POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
17 Eylül 2022 Cumartesi - 19:28

CHP’den Erdoğan’a yanıt: Tunç Soyer yalnız değildir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’i hedef alan açıklamalarına CHP cephesinden ‘Tunç  Soyer Yalnız değildir’ etiketiyle yanıt mesajları geldi. CHP'li belediye başkanları da Soyer'e destek mesajları attı.

CHP’den Erdoğan’a yanıt: Tunç Soyer yalnız değildir!

GERÇEKİZMİR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Eylül'deki kutlamalarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç  Soyer'in yaptığı konuşma üzerinden başlayan tartışmalarla ilgili gazetecilerin sorduğu soruya yanıt verdi.

Erdoğan, Tunç Soyer'i hedef alarak  "Bu adamın istikameti filan yok. Bu, pusulayı şaşırmış ve terbiyeden uzak. Tarihini hakaretle ifade etmeye çalışan bir insan, bir defa bu milletin bir evladı olamaz" dedi. Erdoğan konuşmasının devamında “Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım" diye konuştu.

TUNÇ SOYER YALNIZ DEĞİLDİR

Erdoğan’ın çıkışına CHP cephesinden tepkiler geldi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ‘Tunç  Soyer Yalnız değildir’ etiketiyle ve Soyer'in elinde Türkk Bayrağı fotoğrafıyla paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı;

“AKP'de 9 Eylül ve Tunç Soyer hazımsızlığı devam ediyor.Kimse haddini aşıp da yargıya talimat verir gibi parmak sallamasın. Kendi basiretsizliklerini örtmek için Tunç Soyer'i hedef gösterenler, günü gelince bunun bedelini hem sandıkta hem yargıda öderler.”

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun: Bu tehditler Cumhurbaşkanı makamına yakışmaz ama Erdoğan’a yakışır. Vatanı ateşe atıp İngiliz zırhlısıyla kaçanlara yandaş olmak da Erdoğan’a yakışır. Boşa uğraşma Erdoğan, belediye başkanımızı senin son çırpınışlarına yedirmeyiz.

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: 9 Eylül'de İzmir'in yaşadığı coşkulu kutlama Erdoğan'ın kâbusu oldu. Birlik ve beraberlik görüntüleri verilen kutlama için hedef hâline getirilen Tunç Soyer Başkanımıza yargı eliyle saldırmanıza ne biz ne de halkımız izin vermez! 

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: Herkesin Cumhurbaşkanı ötekileştirmez, kutuplaştırmaz, kim bu vatanın evladı kim değil bunun kararını veremez.  Pusula bir manyetik alanla şaşar. Bizim pusulamız Atatürk ilke ve inkılaplarıdır. Kendi menfaatleri için FETÖ manyetik alanına sapanlar bize pusuladan bahsedemezler.Başkanımız Tunç Soyer üzerinden yürütülen bu kampanya İzmir’i kazanamamış olmalarındandır. “İzmir işgal altında” diyenler İzmir’i kazanamaz!, “Gavur İzmir” diyenler İzmir’i kazanamaz. Algı oyunlarınız ile İzmirlilerin teveccühünü kazanamazsınız” 

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: 9 Eylül kutlaması en yetkilisinden, en yetkisizine kadar tüm İktidar temsilcilerinin keyfini kaçırmış olacak ki; uykusuzluk ve hazımsızlık problem olmuş. Hazımsızlığa soda, uykusuzluğa tarih kitabı okumayı tavsiye ediyorum.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter: Tek adam rejiminin tehditleri bizleri korkutamaz,yıldıramaz. Tek adam rejiminin yargısı da halkın iradesinden üstün değildir!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: Asla yalnız yürümeyeceksin, attığın her adımda İzmirliler senin yanında!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: "Cumhurbaşkanı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’undan feyz aldığı için Tunç Soyer'i ve Merdan Yanardağ'ı hedef aldı. 1- Ülkenin içinde bulunduğu yoksulluğu Vahdettin tartışması ile örtemezsiniz. 2- İngiliz işgaline göz yuman Vahdettin’i kahraman yapamazsınız."

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel: AKP Genel Başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'i ve gazeteci Merdan Yanardağ'ı tehdit etmiş. Mustafa Kemal Atatürk'ün değil onu idam etmek isteyen Vahdettin'in yanında saf tutmuş. Kendisine yakışan da budur!

CHP'li belediye başkanları da 'Tunç Soyer yalnız değildir' etiketiyle destek mesajları paylaştı.

 
Erdoğan'dan yeni 'Soyer' çıkışı, çarpıcı mesajlar
 
AK Partili Sürekli'den CHP'li mevkidaşı Yücel'e 'Soyer' yanıtı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan yeni 'Soyer' çıkışı, çarpıcı mesajlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9. Eylül'deki kutlamalarda İzmir Büyükşehir Belediye ...
Erdoğan: Hedefimiz Şanghay İşbirliği Örgütü'ne tam üyelik
Özbekistan ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı ...
Kaya'dan Seferihisar mesaisi, 'balıkçı barınağı' açıklaması
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Seferihisar'da, Sığacık ...
 
Yücel’den AK Parti'ye 'ithal aktör' yanıtı, Yıldırım ve Zeybekci salvosu!
İzmir’de CHP ve AK Parti arasından ‘ithal aktör’ tartışması başladı. AK ...
Bakan Kurum'dan bir 'İzmir' çıkışı daha: 25 yıldır...
‘İzmir yönetimi işgal altındadır’ çıkışıyla CHP’nin sert tepki gösterdiği ...
İzmir'de CHP'ye 'ithal aktör' çıkışı: İsim saydı, iddiada bulundu!
AK Partili Dağ, CHP Manisa Milletvekili Özel’in açıklamaları üzerinden ...
 
AK Parti İzmir'den 'icraatlar' sergisi: Dağ ve Sürekli’den çarpıcı mesajlar
AK Parti İzmir İl Teşkilatı il binasında ‘AK İcraatlar İzmir’ sergisinin ...
Olaylı oturum sonrası AK Parti’den CHP’ye: Meclisi yönetemeyen şehri nasıl yönetecek!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin eylül ayı son oturumuna ‘karar yeter ...
CHP'li Özel'dan AK Partili Dağ'a yanıt: Hamza-Balta-Taş
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile AK Parti Genel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri