POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
29 Mayıs 2021 Cumartesi - 12:31

Covid-19'un laboratuvarda yapıldığı kanıtlandı mı?

Yeni bir araştırmaya göre dünyada corona virüs pandemisine neden olan Covid-19 virüsünün doğada hiçbir ‘atası’ bulunmuyor. Profesör Angus Dalgleish ve Dr. Birger Sorensen’in yaptığı araştırmaya göre virüs, Çinli bilim insanları tarafından laboratuvarda üretildi ve çeşitli tersine mühendislik yöntemleriyle yarasalardan doğal yollarla bulaşmış gibi gösterildi.

Covid-19 un laboratuvarda yapıldığı kanıtlandı mı?

Covid-19’un ortaya çıktığı ilk günden beri, virüsün ilk nereden yayıldığı, salgının bilerek ortaya çıkarıldığı ya da virüsün insan eliyle yapıldığına kadar birçok komplo teorisi ortaya atıldı. Ancak şimdiye kadar bunlarla ilgili ciddi bir araştırma yoktu. 

Yeni bir çalışma, Çinli bilim insanlarının bir Wuhan laboratuvarında Covid-19'u yarattığını, ardından virüsün yarasalardan doğal olarak evrimleşmiş gibi görünmesini sağlamak için virüsün tersine mühendislik çalışmalarıyla izlerini örtmeye çalıştığını iddia ediyor.

Makalenin yazarlarından İngiliz Profesör Angus Dalgleish, Londra St. George Üniversitesi’nde onkoloji profesörü. Dalgleish, HIV aşısıyla ilgili yaptığı çalışmalarıyla tanınıyor. Norveçli bilim insanı Dr. Birger Sorensen ise  corona virüse karşı Biocavv-19 adlı bir aşı geliştiren ilaç şirketi Immunor'un başkanı.

Çalışmadaki şok edici iddialar, Çin laboratuvarlarında 'verilerin kasıtlı olarak imha edilmesi, gizlenmesi veya kirletilmesi' suçlamalarını içeriyor ve Çin’deki bilim insanlarının susturulup ortadan kaybolmasına dikkat çekiyor.

DailyMail tarafından elde edilen ve önümüzdeki günlerde yayınlanması planlanan makale, bilim camiasında ses getirmeye hazırlanıyor. Uzmanların çoğu yakın zamana kadar COVID-19'un kökeninin başka bir şey olduğunu kesin bir şekilde reddetmişti.

VİRÜSTE İNSAN İZLERİ

Dalgleish ve Sorensen geçen yıl bir aşı oluşturma çalışmasında Covid-19 örneklerini analiz ederken, virüste yalnızca laboratuvarda manipülasyondan kaynaklanabileceğini söyledikleri parmak izleri keşfettiler.

İki bilim insanı, bu keşiflerinden sonra bulgularını yayınlamaya çalıştıklarını ancak o sırada virüsün yarasalardan veya diğer hayvanlardan insanlara doğal olarak sıçradığına karar veren büyük bilimsel dergiler tarafından reddedildiklerini söylediler.

Eski MI6 şefi Sir Richard Dearlove, bilim insanlarının teorisinin araştırılması gerektiğini kamuoyuna açıkladığında bile, fikir 'sahte haber' olarak reddedildi.

Bir yıldan fazla bir süre sonra, önde gelen akademisyenler ve medyada virüsün Çin'deki Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden kaçma olasılığını dairt haberler yayınlanmaya başladı.  Bu hafta ABD Başkanı Joe Biden, laboratuvar kazası da dahil olmak üzere virüsün gerçekten nasıl ortaya çıktığının araştırılması için talimat verdi. Biden’ın bu talimatı, Beyaz Saray’a daha önce açıklanmayan bir istihbarat raporunda, Kasım 2019’da  Wuhan enstitüsündeki birkaç araştırmacının belirtiler nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bilgisinin açığa çıkmasının ardından geldi. 

Quarterly Review of Biophysics Discovery adlı bilimsel dergide yayımlanması planlanan 22 sayfalık makalede, bilim insanları, 2002 ile 2019 yılları arasında Wuhan laboratuvarında yapılan deneylere bakarak aylarca süren analizlerini anlatıyorlar.

 
İranlı gezgin İzmir'de kaybolan 'can dostu'nu arıyor
 
Çiğli'de 3 personelin örnek davranışı karşılıksız kalmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakın temaslılar için karantina süresi uzatıldı
Sağlık Bakanlığı, varyant virüslerin yayılımının önüne geçilmesi için ...
Pandemide sigara bağımlılığı rekor kırdı
Tıp Dergisi Lancet'te yayımlanan yeni bir araştırma dünyada sigara içerenlerin ...
Son 24 saatte 164 can kaybı, 7 bin 773 yeni vaka
Türkiye'de son 24 saate koronavirüs nedeniyle 164 kişi yaşamını yitirdi ...
 
İzmir'de o grupların aşılama mesaisi başladı
İzmir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında ...
Bakan duyurdu: Yerli aşı için gönüllü aranıyor!
İ: VLP teknolojisiyle üretilen yerli Covid aşısının Faz 2 aşaması için gönüllü arandığı duyuruldu.
Bilim Kurulu Üyesi maskelere veda için tarih verdi!
Türkiye, hazirandan itibaren yoğun bir aşılama programına giriyor. 1 Haziran’dan ...
 
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
Türkiye'nin 27 Mayıs 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
Koca duyurdu: Aşılamaya bir grup daha dahil edildi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı programına öncelikli bir grubun daha ...
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
Türkiye'nin 26 Mayıs 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri