POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
Sahte diplomayla 'Zimmet' vurgunu!
Sahte diplomayla 'Zimmet' vurgunu!
Şırınga çikolatadan ölüm davasında yeni gelişme
Şırınga çikolatadan ölüm davasında yeni gelişme
Aziz Yıldırım adaylığını resmen açıkladı
Aziz Yıldırım adaylığını resmen açıkladı
1 Eylül 2022 Perşembe - 08:09

Çırak yetiştirene 250 bin lira hibe desteği!

KOSGEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı kaybolmaya yüz tutmuş meslekler için geri ödemesiz 250 bin lira üst limitli destek ile kuruluş, işletme ve yetiştirme, makine ve teçhizat, tanıtım ve pazarlama başlıklarında destek verecek. Bu program çerçevesinde belirlenen meslekleri yapanlara 150, 200, 250 bin TL para desteği verilecek.

Çırak yetiştirene 250 bin lira hibe desteği!

Anadolu’nun kadim mesleklerinin sürdürülmesine destek olmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın işbirliğinde bu meslekleri sürdürenlere, istihdam oluşturma şartıyla 250 bin liraya kadar geri ödemesiz destek verilecek.

Dünya gazetesinin haberine göre, şu ana kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı 602 işletmenin ön başvurusunu kabul etti. Bu kapsamda destekten yararlanabilmek için KOSGEB veri tabanına kayıt olmak için başvurular bugün başlayacak ve 30 Eylül’e kadar devam edecek.

Ön başvurusu kabul edilen işletmeler arasında, gramofon tamircisi, ahşap işleri, bıçakçılık, bakırcılık, deri işleri ile uğraşanlar yer alıyor.

KOSGEB tarafından yürütülecek olan program, Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı olarak adlandırılıyor. Programla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’ne şu ana kadar başvuruda bulunan 800 işletmeden 602 tanesinin ön başvurusu kabul edildi. Programdan yararlanmak isteyenler, 30 Eylül’e kadar KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırabilecekler.

GERİ ÖDEMESİZ 250 BİN TL

Destek programı ile özellikle usta-çırak ilişkisini güçlendirme amaçlanırken, bu kapsamda yeni personel istihdam eden işletmelere 250 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sağlanacak.

Projeye ilişkin işbirliği protokolü, 24 Haziran’da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy arasında imzalanmıştı.

Ön başvuruda 31 farklı geleneksel meslekten işletme bulunurken, bunlar arasında; seramik (çömlek-çini), ahşap işleri, bıçakçılık, bakırcılık, deri işleri, çalgı yapımcılığı, dokumacılık gibi meslekler ön plana çıktı. Ayrıca; şapka imalatı, gramofon tamirciliği, at arabası/fayton imalatı gibi mesleklerden de başvuru geldi.

Şu ana kadar 72 ilden başvuru gelirken, en fazla başvuru İstanbul, Denizli, Gaziantep, Şanlıurfa ve Bursa illerinden geldi.

 

Ön başvuruda 31 farklı geleneksel meslekten işletme bulunuyor. Ön başvuruda 31 farklı geleneksel meslekten işletme bulunuyor. 

 

YERLİ MAKİNE KULLANANA YÜZDE 15 EK DESTEK

Geri ödemesiz 250 bin lira üst limitli destek ile kuruluş, işletme ve yetiştirme, makine ve teçhizat, tanıtım ve pazarlama başlıklarında destek verilecek.

Program ile işletme sahibinin mesleki birikimlerini aktarması için yetiştireceği personel için 150 bin liraya kadar destek sağlanacak.

Makine ve teçhizat giderleri için üst limiti 50 bin lira olan bir destek verilecek. Desteklenecek makine ve teçhizatın yeni veya en fazla 3 yaşında olmasına bakılacak. Yerli malı makine ve teçhizatta destek oranına yüzde 15 ilave edilecek.

Tanıtım ve Pazarlama Desteği kapsamında e-Ticaret sitelerine üyelik ve komisyon bedeli, dijital reklam ve tanıtım, web sayfası tasarımı ve tanıtım filmi olmak üzere toplamda 45 bin liraya kadar destek verilecek. (NTV)

 
Premier Lig'de Haaland fırtınası: 5 maçta 9 gol
 
Bir nehirde 15 ceset: 53 milyon tehlike altında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğalgaza yüzde 20 zam!
Elektrik ve doğalgaza zam geldi. Konutlarda kullanılan doğalgazın birim ...
İZTO'da Başkan Özgener yeniden aday!
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 3 Ekim ...
Soyer'den fuar açılışına damga vuran çıkış: 200 firmayı kimin için topladık?
SHOEXPO Ayakkabı ve Çanta Fuarı, Fuarİzmir'de 49'uncu kez kapılarını açtı. ...
 
Büyüme rakamları açıklandı: Beklentinin üzerine çıktı!
Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüme kaydetti. Büyüme ...
Masraflar katlandı, veliler kara kara düşünüyor!
Enflasyon, eğitim masraflarının da büyümesine neden oldu. Anaokulundan ...
Selanik'ten İzmir'e feribot seferleri başlıyor
Yunan basınında yer alan haberlere göre, Yunanistan'ın Selanik kentinden ...
 
Meclis'te 56 milyar liralık ceza affı hazırlığı!
Hazırlıkları süren çalışma kapsamında, ödeme güçlüğü içindeki dar gelirli ...
Merkez Bankası'ndan 'zorunlu karşılık'ta değişiklik
Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarında değişikliğe gitti. Banka tarafından ...
Elon Musk'tan Twitter ile ilgili yeni açıklama
Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, sosyal medya şirketi Twitter'ı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri