POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
15 Ağustos 2020 Cumartesi - 15:51

Çeşme'deki yangında boşaltılan sitenin sakinleri konuştu: O arazi olmasaydı...

Çeşme ilçesinde çıkan orman yangınında, alevlerin 500 metre yaklaştığı Termal Kent Sitesi sakinleri, yaşadıkları paniği anlattı. Site yöneticisi Tahir Çetmili, "İnsanlar büyük panik yaşadı. Jandarmalar ve orman ekipleri sitenin içinde geziyordu. Herkes eşyasını alıp arabalarına koşunca, site kapısının önünde yığılma oldu. Alevler 500 metre yaklaştı ancak yangın bölgesiyle aramızda kalan boş arazide durdu. O arazi olmasaydı, çok daha kötü şeyler yaşanabilirdi" dedi.

Çeşme deki yangında boşaltılan sitenin sakinleri konuştu: O arazi olmasaydı...

Ildır Mahallesi'ndeki otluk alanda başlayıp önce makilik, sonra ormanlık alana sıçrayan yangına 15 helikopter, 2 uçak, 56 arazöz ve çok sayıda orman işçisi havadan ve karadan müdahale etti. Yaklaşık 16 saatte kontrol altına alınan yangında, Ildır Mahallesi yakınlarındaki Turna Boğazı Küme Evleri içerisinde kalan bazı metruk binalar yandı. Alevlerin yaklaştığı Termal Kent Sitesi boşaltıldı.

Sitede oturanlar, yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Site yöneticisi Tahir Çetmili, "Yangının büyümesi ve sitemize doğru gelmesiyle beraber jandarma ve kolluk kuvvetleri sitemizi komple boşalttı. Aslında boşaltılma esnasında yangının sitemize uzaktı. Ancak yoğun duman ve sis vardı. Ancak daha sonra alevler bize 500 metre kadar yaklaştı. Yangın bölgesiyle aramızda boş bir arazi vardı, alevler orada durdu. O arazi olmasaydı, çok daha kötü şeyler yaşanabilirdi. Sakinlerimiz oldukça endişelendi. Çoluk çocuk alıp arabaya bindiler ve sabaha kadar güvenli bir yerde arabada beklediler. Endişelenmemek mümkün değil" dedi.



'SİTE KAPISINDA 80-100 TANE ARABA YIĞILDI'

Yangınla birlikte elektriklerin ve suların kesilmesiyle birçok kişinin siteden ayrıldığını belirten Çetmili, "8-10 jandarma aracı, sürekli siren çalarak ve anons yaparak dolaşıyordu. Arazözler sitenin kapısına yığılmış vaziyetteydi. Çeşme yarımadasında bazen ufak tefek yangınlar çıkar, ancak bu çok başkaydı. Herkes bir anda kıymetli eşyasını alıp arabalarına koştu. Site kapısında bir anda 80-100 araç yığıldı. Artı olarak köy tarafından gelen arabalar, geri dönmek için bizim sitenin içinden tur attılar. Büyük yoğunluk oluştu" dedi.

Site sakini İsmail Gülbir, yangın sırasında sitenin çiftliğinde olduğunu belirterek, "Her taraf olduğu gibi yandı. Çok can gitti. Yılan, kaplumbağa, kuş hepsi telef oldu. Alevler o kadar hızlı ilerliyordu ki; koşarak değil uçarak bile kurtulamazdınız. Yırtabilmek için Usain Bolt olmak lazım" dedi. Site sakinlerinden Sedat Yerli ise yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

"Saat 22.00 gibiydi. Önce siren sesleri duyduk. Ben önce ambulans sesi zannettim. Bir trafik kazası var diye düşündüm. Ancak daha sonra komşularımızın uyarılarıyla yangını fark ettik. Çok şiddetli bir yangındı. Tehlike arz ettiği belliydi. Eve geldim, aileme durumu anlattım. Terk etmemiz gerektiği belli olduğundan hemen hazırlık yaptık. Eşyalarımızı toplayıp evi terk ettik. Jandarma da zaten uyardı. Herkes panik havasını yaşadı. Aşağıda güvenli bir bölgede site sakinleri olarak biriktik ve gelişmeleri izledik. Sabaha karşı döndüğümüzde yangın hala devam ediyordu. 15-20 helikopter havada uçuyordu" dedi.(DHA)

 
İzmir Film Festivali "en iyi" adayları belli oldu
 
Beydağ'da 2 dekar ormanlık alan yandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Film Festivali "en iyi" adayları belli oldu
Sinema Televizyoncular Meslek Birliği (ASİTEM) tarafından Kültür ve Turizm ...
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsrail-BAE anlaşmasına tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) İsrail ...
İkinci el araç satışında yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığınca yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. ...
 
Karaburun'da otluk alanda yangın
İzmir'in Karaburun ilçesinde otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.
Çeşme'de eş zamanlı narkotik denetimi
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ünlü tatil beldesi Çeşme’de ...
Gaziantep'te şüpheli ölüm sonrası tutuklama
Gaziantep'te 17 yaşındaki Duygu Delen bir apartmanın 4. katından düşerek ...
 
300 yıllık köyde 'kaçak hurdacı' tepkisi!
Kaçak moloz ve hafriyat dökümü, asbest ve kimyasal atık gibi çevre kirlilikleriyle ...
Tuğla yüklü kamyon kasası otomobilin üstüne devrildi: 1 ölü, 3 yaralı
Balçova ilçesinde, tuğla yüklü kamyonla çarpışıp, kasasının devrildiği ...
Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler oldu?
Bu hafta İzmir’de su ve ulaşım tariflerinde değişikliğe gidilecek olması, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri