POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
4 Ekim 2022 Salı - 15:50

DİSK'ten Soyer'e destek ve kumpas vurgusu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Türkiye gündemine oturan 9 Eylül konuşmasının ardından İçişleri Bakanlığı Soyer hakkında 3 ayrı soruşturmaya izin verdi. DİSK gelişmelerin ardından yaptığı açıklamada Soyer’e destek mesajı verirken, ‘kumpas’ vurgusunda bulundu.

DİSK ten Soyer e destek ve kumpas vurgusu!

GERÇEKİZMİR - İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılı’nda 9 Eylül günü düzenlenen etkinliklerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuşmasının ve Padişah Vahdettin hakkındaki sözlerinin yankıları sürerken konu ile ilgili Soyer’e dava açılacağı iddia edilmişti.

Yaşananların ardından İçişleri Bakanlığı Soyer'e 3 ayrı konuda soruşturma izni verdi.

İçişleri Bakanlığı ilk olarak, 1987 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çankaya’daki 6,6 dönümlük arazisini vererek yüzde 23,3’le hissedarı olduğu Hilton Oteli’ni soruşturma konusu yaptı. Burhan Özfatura’nın başkanlığı döneminde inşa edilen otelin otopark gelirlerinin yüzde 50’sinin İzmir Büyükşehir’e verilmesi gerekirken yıllar boyunca tahsil edilmediği gerekçesiyle Tunç Soyer’in yanı sıra eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve belediyenin mali hizmetler ile genel sekreterlik birimlerinde görevli beş kişi hakkında soruşturma izni verildi.

Bir başka soruşturma izni ise Grand Plaza A.Ş.’nin yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ayşen Uysal hakkında. Fransa’da yaşadığı belirtilen Prof. Dr. Uysal’ın belediye iştiraki Grand Plaza’nın yönetiminde yer almasına karşın yönetim kurulu toplantılarına katılmadan maaş aldığı iddiaları üzerinden de Bakanlık tarafından soruşturma izni verildi.

Son soruşturma izni ise Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminden. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yüzde 50 oranında hibe alınarak 2017’de Seferihisar Belediyesi’ne ait 6,5 dönümlük araziye kurulan ve daha sonra S.S. Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne devredilen tesis için çevre koruma kurulundan gerekli izinlerin alınmadığı gerekçesiyle Tunç Soyer ve bazı belediye görevlileri hakkında soruşturma izni verildi.

DİSK’TEN SOYER’E DESTEK VE KUMPAS VURGUSU!

Soyer’in 9 Eylül günü yaptığı konuşma ülke gündeminde yerini alırken AK Parti ve CHP’yi bir kez daha karşı karşıya getirdi. Ardından İçişleri Bakanlığı’nın Soyer hakkında 3 ayrı soruşturma izni vermesi tartışmaları tekrar alevlendirirken Devrimci İşçi Sendikaları Ege Bölge Temsilciliği ve Genel-İş Sendikası İzmir Şubeleri imzası ile yapılan açıklamada Soyer’e destek geldi.

HEDEF GÖSTERME KAMPANYASI

Açıklamada ‘kumpas’ vurgusu yapılırken, Soyer’e destek mesajları verildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

09.09.2022 tarihli İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun kutlama törenine katılımın yoğunluğu, katılımın coşkusundan fazlası ile rahatsız olan AKP , İBB Tunç Soyer’in , Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesinden alıntı yaptığı konuşmasını bahane ederek adeta hedef gösterme kampanyası örgütlemeye çalışmıştır.

Hayat pahalılığı altında ezilen, emekçi kitleleri üzerinde iktidar yetkisini hızla tüketen AKP istediği etkiyi yaratamayınca bu kez “bağımlı yargı” erkini harekete geçirerek İBB Tunç Soyer’i yargılamanın hazırlığını yapmaktadır.

Ülkede gri pasaportla adam kaçıranlara soruşturma açma, rüşvet yiyeni büyükelçi ata, ekonomik kriz yaşanamayacak kadar yüksek olduğu, enflasyon oranının %186 seviyesine ulaştığı, insanların geceleri yataklarına aç yattığı bir ortamda yönetenlerin yönetemediği bir durumda seçim üzeri gündem değiştirmek ve ayrıştırıcı bir dille manipüle ederek suni gündemlerinizi yaratıyorsunuz.

Biz Emekçiler oynanan oyunun farkındayız. İzmir Büyükşehir belediyesinin İzmir halkının oldukça yüksek oyunu alarak seçilmiş başkanına geçmişte olduğu gibi bir kez daha kumpas kurulmaya çalışılmaktadır. Bu asla kabul edilmez. Emekçiler oylarına ve oyları ile seçilen İBB başkanına sahip çıkacaktır.

 

 
Baro'dan 4 Ekim açıklaması: Hayvana şiddete caydırıcı ceza çağrısı
 
Büyükşehir'den harita açıklaması: Biz hazırlamadık!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baro'dan 4 Ekim açıklaması: Hayvana şiddete caydırıcı ceza çağrısı
İzmir Barosu tarafından 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde İzmir Adliyesi’nde ...
Arabuluculuk tarifesine yüzde 100 zam
Arabulucuya ödenecek ücret tarifesinde değişikliğe gidildi. Yeni ücret ...
Dezenformasyon yasasına karşı maskelerle açıklama
Medya Dayanışma Grubu bileşeni basın meslek örgütlerinin yöneticileri, ...
 
Yakayı ele verdi: Şampuan kutusunda metamfetamin!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde durdurulan otomobilde yapılan aramada, 4 ...
İzmir'de operasyon: Binlerce şişe ele geçirildi!
Ticaret Bakanlığı gümrük muhafaza ekiplerince İzmir'de gerçekleştirilen ...
Darbedilen kadına yardım eden Alpay'ı öldürenler için istenen ceza belli oldu!
İzmir'in Çeşme ilçesinde, gece kulübü önünde darbedilen kadına yardım ...
 
'Müsilaj'ın İzmir ayağında kritik gelişme!
İzmir'de 'Müsilaj-2 Operasyonu' kapsamında 'Camgöz' ve 'Beldekler' çetelerine ...
İzmir'de Kuran-ı Kerim yakanlara tutuklama!
Sosyal medyada yayımladıkları videoda Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yaptıkları ...
Havaya ateş ettiği için uyaran komşusunu vurdu!
Bursa'da, evinin penceresinden tabanca ile havaya ateş eden Kadir A., ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri