POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-17' operasyonu
Uyuşturucu tacirlerine "Narkoçelik-17" operasyonu
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
25 Temmuz 2022 Pazartesi - 13:46

DİSK'ten şiddet isyanı: Şoförüme dokunma!

DİSK Genel-İş Sendikası 1 Nolu Şubesi, ESHOT şoförlerinden Burçin Akça’nın görevi başındayken saldırıya uğramasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Her an saldırı kaygısı altında değil, güvenli çalışma istiyoruz” denildi.

DİSK ten şiddet isyanı: Şoförüme dokunma!

DİSK Genel-İş Sendikası 1 Nolu Şube, son zamanlarda ESHOT şoförlerine yönelik artan saldırılara karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Sendika binasında düzenlenen açıklamada basın metnini DİSK Genel-İş 1 Nolu Şube Yöneticisi Meral Tekin okudu. Son olarak ESHOT şoförlerinden Burçin Akça’nın görevi başındayken darp edildiğini anlatan Tekin, “Görevi başındayken, kamu hizmeti yürütenlere karşı bu şiddeti uygulayanlara en ağır cezanın uygulanmasını istiyoruz. Her an saldırı kaygısı altında değil, güvenli çalışma istiyoruz. Güvenlik güçlerinin gerekli önlemleri almasını bekliyor, İzmir halkını bu magandalara karşı dayanışmaya çağırıyoruz” vurgusu yaptı.

GÜVENLİ ÇALIŞMA İSTİYORUZ
ESHOT şoförlerine yönelik artan şiddet olaylarına karşı önlem alınması gerektiğini kaydeden Pekin, “ESHOT’ta çalışan üyelerimize yönelik şiddet durmuyor. İzmirlilere gece gündüz demeden hizmet veren, canlarımızı emanet ettiğimiz ESHOT şoförleri magandalar tarafından saldırıya uğruyor. En son üyemiz, arkadaşımız Burçin Akça Alsancak Talatpaşa Caddesi’nde direksiyon başında görevini yaparken darp edilmiştir. Arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi ve dayanışma duygularımızı gönderiyoruz. Bu şehrin insanlarını taşıyan, işlerine, ailelerine, evlerine güvenle ulaşmalarını sağlayan ESHOT şoförleri şiddetin hedefi haline geliyor. ESHOT şoförleri, ‘Sizin canınınız bize emanet, bizim canımız kime?’ diye haklı olarak soruyor. Şiddetten arındırılmış bir toplum için suçların cezasız kalmaması gerekiyor. Şiddetten arındırılmış bir toplum için yasaların herkes için eşit işlemesi, toplumsal barışın sağlanması, adaletin sağlanması gerekiyor. Unutmamak gerekir ki; demokratik, eşit ve adaletli bir toplumda bireysel şiddet de azalır. Görevi başındayken, kamu hizmeti yürütenlere karşı bu şiddeti uygulayanlara en ağır cezanın uygulanmasını istiyoruz. Her an saldırı kaygısı altında değil, güvenli çalışma istiyoruz. Güvenlik güçlerinin gerekli önlemleri almasını bekliyor, İzmir halkını bu magandalara karşı dayanışmaya çağırıyoruz. Şoförüme dokunma diyoruz” ifadelerini kullandı.

SALDIRIYI KINIYORUZ
ESHOT şoförlerine yönelik saldırıları sert bir dille kınayan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “Bugün üyelerimizle birlikte bu şiddetin durmayacağına bildiğimiz için bu açıklamayı yapıyoruz. Pozitif ayrımcılık olsun diye 110-120 kadın arkadaşımız ESHOT’ta işe başladı. Başlatılan uygulama sonunda kadın arkadaşlarımız bu sömürü düzeni içinde hizmet etmeye çalışırken yapılan saldırıları kınıyoruz. Bu saldırılar AKP’nin ayak oyunlarıysa İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT’u arkadaşlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Arkadaşlarımıza sahip çıkılmazsa vereceğimiz cevabı İzmir kamuoyu bilmektedir. Hiçbir arkadaşımız bu kente hizmet ederken yalnız değildir” açıklamasını yaptı.

 
AK Partili Dağ'dan Bornova mesaisi!
 
Soyer’den opera binası açıklaması ve ‘yüzde 500’ yorumu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zehir operasyonunda 3 tutuklama
Bayraklı ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle gözaltına ...
Yangın kulübesinde mahsur kalan köpeğin kahramanı oldu!
Buca ilçesinde 10 gün önce çıkan hurda araç yangınında, alevlerin sıçradığı ...
Hırsız sandığı motosikletliye otomobiliyle çarptı!
Veteriner hekim E.Y. (37), motosikletini çalan kişi zannettiği motosikletli ...
 
Çöp evde esir kalan çocukla ilgili yeni gelişme
Bursa'da kirasını ödemediği için icra takibi başlatılan Kamuran Pınar ...
İzmir'de çifte kumar baskını!
İzmir'in Bornova ilçesinde, kumar oynayan 82 kişiye 149 bin lira para cezası kesildi.
Estetik ameliyat bitkisel hayata soktu!
Estetik ameliyatında bitkisel hayata giren Sabrina Abbas, 4 yıl hastanede ...
 
LGS yerleştirme sonuçları açıklandı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında ...
Korkutan 'risk haritası' uyarısı: O binalar yeniden yıkılabilir!
Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Kararı’nın riskleri ...
İzmir'de yine kavurucu hafta!
İzmir'de yeni haftada da termometreler tavan yapacak, kent merkezinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri