. Başkan istifa etti ve örgüt karıştı, karıştırıldı... Belediye Başkanı, mevcut İlçe Başkanı ile çalışmak istemediğinden dolayı ilk günden uyumlu çalışma şansları olmadı. Akort bozuktu. Şimdi de Belediye Başkanı, İl Başkanlığı nezdinde ilçe yönetimini görevden aldırmak için girişimlerini sürdürüyor... Kocaoğlu, Deniz Yücel''i getirdiğine ve baskı ile şikâyetler arttığına göre Bornova İlçe Başkanı görevden alınacaktır... İyi de bu durumda Bornova''da parti içi kutuplaşmaya zemin hazırlamayacak mı? Ali Cengiz oyunlarına gerek kalmadan daha ilk günden bugünleri öngörüp ona göre ilçe yönetimi kadrosu yapılmalıydı... Seçilmiş insanları görevden almak hiç de doğru değil. Yerel seçimleri kazanmak için böyle bir adım atmak zaruri ise kırmadan, dökmeden ikna yolu denenmeli, uzlaşma sağlanmalıdır. Benim görüşüme göre; mevcut İlçe Başkanı ve yönetim kadrosu partimizi Yerel seçimlere hazırlayacak kapasite ve donanımda değildirler... Hepsi iyi niyetli partidaşın olmakla birlikte ben bunu istifa eden İlçe Başkanı görevindeyken de paylaşmıştım... Bornova''nın son 5 yılda gördüğü en yetersiz ilçe yönetimi diyebilirim. Ama seçilerek geldiler...

Yorumu oyla      0      0  
düriye 11 Temmuz 2018 Çarşamba 20:18

İlçe başkanının ilçe yönetim kurulu üyelerinin üzerine yürümesi affedilir bir davranış değildir. Bornova da partinin oy oranında büyük düşüş olduğu ortada. ilçe başkanı bunun araştırmasını yapması gerekirken ilçe yönetim kurulu üyelerini birbirine düşürmüstür.olayı başka yere çekmenin anlamı yok. Asım güven başarısız başkan istifa etmelidir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi zirvede 3 liderden samimi sohbet
NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan ...
Erdoğan: Genelkurmay MSB'ye bağlanabilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na ...
Başkan Demirağ'ın acı günü: Babaya veda...
Foça İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ'ın vefat eden babası ...
 
Kalın: NSU kararı tatmin edici olmaktan uzak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Almanya'daki NSU davasındaki karara ilişkin ...
Ankara'dan NSU davası kararına ilk tepki
Dışişleri Bakanlığı NSU cinayetlerinin tüm boyutlarının açığa çıkartılmadığı ...
CHP'de İl Başkanı Yücel'den 'gayriresmi ön seçim'e veto!
CHP İzmir’de Kınık İlçe Örgütü’nün aldığı ‘gayriresmi ön seçim’ kararı ...
 
İkinci mesajın şifreleri!
CHP’nin ‘rekortmen’ belediye başkanı Aziz Kocaoğlu bizi yanıltmamaya devam ediyor.
Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı istifa etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Ali Arif Özzeybek ...
CHP'li Bakan'dan sert 'kabine' mesajları!
CHP’li Murat Bakan, kabinedeki isimlerle ilgili genel bir değerlendirme ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri