POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
10 Kasım 2021 Çarşamba - 15:53

CHP’den Ata’yı anma töreni: Yücel ve Soyer ne mesaj verdi?

CHP İzmir Örgütü, Cumhuriyet Meydanı’nda Ulu Önder Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83.yılında anmak için bir araya geldi. Törene İl Başkanı Yücel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in mesajları damga vurdu.

CHP’den Ata’yı anma töreni: Yücel ve Soyer ne mesaj verdi?

GERÇEKİZMİR - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83'ncü yılında tüm yurtta saygıyla anılıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü de Atatürk’ü anmak için Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende bir araya geldi. Törene CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

YÜCEL: EY BÜYÜK ATATÜRK! SANA SÖZ... 
Törende konuşan CHP İl Başkanı Yücel sözlerine “Bugünden tam 140 yıl önce, 1881 yılında, Selânik'te, Kocakasım Mahallesi'nde bir mucize dünyaya geldi” diyerek başladı. Yücel, Atatürk’ün bir askeri ve diplomasi dehası olduğunun altını çizerek, 57 yıllık ömrüne sığdırdığı devrimleri ve milli mücadele başarısını anlattı ve “Ordular İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” komutuyla düşman askerini İzmir’e kadar süren ve İzmir’de noktayı koyan bir Başkomutan. Sizce de mucize değil mi?” dedi. CHP İl Başkanı ayrıca, “Mustafa Kemal Atatürk'ün hiçbir zaman hayalperest olmadığını belirten Yücel, "Savaşlardan ve yokluktan bitap düşmüş bir halktan, emperyalizme karşı dünya tarihinde ilk kez direnen ve muvaffak olan bir millet yaratan, ardından Cumhuriyeti kuran, saltanatı ve hilafeti kaldıran, laik, demokratik, yüzü batıya dönük, hızla gelişen bir devlet kuran bir lider, ileri görüşlü bir devlet adamı.  Okuyan, araştıran, doğru adımı atmak için mutlaka doğru zamanı bekleyen, örgütçü, zeki, cesur, kararlı, büyük bir devrimci.  Ve fakat asla muhteris değil, asla hayalperest değil, ne zaman duracağını bilen bir lider.  Sizce de mucize değil mi?" diye konuştu. "Cumhuriyet nesliyiz" vurgusu yapan Yücel, "Ne dünde, ne bugünde, ne de yarınlarda başka keramet aramaya, üst akıllara biat etmeye, saltanata heveslenmeye hacet yoktur. İşte biz; Cumhuriyetin yılmaz savunucuları ve koruyucuları olarak, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yolundan yürüyerek bize emanet edilen vatanımızı ve Cumhuriyetimizi ilim ve fennin ışığıyla aydınlatarak gelecek nesillere taşıyacağız" ifadelerini kullandı. CHP İl Başkanı sözlerini şöyle tamamladı: Ey büyük Atatürk, Sana Söz! Devrimlerin ve cumhuriyetin sonsuza kadar yaşayacak, ay yıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacaktır. Ektiğimiz tarlayla, ürettiğimiz fabrikayla, okuduğumuz okullarla, Türkiye’ye yeniden kazandıracağımız saygınlıkla ve kuracağımız milletin İktidarıyla seni anmaya devam edeceğiz. Bu ülkede yetişen her tohumda, okula giden her yavrumuzda, bacası tüten her fabrikada, Atatürk’tür anılan. Kurtarıcımız ve kurucumuzu daha çok anmak için yapmamız gereken şeyse, daha çok çalışmak, daha çok üretmek, milletimizle omuz omuza yürümektir. Aydınlık geleceğe yürüdüğümüz bu yolda, Onun sesi kulağımızdan, sevgisi kalbimizden asla eksilmeyecek, gözümüz hedeflerinden hiç ayrılmayacaktır. Naciz bedeni toprak olsa da, fikirleri, yolu, felsefesi ve kurduğu ülkesi ilelebet payidar kalacak olan, eşsiz liderimizi ve ülkemizin mucizesi Atamızı, bedenen aramızdan ayrılışının 83. Yılında minnetle, özlemle ve saygıyla anıyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk."

SOYER: ATA’NIN MİRASINA SAHİP ÇIKMANIN EN ÖNEMLİ YOLU…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise törende yaptığı konuşmada Ata’nın vizyonuna vurgu yaparak, “Ata’mızı kaybettiğimiz bugün, 10 Kasım, onun bizlere bıraktığı emanetleri ve bu vatanın nasıl kurulduğunu bir kere daha hatırladığımız ulusal yas günümüz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi başarısı, emperyalizme karşı destansı mücadelemiz Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonlanmasını ve Cumhuriyeti’mizin kuruluşunu sağladı.  Atatürk, çağının çok ötesinde düşünen; sadece bu ülke ve milleti için değil “insanlık” için hep daha iyisini düşünen bir vizyona sahipti. Fikri üretimi ve eylemleriyle her daim dünya halklarına ilham veren bir lider oldu. “Yurtta sulh, cihanda sulh” şiarıyla sürdürdüğü politikalar, ülkemize duyulan saygının en temel sebeplerinden biridir. Okuyacağım şu sözler; Ata’mızın düşüncesindeki derinliği ve yüreğinin güzelliğini apaçık ortaya koyuyor: “Ancak kendilerinden sonrakileri düşünebilenler, milletlerini yaşamak ve ilerlemek imkânlarına eriştirirler. Bu itibarla insan, bağlı olduğu milletin varlığını ve mutluluğunu düşündüğü kadar, bütün dünya milletlerinin huzur ve refahını düşünmeli... Kendi milletinin mutluluğuna ne kadar değer veriyorsa, bütün dünya milletlerinin mutluluğuna hizmet etmeye elinden geldiği kadar çalışmalıdır.” Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına iki yıl kaldı. Hiç şüphesiz, Ata’mızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkmanın en önemli yolu, Cumhuriyetimizi demokrasi, özgürlükler ve adaletle taçlandırmaktır. Biliyorum ki bu ülkenin tüm insanlarının hayal ettiği Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bu değişimi, Ata’mızın mirasından hareketle köy ve şehirlerimizdeki tüm vatandaşlarımızla, kadınlarla ve gençlerle gerçekleştireceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün değerini çok daha iyi anladığımız şu günlerde, atamızın bıraktığı uygarlık mirası yolumuza ışık tutuyor. Onu, her yıl daha da artan bir özlemle, rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'deki korkunç kazada 42 işçi taburcu edildi
 
Beştepe'de Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Gazi hayatta olsa partiden sopayla kovalardı"
Ankara'daki Atatürk'ü anma etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Torbalı Belediye Başkanı Tekin'den Kılıçdaroğlu'na ziyaret
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, dün Ankara’ya giderek hem partisinin ...
İlk tören Anıtkabir'de: İşte Erdoğan'ın mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki heyet, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ...
 
AK Partili Sürekli'den 10 Kasım mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ...
Altı muhalefet partisinden 'Sayıştay' hedefi!
Parlamenter sisteme dönüş için toplantılarla bir araya gelen altı muhalefet ...
İnce'den çifte açılışlı İzmir mesaisi!
İnce Cumartesi günü geleceği kentte iki ilçe binasının açılışını gerçekleştirecek. ...
 
Erdoğan'dan 'nükleer güç santrali' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Akkuyu Santrali'nin ardından süratle 2. hatta ...
Kılıçdaroğlu'ndan sert 'Kanal İstanbul' mesajları!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul ...
CHP'den Çiğli'de muhtarlar zirvesi: Yücel ve Gümrükçü ne mesaj verdi?
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri