POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İstanbul'da bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var!
İstanbul'da bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var!
Bakan Yerlikaya’dan trafik raporu
Bakan Yerlikaya’dan trafik raporu
ABD'den Hamas ve İsrail'e çağrı!
ABD'den Hamas ve İsrail'e çağrı!
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz final
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz final
14 Aralık 2022 Çarşamba - 11:15

DEÜ'nün tartışmalı arazi satışında yeni gelişme: Varisten ihtarname!

Yurt yapılması şartlı bağışla mülkiyeti DEÜ'ye geçen İnciraltı Mahallesi'ndeki arazinin satışı gündemdeki yerini koruyor. CHP İzmir Milletvekili Sertel'den DEÜ Rektörü Hotar ile karşı karşıya geldiği tartışmada yeni bir belgeli çıkış geldi. Sertel, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne kız yurdu yapılması şartıyla bağışlandığı halde satılan arazi için hayırsever Ferhan Şahinci’nin oğlu ve tek mirasçısı Erin Şahinci, DEÜ Rektörlüğüne ihtarname göndererek arazinin üç gün içinde iadesini istediğini duyurdu. 

DEÜ nün tartışmalı arazi satışında yeni gelişme: Varisten ihtarname!

Mülkiyeti bağışla Dokuz Eylül Üniversitesi’ne (DEÜ) geçen İnciraltı Mahallesi’ndeki 3 bin 140 metrekarelik arazinin satışı kent gündemine damga vurdu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel üniversitenin bağışla elde ettiği araziyi satarak rant elde etmek istediğini vurgulayarak yaptığı açıklamalarla tartışmanın fitilini ateşledi. 

CHP İzmir Milletvekili Sertel, DEÜ’nün arazinin için ihale yapacağı gün ise bağışçı Ferhan Şahinci’nin oğlu Erin Şahinci’nin satışına karşı dava açacağını duyurdu. 

Arazi tartışmaların gölgesinde 2 Aralık günü kapalı zarf usulüyle yapılan ihaleye çıktı. İhaleyi 16 milyon 600 bin liralık teklifle Ahmet Enver Atagül kazandı. 

İhalenin ardından bu kez DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’dan konuyla ilgili önemli açıklamalar geldi. İddialara tepki gösteren Hotar söz konusu arazinin satışından elde edilecek gelirin yurt yapımı için kullanılabileceğini ve İYTE ile yapılan sözleşmenin de hukuken karşılığı olmadığını belirtti. Hotar açıklamasında taşınmazın bulunduğu arazinin 3. derece sit alanında olduğunu da belirtirken imara açık olmadığını ve üzerine bir bina yapma imkanı bulunmadığını vurguladı. 

Tartışmalı arazi satışı kent gündemindeki yerini korurken, CHP İzmir Milletvekili Sertel belgelerle yeni bir çıkışa imza attı.


İHTARNAME: 3 GÜN İÇİNDE İADE ET! 
CHP İzmir Milletvekili Sertel, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne kız yurdu yapılması şartıyla bağışlandığı halde satılan arazi için hayırsever Ferhan Şahinci’nin oğlu ve tek mirasçısı Erin Şahinci, DEÜ Rektörlüğüne ihtarname göndererek arazinin üç gün içinde iadesini istediğini duyurdu. 

İhtarnamede “İş bu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren üç iş günü içerisinde, tapu devir işlemlerinin ifa edilmesine, aksi takdirde aleyhinizde Tapu iptal tescil davası ve sair davalar ikame olunacağı ile mahkeme masrafları ve ücreti vekaletin tarafınıza aidiyetini ihtaren bildiririm” denildi.

13 Aralık 2022 tarihinde DEÜ Rektörlüğüne gönderilen ihtarnamede arazinin bağış sürecine ve sonraki gelişmelere yer verilerek, şu ifadeler kullanıldı:

SATIŞ BAĞIŞLAMANIN AMACINA UYGUN DEĞİL
“Yaklaşık sekiz yıl önce yapılan bağış sözleşmesi gereğini bugüne kadar yerine getirmeyen Üniversitenize, müvekkillerden Ferhan Şahinci daha evvel defaatle yurt yapımı konusunda müracaat etmiştir. Müracaatlarından sonuç alamayan müvekkil Ferhan Şahinci 07.08.2017 tarihinde İzmir Valiliğine müracaatla, kız yurdunun yapılması işlemlerinin hızlandırılması amacıyla yardım talebinde bulunmuştur. Yine sonuç alınamamış ve son olarak 17.05.2019 tarihinde müracaat ederek bağıştan vazgeçtiğini ve taşınmazın kendisine iadesi yönünde işlem gereği istemiştir. Müvekkilin haklı talebine karşılık, Rektörlüğünüz İdari ve Mali İşler Başkanlığınca 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 40. maddesine istinaden bağışlanan taşınmazın iadesi kararınızı Valiliğe ve Balçova Tapu Müdürlüğüne bildirmiştiniz. Belirtilen konuda işlemler devam ederken; müvekkillerden Ferhan Şahinci 17.08.2020 tarihinde vefat etmiştir. Halen konu ile müvekkilin oğlu ve taşınmazın bağış yapıldığı tarihte ¾ oranında hissedarı olan Erin Şahinci ilgilenmektedir. İlgili taşınmazın satılması amacıyla gerçekleştirilen 02.12.2022 tarihli ‘Bağışlamanın amacına uygun olmayan’ ihalenin iptali gerekmektedir.”

SERTEL HOTAR’A SESLENDİ: İMZANIN ARKASINDA DUR VE İADE ET
Konuyla ilgili açıklama yapan Sertel, DEÜ Rektörü Fatma Seniha Nüket Hotar’a seslenerek, şunları söyledi:
Ben buradan Sayın Rektör’e tekrar sesleniyorum. Biz Dokuz Eylül Üniversitesi’ni çok seviyoruz. Gençliğimizin en güzel üniversitelerinden biriydi. Ege Üniversitesi ve dokuz Eylül Türkiye’nin göz bebeğiydi. Ne zaman ki siz o üniversiteye rektör olarak atandınız; o üniversiteyi perişan ettiniz. Ve o üniversitedeki bütün öğretim üyelerini huzursuz ettiniz. Ve üniversite içerisinde siyaset yaptınız. Liyakatı bıraktınız. Kamunun mallarını yok pahasına satma yoluna gittiğiniz gibi şartlı bağışlanan araziyi satarak haksız ve hukuksuz uygulama yaptınız. Yol yakınken dönün ve geçmişte iade edeceğinize ilişkin imzaladığınız belgenin arkasında durun. Ve bu araziyi gerçek sahiplerine iade edin. Çünkü onlar oranın yurt yapılmasını istiyorlar. O nedenle Fatma Seniha Nüket Hotar, hukuksuz ve geçerli olmayan bir ihale gerçekleştirmiştir. Bunun iptali gerekmektedir.

 
Göztepe'nin Rize'de yüzü gülmüyor
 
ELİDAŞ yeni yatırım kapasitesini de doldurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Bakanlığa gitmeseydik Erdoğan konuşmayacaktı"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismara ...
CHP'de Soyer'in mesajları sonrası kulisler hareketlendi: Kimlerin adı geçiyor?
CHP İzmir’de Soyer’in il yönetimiyle ‘yeni il başkanı’ gündemiyle gerçekleşen ...
CHP İzmir'de kritik zirve, Soyer ve Yücel'den 'yeni başkan' mesajları!
CHP'de 'yeni il başkanı' gündemiyle kritik bir zirve gerçekleştirildi. ...
 
Erdoğan ile Bahçeli'den 1 saatlik zirve!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı ortağı Cumhurbaşkanı ...
İzmir gündemine damga vuran satışta yeni çıkış: İmara mı açılacak?
Yurt yapılması şartlı bağışla mülkiyeti DEÜ'ye geçen İnciraltı Mahallesi'ndeki ...
'6 yaşında gelin skandalı': CHP İzmir'den tepki seli ve istifa çağrısı!
Türkiye ‘6 yaşında gelin’ skandalıyla çalkalanıyor. H.K.G’nin 6 yaşında ...
 
CHP İzmir’de atanan son il başkanından çarpıcı mesajlar!
CHP İzmir’de gündem milletvekilliği aday adaylığı için istifasına kesin ...
CHP başörtüsü için rapor hazırlayacak!
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla parti hukukçuları ...
Çavuşoğlu'ndan 'Suriyelilerin geri dönüşü' açıklaması!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şam'la görüşmelerin istihbarat örgütleri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri