POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
16 Kasım 2021 Salı - 09:07

Demiryolu emekçilerinden 44. eylem: Sürgün ve özelleştirme isyanı!

BTS İzmir Şubesi Alsancak Gar önünde yaptığı oturma eylemlerinde 44. haftaya girdi. Yapılan eylemde sürgün iddialarına bir kez daha tepki gösterilirken, TCDD’nin özelleştirilmesine yönelik Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın çalışmalar yaptığı iddiasına karşı da mücadele vurgusu yapıldı.

Demiryolu emekçilerinden 44. eylem: Sürgün ve özelleştirme isyanı!

GERÇEKİZMİR - KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi sürgünlere karşı başlattığı oturma eylemlerinin 44. haftasına girdi.

Sendika Alsancak Gar önünde toplanarak yaptığı eylemde TCDD’nin özelleştirme çalışmalarına dair de karşı açıklamalarda bulundu. 



"SÜRGÜN İNSANLIK SUÇUDUR"
BTS İzmir Şubesi tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:
Kurulduğu günden bu yana nitelikli kamusal hizmeti savunan Sendikamız BTS, haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı her koşulda mücadele etmiştir; bugün de bu mücadelesini sürdürmektedir. Özelleştirmeye, güvencesiz ve esnek çalışmaya, performans sistemine, liyakatsız atamalara yani çalışma hayatında iş barışını bozan tüm uygulamalara karşı sesini yükseltmiştir; bundan sonra da güçlü biçimde itirazını sürdürecektir.

Sürgün insanlık suçudur diyoruz 44. Haftadır. Hiçbir gerekçe insanları ailesinden çevresinden bir ağacın kökleri misali yıllardır kurduğu bağlardan koparılmanın gerekçesi olamaz. Hele sendikal faaliyetler hiç olamaz. Geçtiğimiz hafta  sürgüne gönderilen önceki şube başkanlarımızdan ve bir dönem MYK üyeliği de yapan işyeri temsilcilerimizden Bülent ÇUHADAR’ın sürgün kararı idare mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Hepimiz de döneceğiz. Çünkü biz haklıyız onun içinde kazanacağımızı biliyoruz. Çünkü sürgünler uydurma suçlamalar sonucu verilen disiplin cezalarına dayandırılıyordu. Çünkü sürgünler BTS İzmir Şube örgütlülüğünü dağıtmaya dayalı kindar, ayrımcı bir yönetimin ürünüydü. 

Sürgünlerin gerekçesini herkes biliyor. İzmir deki örgütlülüğümüzün her geçen gün büyümesinden birilerinin rahatsız olmasıdır. Kurumda olan hukuksuz uygulamalara karşı, liyakatsiz atamalara karşı ses çıkarmamızdır. Yetki aldığımız işyerlerinden işyeri temsilcilerimizin seçilerek, Şube Başkanının yk üyelerimizin sürgün edilmesi aslında asıl gerekçeyi ortaya koyuyor. İzmir’deki BTS örgütlülüğünü yok etmek. Şimdi beklentimiz Sürgünleri mahkeme kararıyla iptal edilen arkadaşlarımızın 30 günlük süre beklenmeden bir an önce ilişiklerinin kesilmesidir. Halen sürgünde olan arkadaşlarımızın sürgüne gerekçe olan disiplin cezalarının da ortadan kalkması nedeniyle mahkeme kararlarının beklenmeden eski yerlerine iade edilmesidir. Çünkü adalet hakkaniyet bunu gerektirmektedir

Liyakat ilkesinin terk edildiği kurumlarımızda yetkili sendika adına faaliyet gösteren, üyeleme ve örgütleme yapanlar bu çalışmalarının karşılığında kariyer basamaklarını kendilerince hızla çıkmaya başlamışlardır. Müdür, müdür yardımcılığı, şef gibi  hizmetlerde çalışabilmenin tek ve yeter koşulu yetkili sendika adına faaliyet yürütme koşuluna bağlanmıştır. İşte bu gruplarda yer alan ve çalışanlarında çok iyi bildikleri bu kişiler kendi görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiği sürelerde yıllardır görevlerini kötüye kullanarak zorla ve nüfuzlarını kullanarak baskıyla üye yapmaktadırlar. Mobbingin baskının tavan yaptığı hukuk ve adalet kavramlarının yok olduğu kurumlarımızda zorla üye yapılanlar korkudan ve başına geleceklerden dolayı dün olduğu gibi bugün de sesini çıkaramamakta, bu kişileri şikayet edememektedirler.

Yeni atananlara atama evrakları arasında üye formu imzalatanları; hizmet içi eğitimlere, zorunlu eğitimlere,   eğitimci sayısı kadar üye formuyla gelen,  eğitim verme görevi yerine üye olmak zorundasınız diye yetkili sendikaya üye yapanları ve yaptıranları; görevini kötüye kullandıkları için suç duyurusunda bulunalım.

Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinde, sadece bize dokunulduğunda değil; kime yönelik antidemokratik bir yaklaşım gelişirse birlikte hareket etmek zorundayız. “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.” yaklaşımından vazgeçmek zorundayız. Çünkü bugün bize dokunulmadığını düşündüğümüz her şey geleceğimizi hatta çocuklarımızın geleceğini dahi etkiliyor. Bu nedenle sendika dernek vb. ayrımı yapmadan iş kolumuzdaki herhangi bir yapıya yönelik baskı ya da herhangi antidemokratik bir yönelimi kendimize yapılmış görmek zorundayız. Sendikalı olmak dik durabilmek, mesleki etik kodlarıyla, meslek özerkliği ile hareket edebilme özgürlüğünü de elde edebilmektir. BTS’e üye olan demiryolu  emekçileri nitelikli güvenli bir kamusal ulaşım için elinden gelen gayreti gösterirken sadece yasalara, mevzuatlara ve örgütlülüğün gücüne dayanırlar ki bu güç çalışanı tüm olumsuzluklara karşı iktidarlara bağlı olmaksızın her zaman korumaktadır. Ulaşım emekçisi olan sizler hangi sendikanın üyesi olursanız olun bunları yapmaya mecbur değilsiniz ve çaresiz de değilsiniz.

DEMİRYOLLARI HOLDİNG HALİNE GETİRİLECEK!
Değerli Basın Emekçileri; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının demiryollarını holding haline getirecek, çalışanların iş güvencesini ve geleceğini yok edecek, demiryollarının trafik güvenliğini özel şirketlerin kar hırsına terk edecek yasal düzenlemeler için hazırlık yaptığını herkes tarafından bilinmektedir.

TCDD’nin parçalara bölünerek özelleştirilmek istenmesi, kamuya hizmet etmek yerine sermayeye kulluk edenlerin adımıdır. Bu adım, emekçi halkımıza ait olan en köklü kuruluşun yağmalanması adımıdır. Bu adım, ülkeyi sata sata bitiremeyenlerin, rantçılar ve vurguncular için attığı bir adımdır. Özelleştirme planında TCDD ‘yi bir çok parçaya bölerek şirket şeklinde çalıştırmak, personeli 399 sayılı KHK hükmünden çıkartmak var. Bu  cümleden de anlaşılacağı üzere bunun amacı halkın parası kadar itibar görüp hizmet almasını sağlarken mevcut personelinde iş güvencelerinin ellerinden alınarak onların ve halkın çocuklarının bu şirketlerde hiçbir yasaya tabi olmaksızın köle gibi çalıştırılmasını sağlamaktır.

Özelleştirme Planlarını Hazırlayanlara Sesleniyoruz; Biz sizi tanıyoruz; Tüpraş’tan, Petkim’den, Telekom’dan, Tekel’den tanıyoruz. Gözünü kâr hırsı bürümüş yağmacılara nasıl hizmet ettiğinizi “Ölmek var, dönmek yok!” diye haykıran Tekel emekçilerine nasıl saldırdığınızı ve iş güvencelerini nasıl gasp ettiğinizi iyi biliyoruz. Sizden çıksa çıksa sermayeye kulluk, emekçiye düşmanlık çıkar, bunu iyi biliyoruz. Ancak bu defa başaramayacaksınız. Biz Demiryolu emekçileri, bu yağma sürecine geçit vermeyeceğiz. Asla ve asla iş güvencemizi terk etmeyecek ve ne olduğu belirsiz “statüye” geçmeyeceğiz. Kazanılmış haklarımızı gasp etmenize izin vermeyeceğiz. Bu yasa tasarısına yönelik tepkimizi işine aşına ve geleceğine sahip çıkacağına inandığımız tüm Demiryolu emekçileri ile birlikte zamanı geldiğinde ortak mücadele silahımız olan üretimden gelen gücümüzle ile göstereceğiz. ÜRETEN BİZ YÖNETEN DE BİZ OLACAĞIZ. ‘’

 
Çocuklara hakları oyunlarla anlatıldı
 
Türkşeker açıkladı: Şekere yüzde 25 zam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırmızı bültenle aranıyordu... İstanbul'da yakalandı!
Haiti Devlet Başkanı Moise'ye suikast soruşturmasında kırmızı bültenle ...
İzmir'de feci kaza... Beton mikseriyle çarpıştı: 2 yaralı!
İzmir’in Karabağlar ilçesinde, beton mikseriyle hafif ticari aracın çarpışması ...
İzmir'de KKTC'nin kuruluş yıl dönümü resepsiyonu
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) İzmir Başkonsolosluğu Muavin ...
 
Samuray kılıçlı caninin evinin fotoğrafları!
Ataşehir'de mimar Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ ...
İzmir'de bıçaklı ve demir çubuklu 'yol verme' kavgası!
Karabağlar ilçesinde, trafikte 'yol verme' nedeniyle çıkan, demir çubuk ...
Yazar Beki İkala Erikli cinayetinde yeni gelişme
Yaşam koçu ve ''Meleklerle Yaşamak'' kitabının yazarı Beki İkala Erikli'yi ...
 
Aşı yaptırmayan SP'li başkan yaşamını yitirdi
Tokat’ta koronavirüs tedavisi gören Saadet Partisi Erbaa İlçe Başkanı ...
Arabuluculuk sınavı mağdurlarından ‘eşit işlem’ isyanı!
İzmir Barosu, 2019 yılında yapılan Arabuluculuk Sınavı’nın ardından yaşanan ...
Elmalı Davası'nda karar açıklandı!
Antalya’nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.'ye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri