POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
27 Aralık 2022 Salı - 11:33

Deniz Poyraz'ın katili yeniden hakim karşısında!

HDP İzmir İl Binası'nda Deniz Poyraz'ı (38) tabancayla öldüren tutuklu sanık Onur Gencer'in (27) Aliağa Şakran Cezaevi Yerleşkesi'ndeki salonda devam edilecek duruşma öncesi yapılan basın açıklamasında konuşan HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, “Bu katliamın planlayıcıları ve iş birlikçileri ortaya çıkana kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

Deniz Poyraz ın katili yeniden hakim karşısında!

Olay, geçen yıl 17 Haziran'da, Çankaya semtinde meydana geldi. İş hanının 2'nci katındaki HDP İl Başkanlığı'na gelen eski sağlık çalışanı Onur Gencer, partide çay servisi yapan annesi rahatsız olduğu için yerine bir günlüğüne çalışan Deniz Poyraz'ı tabancayla öldürdü. Silah sesleri üzerine adrese, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirerek, yaya geçişine kapattı. Saldırgan Gencer, polis tarafından yakalanıp, gözaltına alındı.

Gencer, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, Gencer hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme', 'iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme' ve 'siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 7 yıl hapis cezası talep edildi.

ESAS HAKKINDA MÜTALAA AÇIKLANDI
Davanın 29 Nisan'da görülen duruşmasında Poyraz'ın avukatları, salonda hazır bulunan avukatların tamamının tutanağa geçirilmesi talebinin reddi üzerine, reddi heyet talebinde bulundu. Talebi değerlendiren İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi, davada hakimin reddi veya çekilmesi koşullarının bulunmadığını belirtip, reddi heyet taleplerinin reddine karar verdi. İzmir Adliyesi'nde görülen davada çıkan olaylar sebebiyle dava Aliağa Şakran Cezaevi yerleşkesindeki salona alındı. Geçen ekim ayındaki duruşmada iddia makamı esas hakkında mütalaasını açıkladı. Savcı, Gencer için ‘tasarlayarak kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, ‘iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme’, “siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme" suçlarından da 7 yıl hapis isteminde bulundu.



'BAĞLANTILAR ORTAYA ÇIKARILMALI'

Gencer’in yargılanmasına bugün devam edilecek. Duruşma öncesinde yapılan basın açıklamasına Poyraz’ın ailesi, HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, milletvekilleri ve partililer katıldı. Basın açıklamasında konuşan Sancar, "Başından beri gerçeğin ortaya çıkmasını engellemek için sistematik faaliyet yürütülüyor. Bu sıradan bir cinayet değildir. Deniz’in bulunduğu bina Türkiye’nin 3’üncü büyük partisinin binasıdır ve Türkiye’nin 3’üncü büyük şehrindedir. Siyasi ve örgütlü bir eylem olduğu açıktır. Katilin pek çok çevreyle alakalı olduğu ortaya çıktı. Bunların hiçbiriyle ilgili soruşturma yürütülmüyor. Bu dava kamuoyundan kaçırılmak için buraya taşınmıştır. Adalet ortadan kalktığında kimse kendini güvende hissedemez. Hakikatin ortaya çıkabilmesi için cinayetin arkasında tüm bağlantıların ortaya çıkarılması gerekiyor" dedi. (DHA)

 
Göztepe yeni yıla moralsiz girecek!
 
Ulaşımda 2022 raporu: Büyükşehir'den krize rağmen tarihi yatırımlar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mikroçip uygulamasında bakanlıktan yeni karar!
Evcil kedi, köpek ve gelincikler için dijital kimliklendirmede yaşanan ...
DEÜ'de besteler İzmir'in 100. yılı için yarıştı
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ), İzmir’in Kurtuluşunun 100’üncü Yılı ...
DSİ 2. Bölge'de görev değişimi
DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’ne atanan Saadettin Ceylan, düzenlenen devir teslim ...
 
Hastaneye yürüyerek girdi tekerlekli sandalye ile çıktı!
Kimya mühendisi Müzeyyen Bilici'nin, kuyruk kemiğindeki kırık nedeniyle ...
Ezgi'nin katili 152 gündür kayıp: 'Bir anne olarak adalet istiyorum, çok mu?'
Boşanma aşamasında olduğu eşi Ezgi Zerkin’i katleden Deniz Özarslan’ın ...
'Baron' çıkan savcıya istenen ceza belli oldu!
Görevden uzaklaştırılan savcı Osman Yarbaş'ın da arasında olduğu 21 sanığa ...
 
İzmir'de 'zehir evi'ne baskında 3 tutuklama!
Urla ilçesinde uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı. ...
Pençe-Kilit bölgesinden acı haber: 1 asker şehit
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerce ...
İzmir'de 1 günde 2 kan donduran kadın cinayeti!
Karabağlar ilçesinde eşi tarafından bıçaklanan kadın hayatını kaybetmesinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri