POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Aziz Yıldırım adaylığını resmen açıkladı
Aziz Yıldırım adaylığını resmen açıkladı
Taksiciye satırlı saldırı: Şoförün parmağı koptu
Taksiciye satırlı saldırı: Şoförün parmağı koptu
Erdoğan, Ali Yerlikaya'yı görüşmeye çağırdı
Erdoğan, Ali Yerlikaya'yı görüşmeye çağırdı
Güneş patlamaları kuraklığa çare olabilir
Güneş patlamaları kuraklığa çare olabilir
1 Mayıs 2019 Çarşamba - 11:33

Çıray'dan Kılıçdaroğlu'na saldırı ile ilgili çarpıcı mesajlar ve YSK'ya çağrı!

İYİ Parti  Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Çıray, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırı ile ilgili çarpıcı mesajlar verirken, YSK'ya da 'İstanbul' kararı hakkında çağrı yaptı.

Çıray dan Kılıçdaroğlu na saldırı ile ilgili çarpıcı mesajlar ve YSK ya çağrı!

İYİ Parti  Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray CHP Meclis Grubunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 21 Nisan 2019’ta Ankara’nın Çubuk İlçesi Akuzun köyünde yapılan çok tehlikeli linç provokasyonunun araştırılması için verdiği Meclis Araştırması Önergesinin görüşmelerinde önemli değerlendirmelerde bulundu. 

ŞİMDİLİK BİLİNMEYEN BİR MİHRAK TARAFINDAN ÇIKARILMIŞ ADETA KONTROLLÜ BİR YANGIN 
İYİ Partili Çıray, konuşmasına Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik provokasyona ilişkin açıklamasına "21 Nisan tarihi hafızalarımıza kazınmalıdır; çünkü biz o gün çok büyük bir felaketin kıyısından döndük” değerlendirmesiyle başladı.

KANLI KARDEŞ KAVGASININ KIYISINDAN DÖNÜLDÜ 
Saldırı için 'kim olduğu şimdilik bilinmeyen bir mihrak tarafından çıkarılmış adeta kontrollü bir yangın' benzetmesi yapan Çıray, söz konusu yangının bir an için kontrolden çıkıp yayılmış olması durumunda yaşanacak travmanın şiddetinin 15 Temmuz hain FETÖ darbesi kadar kuvvetli olabileceğine dikkat çekerek şunları söyledi: Kısacası, kanlı kardeş kavgasının kıyısından dönüldü. Sayın Meral Akşener'in evini basmaya çalışan korkak ahlaksızlardan sonra bu ikinci denemedir. Hümanistliğiyle bilinen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ölümcül olabilecek bir yangının içinde kaldı. Ölümcül diyorum çünkü nem azalır, rüzgâr yön değiştirip şiddetlenir, bir de bakmışsınız ki yangın önce Akkuzulu köyünü sarmış, sonra Türkiye'ye yayılmış; yerel seçimler sonrasında baharın gelişi de böylece gölgede kalmış ama çok şükür ki provokatörlerin istedikleri olmadı.

HEDEF DEMOKRASİYİ VE HUKUK DEVLETİNİ YIKMAKTIR, DOLAYISIYLA HEDEF MİLLET VE DEVLETTİR
Çıray konuşmasının devamında araştırma önergesinin kabul etmenin Meclis için bir namus meselesi olarak belirterek “Bu kontrollü yangını çıkaranlar kim olurlarsa olsunlar (..) sonuç değişmez, hedef demokrasiyi ve hukuk devletini yıkmaktı; hedef millet ve devletti” dedi. 

KILIÇDAROĞLU ŞEHİT EDİLSEYDİ SAYIN BAHÇELİ ACABA NE DİYECEKTİ? 
Daha sonra ‘siyasetin yetkili makamlarında  oturanlar yangına körükle gitmemelidirler’ diyerek MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilişkili açıklamalarını eleştiren Aytun Çıray sözlerine şöyle devam etti: 
Şimdi, Sayın Bahçeli'ye soruyorum: 2014'te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "illet", "zillet" demeden ortak hareket ettiğiniz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu şehit edilseydi ne diyecektiniz? "Sayın Kılıçdaroğlu kendini öldürtüp kardeş kavgası çıkardı." mı diyecektiniz? Ya da Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir durumu yine bir "gaz sıkışması" olarak mı tarif edecekti?

YSK’YA ÇAĞRI: ANAYASA, KANUNLARA VE İÇTİHATLARINIZA BAĞLI KALIN!
Çıray, konuşmasının son bölümünü “İstanbul’u Sayın Ekrem İmamoğlu kazanmıştır.” tespiti ışığında YSK’ya yönelik bir dizi uyarıya tahsis etti.

Çıray bu çerçevede YSK’ya şöyle seslendi: Şimdi buradan, devletimizin ve milletimizin yüksek çıkarları için, zaten tam kanunsuzluk yapmakla malul Yüksek Seçim Kuruluna seslenmek istiyorum: Önünde sonunda kaynağı ortaya çıkarılacak olan bu kontrollü yangınlar sürecine dikkat edin, sakın içine düşmeyin; Anayasa'ya, kanunlara ve içtihatlarınıza bağlı kalın.”

YSK’YI UYARIYORUM: MUHALEFETSİZ BİR SEÇİM MEŞRU OLMAZ
Çıray, YSK’nın böyle yapmaması halinde muhalefetin bu kez farklı bir tavır alabileceğini son derece çarpıcı uyarılarla ortaya koydu:  Muhalefet partileri bu defa, hukuken meşru olmayan bir kararın sonucunu meşrulaştırmak istemeyebilirler. Artık yeni bir manipülatif seçimi meşrulaştırmanın figüranı olmak istemeyebiliriz. Muhalefetsiz bir demokrasi olmayacağı gibi muhalefetsiz girilecek yeni bir seçim meşru olamaz. Sayın İmamoğlu nasıl olsa hakkını yedirmez, Anadolu yollarına düşer ama ekonomiden dış politikaya kadar zar zor kontrol altında tutulan tüm yangınların bu defa sebebi YSK olur, YSK.

Çıray konuşmasını “Bir kez daha, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsında Türk milletine geçmiş olsun diyor ve tüm şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum" sözleriyle noktaladı.

 
Narlıdere'de emekçilerle emeğin bayramı
 
Menemen Belediyespor'a prim dopingi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İl Başkanı Sürekli'den stat raporu!
Sürekli, yapımında son aşamaya gelinen Alsancak ve Göztepe Stadı ile bugüne ...
CHP'de Yücel'den Kayalar’a tebrik ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Deniz Yücel, Menderes Belediye Başkanı ...
CHP İzmir'de flaş karar: Disiplin kurulu üyesi 'disiplinlik' oldu!
CHP İzmir’de son yıllarda pek rastlanmayan bir gelişme yaşandı. İl Disiplin ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Venezuela açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela'daki darbe girişimine ilişkin, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Lideri Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. ...
Yücel'den gündeme dair açıklamalar ve 'il kongresinde aday mısınız' sorusuna yanıt!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'nin ...
 
Konak'ta siyasi fair-play, Başkan Batur ve Başdaş'tan uyum mesajları!
AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş ve Meclis Grubu, Konak Belediye Başkanı ...
CHP Lideri'nden saldırı mesajı: PKK'dan farkları yok
Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 2 yıl önce ...
YSK'dan HDP'nin KHK itirazına ikinci ret
HDP’nin KHK’lı isimlerin yerine yarışı ikinci sırada bitirenlere mazbata ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri