POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
17 Temmuz 2020 Cuma - 13:14

Cumhur İttifakı’nın başkanlarından Soyer'in sitemine yanıt!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, mecliste yaptığı konuşmada Aliağa Belediye Başkanı Acar ve Kiraz Belediye Başkanı Özçınar’a toplantılara katılmadıkları için sitem yöneltti. Özçınar, “Ben geçen dönem de belediye başkanıydım. Tunç Bey de belediye başkanıydı. Çok da öyle meclislere katıldığını görmedik” dedi. Acar ise, “Açıkçası biz çocuk değiliz. Birbirimize sitem edecek durumda değiliz. Hepimizin derdi İzmir. Bunlarla oyalanmanın anlamı yok. Herkes işine baksın” diye konuştu.

Cumhur İttifakı’nın başkanlarından Soyer in sitemine yanıt!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- Kiraz Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Saliha Özçınar ve Aliağa Belediyesi’nin Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Başkanı Serkan Acar, Gerçek İzmir’e açıklamalarda bulundu.

İki başkan da meclis toplantılarına katılmadıkları gerekçesiyle kendilerine sitemde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e cevap verdi.

GEÇEN DÖNEM KENDİSİ DE KATILMIYORDU!
“Büyükşehir Meclisi’ne neden katılmıyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Özçınar, “Normal şartlarda meclislere katılan bir başkanım ama Kiraz çok uzak olduğu için gün içinde gelip gitme açısından aksaklıklar oluyor. Ciddi bir problem varsa bırakıp gelemiyorum ilçemi. Ayrıca bizden 2 tane meclis üyemiz var. Gün içinde istişare halindeyiz. Onlar mutlaka katılıyor. Grup başkan vekiliyle sürekli konuşuyoruz. Ben geçen dönem de belediye başkanıydım. Tunç Bey de belediye başkanıydı. Çok da öyle meclislere katıldığını görmedik. Bunu da belirtmek isterim. Sitemde bulunurken bunu da dikkate almak lazım” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZDIR, ÖYLE DİYORSA ÖYLE OLSUN!
Hizmetler noktasında konuşan Özçınar, “‘Kiraz’ın bir talebi yok’ demiş. Buna bütün basın şahit. Bizi 5 belediye olarak topladığında bizden talepleri almıştı. ‘Hiçbir talebi bulunmadığı için yapmıyorum’ gibi bir açıklamada bulunmuş. Ona da söyleyecek bir sözüm yok. Öyle diyorsa öyle olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımızdır” açıklamasında bulundu.

BÜYÜK PROJELERİ ZATEN DEVLET DESTEĞİYLE YAPIYORUM
Özçınar ayrıca, “Onun dışında büyük projeleri ben devlet desteğiyle yapıyorum zaten. Allah bin kere razı olsun devletimizden. Sayın Cumhurbaşkanımız, Binali Bey, vekillerimiz, genel başkan yardımcımız beni hiç yalnız bırakmıyor. Bu konuda asıl görevi olan su işinde özüm istiyoruz. Mutlaka su kaynakları azalıyor ama bunun çözümünün olması lazım. Hangi çağda yaşıyoruz da tankerle su taşıyoruz. Dün kendileri de açıklama yapmış, ‘2 tankerimiz su taşıyor’ demişler. Zaten biz taşımaya karşıyız. Çözümün artık net olması lazım. İzmir’in ilçesiysek İzmir’e yakışan bir ilçe olmalıyız” ifadelerini kullandı.

BUNLAR POLEMİK YAPILACAK KONULAR DEĞİL
Aliağa Belediye Başkanı Acar da, “Bunlar polemik yapılacak konular değil. Biz belediye olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir takım proje hazırlıklarımız var. Önümüzdeki süreçte kamuoyuyla da paylaşacağız. Aliağa’ya hizmet edecek önemli projeler için çalışmalar yapıyoruz. Bunların gerçekleşmesi için mücadele veriyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte Aliağa’ya hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

ÇOCUK DEĞİLİZ!
Acar ayrıca, “Açıkçası biz çocuk değiliz. Birbirimize sitem edecek durumda değiliz. Hepimizin derdi İzmir. Şehrimiz, ilçemiz kalkınsın, bunlarla oyalanmanın anlamı yok. Herkes işine baksın. Gayemiz nedir? Tunç Bey İzmir’e hizmet ediyor, biz ilçemize hizmet ediyoruz. Bunlar konuşulacak şeyler değil, bizler çocuk değiliz. O geldi, bu gelmedi diye tartışacak halde değiliz. Biz Büyükşehir’in tüm faaliyetlerini takip ediyoruz. Orada meclis üyelerimiz bizi temsil ediyorlar. Onun dışında belediye başkanı olarak dahil olmamız gereken konular olursa tabii ki katılırız. Katılma ya da katılmama konusunda bir kararımız söz konusu değil. Gerekli gördüğümüzde katılırız, gerekli görmediğimizde katılmayız. İlçemizi ilgilendiren, önemsediğimiz bir konu olursa geliriz. Onun dışında zaten arkadaşlarımız sürekli gündemi takip ediyorlar, biz de takip ediyoruz. Özel bir katılmama ya da katılma kararımız yok” diye konuştu.

 
Ayasofya'da ilk cuma namazına 500 kişi alınacak
 
Suriye'de operasyon: 5 kişi PKK'dan kurtarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Gümrükçü’den kardeş belediyelere dayanışma mektubu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli’nin yurt dışında bulunan kardeş ...
Batur'dan 'borç' isyanı: Bıçak kemiğe dayandı!
Belediyelerin kamu borçlarının had safhaya çıktığına dikkat çeken Konak ...
Narlıdere metrosunda son viraj: Raylara ilk kaynak Soyer'den!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi sürecine rağmen çalışmalarını ...
 
Kurban satış yerlerine ücretsiz servis
Bayraklı Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı. ...
Buca'nın bilim üssü Türkiye'yi temsil edecek
Buca Belediyesi’nin bilim üssü Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, ...
Bornova Belediyesi'nden istihdam köprüsü
Bornova Belediyesi, vizyon projesi Altın Bilezik ile istihdam sağlamaya ...
 
Menderes'te bayramlıklar belediyeden
Menderes Belediyesi tarafından Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi ailelerin ...
Büyükşehir'de 9 saatlik meclis mesaisi: AK Parti'den eleştiri yağmuru, Soyer'den toplu yanıt!
Büyükşehir Meclis Toplantısı ve İZSU Genel Kurulu aralıksız 9 saat sürdü. ...
Büyükşehir Meclisi’ne davetsiz misafir!
Kültürpark’ta bulunan 1 Nolu Hol’de gerçekleşen meclis toplantısında ilginç ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri