POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
6 Mart 2024 Çarşamba - 09:40

DEÜ'nün projelerine TÜSEB desteği

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ), Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ‘2023 yılı B Grubu 2. Dönem Ar-Ge Proje Destek Programı’ kapsamında Proje Yönetimi ve Destek Daire Başkanlığı’na sunduğu 4 projesi, TÜSEB desteği almaya hak kazandı.

DEÜ nün projelerine TÜSEB desteği

Türkiye’nin saygın devlet araştırma üniversitelerinden birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ), Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ‘2023 yılı B Grubu 2. Dönem Ar-Ge Proje Destek Programı’ kapsamında Proje Yönetimi ve Destek Daire Başkanlığı’na sunduğu 4 araştırma projesi, TÜSEB desteği almaya hak kazandı. Geliştirdiği projeler ile destek almaya hak kazanan DEÜ Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Şerife Esra Erdal Bağrıyanık, Doç. Dr. Ayşe İpek Polat, DEÜ Fen Fakültesi’nden Prof. Dr. Hülya Ayar Kayalı ve Doç. Dr. Pelin Balçık Erçin’i tebrik eden DEÜ Rektör Vekili ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana sağlık bilimlerine sunduğu katkılara dikkat çekti. DEÜ’nün alanında öncü sağlık araştırmaları ve geliştirdiği projeler ile sağlık bilimlerinde kendini kanıtladığını ve Türkiye’de önemli bir marka haline geldiğini kaydeden Rektör Vekili Ak, “Mensuplarımızın özverili çalışmalarının saygın bilim kuruluşları tarafından takdir ve destek görmesi ise bizler için gurur kaynağı olmayı sürdürüyor” dedi.

“GELECEĞİ YENİDEN İNŞA EDİYORUZ”
Sağlık bilimlerinin günümüzde nitelikli eğitim, yüksek teknoloji, AR-GE ve inovasyon etrafında şekillendiği belirten Rektör Vekili Ak, bu kavramların yükseköğretim öncülüğünde yenilenmesi ve geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. DEÜ’nün sağlıktan medikale, biyomühendislikten klinik araştırmalara kadar farklı alan ve branşlarda bilimsel araştırmalar yürüttüğünü aktaran Ak, “Araştırma Üniversitemiz, bilime gönül vermiş akademisyen ve öğrencileri ile yeni projeler geliştirmeye, umut vaat eden çalışmalara imza atmaya ve geleceği yeniden inşa etmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

DESTEK ALAN PROJELER
DEÜ Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Şerife Esra Erdal Bağrıyanık’ın ‘İnsan Karaciğer Fibroz Organoid Modelinin Hücresel Karakterizasyonu ve P53 İle Düzenlenen Hücre Dışı Matriks Değişikliklerine Yönelik Mekanizmaların Belirlenmesi’ ve Doç. Dr. Ayşe İpek Polat’ın ‘Pyroxd2: Mitokondriyal Hastalık Nedeni Bir Gen Olabilir Mi?’ adlı araştırma projeleri TÜSEB desteği almaya hak kazanırken; DEÜ Fen Fakültesi’nden Prof. Dr. Hülya Ayar Kayalı’nın ‘Hücre Adhezyon Moleküllerine Hedefli Bir İlaç Taşıma Sisteminin Geliştirilmesi’ ve Doç. Dr. Pelin Balçık Erçin ise ‘Fotodinamik Terapi Uygulamasında İlaç Aday Molekül Ps-5a'nın Hpv Pozitif/Negatif Servikal Kanser Türlerinde Etkinliğinin İncelenmesi’ adlı projeleri TÜSEB’den proje desteği almaya layık görüldüler.

 
Kırkpınar 'genç' projelerini anlattı: 10 bin TL burs vaadi
 
8 Mart'ta Dengin Ceyhan ile kadın ezgileri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de korkunç kaza, korkunç son!
Bayraklı ilçesinde, kontrolden çıkarak önce bariyere, ardından da aydınlatma ...
İzmir'de sokak ortasında silahlı kavga!
İzmir'in Çiğli ilçesinde çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı.
İzmir'de kaçakçılık operasyonunda 29 gözaltı
İzmir'de polis ekiplerinin düzenlediği kaçakçılık operasyonlarında 29 şüpheli gözaltına alındı.
 
İzmir'de feci ölüm: Ekmek parası yolunda can verdi
Karşıyaka ilçesinde yolun karşısına geçmek isterken bir TIR'ın çarpıp, ...
Vahşet: Yeni doğan bebeği 1. kattan attılar!
İstanbul'da, insanın kanını donduran bir olay yaşandı. Pendik'te yeni ...
İzmir'de askeri helikopter boş araziye zorunlu iniş yaptı: 1 yaralı
Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nden havalanan askeri helikopter, Urla ilçesi ...
 
Eski EÜ Rektörü Hoşcoşkun'un yargılandığı davada flaş karar!
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında hakkında "Silahlı ...
Diyarbakır’daki arazi katliamından yeni görüntüler!
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde geçen yıl iki aile arasında arazi anlaşmazlığı ...
İzmir'de hayata sağanak darbesi: Yağışlar ne kadar sürecek?
İzmir'de etkili olan sağanak, ulaşımda aksamalara neden oldu.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri