POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
19 Mayıs 2022 Perşembe - 16:06

Çeşme'deki törende bando krizi!

Çelenk sunumunun ardından ikinci program olan bando eşliğinde kortej oluşturulması başlarken bir kriz yaşandı. Belediye zabıtasının kortejin önünde yer alan Atatürk Lisesi öğrencilerinden oluşan bando takımını ittirerek öne Belediye Bando takımını geçirmeye çalıştığı ileri sürüldü. Bazı vatandaşlar duruma tepki gösterirken, zabıtayla yaşanan tartışmada Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın da vatandaşlara tepki gösterdiği iddia edildi. AK Parti cephesinden peş peşe açıklamalar geldi.

Çeşme deki törende bando krizi!

Çeşme Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi programı, ilk olarak, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

Çelenk sunumunun ardından ikinci program olan bando eşliğinde kortej oluşturulması başlarken bir kriz yaşandı. Belediye zabıtasının kortejin önünde yer alan Atatürk Lisesi öğrencilerinden oluşan bando takımını ittirerek öne Belediye Bando takımını geçirmeye çalıştığı ileri sürüldü. 

Bazı vatandaşlar duruma tepki gösterirken, zabıtayla yaşanan tartışmada Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın da vatandaşlara tepki gösterdiği iddia edildi. 

AK Parti cephesinden yaşanan olay sonrası açıklama geldi. AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Yeliz Karataş, "Çeşme Belediye Başkanı Oran 19 Mayıs’ı kendi bayramı sanmış belli ki! Belediye bandosunu zabıtadan oluşturduğu eskort ile Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerimiz bandosunun önüne sürmesi, en öne belediye bandosunu geçirerek bu korteji kendi şovuna dönüştürmeye çalışması başka türlü açıklanamaz. Ne bayramımıza, ne bayramı hediye eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına ne de bayramın asıl sahibi Türk Gencimize yakışmayan ve Oran tarafından yaratılan bu itiş kakış ise gözünü şov bürüdüğünü ortaya koyuyor. Bugün bir kere daha anladık ki; Atatürk’ü anmak ve gençliğin önünü açmak, Oran’ın umrunda bile değil! Ego ve şiddet ruhundan ibaret Oran için varsa yoksa gösteriş! Atatürk istiklalimizi kime emanet edeceğini elbette ki iyi biliyordu.  Bugün hem bayramına hem de bandosuna sahip çıkan gençlerimizle gurur duyuyorum. Oran iyi bilsin ki; her şeyi şovdan ibaret sanan bu zihniyete, o önüne geçmek istediği gençlik son verecek!’’ dedi.


AK Parti İzmir’den art arda tepkiler! 
Yerel Yönetimlerden sorumlu AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Deniz Doğan sosyal medyadan olaya ilişkin görüntüleri paylaşarak ‘’ Çeşme'de, belediye eliyle yaşanan bu görüntülerin izahı yoktur! Gençlerin bayramında, gençleri ezmeye çalışmak ve ardından bu yaşananları durdurmak yerine tepki gösteren vatandaşa zabıta ile zorbalık yapan Çeşme Belediye Başkan'ı hemen gençlerden ve milletimizden özür dilemelidir. ‘’ sözleri ile tepkisini dile getirdi.

Sosyal medyadan tepkisini dile getiren Tanıtım ve Medya’dan sorumlu AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili ise, ‘’ Sizce; bu arbedeyi çıkaran zihniyet ‘Atatürk’ü anmak ve Gençlik’le ne kadar ilgili?! CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve Zabıta Bandosu; devlet törenindeki gençlik bandosunun önüne geçmek isterken, hatta itiraz edenlere ‘alın bunu buradan’ derken sizce neyin peşinde? Bu zihniyet; Atatürk’ü de gençliği de şahsi ikbali için kullanan, siyasetine alet eden zihniyettir! 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayısları kendi siyasetinin tekelinde sanan zihniyettir! Vatandaşımızın da dediği gibi; en önde yürümek Atatürk gençliğine yakışır ve onların hakkıdır!

Çevre, Şehir ve Kültür’den sorumlu AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin de, ‘’Gençlerin bayramını, gençlere zehir eden CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, CHP zihniyetinin tezahürüdür. Maksatları; ne Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ne millet ne de gençliktir! Maksatları; gençleri ezip, en önde fotoğraf verme ve reklam yapmaktır! Yazıklar olsun!’’ diye tepki gösterdi.

 
Memur-Sen'in ek gösterge talebi ne?
 
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten NATO açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den 19 Mayıs töreni: Yücel ve Soyer ne mesaj verdi?
CHP İl Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı ...
Erdoğan: Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gençlerle ...
CHP’li Sertel cezaevindeki servis eziyetini paylaştı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kocaeli ...
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a tepki
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yunanistan’ı gerçekleri çarpıtmak ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Gazi Mustafa Kemal’in Türk gençliğine armağan ...
Sertel aylardır bekletilen tayinleri Meclis’e taşıdı
Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak cezaevlerinde görev yapan yüzlerce infaz ...
 
AK Partili Sürekli'den 19 Mayıs mesajı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, ...
Kurum'dan konutta fiyat artışı açıklaması!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, konut fiyatlarının ...
"Blinken'la oldukça olumlu bir görüşme gerçekleşti"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'mevkidaşı Blinken ile görüşmesinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri