POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
28 Aralık 2023 Perşembe - 15:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 günde 59 teröristi gömdük

Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Sınır ötesi operasyonları sürüyor. Teröristleri inlerinde imha ediyoruz. 12 şehidimiz oldu, 3 gün içinde 59 teröristi gömdük.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 günde 59 teröristi gömdük

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya muhtarlıklarla ilgili talimat verdi.

Erdoğan, ''Muhtarlarımızı kimseye ezdirmeyiz. Buradan İçişleri Bakanımıza talimat veriyorum; muhtarlıklarımızın günümüz şartlarına göre yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmaları mutlaka gündeme alalım.'' diye konuştu.

SAKARYA'DA 10 KİŞİNİN CAN VERDİĞİ TRAFİK KAZASI

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Öncelikle bu sabaha karşı Kuzey Marmara Otoyolu'nda meydana gelen kazada hayatını kaybeden 10 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralanan 59 vatandaşlarımızın tedavilerine süratle başlanmıştır. Soruşturma titizlikle yürütülüyor. Sürücülerimizi daha dikkatli olmaya çağırıyorum. Lütfen hep birlikte daha sorumlu davranalım.

''MUHTARLAR DAİRE BAŞKANLIĞI KURDUK''

2024 senesinde 51 ilimizde daha 179 muhtar hizmet binamızın yapımına başlıyoruz. Muhtarlarımızın maaşlarını yaptıkları iş ile mütenasip seviyeye getirdik. 2002'den itibaren muhtarlarımızı her alanda destekledik. Muhtarlar Daire Başkanlığı kurduk.

MUHTARLIKLARLA İLGİLİ YENİ TALİMAT

Muhtarlarımızı kimseye ezdirmeyiz. Buradan İçişleri Bakanımıza talimat veriyorum muhtarlıklarımızın günümüz şartlarına göre yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmaları mutlaka gündeme alalım. Biz buralara 'Muhtar bile olamaz.' manşetlerini çiğneyerek geldik. Muhtarlıklarımızın işlevlerinin yeniden düzenlenmesi daha etkin hale getirilmesi düşünülebilir.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU

Düşmanlarımız son 40 yıldır PKK ve uzantıları eliyle aynı sinsi ve hain emelin peşinde koşuyor. Amaç bunu topraklarımızdan kazıyıp atmaktır. Bugüne kadar emellerine ulaşamadılar ama asla da vazgeçmediler. Biz de son 21 yıldır bu coğrafyada yaşamanın bedelini neredeyse her gün ödedik ve ödüyoruz.

''KARARLI BİR ŞEKİLDE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ''

Asıl mesele ülke içinde birilerinin hala Türkiye'nin bölgesinde neye tekabül ettiğinin farkına varamamış olmasıdır. Dış politikadan terörle mücadeleye kadar her konuda bu çarpıklığın tezahürleri ile karşılaşıyoruz. Devletimizin üniter yapısını korumak milli bekamızın teminatı olan tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet ilkesini gözetmek bizim kırmızı çizgimizdir. Bunların yıpratılmasına fırsat veremeyiz.

''12 ŞEHİDİMİZ OLDU, 3 GÜN İÇİNDE 59 TERÖRİSTİ GÖMDÜK''

Kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Dünyaki risk ve tehditlerin hiçbirine prim vermedik. Güvenlik ikliminin bozulduğu bir dönemde Türkiye yakın tarihinde önemli terörle mücadele harekatlarını gerçekleştirmiştir. Sınır ötesi operasyonları sürüyor. Teröristleri inlerinde imha ediyoruz. 12 şehidimiz oldu, 3 gün içinde 59 teröristi gömdük. 22 Aralık'tan beri icra edilen harekatlarda 59 terörist etkisiz hale getirildi.

''TERÖR ÖRGÜTÜ İÇİN KRİTİK ÖNEMDE 70 TESİS VURULDU''

Terör örgütü için kritik önemde 70 tesis vuruldu. Bunların içinde adeta petrol rafinerileri var. Durmayacağız nerelerde bunlar için bu tür kaynaklar varsa onların bu kaynaklarını vurarak yok edeceğiz yok ediyoruz. Bu operasyonlarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Kuzey Irak'taki operasyon bölgemiz coğrafi bakımdan gerçekten çok zor bir yer. Teröristler bu zorluğu kullanarak 40 yıl boyunca ülkemiz topraklarına rahatça girip çıktılar kan döktüler.

''BAHARLA BİRLİKTE YENİ ÜS BÖLGELERİMİZİN ALT YAPILARINI TAMAMLAYACAĞIZ''

Askerlerimizin operasyon yürüttüğü yerler öylesine zor şartlara sahip ki kalıcı üs bölgesini hemen kurmak mümkün olmuyor. Ama durmuyoruz üzerine üzerine gidiyoruz. İnşallah baharla birlikte yeni üs bölgelerimizin alt yapılarını tamamlayacağız. Kuzey Irak'ta kalıcı üs bölgeleri için yollar yaptık.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Bunlar PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz diyerek Irak/Suriye tezkeresine bölücü örgütün siyasi uzantıları ile beraber ret oyu vererek hapisteki teröristlere selam göndererek Meclis'te teröre karşı ortak irade sergilenen bildiriye imza atmaktan kaçarak terör örgütüne şaşı baktıklarını göstererek teröröle mücadele gibi bir dertlerinin olmadığını açıkça ortaya koymuşlardır. Bu mesele parti meselesi değil ülkemizin beka meselesidir. Siyaset kurumu güçbirliği içinde hareket etmeli. Ülkemizin tek derdi terörle mücadele olsa güvenlik güçlerimiz ile bunun üstesinden geleceğimizden hiçbir şüphemiz yoktur. Ama coğrafyamızın bize dayattığı başka sınamalarla da karşı karşıyayız. Deprem, iklim değişikliği gibi küresel sorunlar bunlardan biridir.''

 
Cinayeti böyle savundu: Manifestonun katı kuralları vardır!
 
Merkez Bankası rezervlerinde yeni rekor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bağcıoğlu'ndan İzmir'de şehit aileleri derneğine ziyaret
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İzmir'de Şehit Aileleri ve ...
Saygılı'dan CHP'ye dönüşüm ve yatırım çıkışı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Ekonomi Üniversitesi Siyaset ...
CHP’li Temiz: Sendikalar ile birlikte uyum içerisinde çalışacağız
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde ziyaretlerine ve saha çalışmalarına ...
 
Yılmaz'a yolsuzluk ve milli gelir tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu ...
CHP lideri Özel'den asgari ücret tepkisi!
CHP, asgari ücrete yapılan zammın yetersiz olduğu görüşünde. CHP Genel ...
CHP’de o ilçede dengeleri alt üst eden gelişme: En güçlü isim adaylıktan çekildi!
CHP’nin uzun süredir yüzünün gülmediği Kiraz’da örgütün üzerinde birleştiği, ...
 
CHP'li Aday Adayı Yılmaz'a STK'lardan tam destek!
CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Ali Yılmaz, CHP'nin adaylarını ...
CHP'den asgari ücret açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, açıklanan 17 bin 2 liralık ...
Can Atalay dosyası yeniden Yargıtay'a gönderildi
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin ikinci kez "hak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri