POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz final
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz final
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
5 Mart 2022 Cumartesi - 08:35

Çiğli'de 7 mahalle için kritik gelişme: Planlar meclisten geçti, dönüşüm başlıyor!

Çiğli'de Köyiçi, Yakakent, Ahmet Efendi, Balatçık, Küçükçiğli, Yenimahalle ve Ataşehir mahalleleri için hazırlanan imar revizyon planları meclisten oy birliği ile geçti.  Başkan Gümrükçü, “Bu planlar Çiğli’nin planlanması amacıyla içinde bir çok öneriler bulunduran, sorunlara çözüm önerileri barındıran bir çalışmadır. Çiğli’nin dönüşüm startını bugünden itibaren veriyoruz ” dedi.

Çiğli de 7 mahalle için kritik gelişme: Planlar meclisten geçti, dönüşüm başlıyor!

GERÇEKİZMİR - Çiğli Belediyesi Mart ayı meclis oturumu Belediye Başkanı Utku Gümrükçü başkanlığında gerçekleşti.

Meclis toplantısında kritik kararlar alındı. Köyiçi ve Yakakent Mahallelerinde 50 hektarlık alanda hazırlanan  1/1000 ölçekli Uygulama İmar  Revizyonu Planı Ahmet Efendi, Balatçık ve Küçük Çiğli Mahallelerinde 166 hektarlık alanda hazırlanan  1/1000 ölçekli Uygulama İmar  Revizyon Planı , Yenimahalle ve Ataşehir Mahallelerinde 330 hektarlık alanda hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Revizyon Planları meclisten oy birliğiyle geçti.

Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı meclis üyelerinin hepsi, planlamalardan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdiler.

“SIFIR SORUN İLE MECLİSE GELDİ”

Planların meclisten geçmesi sonrası konuşan  başkan Utku Gümrükçü, planların öneminin altını çizdi. Sıfıra yakın bir sorun ile planların meclise geldiğini ifade eden Gümrükçü, “Çiğli’nin sorunlarının çözüldü, ciddi sayıda vatandaşı ve aslında Köyiçi ile Çiğli’nin tamamını ilgilendiren bir çalışma. Çiğli  1992’de  ilçe olmuş  ve şu an kuruluşunun 30. Yılı, ve 30 yıldır bu imar sorunu kanayan yaraya dönüşmüş, kentin gelişmesinin önünde prangaya dönmüş ve 30 yıldır çözülememiş bu sorunlar çözüldüğün de…  biz geldiğimiz de 2 iddiada bulunmuştuk. Birincisi Çiğli hızlı değişen bir kent, ve bu değişimi doğru yönetmek gerekiyor. İkincisi İzmir’in Kuzey kapısı olmasından dolayı ve artan nüfus nedeniyle geleceği planlamak hedefimiz vardı. Bu planlar Çiğli’nin planlanması amacıyla içinde bir çok öneriler bulunduran, sorunlara çözüm önerileri barındıran bir çalışmadır” dedi.

“TURİZM BÖLGESİ AYIRDIK”

“ Antik Kentimiz var, doğal güzelliklerimiz var, Gediz Deltamız var ve bunu tanıtmamız lazım diyoruz ama ben belediye başkanı olduğumda ilçede sadece 1 tane otel vardı” diyen Gümrükçü Çiğli’nin tanıtımı için insanların konaklayabileceği yerler gerektiğini, bu nedenle konaklama sorununu çözmek için turizm bölgesi ayırdıklarını ifade etti.

Çiğli’de hayata geçirilecek olan planlarla beraber yurtlarında yer alacağına dikkat çeken Gümrükçü, “Çiğli’ye şu an binin üzerinde öğrenci barındırabilecek yurt kazandıracağız. Hizmetlerimizi 10’nun üzerine çıkarıyor bu planlar, yurt, kreş, gibi birçok hizmeti kapsıyor.  200 dönümün üzerinde yeşil alanı da Çiğli halkına kazandırmış olacağız. Çiğli2nin 2 tane önemli sorunu ;bir denize ulaşmak iki Çiğli’de yeşil alan sayısının azlığı… Kentin içinde aktif yeşil alanı arttırmak bir zorunluluk ve boş alanlarımız var işte buraları orman, piknik alanı olarak Çiğli halkına kazandırmak çok ama çok önemli” diye konuştu.

ORTAK AKIL VURGUSU

Çalışmaların ortak akıl ile tamamlandığına vurgu yapan  Gümrükçü, “Biz bu çalışmaları uzunca bir süredir vatandaşın katılımı ile yapmaya çalışıyoruz, anketler, toplantılar, görüşmeler  gibi…  Demokratik yollarla bu çalışmalarımızı yürütüyoruz, AK Parti Grubumuz ile de fikir alışverişi yaptık. Bu planlar  kentin geleceği için büyük bir yolculuğun başlangıcıdır. Halkın da katılımıyla yüzde yüze yakın bir uzlaşıyla yeni bir dönemin başlangıcıdır. Bu kararlar bir son değil değişim hareketinin başlangıcıdır, halkın fikirleri, düşünceleri alınacak ve demokratik bir şekilde sahada daha iyisini ve en yüksek uzlaşıyı arayarak kentin geleceğini tasarlamak için bir başlangıç yapıyoruz. Ben burada emeği geçen herkese gerçekten çok ama çok teşekkür ediyorum. Bu kararların oy birliğiyle de geçmesi bizim için çok önemli çok ama çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Gümrükçü konuşmasını şöyle tamamladı;  “Bugünden itibaren sahada vatandaş ile karar vermeye, planlarımızı onların istek ve dileklerine göre gerçekleştirmeye  başlayacağız. Kent Konseyimiz de biz de Çiğli’nin dönüşüm startını bugünden itibaren veriyoruz. Katılımcı süreçleri yürütmek başarının ilk adımıdır diye düşünüyorum ve ben de bunu her zaman siyasi hayatımda da rehber edindim.”

 
SGK uyardı! Güncellemeyen hizmet alamayacak
 
Rusya'da Facebook'tan sonra Twitter'a da erişim yasağı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça Kent Konseyi 'savaşa hayır' dedi
Foça Kent Konseyi tarafından, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali konusunda basın açıklaması yapıldı.
Konak'a kadın ve sosyal politikalar merkezi!
Konak Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, ...
İzmir'de 8 Mart etkinlikleri 'kadın emeği' ile yola çıktı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri ...
 
Bergama'da 8 Mart'a özel etkinlikler
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bergama Belediyesi tarafından bir ...
Alaçatı Ot Festivali vitrine çıktı: Tema labada, sahnede Kenan Doğulu!
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen, Ege’nin enfes ...
Buca'da deprem farkındalığı!
Doğal afetlere karşı vatandaşları bilinçlendirmek için çalışmalar yapan ...
 
İzmir'de eşitlikçi afişler yarışacak!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “kadın dostu kent” vizyonu doğrultusunda ...
Karşıyaka Dayanışma Platformu yeniden umut olacak!
Karşıyaka Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle, pandemi ...
Saat Kulesi Mart’ta her perşembe maviye bürünecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı Dairesi Başkanlığı Türk Kolon ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri