POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
29 Kasım 2018 Perşembe - 14:09

CHP’li Kandemir’den Güzelbahçe için uzlaşı mesajı ve yüzde 70 iddiası!

CHP’den Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı olan Alpay Kandemir, Kafe Siyaset programına konuk oldu. "Ben aslında partimin elini rahatlatıyorum. Aday adayı çok ama ben uzlaşı adayıyım” diyen Kandemir, aday gösterilmesi halinde ilçede Mart 2019 seçimlerinde yüzde 70 oy alacağını iddia etti. Halkın arasında bir belediye başkanı olacağını ifade eden Kandemir, “Güzelbahçe 5 yıldızlı bir ilçe...Neden 7 yıldızlı olmasın” dedi.

CHP’li Kandemir’den Güzelbahçe için uzlaşı mesajı ve yüzde 70 iddiası!

GERÇEKİZMİR - CHP’den Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı olan Alpay Kandemir, Gerçekizmir’de gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

Doğma büyüme Güzelbahçeli olduğunu ifade eden Kandemir aday adaylığı kararından, aday olması halinde almayı planladığı oy oranına, ilçenin sorunlarından  projelerine kadar bir çok konuda önemli açıklamada bulundu.

Kandemir’in programdaki konuşmasından satırbaşları şöyle

DOĞMA BÜYÜME GÜZELBAHÇELİYİM

Güzelbahçe’de sokaklarda yürürken baktım halktan aday olmam yönünde talep vardı. İlçenin sorunlarını biliyorum. Doğma büyüme Güzelbahçeliyim. Yerel yönetimde tecrübemiz vardı. Partime danıştım. Kendimi aday adaylığının içinde buldum.CHP’nin vermiş olduğu demokratik hakkı kullandım. Talepleri yerine getirdim ve aday adayı oldum.

PARTİNİN ELİNİ RAHATLATIYORUM

Kırmadan dökmeden kırılmadan ayrışmadan arkadaşlarla oturduk. 3 arkadaşımız benim için çekildi. Beraber çalışıyoruz. Uzlaşı grubu var. STK başkanları var içimizde. Daha önce belediye başkanlığı, meclis üyeliği yapmış geniş bir kitle ile hareket ediyoruz. Bürokrasi de olup adaylıktan da benim için vazgeçenler oldu. Ben aslında partimin elini rahatlatıyorum.Aday adayı çok ama ben uzlaşı adayıyım diyorum.

YÜZDE 70 OY ALACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM

Güzelbahçe’de bir tabanım var. Halkta karşılığım var. Aday adaylığımızı açıkladıktan sonra sadece parti içinde değil İyi Parti’den, AK Parti’de,  MHP’den ve eski merkez sağdan ciddi telefonlar aldım. Hatta “CHP’ye hiç oy vermemiştik. Siz aday olursanız oy vereceğiz” diyenler oldu. Son yerel seçimde CHP yüzde 52 aldı. Ben yüzde 70 oy alacağımı iddia ediyorum. Bana parti adaylık şansı verirse bunu ispatlayacağım. Yüzde 70’in altında oy almayacağım.

EN ÖNEMLİ SORUN TRAFİK

Güzelbahçe’de bazı sorunlar var. İlk göze batan sorun Yalı Mahallesi’nden geçen Mithatpaşa Caddesi’nde trafik sıkıntısı var. Alternatif 24 metrelik bir yol var. Yıllardır bekliyor. Yüzde 90 oranında hazır. İstimlakları yapıldı. İlk işim Büyükşehir’le birlikte bu yolu açmak.

HALKIN ARASINDA OLACAĞIM

Belediye Başkanı olursam halkın arasında olacağım. Ben gidip belediyede mesai harcayacak makamda oturacak başkan olmayacağım. Sürekli halkın esnafın içinde olacağım. Evlere çat kapı yapacağız. Ben halkın içinde altımda bir kot üstümde bir tişört,gömlek...Çok araba kullanmadan sokakta halkın içinde olacağım.

GÜZELBAHÇE’NİN NARLIDERE’DEN AYRILMASINDA EMEĞİM VAR

Bazen diyorlar ki kökü CHP değil. Bilmedikleri şu nokta var. Askeri ihtilalden sonra Güzelbahçe’yi kapattılar. Narlıdere’yle birleştirdiler. Güzelbahçe belediye vasfını yitirdi. Sonra bir hareket başladı ilçede. Güzelbahçe girişinde çadır kurduk. Siyasi hareketimiz orada başladı. İktidarda Doğru Yol Partisi vardı. Eylemlere başladık. Mevcut başkan Mustafa İnce de vardı. Güzelbahçe’yi Narlıdere’den koparmak için çabaladık.Güzelbahçe’yi temsilen Doğru Yol Partisi’nde bulunduk. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile de birlikte mesai harcadık. Güzelbahçe’yi ayırdık. Çok ciddi emeğim var bu ayrılmanın gerçekleşmesinde. Siyasi köküm oradan geliyor. 2008’de CHP’ye katıldım. 2009’da meclis üyesi oldum. Anormal şartlarda görev aldık. Ciddi bir operasyon olmuştu belediyeye. Herkesin kaçtığı elini taşın altına koymadığı dönemde Mustafa İnce ile birlikte seçildik çalıştık. Komisyonlara kimse girmek istemiyor. Kimse görev kabul etmiyordu. Ciddi sorunlarla boğuştuk. Elimizi taşın altına koyduk. Bugün 2 dönem meclis üyeliği yeter dedim. İlçemi biliyorum. Sorunları biliyorum. Güzelbahçe’nin dümenine geçip kaptan olmak istiyorum.

5 YILDIZLI İLÇE NEDEN 7 YILDIZLI OLMASIN?

Güzelbahçe 5 yıldızlı bir ilçe...Neden 7 yıldızlı olmasın. Güzelbahçe için daha iyisi mümkün. Profesyonel bir ekibimiz var. Ciddi projelerimiz var. Projelerimiz hazır. Daha çok sosyal belediyecilik yapacağız. Binalar yapıp halkın karşısına çıkmayacağız. Sefte etmenden dükkan kapatan esnafımız var. Esnafın yüzünü güldürmek için mahalleleri canlandıracağız. Bazı mahallelerin ulaşım sorunu var. Bunu çözeceğiz. Kenarda  kalan Yelki Çamlık Payamlı Küçükkaya hizmette ötelendiğini düşünüyorlar. O psikolojiyi yeneceğiz. Hizmet götüreceğiz. Balıkçı potansiyeli yüksek. Liman var. Denizi yeteri kadar kullanamıyoruz. CHP bana belediye başkanlığı şansı verirse denizi çok daha fazla kullanacağım. Cetvelle çizilmiş gibi 8 kilometre sahil var. Bu şans. Deniz sahil daha iyi kullanılmalı. Beton proje değil sosyal proje ağırlıklı gideceğiz. Esnafı canlandıracağız, istihdam yaratacağız...Derman ağırlıklı olacağız. Sıkıntısı olanın dermanı olacağız.

STK’LAR ‘HEP BERABER YÖNETİM ANLAYIŞI’ İSTİYOR

İzmir Ticaret Odası’ndan başlayan Atatürkçü Düşünce Derneğin’e kadar Güzelbahçe’de onlarca STK’nın üyesiyim ve muhtarlarımız var. Onlar şunu istiyor; “Bizi de yönetime katın, bzim de fikrimizi sorun, bizim de önerilerimiz var. Ben yaptım oldu ile değil hep beraber yönetelim” bunu istiyorlar, çok da makul istek bunlar. Örneğin mahallelerde projelerimden bir tanesi de budur, bir kültür merkezimiz var, kültür merkezimizin içinde 550 tane koltuk var. Her 3 ayda bir oraya halkı toplayıp en azından  500 kişiyi toplayıp, “Arkadaşlar sorunlar nedir, çözüm önerileriniz nedir” şeklinde halk senatosu, halk meclisi yapmayı düşünüyorum. Bundan sonra her mahalleden akil adamlar sorunları ve önerilerini  getircekler. STK’lar bunu istiyor. Bizi de görün, bizi de yönetime dahil edin diyorlar.

GÜZELBAHÇE’Yİ DAHA CAZİP HALE GETİRECEĞİZ

Ben herkesle yürüyeceğim. Ben değil biz olacağız. Ne kadar çok olursak o kadar iyi olur. Çıksın bizi eleştirsinler eleştirilere açığız. Herkes bizim gibi düşünmek zorunda değil. Ama bize sorun getiren insanlardan şunu da isteyeceğim; çözüm önerini de söyle, bizim çözemediğimiz ne var?  Hep beraber bu belediyeyi yönetelim, ayrışmadan, kavga etmeden bu işi yapalım. Halkayı büyütelim. Güzelbahçe’de nüfusumuz 35 bine gidiyor. Güzelbahçe sabah 15-20 bin kişinin gelip akşam geriye döndüğü bir ilçe. Özel okullarımız çok, yakında üniversitemiz de gelecek inşallah. Bu insanlar bakıyorsunuz sabah 9’da  öğretmeni , öğrencisi ile bir kitle olarak geliyorlar. Öğleden sonra 4-5’e kadar ilçemizde misafir oluyorlar sonra gidiyorlar. Sahilde kafeteryalarımız, balık restaurantlarımız var. Yani günübirlik turizm var. Güzelbahçe’yi daha cazip bir hale getireceğiz. Esnafımız daha çok para kazansın. Güzelbahçe daha iyi olacak, daha iyisi mümkün. Böyle yürüyeceğiz.

İLÇE ÖRGÜTÜNDE BAĞIMSIZ YAPI OLMALI

Belediye başkanı olursam ilçe örgütü tamamen benden bağımsız olacak. İlçe örgütüne müdahale etmek gibi bir niyetim yok. Güzelbahçe Belediyesi’nin çalışanlarının ilçe örgütünde olmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Orada bağımsız bir yapı olmalı. Çünkü CHP’nin ilçe başkanı aynı zamanda bizim grup başkanımız olacak amirimiz pozisyonunda olacak. Onun tamamen bağımsız olması lazım ki bizi denetleyebilsin, grup amirliği yapabilsin. Çünkü CHP’de ilçe başkanı belediye başkanının önündedir, amirimizdir. Çünkü genel başkanımızı, il başkanımızı temsil eder. Doğal olarak oranın bağımsız bir yapıya kavuşması gerekiyor. Şuan da bağımsız değil demiyorum, bu cümlem yanlış anlaşılmasın, benim yönetimimim açısından söylüyorum.  Orada Güzelbahçe Belediyesi’nin çalışanlarını yönetime dahil etmeyeceğim, görev alırsam. Tamamen bağımsız bir yapıyla gidecek ama tabi ihtiyaçları bir şekilde karşılanacak.

ÜYE SAYISINI ARTTIRACAĞIZ

Benim kişisel olarak kimseyle sorunum yok. Ben uzlaşı adayı olarak yola çıktım. Herkesi kucaklamakta fayda var diye görüyorum. Ama herkesi kucaklamak demek herkesle çalışmak anlamına gelmiyor. Çalışacağınız kadrolar belli, Güzelbahçe Belediyesi’nin 15 tane meclis üyesi var. Siz bir ordu insanla çalışacaksınız, herkesi kucaklayacaksınız ama görev 15 tane… Doğal olarak bu kadar insanı 15’in içine dahil etmek realite olarak mümkün değil. Ama bende şu olacak; bir arkadaşımın meclis üyesi olması, ona bu sıfatının verilmesi, olmayan arkadaşımı daha az değerli yapmayacak. Yani ben sıfatlara bakmayacağım. Bu belediye meclis üyesi arkadaşım, bu partili arkadaşım, bu yol arkadaşım… Bu bundan daha değerli değil. Onun sadece belediye meclis üyesi sıfatı var ama o da benim yol arkadaşım o da benim yol arkadaşım.  Yani birinde unvan var diye diğerinden daha değerli olmayacak... 30 bin nüfuslu bir ilçe… Harmanlarız, kucaklarız, küskünlüğe, dargınlığa izin vermeyiz. Geçen dönem bunlar oldu. Yani Güzelbahçe’de CHP’nin 2 bin 300’e yakın üyesi var. Ben bunu 5 bine çıkaracağım ve en az yüzde 50’i ile hareket edeceğim. Dar kadroyla hareket ederseniz göremezsiniz. O çember sizi sarar ve bakış açınızı kaybedersiniz. Dışarıdan gören her zaman doğruyu görür. Dar kadrolar sizi her zaman sıkıntıya sokar. Yelpaze ne kadar geniş olursa o kadar iyi olur.

HALKA SORULSUN

Halihazırda yöntem ile ilgili benim de bir bilgim yok. Ama sahada bir anket çalışması olduğu söyleniyor.  Alpay Kandemir’in  fikri şudur: Güzelbahçe’de kim belediye başkanı olsun noktasında Güzelbahçe halkına sorun. Halk seçsin. Yani CHP gelsin Güzelbahçe’de halka sorsun. Şu kadar adayımız var, bunlardan hangisini Güzelbahçe’de belediye başkanı olarak görmek istersiniz diye  sorsun. En güzel en doğru cevabı halk verir. Halk yanılmaz ama belli bir kesime sorarsan orada zaten sonuç belli. Gel, Güzelbahçe’de yaşayan halka sor o sana zaten doğruyu söyler.

BANA GÖREV DÜŞERSE BAYRAĞI DAHA YUKARIYA DİKECEĞİM

Güzelbahçe için daha iyisi mümkün diyorum. Bugüne kadar Güzelbahçe için hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Güzelbahçe’de CHP’nin bir bayrağı var. Bugün var, dün vardı, ondan önce de vardı. Demek ki herkes üst üste bir şeyler koymuş ki CHP orada… Katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum. Ben daha iyisini yapacağımı ve daha iyisinin mümkün olduğunu söylüyorum. Onun için göreve talibim. CHP bu görevi bana verirse bu bayrağı daha yükseğe dikeceğim için herkese söz veriyorum. Güzelbahçe için daha iyisi mümkün diyorum.

 
"İzmir ocakların kirlettiği havaya mahkum değil!"
 
Kılıçdaroğlu Alman Gazetesi'ne köşe yazdı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikret 30 Kasım 2018 Cuma 17:50

Doğru gerçekten alpay kandemirin karşılığı var

Yorumu oyla      0      0  
Yavuz Oturakkaya 29 Kasım 2018 Perşembe 20:13

Dokunacak bir insanımız olsun. SEVĞİ. . . İLE. . . G Ü Z E L B A H Ç E

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"İzmir ocakların kirlettiği havaya mahkum değil!"
TBMM Genel Kurulunda Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ...
Ankara'dan İngiltere'nin 'İpek kararı'na sert tepki!
Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'de FETÖ üyelerinin iade talebinin reddi ...
CHP'li Özer'den 'Zeybekci' ironisi!
Bayraklı Belediye Başkan adaylığı yola çıkan CHP'li Özer; AK Parti'nin ...
 
AK Parti'den 'kampanya tarihi' belli oldu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal bir televizyon programında ...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun İzmir adayını tarif etti!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun katıldığı bir TV programında İzmir ...
İYİ Parti'de takvim de tarifeler de belli oldu!
İYİ Parti’de yerel seçim takvimi ve tarifesi belli oldu. Genel Merkez'den ...
 
Erdoğan-Trump görüşmesi o saatte başlayacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın görüşme saati belli oldu.
CHP İzmir'in 'aday ilanı' takvimi: Önce 8+3 ilçe...
CHP’de gözler 6 Aralık’taki PM’de...İzmir’le ilgili yol haritası netleşiyor. ...
Yıldırım'dan kulisleri hareketlendiren 'imza' kararı!
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, birçok yetkisini başkan vekilleri, genel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri