POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz final
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz final
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
2 Şubat 2024 Cuma - 10:09

Demir’den ‘tekno-belediyecilik’ vaadi, çarpıcı sandık ve ‘Kaya' mesajları!

CHP’nin Torbalı Belediye Başkan Adayı Demir, CHP’nin yüzde 50’nin üzerinde oyla ilçede seçimi kazanacağını iddia etti. Demir, belediye başkanı seçilmesi halinde ‘teknolojiyi kullanan belediyecilik’ planladıklarını söyledi, hayata geçirecekleri sistemi anlattı. İlçede yaşanacak ‘enişte-kayınbirader’ yarışını yorumlayan Demir, AK Parti’nin Torbalılı Milletvekili Kaya için ise, “Bizim AK Parti’nin başkan adayı olarak gördüğümüz kişi Atilla Kaya” dedi.

Demir’den ‘tekno-belediyecilik’ vaadi, çarpıcı sandık ve ‘Kaya  mesajları!

GERÇEKİZMİR - Bir TV’de gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Torbalı Belediye Başkan Adayı Övünç Demir oldu.

ADAY LİSTESİ DEĞERLENDİRMESİ: İYİ VE GENÇ BİR LİSTE
CHP’nin İzmir’de gösterdiği aday listesini değerlendiren Demir, “Çok iyi ve genç bir aday listesiyle İzmir’de seçime giriyoruz. Yaş ortalaması 40’lı yaşlara düştü. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız alanında uzman bir doktor. İlçe adaylarımız birbirinden değerli… Partide emeği olanlar, mesleklerinde başarılı, yaşadıkları yerlerde kanaat önderi olan arkadaşlardan oluşuyor. Bu bir bayrak yarışı. Bir kişi aday gösteriliyor. Aday adayı psikolojisini iyi bilirim. 3 dönem aday adayı oldum. Kolay bir süreç değil. Üzülürsünüz, kırılırsınız ama siyaset böyle şey değil. Üzülmeye kırılmaya yer yok. Bir an evvel toparlayarak belediye başkan adayının yanında parti için çalışmaya başlamaları gerekiyor. Güçlü, liyakatlı bir kadroyuz. İlçeleri için nasıl dokunuş yapacaklarını bilen bir kadromuz var. Umutluyum. Heyecanlıyım” diye konuştu. 

“CHP TORBALI’DA KENETLENEREK YERELDE İKTİDAR OLACAK”
Torbalı’da aday açıklandıktan sonra belediye başkanı Mithat Tekin, meclis üyeleri ve aday adaylarının yayınladığı ‘ortak bildiri’ üzerinden “Küskünlük, parti içi kriz var mı?” sorusunu yanıtlayan Demir şunları söyledi;

“Belediye başkanımızla görüştüm telefonda. Mitinge davet ettim. Kendisi ‘hayırlısı olsun’ dileklerini iletti. Torbalı’yla ilgili CHP içinde çıkartılmak istenen bir kaos var. Görüyoruz. Kaosla beslenmek isteyen partiyle alakası olmayan arkadaşlar var. Bunların mutsuz olacağını sizde göreceksiniz. CHP örgütü köklü bir örgüt. Liyakat sahibi insanlardan oluşuyor. Üyelerimizin parti aidiyeti yüksek seviyede. Böylesine önemli bir seçim öncesi CHP her yerde olduğu gibi Torbalı’da da kenetlenerek yerelde iktidar olacak.”

‘ENİŞTE-KAYINDİREDER’ YARIŞI YORUMU: CHP’NİN İKTİDARI İÇİN BABAMI TANIMAM
Cumhur İttifakı’nın Torbalı Belediye Başkan Adayı olarak Özgür Erman Çağlar’ın açıklanmasının ardından ilçede ‘enişte-kayınbirader’ yarışının yaşanacak olmasının hatırlatılması üzerine Demir şöyle yanıt verdi;

“Herkesin birbirine saygı duyması gerekiyor. Kendisi yıllardır AK Parti’de aktif siyaset yapıyor. Yıllardır meclis üyeliği yapıyor. Bende CHP’de yıllardır aktif siyaset yapıyorum. Empati yapmak lazım. Nasıl eniştem benimle ilgili saygı duyması gerekirse bizde kendisine saygı duymamız gerekiyor. CHP’nin Adayı benim. Ben de her yerde söylüyorum. CHP’nin iktidarı için ben en yakınımdakini dahi tanımam. Babamı dahi tanımam. Çünkü babam beni böyle yetiştirdi. Mevzu CHP ise gerisi teferruattır.”

ÇARPICI ‘ATİLLA KAYA’ MESAJI
Demir, Torbalılı olan ve uzun yıllardır AK Parti’den Milletvekili görevi yapan Mahmut Atilla Kaya özelinde ise çarpıcı mesaj verdi. Demir, “ Atilla Kaya baskın bir karakter. Bizim AK Parti’nin başkan adayı olarak gördüğümüz kişi Atilla Kaya. Süreci de o yönetiyor. Görüyoruz. Kendisini iyi tanıyoruz. Başarılar diliyoruz. İyi olan kazanacak” dedi.

“TEKNOLOJİYİ KULLANAN BELEDİYECİLİK” DEDİ, SİSTEMİ ANLATTI
Belediye başkanı seçilmesi halinde hayata geçirmek istediği belediyecilik sistemi hakkında bahseden Demir, teknolojiyi çok iyi kullanacaklarını söyledi.

Demir,  “Bir vatandaş belediyede işini çözmek için bir meclis üyesi tanımak zorunda değil. Bir aracı bulmak zorunda değil.  Ya da işini gücünü bırakıp belediyeye meram anlatmak zorunda değil. Biz teknolojiyi kullanan bir belediyecilik planlıyoruz. Sistem kuruyorsunuz. Yazılmalarla teknolojiyle besliyorsunuz. Sürekli sisteme insanları dahil ediyorsunuz. Ne birine fazla yük bindiriyorsunuz ne de birinin hakkını yiyorsunuz. Biz yönetimi bu şekilde yapacağız. Elektrik elektronik mühendisiyim. En iyi bildiğim alanlardan birisi. Belediyenin uygulaması olacak. Vatandaş cep telefonlarına indirecek. Bu sistem aracılığıyla sorununu iletecek. Sisteme işin bir çok ehli kişiyi dahil ede ede Torbalı’da ne kadar sorun gelirse gelsin halı altına konmayacak, çözülecek. Hallederiz anlayışı benim hayat anlayışıma ters. Bir olur sıfır olmaz mühendislikte.  Grimiz olmaz. Sorunları çözmeye endeksli bir sistem. Sorunların en hızlı çözülmesini sağlayacağız. Ağaç budanacak bir sokakta. Bu bildirilecek vatandaş tarafından sistem aracılığıyla belediyeye.  2 gün içinde çözülecek. Bir ihbarda bulundunuz. Şu şu sokakta… Biz iddia ediyoruz 5 bin kişiyi daha işe alsak o ağacın o sokakta budanacağını tespit edemez. Ekrana sisteme düştüğü anda çözüm süreci başlayacak. En son aşama denetleme mekanizması. Sorun geldi, ekrandaki arkadaşımız park bahçeleri arayacak. Gün saat alacak. Vatandaşa dönüş yapacak” dedi.

“7 İLÇE BELEDİYESİ ASFALT ŞANTİYESİ KURABİLİR”
“Torbalı’da en büyük şikayet yol asfalt” diyen Demir, bölgedeki 7 ilçede seçimi CHP’nin kazanacağını iddia etti ve bu 7 belediyenin ortaklaşa asfalt şantiyesi kurabileceğini söyledi. Demir, “ Özellikle yolda bir sıkıntı görüldüğünde direkt belediye akıllara geliyor. Pandemi geçirdik. Pandemide bütçelerin azaltıldığı yerler oldu. Bin liraya oturduğunuz ev bugün 15 bin lira… Her şey ona katlamışken belediye bütçeleri 2’ye 3’e katlandı. Siz bundan 4-5 yıl önce 100 km asfalt dökerken şimdi 30-40 km dökebiliyorsunuz. Bu aradaki fark CHP’li belediyelerin işini doğru yapmadığından kaynaklanmıyor. Ülkede ciddi ekonomik kriz var.  Belediyelerde bu krizi hissediyor. Nasıl çözeriz diye masaya yatırdık. Bizim Menderes Havzası’nda 7 ilçemiz var. 7 ilçeyi de biz kazanacağız. Göreceksiniz. Biz bugün belediyeler olarak Büyükşehir’den aldığımızın yanında kendi imkanlarımızla da asfalt noktasında çalışma yapmalıyız. 7 ilçenin yüz ölçümleri kadar hissedar olabileceği bir şirket. 7 ilçe belediyesi asfalt şantiyesi kurduğumuzda giderlerimiz sabit kalıyor. Büyükşehir asfalt gönderiyor biz ara sokaklara da girmek istiyoruz. Bu şekilde bunu yapabiliriz. Yıl 2024 bizim yol problemimiz olmamalı” dedi.

PROJELERDE ‘ORTAK AKIL’ VURGUSU
Projelerde ortak akıl vurgusu yapan Demir, şunları söyledi: Ben böyle uygun gördüm demek yanlış. O mahallede çevrede bir proje yapacağız. Ben orada oturmuyorum. Öncelik orada oturan vatandaşın. Teknolojik sistem oturduğunda seçmen kurduğumuz sistemi kullanacak. Biz anlık anket yapabileceğiz. Sistem kurulana kadar sandık kuracağız. Projeyi kendileri seçecekler. Biz halka sorarak ilerleyeceğiz. Ortak akılla yürüteceğiz...

“20 YIL SONRA HAYALİMDEKİ TORBALI…”
“Torbalı’nın 20 yıllık geleceğine talibim” sloganı üzerinden “20 yıl sonra hayalinizdeki Torbalı nasıl?” sorusunu yanıtlayan Demir, “ 20 yıl sonraki hayalimdeki Torbalı Türkiye’de parmakla gösterilen, üreten, ekonomik sıkıntı çekmeyecek , refah seviyesinin yükseldiği bir ilçe…” dedi.

“SPORCU FABRİKASI PROJESİYLE MİLLİ SPORCULAR YETİŞTİRECEĞİZ”
Sporcu fabrikası projesinden bahseden Demir, ilçenin bir çok branşta milli sporcu çıkaracağını söyledi.

Demir, "Sporcu fabrikası projem var. Torbalı’da milli sporcular yetiştireceğiz. Amatör spor branşlarından çoğunun yapılacağı bir fabrika. Hepsinin alanları mevcut. Dersimize çalışıyoruz. Girişte şu yazacak. Burada milli sporcular yetiştiriliyor. Torbalı’dan yetişen milli sporcuları inşallah olimpiyatlarda izleyeceğiz” dedi.

TURİZM VİZYONUNU ANLATTI
İlçede sanayi ve tarımın öne çıktığının ancak turizm alanında geride kalındığının sorulması üzerine Demir, şunları söyledi: Yeniköy-Özbey arasında Metropolis Antik Kentimiz var. Bölgenin en önemli antik kentlerinden birisi… Ben üniversite yıllarında belediye başkanlığı hedefi koydum. O dönemde arkeoloji dersi aldım. Doğru pazarlama önemli. Yılda 3,5 milyon turist hacı olmaya Selçuk’a geliyor. Bizim aramız 20 km. Arabayla 15-20 dakika. Torbalı’ya gelen turist sayısı 3,5 milyonun yüzde 1’i… Geçenlerde de gezdim. En son kilise çıktı.  Selçuk’a Meryem Ana’ya gelen turistleri buraya getirebiliriz. Anlatmak gerek. Avrupa’daki billboardlara koymak gerek. Avrupa’daki makalelere koydurmak gerek. Kruvaziyer gemilerle konuşup  kente gelen turistlerin rotalarını Torbalı’ya yöneltebiliriz.”

“ADAMCILIK-TORPİL KARŞIYIM”
Belediye başkanı seçilmesi halinde belediye içinde işleyecek düzen üzerinden önemli mesajlar veren Demir, “ Belediyede meclis üyesinin çocuğuymuş, çok önemli birinin yeğeniymiş, bilgisayar kullanmayı bilmiyorsa masa başı çalışamaz. Biz adamcılık, torpil hep eleştirdik. Buna karşıyım. Bu yaşıma kadar kimseye söz vermedim. Kimseye vaatte bulunmadım. Kimseye taviz de vermedim. Benim bagajım yok. Torbalı’nın böyle bir belediye başkanı figürüne ihtiyacı var. Bir işçi işe alındığında  o işi en iyi kim yapacaksa siyasi görüşü ne olursa olsun o kişi işe alınacak. Belediyede işe girmek için dayınıza amcanıza akrabaya ihtiyaç olmayacak. Doğru bir kadro kuracağız. İyi çalışan belediyemiz var. Takviyelerle daha verimkar hale getireceğiz” dedi.

YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDE OYLA CHP SEÇİMİ KAZANACAK
Yerel seçimlerde Torbalı’daki sandık hedefi sorulan Demir, şöyle yanıt verdi:
Saha çalışmalarında vatandaşa, ‘Bugün sizden ödünç oy istiyorum. Ama ödünç oyla kendimi ispat etmek istiyorum. 5 yıl sonra gözünüzün içine bakarak hakkım olan oyu isteyeceğim’ diyorum. Genel seçimle yerel seçim farklı. Yerel seçimde adayların önemi var. 2024 yılında ittifak olmasa CHP seçime girmeyecek mi? Girecek ve kazanacak. Gecede 8 düğüne gittiğimi biliyorum. Davet edildiğim her yere gittim. İyi günüde kötü gününde Torbalılılarla kader birliği yaptım. Bunun geri dönüşleri var. Ben gittiğim çoğu düğünde çoğu siyasetçiyi görmedim. Acısını paylaşmaya gittiğim taziye evlerinde çoğu siyasetçiyi görmedim. Seçim yaklaştığında sokağa inen siyasetçiler samimi olmuyor. Ben seçim zamanı değil sürekli vatandaşın yanında oldum. İlçe başkanıyken CHP’de öbek çalışmasında birinci ilçe biz olduk. 100 bin seçmeni evinde ziyaret ettik. Kadın kollarımız, gençlik kollarımızla birlikte. Büyük bir işti. Başardık. İnanan insanlar için hiçbir şey zor değil. Biz CHP’liler olarak hedefe kilitlendik. Biz mecburiyetten oy verilen CHP için burada değiliz. Biz öyle temeller attık  ki bunu süreç içinde belediyecilik anlayışıyla da vatandaşımız görecek iyi ki CHP’ye oy atmışız dedirteceğiz. Bundan sonra yapılan asma genel ama yerel seçimde vatandaş CHP’ye koşarak oy verecek. Bunu başaracağız.  Yüzde 50’nin üzerinde oyla CHP Torbalı’da seçimi kazanacak."

 
İstanbul Boğazı'nda iki gemi çarpıştı
 
Başkan Kırgöz'den örgütle miting gibi buluşma!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saygılı'dan adaylara ortak tarif, iddialı 31 Mart mesajları!
AK Parti İl Başkanı Saygılı; tüm adaylarını “yerli ve üretken” sıfatlarıyla ...
MHP 3 ilçe başkanlığını kapattı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana'da 3 ilçe başkanlığını kapattı. ...
CHP’de gözler MYK ve PM’de: İzmir listesinde değişiklik olacak mı?
Bugüne kadar 866 seçim çevresinde adaylarını açıklayan CHP’de yerel seçim ...
 
AK Parti'den Yeniden Refah Partisi'ne ittifak ziyareti
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve AK Parti Seçim İşleri Başkanı ...
CHP Gaziemir'de birlik masası!
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı gösterilen ...
107 sandıkta Saadet-Gelecek ittifakı!
Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, yerel seçimde 107 seçim bölgesinde ...
 
Aslanoğlu’ndan tepkilere yanıt, Genel Merkez’e ‘iletişim’ eleştirisi!
CHP’nin İzmir aday listesi tartışmaları ve kendisini de hedef alan tepkiler ...
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Can Atalay açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine ...
AK Parti İzmir'de önemli görev Taştan'a!
AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, Teşkilat Başkanlığı görevine Rahmi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri